Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 01:20:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 301 302 304 305 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 529453 puta)
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
@Kristal85
Uz svo poštovanje, termin "Teorija Zavere" koriste isključivo najogavniji mozgoispirajući mediji. Zavere postoje, to i ptičice na grani znaju. Reč "Teorije" umetnuta od tih istih medija a vidim i ti si naseo i koristiš taj izraz. Teorija odavno nema, čak je i Klinton javno priznao da je bilo eksperimenata nad ljudima u podzemnoj železnici gde je vlada ispuštala bacile i sl. radi testiranja. Sada su priznali i kemtrejls.
 Ovo je tema o svemu, ne samo o Venus projektu, shvati Smile
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Momci kojima je Zeitgeist bio velika inspiracija u muzici

The Lost Children Of Babylon - Martial Law

i IllumiNazi

Žestoko kao što i doliči izvornom hip hop-u.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
@Kristal85
Uz svo poštovanje, termin "Teorija Zavere" koriste isključivo najogavniji mozgoispirajući mediji.
Zavere postoje, to i ptičice na grani znaju.
Uzvracam postovanje!

Ja nikad nisam rekao da (teorije) zevere ne postoje. Gde god su veliki inetresi i krupan kapital, ljudi su spremni na sve, ali bukvalno i uradice sve da ostanu tu gde jesu. To je klasican primer da ljudi koji imaju moc i uticaj srazmerno tome izgube kontakt sa realnoscu, ti ljudi su poremeceni i tim ljudima, u sustini treba pomoci.

Zavisnost na novac i moc nagradjujemo iako ova vrsta zavisnosti unistava neuporedivo vise (gotovo sve!!) od zavisnosti i zavisnika na opijate, koje, pazi sad-kaznjavamo! Kakve li ironije!

Citat
Reč "Teorije" umetnuta od tih istih medija a vidim i ti si naseo i koristiš taj izraz.
Teorija odavno nema, čak je i Klinton javno priznao da je bilo eksperimenata nad ljudima u podzemnoj železnici gde je vlada ispuštala bacile i sl. radi testiranja. Sada su priznali i kemtrejls.
Zaista ne znam nista o tom priznanju, zaverama se ne bavim, ali ih ne poricem!

Ja koristim izraz koji znam i za koji sam cuo (eto, jos jednog dokaza da se ponasanje uci, kao, uostalom i jezik : ) ).

Citat
Ovo je tema o svemu, ne samo o Venus projektu, shvati Smile
  Svemu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
tax

A kako znas da taj "izvorni" hip hop nije serviran upravo od tih istih zaverenika koje pominjes? Zasto bi bilo sta na ovoj planeti bilo van kontrole sila koje zele apsolutnu kontrolu i negaciju slobodne volje? Zar zaista mislis da je to vazduh sto trenutno dishesh?

Tvoja "borba" protiv kontrole je upravo samo jos jedan vid kontrole. Negacija slobode se ne moze pobediti drugom negacijom slobode.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
 Ljudi, pitajte sebe, ne mene...

Intelektualisanje vodi u borbu mišljenja i kao takvo me odbija. Radije bih voleo da čujem vaša mišljenja umesto dosadnih rasprava. Valjda ste do sad provalili da ne preferiram iste Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Misljenje o cemu ? O zaverama?  Pa nema sta mnogo da se diskutuje.

- Naravno da postoje jer postoje licni interesi i osecaj superiornosti nad drugima. Uvek ih je bilo i uveh ce ih biti sve dok ljudi ne evoluiraju u nesto malo pametnije od ovog trenutno bio-hemijskog sklopa u kome se nalazimo na ovoj planeti.

- Logicno postoje i zaverenici jer neko mora da projektuje gore pomenute emocije i kreira realnost koja ce uobliciti te emocije.

- Posto je takvih manjina uvek ce biti vecina koja mora da "ispasta" i u isto vreme pokazuje simptome standradne za ljudska bica kad se nadju u nezeljenoj situaciji: odbijanje realnosti, agresivna borba protiv realnosti i na kraju neizbezno prihvatanje realnosti. Tax - prepoznaj se Smiley

- Gore napomenuto ne vodi prestanku zavera jer samo pojacava sve one emocije koje dovode to realnosti podvajanje. Samim tim i ne resava perceptivni problem koji vecina ima.

- "Mana" vecine je sto ne shvata i ne razume snagu sopstvenih emocija i moci da re-kreira realnost

Priblizni proces koji moze da dovede do "resenja" koje pak vodi u smanjenje patnje vecine i umanjene moci konspirativne manjine:

Korak1: Prihvatiti opoziciju sopstvenog misljenja kao sebi ravnu. Postovati je i uciti sto vishe o njoj. Zaverenici nisu glupi ni maloumni - jer oni nemaju za dzabe moc koju imaju. Informacija je kljuc i razvijanje sopstvenoe moci kriticnog razmisljanja. Vezbanje sjaha pomaze u ovome jer je zivot jedna velika shahovska igra. Sto vishe znamo o "protivniku" to vishe uciimo o samim sebi, jer u sustini izmedju nas nema razllike.

Korak2: Prihvatanje razlike u izboru ali ne kroz osudu vec kroz realizaciju da nema gresnih i svetih ljudi - svi smo djavoli i andjeli u isto vreme. Ono sto je vredno nase paznje je sadasnji trenutak i odluke koje donosimo u njemu. Svaka odluka mora da prihvata slobodnu volju i njeno osuvanje kao primarni postulat medjuljudskih odnosa.

