Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 07:30:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 290 291 293 294 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 529847 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Koncentracijski logori u SAD-u su već izgrađeni!!!
.
.
Ovo mi deluje kao priprema za gazde koji ce doci po "zetvu".

Za Lightsoft
     Moze li se znati na koji nacin si ovaj tekst povezao sa Zeitgeist-om?
     Ima veze, samo me zanima sta si konkretno povezao?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dzozef, predavanja, Izrael:

Pitanje i odgovori:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
    Sledeci tekst, ako citate, citajte i zasmislite da novac ne postoji.

Veliki broj ljudi, cesto pita: "Ko ce donositi odluke u tom vasem Venus Projektu?". Pre svega, Venus Projekat nije osmisljen da bude nas, odnosno vas, vec je osmisljen tako da, ako ljudi odluce da zive bez ratova, siromastva, bede, predrasuda i vecine negativnih stvari koje imamo danas, onda  m o r a j u  da proglase planetu Zemlju za zajednicku tekovinu svih ljudi koji na njoj zive. U suprotnom, stvari se nece mrdnuti sa mrtve tacke, mozemo da stagniramo, odnosno da se vratimo u nazad, sistemom 1 korak napred, 3 nazad.

U pocetnim godinama VP-a, ljudski rad ce biti potreban, daleko manje nego danas, ali ce biti potreban. Sto vreme vise odmice, covek ce svojim radom biti potreban u smislu samo da odrzava i unapredjuje postojece stanje. To ce biti doba kada ce vecina masina moci samostalno da se odrzava.

Dakle, kada smo kod donosenja odluka (pricamo o vremenu kada je Venus Projekat vec uzeo maha) : Recimo, Vi ste u buducnosti jako zainteresovani za neki projekat, volite ono sto radite (to i jeste jedna od poenti VP-a, svakom omoguciti da radi na sebi i da se usavrsava, da radi ono sto voli (ne, nemojte misliti "pa ja volim da spavam po ceo dan, znaci ja cu da spavam po ceo dan", jer ova logika potice iz monteranog sistema vrednosti, kada je nase slobodno vreme, rasterecenje od svakodnevnih obaveza, bukvalno egzotika)) npr. pronasli ste nov metod dobijanja odece, koji zamenjuje do tada poznate nacine. Sta radite potom? Odete do ljudi koji se bave slicnim stvarima i predlozite im vas plan. Oni su odusevljeni.

Sledece sto se radi je provera primenom Naucne Metode. Faktore, koji oblikuju novonastalu ideju, ubacujete u Sistem Globalnog Nadzora (Centalni Kompjuter, koji poseduje svaki grad), koji vam na osnovu serije testova i provera, daje konacan odgovor o svim faktorima koji proisticu iz primene ovakve ideje u praksi! Ako se ideja pokaze kao dobra, tehnologija se azurira, a nov nacin za dobijanje odece, se primeni na globalnom nivou.

Znaci, poenta je da nema svadje, nema sukoba misljenja, "ja mislim ovo, ja mislim ono". Ljudi nece rezonovati kao danas "Svako ima pravo na svoje misljenje"! To je dosta glupo rezonovanje, poteklo od politicara i pravnika. Umesto da "svako ima pravo na svoje misljenje", dajte ljudima mogucnost da istinski upoznaju materiju, kroz edukaciju i iskustvo.

Ako, vas odredjena oblast ne zanima, lepo kazete "Ne znam nista o tome" ili "Vrlo malo znam na tu temu", "Nisam merodavan". Kada je neki politicar rekao da "nije merodavan?". Svaki politicar "zna sve" i takvi donose odluke od zivotnog znacaja. Pa zar mozemo sa takvim sistemom bolje da zivimo? Ne mozemo. To je moglo da prodje pre 100-200 godina. Danas implemntacija gresaka u sistem ima vrlo pogubne posledice, odnosno, mala je tolerancija na greske. Svaka nepravilnost na severu planete, oseti se i na jugu!

Kompjuteri nece kontrolisati ljude!! Njihova uloga je, pre svega da ocuvaju bezbednost, ekoloski balans, kompjuteri ce kontrolisati masine, koje rade na promeni okoline, ukoliko se ukaze potreba za odredjenom promenom!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.78
    Monetarna ekonomija je jedna velika farsa! (dobro, verujem da ima ljudi koji su ovo znali, ali ima i onih koji nisu i u velikoj su vecini...njima je upuceno : )) Vi koji znate, nemojte se ljutiti.)

Svakog normalnog coveka uhvati muka, kada treba da radi poslove koji su dosadni i ponavljajuci, koji bi se mogli automatizovati za bukvalno 5 minuta. To se ne radi, jer ti i takvi poslovi odrzavaju sistem, status kvo, a ne doprinose nicemu. Licno, kad vidim sve te ljude i ono sto rade, ekspoldira mi mozak....mogu zamisliti kako je njima. To su zivoti i mogucnosti koji su totalno protraceni, tracenje ljudskog potencijala, ubijanje kreativnosti coveka, stvaranje frustracija, stresa, besa. Slazem se, ljudima koji rade takve poslove, novac jeste motiv i to jedini.

