Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Збирка задатка из математике за децу дебиле  (Pročitano 19737 puta)
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.84
Мени је једноставно тај начин уписа глуп, и непотребан у том животном добу. Писмени и контролни никако не могу да се мере са пријемним, оцена увек може да се поправи, а пријемни за средњу не може (не знам никога да је паузирао годину дана да би уписао средњу коју хоће).

Нисам поборник да се деца изолују и закључају у куће да им ништа не фали. Мислим да велики број деце није ни свестан колики је значај испита.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Мени је једноставно тај начин уписа глуп, и непотребан у том животном добу. Писмени и контролни никако не могу да се мере са пријемним, оцена увек може да се поправи, а пријемни за средњу не може (не знам никога да је паузирао годину дана да би уписао средњу коју хоће).

Нисам поборник да се деца изолују и закључају у куће да им ништа не фали. Мислим да велики број деце није ни свестан колики је значај испита.
zato se deci daju zbirke sa pitanjima koje ce biti,tako da cak i ako neko ne moze/nece to da nauci na pravi nacin,moze makar da nauci napamet.

ako neko ni to nije u stanju,pa taj nema ni sta da trazi u srednjoj skoli.

a nekad ranije tih zbirki nije ni bilo,a zadaci su bili mnogo tezi.

niti je bilo najavljivanja kontrolnih u skolama,niti spisak pitanja za ispite na faksevima,niti udzbenika.

a pritom se sve radilo mnogo jace i temeljnije.

drugim recima-nema sta klinci danas da se zale.nego je stvar sto kako vreme tece,ljudi postaju razmazeniji.

znam jer sam i ja takav.ja se nekad zalim na svoj program,a onda me majka podseti kako je bilo njoj na medicini.

da,kod nas na faksu je i dalje tesko,i to svi priznaju.kriterijumi su zadrzani,kao i obim programa,koji obuhvata zaista mnogo oblasti i nauka.ali ja opet vrlo dobro znam da je to ipak manje u odnosu na ranije,kad,kao sto rekoh,nisu imali ni spisak pitanja za usmene,ni udzbenike,a i bilo je nekih dvosemestralnih predmeta.

e,sad,jeste,s druge strane-njihove greske se nisu placale,dok danas deru gde god stignu.

tako da kad saberemo sve,reko bih da je danasnjem prosecnom studentu ili djaku ipak lakse nego ranije.
u nekim stvarima je lakse(spisak pitanja,knjige,zbirke...) u nekim teze(skolarine).ali sve u svemu,bar sto se tezine gradiva tice,vecina nema osnova da se zali.pogotovu ne danas.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2011, 13:06:06 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.84
Kad je matematika u pitanju, ne postoje "zadaci za debile". Postoje laksi i tezi zadaci (problemi). Matematika nisu samo brojevi i ono sto se nauci u skoli. Ali tako matematiku dozivljavaju tupadzije i duntseri.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.84
Kad je matematika u pitanju, ne postoje "zadaci za debile". Postoje laksi i tezi zadaci (problemi). Matematika nisu samo brojevi i ono sto se nauci u skoli. Ali tako matematiku dozivljavaju tupadzije i duntseri.

Izvini strucnjak, nismo te prepoznali odmah.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.84

Nema potrebe za cinizmom  Smile Veruj mi da je tako.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

a sto se odmah srdis?

pa,i jeste u pravu-matematika nije samo "dobijes zadatak-resis,i to je to"

to sto se kod nas sve svodi na to,na beskrajno drndanje zadataka bez ikakve primene,to je drugo.

ali ima tu mnogo vise od toga.

znas li na primer,da cak postoje algoritmi za pravljenje,a cak i savladavanje lavirinata?

http://en.wikipedia.org/wiki/Maze_generation_algorithm
http://en.wikipedia.org/wiki/Maze_solving_algorithm

moze se matematika primeniti maltene za sve.samo sto je za to potrebno i enormno znanje.

a drugo je sad to sto se kod nas sve svodi na "resi ovaj zadatak i bices pametniji",a primene nigde...
« Poslednja izmena: 08. Feb 2011, 14:47:49 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.84
Kao sto sam rekao u birtiji pre neki dan, dobro je da su za nas glupe izmislili racunare Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Kao sto sam rekao u birtiji pre neki dan, dobro je da su za nas glupe izmislili racunare Smile
dobro,tu se slazem da treba deo tereta prebaciti na raunare.mislim,sta cu ja sad koj moj da racunam neki bahati integral ili funkciju,kad to moze on.

ali se osnove ipak moraju znati.ili-nauci se prvo da se radi rucno,pa onda posle stavljaj u komp kolko god oces.

na kraju krajeva-ti da bi i "stavio" nesto u komp,ti moras da znas kako.  Smile

zasto su svi profesori programiranja,bar na normalnim faksevima,matematicari?

pa,zato da znaju kako da pretvore matematicki problem u program.  Smile

kako da naprave algoritam koji ce prvo ucitati,pa srediti,pa racunati funkciju,jednacinu,sta god...
« Poslednja izmena: 08. Feb 2011, 14:57:39 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.84
To niko nije rekao. Recimo, ja sam za kompjutere, garantujem, daleko iza 80% ljudi na ovom forumu. Jednostavno me ne privlace te stvari iako su usko vezane za matematiku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.84
Ok.

Kako sad sve to sto ste vas dvojica rekli ima veze sa onim na pocetku "ne postoje zadatci za debile"? Smile

Covek koji u osmom razredu ne moze da uradi ovaj prijemni za minimalno 18/20 bodova je debil.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.