Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žene su još daleko od ravnopravnosti s muškarcima  (Pročitano 17775 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
 Smile e pa jbg, ja zivim i radim u nasoj drzavi... neka drugi kazu kako je tamo gde su oni  Smile

nervozna? Smile mora da sam gladna  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Veruj mi, u nashoj drzavi je josh i naj bolje po tom pitanju. Kada se josh izregulishe pravosudni sistem sve ce biti josh mnogo, mnogo bolje. Ako zelite da upoznate pravu diskriminaciju obratite paznju na Ameriku, popricajte sa nekim crncem koji zivi tamo ili sa nekom siromasnom osobom. Nemojte samo gledati filmove...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
SFTU blackman nigga  Smile

Evo sad bas ode poznanik da zaradi neku kintu kod njih kao fizikala, doduse oni imaju onu njihovu socijalnu pomoc.

Zemlja kao sto je nasa bi trebala da daje neke bonuse do 3 deteta a posle manje ..romi bi mogli da exploatisu takav zakon ako smem da budem bezobrazan...
« Poslednja izmena: 29. Avg 2006, 20:31:17 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N97
Nije tema, ali svi koje ja znam da su otisli preko atlantika su bili lepo primljeni bez icega, a posle par godina stekli ono sto mi ovde mozemo da sanjamo. Ne pricam na pamet, vec o ljudima koje poznajem.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Mislish da ja prican na pamet? Odgovorno tvrdim da je Amerika no.1 kada je diskriminacija u pitanju. Poznajem i crnece iz Amerike a i nashe ljude koji su tamo otishli. Ako si ikada posetio Ameriku znash kako sve to izgleda. Posebna prica je ta shto nashi ljudi odu tamo pa rade po 18h da bi neshto stekli i bivaju maksimalno exploatisani. Sa takvim pristupom ovde bi imali vishe neko dovoljno para. Vidish u Srbiji vozac gradske cistoce ima platu preko 40000 hiljada radi to i josh jedan par time posao i imaces dovoljno para Smile Pitaj drugare koji su ti tamo kako izgleda njihov social life, koliko imaju prijatelja itd.itd.itd Nikada, ali nikada ne bih otishao da zivim tamo. Poseta ok, sve ostalo ni slucajno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Aleks@

Kume opet izvlacis zakljucke na osnovu limitirane kolicine infornacija i jos ochi vadis da ih branis. Evo ti malo informacija iz prve ruke - ne za Ameriku nego za Australiju - ovde je sistem striktno regulisan i svako ko je na stalnom zaposlenju je maximalno zasticen. Inace imas tri vrste zaposlenja: casual, part time i full time. Casual je nesto sto bi se prevelo "na ugovor" mada je svako zaposlenje na ugovor pa nije dobar prevod. Platu dobijas na sat, radis kad te pozovu, a ako te ne pozovu gulis koru sa drveta. Part time je rad koji je definisan i zagarantovan ali ne radis puno radno vreme. Full time je normalno stalno zaposlenje (37.5 ili 38 sati nedeljno, u ekstremima 40 sati nedeljno). U zavisnosti od ugovora i kompanije - zena za trudnicko moze da dobije 4 nedelje placeno plus do 6 meseci neplacen odmor (radno mesto zagarantovano) - isto to moze da uzme i muskarac za staranje o detetu. Onda imas pravo da uzmes bolovanje ako ti je dete bolesno. Dobijas drzavnu novcanu pomoc za svako dete bez obzira koliko para zaradjujes plus $4000 po detetu pri rodjenju. Nema apsolutno nikakve sanse da stalno zaposlenu zenu neko otpusti zbog toga sto je trudna. Pa rebnuli bi kompaniju na sudu zbog toga do bankrota. Na interviju za posao ne sme niko da te pita ni za godine ni za bracno stanje ni za planove o deci ni za sexualnu opredeljenost - sve sto eventualno moze da ima bilo kakve i najmanje veze sa diskriminacijom je veliko NO NO. Tako je i za part time zaposlenje.

E to o cemu ti pricas - da te svako otpusti kako hoce i da te eksploatisu je kad si zaposlen kao casual. Prvo - ta vrsta radnih mesta je ovde rezervisana za dve vrste ljudi - klince od 13 - 22 godine kojima je to prvi posao, i za socijalne slucajeve koji nemaju nikakvo obrazovanje ili zelju da rade nesto bolje placeno. Minimalna garantovana plata  je oko A$10/h posle poreza (koji je isto minimalan) za odrasle a za decu ide i do 6-7$/h (za ovo nisam 100% siguran). Nemas nikakva prava ali nemas neke ni obaveze, radis kad te pozovu i poslovi su uglavnom ili fizikalisanje ili rad u prodavnicama i samoposlugama. Dobro je kad si student ili u srednjoj skoli ali niko ne zeli to da radi ceo zivot.

Ono sto ja znam o Americi je da je situacija malkice gora nego kod nas. Doduse se situacija i ovde menja ali ga ne gusim o trenutnoj politici. Imao svuda na zapadu ugovor za posao je svetinja - moras da se boris sam za sebe - onaj ko vredi i ko ima sta da ponudi nikada nece imati problema sa svojim poslodavcem. Onaj ko ne radi na nivou plate koju prima - bice ili spusten na nizi nivo plate ili otpusten. Ipak osnovna ljudska prava i prava zena, religiska opredeljenost i sexualna opredeljenost su svetinja i u to niko nece da dira. Naravno - sto si na nizem socijalnom stepenu to je teze da se boris za svoja prava. Najvaznije je raspolagati sa nekim znanjem i prodati ga nekome - prava i zakonska zastita dodju sami po sebi onda.

