Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 17:03:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 280 281 283 284 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 528150 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
Ajd' Sez kada si se vec bacio u te vode, mozda imas odgovor "odozgo" na pitanje: "Sto na crkve imaju gromobran? " Smiley

Jel' to kada krene sv. Ilija da seneluce pa ponekad opali i po Bozijoj kuci ? Koje je to nepostovanje. A ? Okinuti po Bozijoj kuci. Al' dobro, nadje se cika koji  nadje "stit" od takvog senelucenja.

Smiley  Smile

crkvama se ne bavim,tako da ne znam zasto ugradjuju gromobrane,verovatno tako treba po projektu da bi dobili upotrebnu dozvolu,vidjam ove starije crkve,na njima nisu dogradjivani gromobrani,inace sv.ilija je starozavetni prorok koji je imao bogom dat dar da manipulise vatrom
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
Odgledala skoro,sve znala, obnovila znanje.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
Postoji prevod:

« Poslednja izmena: 21. Okt 2011, 18:02:27 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
Verujem da je i mnoge kao i mene film Zeitgesit samo utabao staze da verujem u ono u sta sam ranije sumnjao i da me spoji sa mnogim dobrim ljudima koji dele slicna shvatanja.

Ne trebaju nam nikakvi pokreti u vidu Zeitgeista i slicnih stvari da bi zakljucili koliko malo pruzamo, a koliko bi mogli. Ljudi cesto projektuju sebe u neku pricu, pa tako i ovde, projektuju svoje vrednosti....ne mozemo da otrgnemo misli sa pohlepe, ljubomore, intriga, mislimo da je to deo nas i da je to tako. Slazem se, jeste deo nas jos uvek, jer zivimo u takvom svetu, koji se nije mnogo pomakao u smislu svesti, od pecinskog coveka. Intrige , ljubomora, zavist, pohlepa su problemi koj su nam, zvucace paradoksalno, potrebni da bi dosli do nivoa civilizovanog coveka. Ne mozemo naprasno da preskocimo bilo koji evolucijski stepenik, nije to gradivo koje ne/ucimo u skoli, pa posle nadoknadimo neznanje tako sto prepisemo na kontrolnom zadatku (ispitu....).

Evolucija je savrsenstvo prirode. Vidmo kroz istoriju kako je covek od malih zajednica stvarao sve vece i vece zajednice (familije, horde, plemena, zajednice neke oblasti, drzave, unije....), sama evolucija nam govori tome u prilog (spajanje dve i vise celija, prvi visecelijski organizmi itd...). Ne treba sumnjati u to da ce covek evolucijom prevazici svoje razlike koje danas postoje u vidu granica, raznih predrasuda itd. Jedina konstantna vrednost koja ce ljudima uvek biti potrebna, da bi preziveo, jesu resursi, sve ostalo ce se vremenom promeniti: nasa psiha, ljubav ka materijalnom, pogled na svet uopste. Evolucija se desava i desavace se, ako je u medjuvremenu neki glupak u vidu politicara (biznismena) ne persece nekim nuklearnim ratom. Dokaz za pozitivan smer evolucije jesu stotine miliona ljudi sirom sveta koji shvataju znacaj ekonomije resursa i prihvataju kao nesto sasvim prirodno. Sve vise ljudi koji u danasnjem svetu nisu sebicni i pohlepni. Sve vise ljudi koji na materijalno gledaju kao na nuzdu, a ne kao nesto sto je deo njih. Postoje ljudi koji energiju za zivot crpe iz cinjenice da pomazu drugima, bez obzira na razlike koje se silom namecu.

Na zalost, svedoci smo da se sve vise brakova sklapa po principu "licne (materijalne) koristi". Kakvu decu mogu da rode i odgaje takvi brakovi? Dakle, mi unosimo vestacki "katalizator" u nas proces razmnozavanja. Zato ne treba da cudi kakvih sve psihickih problema ljudi imaju i kakvih sve ponasanja imamo.

Ja znam po sebi da u uzrastu od 8-9 godina nisam znao mnogo toga u odnosu na ove klince danas. Znali smo da smo u ratu, mi u Srbiji, oni preko reke, na TV-u mrtve glave i srusene kuce, politicari koji nesto pregovaraju, roditelji pod sresom, u skolama se stalno prozima ideja rata i izbeglica. Na zalost sve su to faze ljudske evolucije. Mi mozemo da ubrzamo proces evolucije, tako sto bi neke nove generacije rasle u boljim uslovima. Vec danas je normalno da dete sa 4 godine cita i pise. Nekada davno su takvu decu proglsavali za nadprosecne. Danas je to regularno. Sve se to dovodi u vezu sa tehnologijom!