Kada dodjemo do kreativnosti, retko koji "posao" se radi zbog novca. Naravno, zivimo u svetu u kom je monetarne ekonomija religija, a novac bozanstvo i potreban je svima. Postoje istrazivanja (ako treba navescu primere) o tome kako novac gusi kreativnost i usporava je. Ako smo koncentrisani na "lovu", veliki deo nasih kreativnih izvora presusuje.

Kasiri, prodavci, radnici na pokkretnim trakama, menadzeri, konobari, administracija i birokratija itd ne doprinose drustvu ni na koji nacin. Sto vise odmicemo u buducnost, ovakvih poslova ce biti sve manje i manje.
Kada kazem "menadzeri" mislim na one face sa kravatama i skupim odelima, koji nesto masu rukama na berzi, vicu i kockaju se, sve u isto vreme. Najveci kancer danasnje civilizacije. To je najbolji pokazatelj kako neko ko uopste, ni na koji nacin  ne doprinosi nicemu, 0% drustvenog ucesca, rade N I S T A, stvaraju N I S T A, a dobija neverovatne zasluge u vidu love i polozaja u drustvu. Zato kazem da je to kancer, jer je istovremeno i uzor za bogatstvo i moc.

Ovakav svet, definitivno nije nesto najbolje sto covek moze, covek moze mnogo vise. Ovo je samo faza. Evolucija.
« Poslednja izmena: 11. Mar 2012, 10:11:35 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
Peter Joseph and Matt Berkowitz on CFOX in Vancouver:

« Poslednja izmena: 17. Mar 2012, 02:02:41 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
TEDxOjai - Jacque Fresco - Resource Based Economy:

"Zeitgeist Day" 2012 Los Angeles - "A MAD Economy" by Joe Alexopoulos:

TEDxOjai - Peter Joseph - The Big Question:
« Poslednja izmena: 18. Mar 2012, 09:24:25 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
@85Kristal

Ovakav sistem o kome ti prichash je potpuno nemoguc, toliko je shupalj da mi je dosadno i da chitam do kraja.

Edukuj se malo. Videcesh da od dizajniranja drushtva nema nishta, sve je to prazna pricha. Ekonomski sistem i drushtveni sistem je samo odgovor na nachin i potrebe ljudskog zivota, nishta vishe.

U prelomnim momentima u istoriji, drushtveni poredak se menjao ali ne zbog toga shto je neko to eksplicitno hteo, vec zbog toga shto bi stari sistem zapao u krizu. Novi bi donosio novi nachin proizvodnje i mogucnosti. Tako da stvaranje kapitalizma nije nishta loshe, to je bio samo, najnoviji najnapredniji sistem ekonomskih odnosa i proizvodnje. Kapitalizam je izgradio sve moderne drzave, a zapada i zapao je u krizu zato shto kada prevazidje probleme koje namece ljudski nachin zivota, on nema vishe gde da se shiri.

To shta ce biti posle kapitalizma, to ne moze niko da zna ali najjsigurnije nece biti ovo shto ti prichash.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
Ako se kapitalizam nastavi, posle njega nece biti nista... bar ne ljudi.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
@85Kristal

Ovakav sistem o kome ti prichash je potpuno nemoguc, toliko je shupalj da mi je dosadno i da chitam do kraja.

Edukuj se malo. Videcesh da od dizajniranja drushtva nema nishta, sve je to prazna pricha. Ekonomski sistem i drushtveni sistem je samo odgovor na nachin i potrebe ljudskog zivota, nishta vishe.

U prelomnim momentima u istoriji, drushtveni poredak se menjao ali ne zbog toga shto je neko to eksplicitno hteo, vec zbog toga shto bi stari sistem zapao u krizu. Novi bi donosio novi nachin proizvodnje i mogucnosti. Tako da stvaranje kapitalizma nije nishta loshe, to je bio samo, najnoviji najnapredniji sistem ekonomskih odnosa i proizvodnje. Kapitalizam je izgradio sve moderne drzave, a zapada i zapao je u krizu zato shto kada prevazidje probleme koje namece ljudski nachin zivota, on nema vishe gde da se shiri.

To shta ce biti posle kapitalizma, to ne moze niko da zna ali najjsigurnije nece biti ovo shto ti prichash.

Nije kapitalizam izgradio moderne drzave, nego industrijska revolucija tj. nafta.