Ono sto ja vidim da se desava sada u Srbiji je nesto sto je jedan moj drugar definisao kao "prvobitna akumulacija kapitala" - iskoristio je godine ucenja marxizma. Znaci ukratko ne zna se ko koga i za koliko para. Kriminalci su glavni investitori, drzava nema zakone  o poslovanju firmi a i ako ih ima ne primenjuju se, utaja poreza postoji u znacajnijem obliku, mito i korupcija su satavni deo sistema, posao se dobija samo preko poznanstva, posao se gubi bez ikakvog prava zalbe cak i kad nema nekog razloga, ne postoji zagarantovana minimalna plata, ne postoje formirani privatni penzijski fondovi, ne postoje stabilno zdravstveno osiguranje, nezaposlenost preko 20% itd da ne kenjam jer vi to bolje znate od mene (najverovatnije dosta stvari nije bas tako crna tako da se izvinjavam). Ali tako mora - jebiga mnogo smo propustili i to je jedini nacin da se formira stabilna ekonomija i drustvao. Svaki prelazni period boli i to je cinjenica. I normalno je da poslodavci u takvim okolnostima gledaju kako da minimiziaraju troskove i kao posledicu imamo diskriminaciju zena (zbog razno raznih razloga). Dok su mlade lepe i mrsave svima su dobre jer ljudi vole to da gledaju na TV, kada malo omatore ili se ugoje posle trudnoce - shut karta. Zato muskarci setaju svoje trbusine kao simbol muzevnosti i dobrog imovinskog stanja.

A za crnce i ostale koji zive na socijali na zapadu - veoma mali broj njih se nalazi na tom nivou slucajno, zbog povrede na poslu ili druge zdravstvene krize. Oni kopaju i rukama i nogama da se iscupaju iz toga i uglavnom uspevaju. Medjutim u svakoj razvijenoj zemlji imas izmedju 5 i 7% onih koji jednostavno nece da rade jer su "zadovoljni"  sa onim sto im drzava daje ili ne daje. Da li su kriminalci, narkomani, sitni lopovi, sverceri i preprodavci ili jednostavno lenshtine. Svaka drzava dozvoljava oko 10% ekonomije da bude u sivom domenu jer to pomaze tim ljudima da opstanu a i odrzava socijalni mir na taj nacin. Sve u svemu uvek se svede na cuveno - sve se moze kad se hoce.

Klapcic  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 

Ono sto ja vidim da se desava sada u Srbiji je nesto sto je jedan moj drugar definisao kao "prvobitna akumulacija kapitala" - iskoristio je godine ucenja marxizma. Znaci ukratko ne zna se ko koga i za koliko para. Kriminalci su glavni investitori, drzava nema zakone o poslovanju firmi a i ako ih ima ne primenjuju se, utaja poreza postoji u znacajnijem obliku, mito i korupcija su satavni deo sistema, posao se dobija samo preko poznanstva, posao se gubi bez ikakvog prava zalbe cak i kad nema nekog razloga, ne postoji zagarantovana minimalna plata, ne postoje formirani privatni penzijski fondovi, ne postoje stabilno zdravstveno osiguranje, nezaposlenost preko 20% itd da ne kenjam jer vi to bolje znate od mene (najverovatnije dosta stvari nije bas tako crna tako da se izvinjavam). Ali tako mora - jebiga mnogo smo propustili i to je jedini nacin da se formira stabilna ekonomija i drustvao. Svaki prelazni period boli i to je cinjenica. I normalno je da poslodavci u takvim okolnostima gledaju kako da minimiziaraju troskove i kao posledicu imamo diskriminaciju zena (zbog razno raznih razloga). Dok su mlade lepe i mrsave svima su dobre jer ljudi vole to da gledaju na TV, kada malo omatore ili se ugoje posle trudnoce - shut karta. Zato muskarci setaju svoje trbusine kao simbol muzevnosti i dobrog imovinskog stanja.

A za crnce i ostale koji zive na socijali na zapadu

Vidish deki, ne znam odakle ti pravo da komentarishesh situaciju u Srbiji, uostalom na drugom kraju sveta si geografski gledano i jedino shto ti mozesh da znash je ono shto procitsah iz novina i gledash preko satelita. Ti ne zivish zivot ovde, zato ne prdi. Shto se mene tice, ti tamo radish na otpushavanju kanalizacija a avatar ti je crn zato shto se tako i osecas(kada ovo kazem mislim na onu nashu "radim kao crnac"). Inace nisam primetio da je bilo ko pitao kako se dele poslovi ili neshto slicno, a po najmanje da se neko interesovao kako je u Australiji. Ti nastavi da radish kao crv u zemlji koju si izabrao i uzivaj u takvom zivotu, a Srbiju i Srbe koji u njoj zive ostavi na miru. Kakva su ono sranja o trbushinama i shutiranju trudnica?? Strog si sudija za nekoga ko pegla svoj deo vesha....

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
uuuuuu shta ti reko ....   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Aaa sad bi ja kao trebao da skocim pa da odgovorim - eh  Smile - pas laje vetar nosi - Inace ja znam o Srbiji sada isto kliko i ti o Americi - ja sam se bar izvinio zbog svog nepotpunog znanja, sto nisam bas primetio kod tebe. Al ko sto rekoh jednom ranije - to govori dovoljno i o tebi i o meni. Ziv bio !

Inace Munka, baner za kusur ti je ingeniozan - upishah se od smejanja  Smile Smile
« Poslednja izmena: 30. Avg 2006, 04:53:30 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
STFU , both of you. Odlazite u off. Ja mislio da sam ja nervozan i zivac....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.211 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.