Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 19:52:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zemljotres u Srbiji - 2:00  (Pročitano 48692 puta)
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Samsung 
Ја сам начуо нешто да нећемо до 22 да идемо Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 296
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Samsung Galaxy S3 Mini
Krstić i Oklahoma siti sakupljaju pomoć za Kraljevčane

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić uključio se u pomoć zemljotresom pogođenom Kraljevu, gradu u kome je rođen.

Krstić i NBA ekipa za koju nastupa, Oklahoma siti Tander, planiraju više akcija kojima će biti prikupljena pomoć za nastradale, kao i pomoć u obnovi grada.

Dres koji će Krstić nositi na utakmici sa Boston Seltiksima u nedelju uveče biće potom prodat na aukciji, a ta sredstva kao i ona koja će biti dodatno prikupljana od strane Tandera biće upućena rodnom gradu kapitena “orlova”.

Uprava Oklahome sitija je odlučila da koliko god navijači prikupe u ovoj humanitarnoj akciji - i sam klub će uputiti Kraljevčanima preko Međunarodnog crvenog krsta.

Izvor: BLIC

Papa: Pomozimo Kraljevu

Papa će pozvati svoje vernike iz čitavog sveta da upute pomoć Kraljevčanima, preneo je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poruku visokih zvaničnika katoličke crkve.

"Uvereni smo da će naši vernici, kao i bezbroj puta do sada pokazati veliku solidarnost", izjavili su predstavnici katoličke crkve.

Oni su posetili i katoličku crkvu koja je u zemljotresu teško oštećena i proglašena nebezbednom za upotrebu, pa će naredne liturgije biti služene u dvorištu.

Visoke zvaničnike, koji su obišli i manastir Žiča, gde su zidovi i freske crkve svetog Spasa takođe oštećeni, primio je, nakon gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simoviće, i vladika žički Hrizostom.

"Dolazim iz grada Akvili u italijanskoj provinciji Abruci koju je pre godinu i po dana takođe pogodio katastrofalan zemljotres. Zato znam kako vam je i saosećam sa vama", rekao je ambasador Vatikana Orlando Antoni.

Izvor: MONDO
« Poslednja izmena: 06. Nov 2010, 17:52:37 od zukov »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ова школа је неуништива Smile

+1  Smile

Jezivo mi je zao za manastir Zicu  Smile  To mi je omiljeni manastir u koji sam jedino imala zelju da idem i bila sam cak dva puta  Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2010, 19:36:33 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Kuleru, kuleru jel bilo još ljuljaški
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
mob
Nokia 

Jel ja umisljam ili se treslo opet pre pola sata?  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Papa: Pomozimo Kraljevu

Papa će pozvati svoje vernike iz čitavog sveta da upute pomoć Kraljevčanima, preneo je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poruku visokih zvaničnika katoličke crkve.

"Uvereni smo da će naši vernici, kao i bezbroj puta do sada pokazati veliku solidarnost", izjavili su predstavnici katoličke crkve.

Oni su posetili i katoličku crkvu koja je u zemljotresu teško oštećena i proglašena nebezbednom za upotrebu, pa će naredne liturgije biti služene u dvorištu.

Visoke zvaničnike, koji su obišli i manastir Žiča, gde su zidovi i freske crkve svetog Spasa takođe oštećeni, primio je, nakon gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simoviće, i vladika žički Hrizostom.

"Dolazim iz grada Akvili u italijanskoj provinciji Abruci koju je pre godinu i po dana takođe pogodio katastrofalan zemljotres. Zato znam kako vam je i saosećam sa vama", rekao je ambasador Vatikana Orlando Antoni.

Izvor: MONDO
ladno...  Smile

pa,Bogme,ako je stvarno tako,i ako su stvarno svi ovi gradovi dosad poslali svu onu pomoc,to su stvarno super vesti.  Smile Smile  Smile Smile

lepo je videti da kolektivizam ipak nije otisao iz ove zemlje.  Smile Smile
vala neunistiva ...videcemo da li cemo da idemo, kazu da je kod nas ovamo na trecem spratu (gde je nekad medicinska bila ) sve zivo popadalo i srusilo.
hehehe...ko i uvek kad se desi neko sranje,posle odredjenog vremena,prvo sto se pojavi u glavama ucenika jeste "da li mozda (i dokle) necemo ici u skolu zbog toga?  Smile ".  Smile Smile Smile Smile
no,dobro,nije to nista lose,sta,i ja sam bio takav.  Smile

inace,jel se zna kolka je ukupna steta,i koliki je ukupan iznos primljene pomoci dosad?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41

+1  Smile

Jezivo mi je zao za manastir Zicu  Smile  To mi je omiljeni manastir u koji sam jedino imala zelju da idem i bila sam cak dva puta  Smile
manastir je sve zivo preziveo vekovima , tako da ce i ovo.

sto se mene tice mozemo i u ponedeljak da krenemo, ja sam za da malo pocistimo koliko mozemo skolu i sta mozemo sredimo, bilo bi to dobro druzenje pre svega, pa posle toga na ladno pivo.

IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Sony xperia
Na chatu decko iz Kraljeva kaze pre koji minut opet neki jaci bio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
da dopunim-nadjoh na wikipediji(nasoj) da je steta oko milion evra.
a licno sam izracunao da su vec,samo u obliku para,skupili preko 1,4 miliona,tako da ce jos uz ostalu pomoc (u vidu materijala,hrane,vode,smestaja...) izgleda biti dovoljno.  Smile tj-trebalo bi da se sve vrati kako je bilo.

sve u svemu,lepe vesti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
U Kraljevu će biti iseljeno osam solitera
S. R. T. - FoNet | 07. 11. 2010. - 00:02h | Foto: Beta | Komentara: 0

Stanari najmanje osam zgrada u Kraljevu moraće da se isele zbog popucalih zidova u zemljotresu. Procene su da je ugroženo više od 500 Kraljevčana čije su domove specijalizovane komisije u proteklih dva dana proglasile za neuslovne za stanovanje.
Na stotine volontera na humanom zadatku

Samo u Ulici Dragoslava Bogavca četiri zgrade su raskrovljene.

- Nabavili smo najlone da zaštitimo krov u prvo vreme, a posle ćemo videti šta ćemo. Zgrada je, kao i ove do nas, popucala od poda do plafona. Čekamo procenu statističara, ali i laici vide da je šteta velika - kaže Goran Ćirović, jedan od žitelja ove ulice.

Isto je i u brojnim selima - Adranima, Lađevcima, Jarčujku, Sirči, Vitanovcu, Ribnici... Gde god se krene, plač i tuga.

Grube procene iz onoga što su brojne komisije koje su obišle teren mogle da sagledaju kažu da Kraljevu treba samo milion komada crepova da se obnove oni domovi koji ne moraju da se razruše. Takvih je po prvim procenama najmanje 550, a na proveru čeka još 5.000.

U Adranima kuća Milanke Nikitić ostala je bez krova, a zidovi su popucali.

- Ja spavam u njoj, šta ću, deca spavaju u kolima. Gde ćemo posle bog zna. Pao je krov, pao je sprat, a i prizemlje nije u boljem stanju - kaže Milanka.

Nijedan crep nije ostao čitav na zgradi u kojoj su Gimnazija i srednja Ekonomska škola.

- Važno nam je da ih hitno osposobimo, pre no što krenu kiše i snegovi. Da rade škole, pošte, da svi imaju struje, vode, da voda bude kvalitetna i da ljudi koji ne mogu u svoje kuće dobiju alternativni smeštaj, zdravstvenu zaštitu, hranu - kaže Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva.

Više od 500 volontera, među kojima su i pripadnici policije, Vojske, ali i iz Ibarskih rudnika, neprestano pomažu una raščišćavanju ruševina.

- I danas i sutra će više od 300 ljudi biti na raspolaganju kriznom štabu, a očekujemo da nam u pomoć stignu i kolege iz okolnih gradova - kaže Bogoljub Živković, načelnik Policijske uprave u Kraljevu.

U Kraljevo pomoć stiže sa svih strana.

- Uz crep i cigle koji su najpotrebniji stiže pomoć i u lekovima, nameštaju, vodi, novcu, derivatima - kaže Vukomir Mitrović, član kriznog štaba. Zahvaljujući donaciji proslavljenog košarkaškog trenera Željka Obradovića, NVO “Naša Srbija” izgradiće kuću jednoj od porodica koje su u zemljotresu ostale bez krova nad glavom. Prikupljanje pomoći pokrenuli su i princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević. I Sveta stolica će pozvati svoje vernike iz čitavog sveta da upute pomoć Kraljevčanima, rekao je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar koji je posetio grad razoren zemljotresom zajedno sa ambasadorom Vatikana u Srbiji Orlandom Antonijem.

Blic

Kakav milion evra, tamo su sto miliona štete
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 19:52:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.