Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žene su još daleko od ravnopravnosti s muškarcima  (Pročitano 17860 puta)
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
bla bla bla, trabunjanje bez cinjenica Smile
ajde podrzi malo svoju teoriju, prosvetli nas
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vrlo jednostavan primer: Srbija  ( I Balkan u sirem smislu) su izrazito patrijahane sredine. Stereotip patrijahanog drustva je (pojednostavljeno receno) muskarac cepa drva a zena kuva rucak. Odnosi izmedju polova su striktno regulisani, ukljucujuci kako ne samo dnevne poslove nego i celokupno ponasanje i komunikaciju. (u okvirima ovih stereotipa muskarci i zene ne mogu biti prijatelji, niko nema i nikada ne bi imao homo-zelju itd...). U istim okvirima zene su emitivne, krhke... sto obicno podrazumeva da im treba zastita a muskarci su stabilni i jaki .....

Jedini problem sa ovim je sto stvari u dnevnom zivotu ni sada ni pre 200 godina nisu bile bas takve!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
sta ti sada meni hoce sa kazes, da zene koje su odrasle na zapadu i koje nisu vaspitavane u patrijarhalnom duhu same cepaju drva?? to da li je zena emotivna i krhka nema veze sa patrijarhatom i sa podrucjem na kome je neko odrastao, to vec spada u necije karakterne crte na koje svakako utice i sredina, ali ona nikako nije presudni faktor. ljudi se razlikuju, bez obzira gde su rasli i kako su vaspitavani. prica o feminizmu je samo nacin da shacica isfrustriranih zena zaleci svoje komplekse,ako ti je tako lakshe imash moju podrshku. Smile

pozdravila te Margit Savovic
xaxaxaxax  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
vidi samo ti uzivaj u svojim stavovima  Smile Smile

Samo se pitam koje komplekse lece 'veliki' isfrustrirani muskaric  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
cime isfrustriran? dokaz da veceras po ko zna koji put lupash,oprostices mi na izrazu, je bash zivot koji vodim i moja zivotna saputnica koja je petnest puta uspeshnija,obrazovanija i na kraju srecnija od bilo koje "feministkinje". ako se pitash zashto, bash zato shto kod nas nema takmicenja, mi se ne takmicimo, mi se dopunjujemo. ona moze sebi da dozvoli da bude nezna, krhka zasto da ne, zna da ce u meni uvek imati podrshku kao i ja u njoj.
a ti nastavi da se takmicis, zavrshices ili sama, ili sa nekom budaletinom koja ce to trpeti a pored koje ces biti u dubini dushe nesrecna. muka mi je od te nametnute price o rivalitetu medju polovima, Bogu hvala svi mozemo da biramo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Podela poslaova moj aleks postoji ne na muske i na zenske. Poslove mozes da podelis samo na vrlo praktican nacin - ko ce biti efikasniji da ga uradi, i ko zna nesto da radi a ko ne zna. Isto kao i u kompaniji. Cistacici ne mozes da das da bude direktor, medjutim ako nema ko drugi direktor ce morati da cisti inace ce kompanija da mu propadne. Znci poslove koji mogu da se dele treba deliti - oni koji ne mogi oni ne mogu.

Nije problem u poslovima nego u stavovima - stvar o cemu ti pricas bi se svela na to da bi ti umro od gladi ako ne bi imao zeenu da ti skuva i usmrdeo bi se ako ne bi imao zenu da te opere. Da li ti to zoves muskarcem - ja to zovem neodraslim deristem kome treba mama a ne zena.

DuginaKci prica o stereotipima koji u zemlji Srbiji jos uvek zive (a i svuda u svetu bogami). Jedan od vrlo bitnih pomenutih je da muskarac i zena ne mogu da budu prijatelji. Vidis moj najbolji prijatelj u zivotu je bila devojka. Od nje sam vise naucio i vise mi je pomigla u nekim stvarima nego svi moji ortaci zajedno. Feminizam je samo podjednako extreman odgovor na extremno ponizavanje zena od musko centricnog drustva tokom prve polovine 20tog veka. Sustina i razlog zeninog polozaja  u drustvu dolazi od crkve koja je marginalizovala zene zbog"Evinog primarnog greha" cime je Adama upropastila i kao covekai kao komunistu. Zena je od strane crkve gledana kao izvor greha i propasti za coveka. Feministkinje nisu nista naucile pa su isle linijom crkve - oko za oko, zub za zub. Sto je samo jos vise produbilo jaz izmedju polova.

