Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zemljotres od 8.9 rihtera u Japanu  (Pročitano 168314 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia 
Ej bre ti...sarkasticni covece  Smile
Kazem, prenosim, sta sam cula, nisam licno bila tamo  kao ni ti da tvrdimo ovde sada....kojeg materijala su cike imale cipku na tangama  Smile
Eto Zmaju...trazi link pa ces videti
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Ej bre ti...sarkasticni covece  Smile
Kazem, prenosim, sta sam cula, nisam licno bila tamo  kao ni ti da tvrdimo ovde sada....kojeg materijala su cike imale cipku na tangama  Smile
Eto Zmaju...trazi link pa ces videti

Pa,nisam. Al sam zato citao.   Smile Citao i trazio.

Ali ne blesave price i putopise,nego knjige i izvestaje.  Smile

Jer sam se 2007. zainteresovao za to,i poceo da citam i trazim sve sto se moglo naci o svemu tome.
Mogu ti nabrojati napamet gde se sta nalazi u Zoni.

Tako da znam o cemu pricam.  Smile Mislim,koliko jedan stranac moze znati.A to je dovoljno da znam da razlikujem americka lupetanja od istine.

Svi ne vade iz usta one neuke zapadnjake(filmadzije,turiste,kenjatore...) koji o tome nemaju pojma,ali uvek rado seru o "falicnim reaktorima","zrtvovanju" i budalastinama.

A niko nikad da uzme i pita one koji su se zaista bavili time,direktore Internacionalne Atomske agencije,koji su sami rekli da su Sovjeti odradili odlican posao.  Smile To nikog ne zanima.  Smile

Nego su uvek Holivud i hipici ti koji sve znaju najbolje.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Mar 2011, 14:11:26 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Citat
A ti verujes americkom filmu koji govori o necemu sto ameri nikada nisu ni videli(K-19)?
Nisu to Ameri izmislili, prezivjeli clanovi posade su posvjedocili o tome.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Citat
A ti verujes americkom filmu koji govori o necemu sto ameri nikada nisu ni videli(K-19)?
pretpostavljam da mislis na K-19.

Da,ali ameri to uvek predstavljaju kao neko zrtvovanje i bacanje tudjih zivota od strane komandanata,odnosno kapetana.

To su bili dobrovoljci.Odela su bila sasvim adekvatna,za "normalne" kolicine radijacije.
Ko sto rekoh-ne postoji odelo koje ce te zastititi od sobice pune zracenja i pored reaktora.Ne postoji.

I oni su to znali,ali su resili da urade to da bi spasili ostatak posade.

A po nekim pricama(ne mislim ni na koga ovde) ispade kako su ih ovi naterali,a kako su im odela bila losa,i zato su umrli.Sto je glupost.

Isto vazi i za CAEZ-oni koji su isli pod reaktor,oni su isli dobrovoljno.I svojevoljno su skinuli odela,da bi mogli lakse i brze da rade u tunelu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia 
Ma jok nije amerikanka nego je ruskinja, koliko se secam.I merila je gajgerovim brojacem mesta iza znaka za ulazak u grad. I setalapo zgradama i obilazila okolo, davidimo kako izgleda vegetacija, ima li sta zivo...neka mesta okolo gde su ostali ljudi, takodje i slike dece koja su radjana posle toga. Sve je prikazano.
Inace ti ljudi koji su tamo poslati su otiusli ravno u sigurnu smrt zbog zracenja koje je bilo oko 20000 rentgena po jednom satu .
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Ma jok nije amerikanka nego je ruskinja, koliko se secam

Znam da je Ruskinja.Zove se valjda Elena,ili tako nesto.

Ali jedno je putopis,cak i od jedne Ruskinje,a drugo su izvestaji i knjige.
Meni je cinjenica da im je cak i Medjunarodna Atomska organizacija odala priznanje,dovoljna sama po sebi.

Jer,mislim...ono,brze bolje bi i oni docekali da ih uzmu na zub.Ali nisu.Lepo su rekli-"ne znamo(figurativno) kako bismo se mi snasli da nam se ovo desilo.Svaka cast Sovjetima".

Video sam taj putopis,odnosno sajt,nekoliko puta.Dobari i interesantan.Ali ko oce vise i bolje da zna,za to su najbolje knjige i sami izvestaji.
Inace ti ljudi koji su tamo poslati su otiusli ravno u sigurnu smrt zbog zracenja koje je bilo oko 20000 rentgena po jednom satu .
Istina.Ali je bilo neizbezno.Da nisu reagovali,tako...masovno,uzarena smesa goriva bi doprla prvo do drugih materijala,i time nastala prava nuklearna eksplozija,a onda bi posle prodrla i u zemlju,do podzemnih voda,i zagadila celo Polesje,koje je puno podzemnih tokova.

