Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 115 116 118 119 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zemljotres od 8.9 rihtera u Japanu  (Pročitano 169060 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5
Godinama nije bilo leptira, vilinih konjica a ni danas nema svitaca ovde kod nas

Zaista ne znam za ovo kad se desio Cernobilj ali znam da je banjicka suma puna svakakvih vasaka. Ne znam sto danas ne bi bilo svitaca?  Smile

Nemam nameru da umanjujem katastrofu Cernobilja ali su Madjarska, Rumunija devedesetih objavili rezultate u kojim se navodi i to da je bilo povecanog broja slucaja obolelih od raka ali ne u toliko epskim razmerama kako se to na pocetku navodilo, odnosno u godinama nakon Cernobilja. U Madjarskoj je 1998 god objavljena statistika obolelih od svih vrsta raka i vrseno je uporedjivanje na 1988 godinu. Broj je bio mizeran. (pokusavam da izrovarim negde ceo clanak, imao sam to u PDF-u, neka bla-bla organizacija za blabla zastitu objavila to 2006, povodom 20 godina Cernobilja). E sad, nekom prostom logikom, ako je tako bilo u Rumuniji i Madjarskoj, cisto sumnjam da je u Jugi bilo gore.

Inace, slika iz okoline Cernobilja:

These are Prejevalsky Horses. Someone brought a couple of them from Asia a few years ago, they liked it here and now there are 3 herds running in Chernobyl area. They are a sturdy breed and are always on the move. They have a prehistoric look about them. When they sweep by at full gallop, it feels like you might see a herd of ancient Eohippus next.

« Poslednja izmena: 05. Apr 2011, 03:24:16 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
cisto da napomenem...

niko ne prebacuje rusima sto su slali ljude da zatrpavaju reaktor, jer to je moralo da se desava... i uvek ce morati gde god dodje do slicnih havarija

vec im ceo svet prebacuje sto su 8 dana cutali o tome i nazivali ceo proces "manjom havarijom"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5
Naravno da su majmuni zbog toga, to stoji. Ali slicnom logikom se sluze japanci. Kao sto napisah, te sve je u redu, te radnici obavili extra posao, pa prodje dan, pa nova eksplozija, sad curi ovaj reaktor, sutra onaj i taman kad su sve sredili, "slucajno" otkriju povecanu radijaciju u moru, pa opet sve srede, pa onda opet otkriju manju rupu iz koje curi plutonijum ili ko zna sta.

Gde su ti silni roboti koji mere radijaciju? Ne moze tek tako da negde procuri, a da se za to ne zna, pa valjda imaju kontrolna merenja radijacije svakog momenta?

Sto odmah radi prevencije nisu evakuisali 50-100km? Imam utisak da od pocetka doziraju informacije, samo mi nije jasno zbog cega tako rade. Ali u svakom slucaju, prvenstveno ce da najebe njihov narod. Ako je to njihova racunica, da smire javnost, onda dobro, neka im bude.

A sto se tice namernog stvaranja zemljotresa i slicnih pojava ovaj klip objasjava dosta toga:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Frizider
Godinama nije bilo leptira, vilinih konjica a ni danas nema svitaca ovde kod nas

Inace, slika iz okoline Cernobilja:

These are Prejevalsky Horses. Someone brought a couple of them from Asia a few years ago, they liked it here and now there are 3 herds running in Chernobyl area. They are a sturdy breed and are always on the move. They have a prehistoric look about them. When they sweep by at full gallop, it feels like you might see a herd of ancient Eohippus next.

Jebote ovo je gore nego sto sam mislio, na slici se jasno vidi da dva konja i njihova deca jure prvog konja radi prehrane ili sportskog ribolova (posto trce po vodi)

Radijacija napravile kanibale od konja, konjobile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Crowz da li si nasao podatak , ja ne mogu da nadjem tacno sada...da su se neke vrste zivotinja i ptica vratile cak na tu teritoriju odakle ih je covek oterao deceniju pre?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Pre par godina je bilo djuture svitaca Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Ko ima dobar stomak i ko je jak moze da pogleda ovaj link. Ako Japanci dozvole, a sve ide ka tome,da se i kod njih ovako nesto izdesava i da...zaraze citav svet...well...dobice svoje ako bude tako.

http://todayspictures.slate.com/inmotion/essay_chernobyl/

Unapred upozoravam da su slike strasne
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Svet | utorak 5.04.2011 | 09:47
Japan traži brod za dekontaminaciju
Izvor: Beta

Tokio -- Japanska vlada je zatražila od Rusije brod "Suzaran", namenjen za skladištenje i neutralisanje tečnih radioaktivnih materija iz atomskih podmornica.