Iskreno sam ubedjen u ideju resursne ekonomije i dan kada ce se ljudi po prirodi stvari sjediniti u jedno, kada ce unije preci u jednu veliku celinu. Samim tim sto si rodjen na planeti Zemlji polazes sva prava da na njoj zivis kao covek.
« Poslednja izmena: 23. Okt 2011, 05:30:47 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
http://www.youtube.com/watch?v=cwjsDtuz664&feature=player

Eto nateraste me da odgledam i ovo.  Smile

Šta reći?  Smile
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
Закључци тог дијела филма били су да је хришћанство астролошка творевина. Да су бар покушали да буду објективни пришли би хришћанству са аспеката историје, христологије и митологије. Али овако се са правом може рећи да је филм имао лоше намјере и да је увриједио вјернике. Како год вјерници су остали вјерници, а атеисти тврде да су то свеједно знали...
Mislim da je losa stvar to sto je prvi deo filma Zeitgeist (o religiji) uradjen tako kako je uradjen (meni deluje suvise sugestivno u smislu (ne)odobravanja religije). Rekoh, ne poznajem religiju dovoljno (toliko dobro da bih mogao da opovrgnem ili potvrdim neke stvari iz prvog dela filma), ali ono sto ja nalazim kao dobru ideju  je to sto jedna tako delikatna stvar, kao sto je religija ne bi trebala biti dovodjena u pitanje postojanjem Boga, vec njegovom interpretacijom. Mislim da autor ne dovodi u pitanje postojanje Boga, niti ga nalazi kao nesto sto je aksiom, vec samo kriticki gleda na institucije i ucenje religije. Biblija jeste skup mudrosti na jednom mestu, ali i narodne izreke su, pa niko ne ubija i ne pokrstava u ime narodnih izreka (bar ja nisam cuo za takav slucaj).

Zamislite kakav je udarac imao neki rimski robovlasnik, pojavom Hriscansta i idejom o jednakosti svih!? Zar se ne desava nesto slicno i danas?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
Zak Fresko, Stokholm, predavanje, postoji titl na engleskom:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49861
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Mislim da je losa stvar to sto je prvi deo filma Zeitgeist (o religiji) uradjen tako kako je uradjen (meni deluje suvise sugestivno u smislu (ne)odobravanja religije).

Баш тако. Да су само рекли: "Марш од религије!", и ништа више имало би сличан ефекат.
« Poslednja izmena: 27. Okt 2011, 15:48:08 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Organizovane religije su donele maksimalno zlo na ovu planetu. Drugi po redu su bankari.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
Organizovane religije su donele maksimalno zlo na ovu planetu. Drugi po redu su bankari.
Znate kako konji....kad izbije pozar u stali u kojoj se konji cuvaju, gazda dodje i izvuce konje napolje, medjutim konji se vracaju u stalu iako je stala u plamenu. Dakle, oni su nauceni da im je tu sigurnost i nikakva promena, po cenu zivota ih ne zanima. Slicno je i kod ljudi. Kad naucis (indoktriniras) coveka da je sistem jedan jedini, on ce dati sve (neki i zivot) samo da se nista e promeni. Ovaj sistem, koji poznajemo je umiruci sistem (stala koju je zahvatio plamen), nadam se da ce ljudi shvatiti i da nece potrcati u susret propasti. Najteze je promeniti coveka, odnosno indoktrinaciju. Kada se to desi, nesto ce se promeniti.

Monetarni sistem je sistem star vise vekova i neodrziv je u danasnje vreme, zato sto je sama sustina sistema apsurdna.

Ideje religije kao religije nisu lose, medjutim ne mozes upotrebiti te ideje na danasnji svet ovakav kakav je. Profit i humanost ne idu ruku pod ruku.

Rekao bih za Hriscanstvo da je mozda prvi pilot projekat za masovne marketinske kampanje. Nekoliko pametnih ljudi bacilo madju robove ideju o jednakosti svih (koliko je to morbidno zvucalo tada), mesto na nebu (Raju) i ljudi se primili i zagrizli za tu (tada sektu) ideju.

Ljudi su, da bi dokazali svoju veru u Hriscanstvo ostavljali crkvama sve sto su imali, pa i svoje zivote. Sta god da se desi, Hriscanstvo ce ostati kao nesto sto je ludsku vrstu obelezilo za citav vek.

Medjutim, da li je uspostavljanje crkve bio mozda mehanizam za kontrolu od samog pocetka ili je ideja bila sasvim dobra i iskrena, ali su je kasnije pojedinci pretvorili u orizije nevidjene kontrole, shvativsi kakvo oruzije imaju u rukama? Ne mozemo kriviti Hriscanstvo, jer ne znamo kakve su zaista bili namere prvih "pionira" ovog projekta. To sto su ove ideje kasnije zloupotrebljene, ne znaci da je osnova i sustina Hriscanstva losa, cak naprotiv.

E sad, zasto sam napisao sve ovo? Zato sto mislim da su ideje VP-a slicne kao ideje Hriscanstva pre 2000 godina. Ljudi su ponovo u velikoj krizi svojom krivicom, ne samo ljudi, vec dovodi se u pitanje odrzivost zivota na planeti Zemlji uopste. Naravno, namece se pitanje svih pitanja: "Da li mozemo sebi da priustimo luksuz ostajanja u ovakvom sistemu, ili smo spremni da predjemo na nesto drugo, sistem koji nije savrsen (daleko od toga) ali svakako daleko bolji od ovog danas?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 280 281 283 284 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 17:03:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.