Kapitalizam ti je u stvari moderni feudalizam, posedujes zemlju, fabriku, uposljavas kmete, radnike i placas porez, takav sistem vec vekovima funkcionise.
« Poslednja izmena: 18. Mar 2012, 14:50:36 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
@85Kristal
Koliko traje kapitalizam?
Interesantna ti je logika, niko ne zna sta ce biti, ali ipak neko zna. : )

Ovo o cemu ja pricam je samo pokusaj dizajna jedne verzije buducnosti, koja bi mogla da se primeni na civilizaciju. Dakle, niko ne kaze da ce ovakva buducnot, o kakvoj ja pricam zaista postojati.
Ali lepo si rekao i objasnio stanje uma vecine ljudi, i obrazac po kom razmisljaju:

Citat
Ovo boldovano je poenta : )
"Ne razumem, ne znam, ne citam do kraja, ali znam o cemu se radi!"

Dakle, mudri ljudi su rekli:

nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena!

Ljudi ne znaju da danas zivimo u potpuno nemogucem sistemu, na svim nivoima, velikoj iluziji.

Citat
Edukuj se malo.
Ovo mi se svidja. Primljeno k znanju!   ; ))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.79
Citat
Koliko traje kapitalizam?
Interesantna ti je logika, niko ne zna sta ce biti, ali ipak neko zna. : )

Ovo o cemu ja pricam je samo pokusaj dizajna jedne verzije buducnosti, koja bi mogla da se primeni na civilizaciju. Dakle, niko ne kaze da ce ovakva buducnot, o kakvoj ja pricam zaista postojati.
Ali lepo si rekao i objasnio stanje uma vecine ljudi, i obrazac po kom razmisljaju:

Kapitalizam je svoju glavnu formu usvojio onda kada se desila industrijska revolucija. Kroz njega su se izgradile gotovo sve tekovine danashnjeg modernog drushtva, ma kako one danas nekima izgledale loshe ili podlozne kritikama. Dodushe mozda i jesu. A to su: prava zena, timski rad(nova podela rada zasnovana na potrebama fabrika i masovnoj proizvodnji, danashnja nazovi ,,demokratija''. On je takodje doveo do potpunog zamiranja individualnog zanatsktva i stvaralashtva. Doveo je i do nezadrzive gladi za sticanjem shto veceg novchanog uticaja i kontrole slobodnog trzishta koje je kapitalizam i napravio. E, to je sada neka tachka u koju on upada u svoju kontrdiktornost, jer on kao ekonomski sistem pruza velike mogucnosti za konkurenciju i bolju uslugu(dakle bez monopola) a doshao je dotle da stvara veliki problem preteranog zaduzivanja, cenzurisanja interneta. U svakom sluchaju pocheo je da se pretvara u suprotnost onoga shto je bio na pochetku i shto je bio zamishljen da bude.

Ekonomski drushtveni sistemi su odgovor na nachin zivota ljudi koji reshavaju problem zivota i proizvodnje, oni nikako nisu i ne mogu da budu zamishljeni kao vanvremeni sistemi koji trebaju da zamene odvec neki truli. Pozabavi se istorijatom Marksizma i komunizma i videcesh da su to predivne ideje koje je nazalost nemoguce ostvariti u realnoj situaciji.

Citat
Ovo boldovano je poenta : )
"Ne razumem, ne znam, ne citam do kraja, ali znam o cemu se radi!"

Dakle, mudri ljudi su rekli:

nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena!

Ljudi ne znaju da danas zivimo u potpuno nemogucem sistemu, na svim nivoima, velikoj iluziji.

Kao prvo ja nemam nikakve iluzije prema sistemu u kome zivim. A kao drugo potpuno je nemoguce da mashine zamene ljudski rad, da vishe nikada ne bude rata, da vojska nije potrebna i da svi zive u miru bez granica. U osnovi prirode i zivota, ne samo ljudske rase, je rat i sukob.

Meni jedna stvar samo nije jasna. Kako ljudi ne shvataju da je utopijsko drushtvo u kome su svi problemi resheni potpuno nemoguce da postoji. Problemi su sastavni deo nekog drushtva i bez njih drushtvo ne moze da napreduje i da se menja. Onog trenutka kada chovek vishe nishta ne bude morao da radi i da proizvodi tada on vishe nece ni morati da zivi jer nije ,,moderna civilizacija'' sa svoim svojim trulim problemima izgradila rat koji je vrhunsko zlo. RAT JE IZGRADIO CIVILIZACIJU Kroz konstatni sukob ljudi su sticali sve vece iskustvo i znanje koje su upotrebljavali da se shto bolje obezbede za buduce nedace. Plodovi konstantnih sukoba i reshavanja zivotnih problema su civilizacijske tekovine kao shto su vodovod, pravo, oruzije, nauka, novac, monetarni sistemi i uglavnom sve shto danas vidite oko sebe.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 20:37:25 od WSeeker »
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 290 291 293 294 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 07:30:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.