Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žene su još daleko od ravnopravnosti s muškarcima  (Pročitano 17750 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
niko ne kaze da zena ili muskarci trebaju sve da rade sami, meni je sasvim normalo da ljudi dele poslove ali zene koje se prenemazu ....uhhhh.... izvini ali upadanje u kategorije ja sam nejaka i nezniji pol su stvarno davno prevazidjene idologije ... ali stvar je izbora naravno   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Када се постигне потпуна равноправност истог тренутака жена престаје да цени свог партнера, почиње да га

доживљава као шоњу.

Доминантни мушкарци су далеко траженија роба (од стране женки) него шоње.

Дакле, престаните да промовишете равноправност када и саме тражите доминантног мужјака.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Davidovac: molim te nemoj da vredjas zene koje se ne nalaze ni blizu tvojih musko-sovinistickih kategorija!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pa znas kako Davidovac onda nama shonjama ne ostaje nista drugo nego da te pozovemo da nasim zenama pokazes u cemu se sastoji ta tvoja vaskolika muzevna energija. Posto sve zene traze muzjaka prve klase kao sto si ti meni je zao da moja zena bude u zabludi sta je pravi muskarac pa reko ajde da dodjes da me naucis.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Dominantnog u smislu da znam da mogu da se oslonim na njega u momentima kada mi je teshko ili kada neshto ne mogu ili ne umem da postignem sama ili jednostavno ne zhelim da uradim sama.
@DuginaKci
 nezniji pol nije prevazidjena ideologija, to nije chak ni ideologija...ako si ti prevazishla nezhnost u sebi, ti imash pravo na to i to je ok, znachi ti biras kako da nastupash u svom zhivotu. Ja zaista sebe smatram nezhnijim polom, nezhnijim u smislu svakom. Osecajnosti, nezhnosti, osetljivosti i svega shto (zeleli mi to da prihvaimo ili ne) karakterishe zhenski pol. Ako si recimo muskobanjasta to ne znachi da nisi osecajna. Ako si recimo bacachica kladiva, to ne znachi da treba da se penjesh na krov i postavljash AP za wireless. Ako si samohrana majka, to ne znachi da je sramota obratiti se nekom mushkarcu za pomoc. Ako si nezhna i osetljiva, to ne znachi da si prevazidjena. Svaka osoba ima svoje principe na osnovu kojih funkcionishe. Ja se bavim uglavnom mushkim poslovima (koliko god to smeshno zvuchalo), chak mi je i struka mushki posao. Ali mene nije sramota da se obratim za pomoc, niti me je sramota da budem ponekad slabiji pol. Zashto? Pa zato shto ja jesam slabiji pol. Ako ne zhelim da se bavim stvarima kojima ne moram, ja to necu chiniti i kraj priche. Ako moja druga polovina zheli da mi se nadje kao pomoc hvala joj na tome, ako ne zheli uradicu sama, ali gundjacu i bicu vrlo neprijatna Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ono sto ja hocu da ti kazem je da su ideje da su zene emotivno osetljivije, da postoje muski i zenski poslovi socijano konstruisane norme!! Koje ni po cemu nisu 'prirodne'.

Konstrukcije 'normalnosti' za svaki pol su iskljucivo deo performansa koji se uci odrstanjem u odredjenoj sredini, a to je socijalni konstrukt koji nema veze sa 'prirodom'.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pa dobro bre Munka mani se fizikalisanja i kopanja kanala - pa nisam ni ja lud da dizem 150kg u teretani ako ne mogu.

