Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žene su još daleko od ravnopravnosti s muškarcima  (Pročitano 17661 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple 15
U celom svetu se emancipacija žena nastavlja, u Srbiji je drugačije

Mučno putovanje unatrag

Domaći muškarci vole da žene budu "kurve u krevetu", "domaćice u kuhinji" i "dame na ulici", naravno, sve u svoje vreme

Položaj žene u Srbiji je sve gori, situacija je dramatična. Emancipacija je zaustavljena i kao da je počelo putovanje unatrag kroz povest. Evo nekih zapažanja o položaju žene u Srbiji 2006. godine.

Licemerje

Kod nas još vlada dvostruki, kafanski moral, koji kaže da je savršeno "normalno" da muškarac "da sebi oduška" (u seksu), dok je ženi strogo zabranjena svaka pomisao na tu temu. Da ponovimo onu stoput prežvakanu frazu, promiskuitetan muškarac je "frajer" i "... ač", a žena istih sklonosti - kurva. Kako ne bi bilo zabune, nisu žene te koje su ekskluzivne žrtve u ovoj jadnoj igri: i one su podjednako spremne na identično etiketiranje.

Niti je ovo od juče: bez obzira na kulturni uzlet koji smo imali posle Drugog svetskog rata, "mačoizam" se nikako nije dao iskoreniti. Setimo se samo recepcije Bukovskog, teško da je on igde naišao na plodnije tle za uzgoj svojih fantazija o "štipkanju feministkinja" i sličnih edipizama. No danas "muškarčine" ne čitaju više ni Bukovskog, barem jedna korist od kulturne kontaminacije.

Tradicionalizam

Svedoci smo sve jačeg pritiska tzv. konzervativnih krugova da se ženi vrati "mir i dostojanstvo" koje je nekad imala kao "domaćica, majka i supruga". Razni "misleći" navode kako je, eto, izopačenje uzelo maha, a jedno od "poganih lica njegovih" je težnja da se dva pola izjednače. "Kako izjednačiti ono što nije jednako" - pitaju se oni. Stvarno, kao da smo sad izašli iz 19. veka.

Program za decu

Šta devojčice i dečaci mogu da vide na naslovnicama novina, na malim i velikim ekranima, šta mogu da čuju na radiju? Ništa ako ne košmarne slike jednog novog sveta, goreg od ijednog dosad, onog u kojem je žena lišena svoje čovečnosti, svedena na noge, dupe, sise i usne - predmete za zadovoljenje one potrebe koja se da zadovoljiti i za minut i po (ako je čovek umoran od posla).

Mediji oblikuju devojčice: prikazuju im izbore za mis i "fešn sešne", na kojima se njihove vršnjakinje (14 godina pa na više) meškolje u minimalnim kupaćim kostimima pred žirijem, obično "džet-set" bagrom; ako imaju sreće, uče ovi naši mediji, najlepša od njih, princeza, može postati "nova devojka" nekog "kontroverznog biznismena", lepog sina nekog tajkuna (koji vozi BMW!) ili barem političara. Naravno, princeza mora biti spremna na neke ustupke: kakve, pokazaće joj već "izabranik njenog srca".

- Pokazaće ti dečko hi, hi, hi - reče jedna naša "kraljica estrade" u obraćanju svojoj obožavateljki od desetak godina života.

Prikazuju im "serije" u kojima lepa ali nesrećna crnokosa devojka na kraju osvaja zgodnog i bogatog mladića koji je lep i ima mnogo para. Nećemo da se zadržavamo na "Grand šou", na kojem se "princezama" već od malena (ni 10 godina starosti) pokazuje kako da "mešaju" i pohotno recituju tekstove neke tvorevine omiljenih nam "kantautora".

Strašni sud

Pa ipak, ne treba previše kritikovati one koji naše kćeri usmeravaju ka takvom načinu življenja. Mora da je reč o entuzijastima svesnim toga da je povratak u pretprošli vek izgleda nezaustavljiv, o brižnim dušama koje su zbog toga žrtvovale svoj moralni integritet i na silu rešile da suoče decu sa onim što je neminovno. Ako će već živeti u svetu kurvanja, "biznismena", "žurki na jahti" (dok su mlade) i čuvanja dece, kuvanja ručka i ribanja kupatila (kad ostare), treba ih za to pripremiti, smatraju ovi Samarićani.

