Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zemljotres od 8.9 rihtera u Japanu  (Pročitano 168489 puta)
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Pričajte vi šta hoćete o Džapancima, ali oni su jedina zemlja sa deflaciom.
I period tranzicije su prošli za dva meseca, a mi deset godina i ne vidi se kraj.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Jetse da ih u zadnje vreme prikazuju kao bolesno perverzne. Takodje, u kulturoloskom smislu su stvarno u drugoj krajnosti. Ali, Tokio je jedna od top 3 moje destinacije gde bih voleo da idem, ako mi se svidi i da zivim, sto da ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
Samsung SGH-E590
Oni u svemu idu u krajnost, a to ne moze da bude zdravo!
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

I'm gonna drink my tears tonight

Zodijak
Pol
Poruke 361
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
Oni u svemu idu u krajnost, a to ne moze da bude zdravo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Apple iPhone 6s
Zato smo mi zdravi Smiley
Inace ja verujem da se ove stvari ( zemljotresi, cunamiji, zime, uragani,...) da se njim kontrolise pomocu "Hepeka" a ne onih antena . Hepek je cudo.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2011, 09:56:31 od slavisaj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 361
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
Zato smo mi zdravi Smiley

samo na sebe mislis
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Apple iPhone 6s
Pa na koga drugog, jedino sam ja sebi najvazniji. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 361
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
ako ti tako kazes..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

One for all,all for one

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1238
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
SonyEricsson C902
Posle zemljotresa nuklearna katastrofa?

Dve nuklearne elektrane u Japanu pogođenim zemljotresom imaju problema sa hlađenjem. U jednoj se čuju eksplozije i izmerena je radijacija 1.000 puta veća od dozvoljene. Prema poslednjim podacima u zemljotresu i cunamiju poginulo i nestalo 1.400 ljudi.

U nuklearnoj centrali Fukušima 1, na severoistoku Japana, čula se eksplozija i iznad centrale vidi se beli oblak, javila je danas agencija Điđi.

Nekoliko ljudi zaposlenih u elektrani povređeno je u eksploziji, javila je televizija HNK.

Pozivajući se na izvore iz redova ministara, ta televizija je navela da se eksplozija dogodila oko 16 sati po lokalnom vremenu (8.00 po srednjeevropskom) iz za sada još nepoznatog razloga.

Jedan ekspert za nuklearnu fiziku izjavio je za istu televiziju da bi moglo da se radi o izazvanoj eksploziji.

U jednom reaktoru Fukušime 1, nakon jučerašnjeg razoronog zemljotresa koji je pogodio severozapad Japana, registrovan je veliki porast nivoa radioaktivnosti - čak 1.000 puta veći od dozvoljenog. Potresom je bio poremećen sistem hlađenja nuklearne centrale i stručnjaci pokušavaju da to regulišu.

Tri reaktora druge nuklearne centrale, "Fukušima 2" su takođe izgubila deo kapaciteta za hlađenje, saopštila je firma Tokio elektrik pauer (Tokyo Electric Power, Tepco) koja njome upravlja.

Ta nuklerna centrala, "Fukušima 2", je 12 kilometra od centrale "Fukušima 1" u čijoj kontrolnoj sali je, kako je objavljeno u petak uveče, radijacija 1.000 puta veća od normalne.

Centrale su 250 kilometara severno od Tokija, u oblasti koja je u petak pogođena jakim zemljotresom magnitude 8,9 stepoeni po Rihteru.

Premijer Japana Naoto Kan je otputovao u Fukušimu i pozvao da se zbog opasnosti od radijacije evakuiše 45.000 stanovnika iz područja prečnika 10 kilometara oko nuklearne elektrane "Fukušima 1".

Državni sekretar SAD Hilari Klinton je najavila da će Ratno vazduhoplovstvo SAD doneti sredstva za hlađenje nukleranih postrojenja.

Prema do sada raspoloživim podacima u zemljotresu i cunamiju koji je usledio ima 1.400 mrtvih i nestalih, saopštila je danas policija najnoviji preliminarni bilans.

Broj nastradalih se stalno povećava kako pristižu novi izveštaji.

Među žrtvama je i 200 tela nađenih na plaži Sendai, na severoistoku Japana, u prefekturi Mijađi gde je prošao 10 metara visok cunami talas, izazvan zemljotresom.

U toj zoni je ugroženo 1.200 kuća a 784 osobe se vode kao nestale i 1.128 povređene, prema novom bilansu policije, izdatom oko podne po lokalnom vremenu (oko 3.00 ujutro po centralnoevropskom vremenu).

Zemljotres po jačini peti izmereni od 1900. godine izazvao je i skraćenje trajanja dana, kao i erupciju vulkana u Indoneziji.. Foto galeriju ove kataklizme pogledajte OVDE.

Izvor:Mondo
« Poslednja izmena: 12. Mar 2011, 10:06:13 od nikolic2493 »
IP sačuvana
social share

Sons of Gondor! Of Rohan! My brothers. I see in your eyes the same fear that would take the heart of me. A day may come when the courage of Men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship, but it is not this day. An hour of wolves and shattered shields when the Age of Men comes crashing down, but it is not this day! This day we fight! By all that you hold dear on this good earth, I bid you stand, Men of the West!
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 361
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
 blizi se smak sveta...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.