Danasnji poslovi se uglavnom vezuju za kancelariju i tu smo jednaki u onome sto mozemo da postignemo. Ali je lepota videti kako funkcionisemo na drugacije nacine. Meni je trenutni shef zena - masinski inzenjer i jos kineskinja u dominantno muskom/anglo-keltskom okruzenju. Savrseno je raditi sa njom, zna ono sto zna sto ne zna pita ali ume sa ljudima mnogo bolje nego neki nadobudni manager koji ne zna kako da resi prostu gredu. Po toj osnovi nema razlike. Sto se moje profesije tice samo mi je zao sto zbog musko dominantnog sistema nema vise zena inzenjera. Zene programeri su po meni 1000 puta bolje od muskaraca jer imaju intutivno razmisljanje koje ponekad daje fenomenalna resenja. Zato je super imati tim ljudi pomesan u polovima - siguran put do najboljih rezultata.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Нисам ја измислио да женке траже доминантне мужјаке (не мислим у садо-мазо смислу). Smile
Од мушкарца се очекује да заштити своју породицу (физички, економски.....), да буде покретачка снага....
Замислите мушкарца који кува, пере судове, веш, пегла........ - мушкарчина или шоња (нисам ја измислио).
Свака жена би га пожелела за мужа. Smile
Колико може да траје брак у коме је мушкарац такав.
Таквога не цене ни жене ни мушкарци. Smile
У случају да нема договора око било које ствари у кући - ко је тај ко треба да донесе коначну одлуку.
Жена. Smile
Понављам. Овакву поставку ствари нису наметнули мушкарци већ жене.
Оне од свог партнера очекују заштиту, финансијску сигурност, особу која ће доносити тешке одлуке, раме за
плакање, да буде иницијатор свих важнијих догађања у кући....
За узврат су спремне да раде све оне ствари за које тврде да их стављају у неравноправан положај.
Свиђало се то вама или не - то је истина.

@decky999

Немој да се фолираш.
Немој ми рећи да би твоја жена била срећна у некој ситуацији - рецимо, искрсне већи проблем у кући, а ти,
мушкарчина, забијеш главу у судоперу и пери судове. Буди сигуран да твоја, а и свака нормална жена, у таквим
ситуацијама очекује мушкарца (у правом смислу речи) поред себе.

@DuginaKci

Девојчурак - млада си, имаш право на своје мишљење, а за коју годину ћеш схватити колико је чика Давидовац био у праву.

У мојо кући је, увек, моја последња - да драга. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
ne znam što, al se slažem sa gore navedenim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Davidovac: ja mislim da postoji jako, jako mnogo onih koji spadaju izmedju 'muskarcina' i 'sonja'

Znas sta za mene znaci 'muskarcina': naduvan i nadobudan koji jedino radi 'muske' poslove -- znaci jednom u 100 godina jer se ugalj unosi jednom godisnje (ako se uopste unosi); poplava u stanu nastane jednom ili nikad itd. To su oni kojima nikad ne padne na pamet da urade  nesto u kuci samoinicijativno i sto nije 'muski' posao. Koji svoju muskost svode na snagu misica!!! A muskost je moras priznati mnogo vise od toga, ili bi makar po moji shvatanjima trebala da bude.

Sto se tice termina 'sonja': pa to moze da bude svako bez obzira na pos: osoba smotana i nepsosobna za bilo sta ne samo za 'muske' poslove (koji se u nekim shvatanjima svode na fizicke). Vidis za mene je najgori sonja muskarac koji je nesposoban da zivi samostalno, koji ceka da mu mama ili bilo koja druga zena skuva rucak koji nije przeno jaje ili supa iz kesice i koji se jos time ponosi (ili to shvata kao najnormalnije).

A sto se tice sexualnosti i muskosti: (na koju si cini mi se aludirao) znam da postoje zene koje vole da budu dominantne u sexu, ja ne volim -- volim aktivne muskarce, a ne smotane. Ali za mene pravi muskarac znaci onaj koji je samostalan u svemu, koji ne ceka da ga devojka ili zena tretira ko da mu je mama -- pere, kuva, pegla itd... jer zene zaboga imaju bolji osecaj za to  Smile

Pa muskarci nisu glupavi snagatori! Muskarci su i nezni i osecajni (ali mnogi to prikrivaju jer to nije ono sto s eocekuje da oni pokazu). Ja ne zelim muski rod da svodim na snagatorske poslove ili na velike zastitnike jer je to mit!!

ne zaboravite da u ovim konstrukcijama realnosti 'zenski' poslovi se obavljaju svaki dan, a 'muski' jednom u dve nedelje.... ili redje

i da te citiram: Оне од свог партнера очекују заштиту, финансијску сигурност, особу која ће доносити тешке одлуке, раме за
плакање, да буде иницијатор свих важнијих догађања у кући....

To mozda vazi u Beogradu, Srbiji ili zemlji gde zene nemaju mogucnost za ekonomsu samostalnost. Ne samo zene, nego individue uopste! Vecina ljudi zive zajedno iz ekonomske zavisnosti!!!! Ovde gde ja zivim ovo sto si ti napisao nema veze sa zivotom !!

Zato medjupolni odnosi i njihov konstrukt jestu produkt istorijsko-socijalno-ekonomskih situacija.
« Poslednja izmena: 29. Avg 2006, 01:45:06 od DuginaKci »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.386 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.