Treba im, još dok su male, dati da vežbaju sa šminkom, minićima i ostalom "provokativnom garderobom", ali ih ujedno treba obučavati i osnovnim kulinarskim i domaćinskim veštinama. Sve u skladu sa podnaslovom.

I.Ćuzović

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Kakav je ovo genije od choveka (zene).  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

357 kume, 357...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 1503
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.5
Domaći muškarci vole da žene budu "kurve u krevetu", "domaćice u kuhinji" i "dame na ulici", naravno, sve u svoje vreme

stari vic. ustvari drzava je oduvek bila najveca ku*va.
IP sačuvana
social share
Be sociable - have a Pepsi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Мислим да није све тако црно.

Деца, а самим тим и девојчице, васпитање вуку из породице и ту је кључ.

Наравно, сви ти медији могу имати утицаја на децу, али породица је основ васпитања тако да се деци да

објаснити шта је ОК, а шта не.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Dobar novi look Smiley
Slazem se , smatram da je i vas normalnih , koliko vas ima uopste na forumu, vaspitanje odvuklo sa foruma JK ili Cece na ovaj forum, tako da na srecu tv nema presudan uticaj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

357 kume, 357...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 1503
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.5
Деца, а самим тим и девојчице, васпитање вуку из породице и ту је кључ.

ma u normalnoj drzavi se znaju osnova radnog prava i mozes da prijavljujes i konkurises kako hoces i gde hoces. ja sam alergo astmaticar od rodjenja i mislim sve najgore o drzavi. mnogo toga mi smeta.
IP sačuvana
social share
Be sociable - have a Pepsi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
LG 4X HD
za svako pravo se treba izboriti,i svaka borba nosi svoje zrtve

Verujem i da bi mi bilo lakshe da se namontiram u kaficu i chekam da me ribe startuju,i da im se smejem kako imaju glupave startove.Pa onda izaberem (dozvolim joj da me smuva) onu shto ima najbolji auto,naravno poshto se podrobno raspitam o izvorima prihoda.
I naravno bitno je da je stambeno obezbedjena,i dobra u krevetu,da tolerishe moje promene raspolozenja i povremenu histeriju,insistiram da mi stalno govori kako sam lep i kako me mnogo voli (u cilju sprecavanja ceshcih napada histerije,do kojih ,avaj,ipak povremeno dodje)
Naravno,poklonchic i izlazak za 8. mart,godishnjicu veze, braka,Novu godinu....
nishta mi ne bi smetalo da sedim kuci,skuvam ruckic,opeglam po neshto i obrishem prashinu dok moja lepsha polovina radi i zaradjuje za nas oboje a na glasanja i ovako ne izlazim.
Shto se dece tiche,istina,ne mogu da rodim,ali najglasnije u insistiranju kako je to velika muka i zrtva zene su upravo one koje dece nemaju tako da verujem da je u pitanju mnogo vece zadovoljstvo  nego shto je muka i zrtva.

ravnoprtavnost?...hmmm....preseshce vam bojim se

Smile  malo shale nije na odmet,a u svakoj shali ima malo shale  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
'nishta mi ne bi smetalo da sedim kuci,skuvam ruckic,opeglam po neshto i obrishem prashinu dok moja lepsha polovina radi i zaradjuje za nas oboje'

eee kad bi to tako moglo   Smile  Smile

mnogim zenema to takodje nis' ne bi smetalo... al' taj idilicni opis nema nigde  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 30. Avg 2006, 12:56:10 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
LG 4X HD
 :shock:ima da moze,ja sam tako iplanirao moj buduci brak  Smile

Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
 Smile

Smile da da, i ovdasnje curice sanjare o slicnom...
pa kad se udaju, a ono muz ne moze svojim primanjima da pokrije troskove zivota, pa i one moraju da rade, a kad dodju kuci ne znaju sta ce pre: ruckic, prasinica, nabavkica, decica... zlo i naopacke  Smile
one minice, majcice i haltere mogu samo da pohrane u kovcezic i pokazuju cerama kad porastu, da vide kako je i mama nekad 'zivela'... s porukom da se bolje udaju, a ne za prvog lazova koji vozi pozajmljeni auto  Smile   Smile

Smile  Smile

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.