Korak3. Donositi odgovorno odluke koje stoje iza primarnog postulata slobodne volje i aktivno odbiti ucesce u bilo cemu sto narusava ovaj postulat. Odbijanje mora biti ne nasilno jer bilo koje nasilje automatski narusava slobodnu volju druge strane. Korz ovakav put svesne akcije produbljuje se nase razumevanje realnosti jer se ne borimo protiv nje vec je voljno prihvatamo i aktivno ucestvujemo u njenom stvaranju. 

Korak4. Da li ce da boli kod cika zube - naravno da hoce. Igra ne bi bila zanimljiva kada ne bi bolelo.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Ljudi, pitajte sebe, ne mene...

Intelektualisanje vodi u borbu mišljenja i kao takvo me odbija. Radije bih voleo da čujem vaša mišljenja umesto dosadnih rasprava. Valjda ste do sad provalili da ne preferiram iste Smile

Istina je veca i od sistema i od tebe i od mene, Pere i Zike.

Kada cujem (teorije) zavera, prvo sto mi padne na pamet je nezrela podela na "oni" i "mi", "njihovo" i "nase". "Njihova" snaga dolazi od "nas". Da nije nas, ovakvih kakvi jesmo, ne bi bilo ni "njih".

Ja ne kazem da se (teorije) zavera ne desavaju i da se ne planiraju. Svakako da se i desavaju i planiraju, jer kako bi inace neko sacuvao svoju moc? Medjutim, mislim da se najveci deo stvari, koje su okarakterisane kao "teorija zavere" desavaju kroz kolotecinu sistema, prirodno su deo ovakvog sistema. Na sta mislim? Da bi sistem opstao, mora da stvara probleme, zlocine, kriminal, ucene, u suprotnom bi propao. Slicno tome, uvek se trazi opravdanje za rat, jer donosi profit, juce Rusima, danas Amerima, sto vise bolesnih ljudi ima, to je veci BDP i slicne stvari.

(Teoreticari) zavera, sistem vesto pretvara u klovnove i neozbiljne individue. Zasto je to tako? Ima vise objasnjenja. Drugom prilikom....

Ne slazem se sa sloganom "mi smo 99%" (sa porukama koje salje taj pokret, naravno da se slazem) mi smo 100%! Sistem te tera da drugog coveka vidis kao oponenta, jer to je dobro oprobana taktika zavadi pa vladaj. "Oni" znaju da ako se pobuni nekolicina, vrlo lako mogu da ih strapju u zatvor ili u ludnicu (zavisi od toga koji deo sistema napadas). Sa druge strane, kada bi 60, 70, 80% populacije na planeti jasno reklo da zeli promenu, pa da vidim tu vojsku i policiju koja bi te hapsila i zakonski sankcionisala. Jednostavno, nemoguce je. Na zalost, ljudi koji su u poziciji da vladaju drugima ljudima, a te pozicije smo im dali svi mi, su duboko poremecene osobe, otrgnute od toka realnosti i treba znati da ce uciniti sve da se promene ne dese!

Ponavljam, na zalost, ja ne vidim mirnu tranziciju, jer ljudi se drze u strahu, grcu, tenziji, velikom neznanju o sistemu u kom zive i to ne moze mirno da se zavrsi, predugo traje, bes se skuplja.... Ja bih zeleo mirnu tranziciju, ali zelje su jedno, a mogucnosti drugo.

Revolucija
« Poslednja izmena: 18. Jul 2012, 17:52:24 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Bilo koja tranzicija koja nije mirna i nije tranzicija nego transformacija jedbe kontrole u drugu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Dakle tražiš mišljenje o svemu ovome  Smile da vidimo  Smile

Sliku "mind blown" sam stavio zato što prikazuje čovek Zeitgeist, kao sluge režima, a onda ide odgovor šta ako su u stvari ti što napadaju Zeitgeist sluge režima?

Onda se u meni javlja misao: "A šta ako su obe strane sluge režima? Ili možda su obe protiv ali režim 'oće da mi mislimo suprotno?"

Elem... ja sam rođen u kraju gde je PKB glavna firma. Tu su ljudi izgubili volju za bilo čim. Dan pre "petog oktobra" ja sam uzaludno ubeđivao ljude da izađemo na ulice i svi da štrajkujemo. Dan posle "petog oktobra" PKB stupa u štrajk.
Potpuno ista situacija je i sad, dočekaju me ljudi sa rečenicom "sve je to lepo, ali to nikad neće biti". Osećam kad bi sad dobio 1.000.000.000 (slovima milijardu) eura i počeo da gradim neku komunu, po ugledu na Venus projekat. Dočekali bi me sa rečenicom "lako je tebi ti imaš para a nama sad nešto govoriš".

Sve u svemu totalno sam izgubio nadu u ljude, do te mere da sam zreo za posetu stručnjaku. Niko ne želi ništa da menja, kad dođe do promena svi kritikujemo i ništa ne radimo, kad se sve vrati na staro, kukamo kako je pre promena bilo bolje.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Znaci idealno bi bilo kada bi se stvari promenile onako kako ti mislis da treba a svi ostali da se tome prilagode????

I ti se cudis zasto se promena ne dogadja? A kako bi to konkretno donelo boljitak covecanstvu? Mislim vidim kako bi tebi licno to odgovaralo ali zasto mislis da je ono sto je dobro za tebe dobro za bilo koga drugog.

I o kakvom "rezimu" pricas leba ti?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 301 302 304 305 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 01:20:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.