Brod je japanu potreban kako bi što pre dekontaminitala nuklearnu centralu Fukušima 1.

Iz Fukušime 1 na severoistočnoj obali Japana od juče se u okean planski spušta 11.500 tona vode sa niskim nivoom radioaktivnosti kako bi se oslobodio prostor za uskladištenje 60.000 tona daleko radioaktivnije vode koja se nakupila u tri najoštećenija reaktora.

Portparol ruske nuklearne agencije Rosatom Sergej Novikov rekao je novinarima da je Japan zatražio da mu se dozvoli upotreba broda "Suzaran", i da Moskva sada čeka odgovore na neka pitanja pre no što zahtev odobri.

Izgradnju broda "Suzaran" finansirao je Japan sa 35 miliona dolara na osnovu međudržavnog ugovora pod nazivom "Globalno partnerstvo" 1993. godine, javlja ruska agencija Interfaks.

Brod je korišćen za neutralisanje radioaktivnog otpada iz ruskih atomskih podmornica u luci Vladivostok na dalekoistočnoj obali Rusije, koja je blizu Japana.

"Suzaran" može da obradi između 35 i 70 kubnih metara radioaktivnog otpada dnevno, navodi se na sajtu ruske nuklearne agencije Rosatom.

Rusi su poslali u Japan 400 dozimetara i 5.000 zaštitnih maski, prenosi ruska agencija Itar-tas.

U vodama kod Fukušime 1 radioaktivnog joda ima 7,5 miliona puta više od dozvoljenog, javlja agencija Interfaks.

Voda koja se namerno ispušta u okean ima do 100 puta veći nivo radioaktivnosti od zakonski dozvoljenog nivoa, javlja AP.

Radioaktivnost se brzo rastvara u džinovskom Tihom okeanu, i japanska vlada tvrdi da izbacivanje niskoradioaktivne vode neće ugroziti život u vodi.

Извор: блеее92
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Frizider
Citat
"Suzaran" može da obradi između 35 i 70 kubnih metara radioaktivnog otpada dnevno

60 000 tona je oko 60 000 kubnih metara vode ako je priblizno jedan gram jedan centimetar kubni. Poprilicno se nakupilo ako racunamo da je to kocka dimenzija oko 40 metara.

Ako ce taj Suzaran tih 60 000 kubnih metara da preciscava neka bude prosecno 50 kubuka dnevno, to je bre 1200 dana  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5
Ko ima dobar stomak i ko je jak moze da pogleda ovaj link. Ako Japanci dozvole, a sve ide ka tome,da se i kod njih ovako nesto izdesava i da...zaraze citav svet...well...dobice svoje ako bude tako.

http://todayspictures.slate.com/inmotion/essay_chernobyl/

Unapred upozoravam da su slike strasne

Auh jbt...  Smile Jeza i sumor.

Citat
"Suzaran" može da obradi između 35 i 70 kubnih metara radioaktivnog otpada dnevno

60 000 tona je oko 60 000 kubnih metara vode ako je priblizno jedan gram jedan centimetar kubni. Poprilicno se nakupilo ako racunamo da je to kocka dimenzija oko 40 metara.

Ako ce taj Suzaran tih 60 000 kubnih metara da preciscava neka bude prosecno 50 kubuka dnevno, to je bre 1200 dana  Smile

Sta znaju japanci sta je 1200 dana? Nista tehnologija, nista amerika, rusi su tu. Smiley

Crowz da li si nasao podatak , ja ne mogu da nadjem tacno sada...da su se neke vrste zivotinja i ptica vratile cak na tu teritoriju odakle ih je covek oterao deceniju pre?

Ima masa podataka od toga na netu, samo ne znam jesu li merodavni, pa da ne navodim neke gluposti i to.
« Poslednja izmena: 05. Apr 2011, 10:58:31 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 115 116 118 119 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.