Da skratim pricu - stvar poslova i podele istih - za mene nije bitno ko sta radi sve dok se dvoje ljudi postuje i razume u vezi. Evo citat iz "Proroka" Kalil Dzibrana koji govori o tom principu - pa ko shvati razumece

"Then Almitra spoke again and said, "And what of Marriage, master?"

And he answered saying:

You were born together, and together you shall be forevermore.

You shall be together when white wings of death scatter your days.

Aye, you shall be together even in the silent memory of God.

But let there be spaces in your togetherness,

And let the winds of the heavens dance between you.

Love one another but make not a bond of love:

Let it rather be a moving sea between the shores of your souls.

Fill each other's cup but drink not from one cup.

Give one another of your bread but eat not from the same loaf.

Sing and dance together and be joyous, but let each one of you be alone,

Even as the strings of a lute are alone though they quiver with the same music.

Give your hearts, but not into each other's keeping.

For only the hand of Life can contain your hearts.

And stand together, yet not too near together:

For the pillars of the temple stand apart,

And the oak tree and the cypress grow not in each other's shadow. "

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Aleks@ : Ko razume shvatice  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
decky999 : apsolutno si u pravu  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Nije te bilo, usisao si pa si nam se ponovo pridruzio? Smiley

Podela poslaova moj aleks postoji ne na muske i na zenske. Poslove mozes da podelis samo na vrlo praktican nacin - ko ce biti efikasniji da ga uradi, i ko zna nesto da radi a ko ne zna.
Sa ovim se u potpunosti slazem, lepshi nacin da kazes muski i zenski poslovi.
Mozda te je to supruga naucila? Smile

Nije problem u poslovima nego u stavovima - stvar o cemu ti pricas bi se svela na to da bi ti umro od gladi ako ne bi imao zeenu da ti skuva i usmrdeo bi se ako ne bi imao zenu da te opere. Da li ti to zoves muskarcem - ja to zovem neodraslim deristem kome treba mama a ne zena.

Sa ovim ne mogu da se slozim. Vidish, meni u zivotu nije palo na pamet da u procentima racunam koliko radim ja a koliko ona (pogledaj svoje prethodne postove, ja 50, ona 50, ali ja ipak malo vishe...). Ako hoces da mi kazesh da vas dvoje sve podjednako dobro radite,stim shto ti malo bolje kupujesh, slatko cu se nasmejati. Ti druze nemas drugog izbora, tako si postavio stvari od pocetka i iskreno te sazaljevam. Ali verovatno te supruga ceni zbog toga Wink

DuginaKci prica o stereotipima koji u zemlji Srbiji jos uvek zive (a i svuda u svetu bogami). Jedan od vrlo bitnih pomenutih je da muskarac i zena ne mogu da budu prijatelji. Vidis moj najbolji prijatelj u zivotu je bila devojka. Od nje sam vise naucio i vise mi je pomigla u nekim stvarima nego svi moji ortaci zajedno.

Pa ti nemash ni prijatelja pored supruge, e vidish to je zaista zabrinjavajuce ali me ne cudi.

Da skratim pricu - stvar poslova i podele istih - za mene nije bitno ko sta radi sve dok se dvoje ljudi postuje i razume u vezi.

slazem se, ali nisam siguran da je tako u tvom slucaju....
citat me je mrzelo da citam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
PA sta da ti kazem - jedino je bilo pametnije da si citat procitao nego sto si izvrtao ono sto sam ja rekao onako kako ti odgovara. Nacices mnogo vise mudrosti u njemu.

Sto se izbora tice - njih uvek imam cak i kad se drugima chini da ih nemam.  Smile

Osim toga ne znam kako je ova tema prerasla na ocenjivanje kvaliteta mog braka i odnosa sa zenom  Smile - ali ako je tako lakse da se prazne frustracije samo napred ne da se ljutim. Uvek mi je zadovoljstvo da pomognem ljudima u nevolji.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.