Ja jedino sto mogu da zamerim su dve stvari-sto nisu vatrogasnim ekipama u Cernobiljskoj oblasti dali bolju opremu u pocetku(ako imas nuklearku,moras da imas i dobru opremu),i drugo-sto su medju likvidatore dovukli i bivse veterane iz Afganistana.Verovatno jer su bili iskusniji i sposobniji.Ali,ipak... "nagraditi" nekog za jednu muku,tako sto ces ga poslati u drugu...to ne ide tako.  Smile

I to su jedine dve stvari koje im se mogu zameriti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia 
E da kad smo kod likvidatora. Citala sam da su to bili osudjenici na smrt ili robijasi sa dozivotnom. Pa su im ponudili dil: gasite vatru i bicete slobodni. Ubili su 2 muve jednim potezom. Jesi li cuo za to?  Smile
Da,Elena se zove  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
E da kad smo kod likvidatora. Citala sam da su to bili osudjenici na smrt ili robijasi sa dozivotnom. Pa su im ponudili dil: gasite vatru i bicete slobodni. Ubili su 2 muve jednim potezom. Jesi li cuo za to?  Smile
Moram da priznam da prvi put cujem.

Moguce je,ne kazem da nije.Ali,ipak,najveci deo su cinili vojnici.I najbrojnije medju njima su bile jedinice koje su se borile u Afganistanu.

Bilo je takodje i upotrebe daljinskih robota,odnosno vozila sa daljinskim upravljanjem.Jedan od prvih i najvecih dogadjaja gde se to radilo.No,zbog toga sto je radijacija,odnosno zracenje,konstantno ometalo video-signale i veze,cesto bi bilo tesko upravljati njima.

Plan je u stvari bio da oni,zajedno sa "klasicnom" mehanizacijom obave najveci deo posla "napolju".Ali...ali...  Smile nije bilo bas tako lako.A na krov,logicno,nisu mogli njih da salju,pa su zato morali da salju ljude u keceljama,ili helise sa tovarima betona.I,naravno,u tunel ispod reaktora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Citat
pretpostavljam da mislis na K-19.

Da,ali ameri to uvek predstavljaju kao neko zrtvovanje i bacanje tudjih zivota od strane komandanata,odnosno kapetana.

To su bili dobrovoljci.Odela su bila sasvim adekvatna,za "normalne" kolicine radijacije.
Ko sto rekoh-ne postoji odelo koje ce te zastititi od sobice pune zracenja i pored reaktora.Ne postoji.

I oni su to znali,ali su resili da urade to da bi spasili ostatak posade.

A po nekim pricama(ne mislim ni na koga ovde) ispade kako su ih ovi naterali,a kako su im odela bila losa,i zato su umrli.Sto je glupost.

Isto vazi i za CAEZ-oni koji su isli pod reaktor,oni su isli dobrovoljno.I svojevoljno su skinuli odela,da bi mogli lakse i brze da rade u tunelu.
.Ne govorim o tome da li su zrtvovani s razlogom ili bez vec o tome da je drzava nije mislila na tako banalne a krucijalne stvari kao sto su odgovarajuca odijela u slucaju havarije.  Smile Niz sitnih gresaka koje se sakupljau i prave veliku (kao sto je slucaj i sa Cernobilom)
« Poslednja izmena: 13. Mar 2011, 14:45:37 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Taj ozraceni(a u pocetku i uzareni) krov je u stvari bio najgori.Tu se najvise ljudi ozracilo.
Jer si morao da se penjes na njega,u svom onom odelu,pa da pokupis beton i sljunak sa gomile,pa da se odgegas do pukotine,pa da bacis na uzarenu smesu dole,pa da se vratis.

Ne govorim o tome da li su zrtvovani s razlogom ili bez vec o tome da je drzava nije mislila na tako banalne a krucijalne stvari kao sto su odgovarajuca odijela u slucaju havarije.  Smile Niz sitnih gresaka koje se sakupljau i prave veliku (kao sto je slucaj i sa Cernobilom)
Ali... Nema,ili bar tada nije bilo,tog odela koje je moglo da pruzi zastitu protiv te kolicine radijacije.
Zna se-odelo ti samo "produzava" vreme.Pre ili kasnije,bilo slaba ili jaka radijacija,moras da ga skines.

@Modovi - samo da kazem- ne radi mi opcija "izmeni".

Prijavljuje mi ono "stranica nije nadjena/di je moj burek".  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.