Kad i meni dođe čas da mreti treba, Bože,daj da umrem u jesenje noći, Nasmejan i vedar,u mladačkoj moći, Pod raskošnim sjajem septembarskog neba.
Smrt je tako laka.Al' pratilja njena – Sva taština što se pred smrt snova budi, I zanatske suze zabrađenih žena, I bol izveštačen ravnodušnih ljudi,
I mantije crne,čiraci i čoja, Sve to tako grubo i surovo dira I gnusobom vređa osećanja moja Pred skromnom lepotom večitoga mira.
O, umreti tako:bez piske,bez sveta, Bez dosadne,glupe komedije smrti, Nečujno,ko miris uvenulog cveta, I život i dugo očajanje strti, Kao jednim mahom,u mladačkoj moći. Pod raskošnim sjajem septembarske noći.
Ti bi došla k meni bez suza u oku, Iako te boli razdiru i guše, Skrivajući jade i tugu duboku U kutima tajnim nežne tvoje duše.
Ti bi došla k meni i pogledom jednim Poslednje bi zbogom rekla starom drugu, I miloštom krasnom i poljupcem čednim Zbrisala bi tajnu neizbežnu tugu.
Dođi! Čas je kucno! Ko u srećne dane Poći ćemo sami iz dosadnog grada, Poći ćemo sami u pitome strane, Daleko od ljudi,daleko od jada.
O hajd'mo u svetlost,u polja,u cveće, U čednu tišinu uspavane noći, U milođtu tajnu što iz zvezda sleće I svečano struji po vedroj samoći!
Gledaj kako mesec nad poljima sija I oblačke retke rastura i vedri, I trava miriše i rastinje klija, I šumore tužno kukuruzi jedri!
Nad nama će nebo treštati u sjaju, Grliće nas blago vaseljena nema, Lepršnuće krilom u obližnjem gaju Slepi miš,poslednji što se na put sprema,
Pa dok iz daljine grmi gradska jeka I zabave puste što nize čoveka, I bučno veselje tajanstveno huji, Zapevaće negde skriveni slavuji,
I priroda cela zašumeće strasno, I plja,i gore,i bašte,i vrti, Sve što u njoj živi pozdraviće glasno Svečani dolazak ravnodušne smrti.
Zaćutaću tada.Nema reči više, Poljubiću samo tvoju ruku bledu, I dišući mirno,sve tiše i tiše, Ostaviću život,nevolju i bedu, Bezbrižan i vedar,nasmejan i čio.
I slopiću oči zanavek.I tada, Osetiću čudno,kao kad se sniva, Sa miloštom tajnom što iz zvezda pada I svežinom skoro pooranih njiva, Sjaj očiju tvojih bolećiv i mio.
Znao sam da sam zaboravio da zabranim pisanje za goste ovde. Izvini iva.. znam te sa NS, ali na celom forumu je zabranjeno pisanje gostima zbog potencijalnih problema i dvostrukih licnosti
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!