Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zavrsiti fakultet...da li to znaci biti pametan  (Pročitano 60754 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62

Meni licno je ovo uzasavajuca izjava, zato sto ljudi ne znaju sta rade! Ako je to jedna od "boljih metoda", kakve li su tek ostale "dobre" metode?

To je odlicna metoda, to sto ti nju shvatas kao odricanje od deteta je tvoja stvar. Metoda samo znaci da ne trebas da mu budes kao potrcko pa da jurcas svaki put kada zakuka a ne da treba da ga pustis da place kada otprilike znas da je gladno ili napunilo Pampers.

Citat
Meni je fascinantno kako se svi zale na razmzenu decu, trude se da "ne razmaze dete", a sve je vise razmazene dece!
To se i desava upravo zato sto se na dete gleda kao na "malog Boga". Ako ga pustis da ono upravlja tobom mesto ti njime pa da ga ne naucis nekom osnovnom vaspitanju onda ce i biti razmazeno.

Citat
Da li se moglo ocekivati da ce dete koje raste u plemenu severnoamerickih urodjenika, pre dolaska belaca biti razmazeno?
To primitivno drustvo cije metode hvalis, tek one ti se ne bi svidele...

U plemenu Indijanaca se od mladog muskog deteta ocekivalo da postane covek i to u smislu ratnika. Zato je od malena ucen da se snalazi za sebe i ubija. A ne verujem da su to postigli emotivnim vezivanjem. Cak stavise, pre bi se reklo da su to postigli cvrstim vaspitanjem gde se dete smatralo kao neko ko je od malena morao da se snalazi za sebe inace nece preziveti. Procitaj bilo koju knjigu o rodovsko-plemenskom vaspitanju i videces da tu nema puno emocija. Majci je dozvoljeno da pokazuje malo emocija(da zagrli dete i sl.) a otac je obicno emotivno hladan. Nema se vremena da se dete nesto gleda jer svako ima svoje obaveze a dete kada malo poraste odmah dobije svoje obaveze. Odmah je covek i tu ako si razmazen neces bas previse dobro proci. Danasnje vreme je drugacije pa se razmazenost dozivljava na drugaciji nacin jer jednostavno ta razmazenost nece znaciti da ces biti ubijen prvom prilikom kada krene rat(jer ratova danas skoro pa i da nema) nego znaci da ces uprkos istoj doziveti da postanes covek.

Citat
Da li uvidjas kontradikrornost u tvojim mislima?
To je sasvim odlicna misao koju ti kao neki "teoreticar zavere" ne razumes. Znaci da je socijalizacija jedan od glavnih ciljeva vaspitanja tj. da se dete treba nauciti o odnosima koji vladaju u tom drustvu kako bi moglo kao covek samostalno da obitava u istom. To ne znaci da ga trebamo uciti da bude kreten kako bi se snalazilo vec samo da nauci odnose u istom i uspe da prezivi u njemu.

To sto ti mislis da je drustvo samo po sebi trulo je druga stvar...

No, da se vratim malo na temu...

Citah juce o Kragujevackom univerzitetu i kovotama za upis u istom. Kazu da imaju na birou preko 2000 ljudi sa sestim i sedmim stepenom. Pricah jednom o nepovezanosti obrazovanja i rada i to se ogleda u ovome tj. u cinjenici da skolujemo kadrove koje nemamo gde da zaposlimo. Tako da je moje pitanje: Da li su tolike kvote za upis opravdane s'obzirom da ionako imamo ogromnog viska kadrova u nekim zanimanjima?
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Taj poslednji pasus je blasfemija... Smiley

Cisto da znas...

Jer astrofizicar sa diplomom i bez posla je uvek pametniji od nekoga ko je poceo da radi sa 18 i zaradio za kola i stan do 30 godine postenim radom... ne kriminalom...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142
To je odlicna metoda, to sto ti nju shvatas kao odricanje od deteta je tvoja stvar. Metoda samo znaci da ne trebas da mu budes kao potrcko pa da jurcas svaki put kada zakuka a ne da treba da ga pustis da place kada otprilike znas da je gladno ili napunilo Pampers.
Ne, ne shvatam je ja kao odlicnu, vec ljudi koji se time bave! Procitaj knjigu "Hold On To Your Kids", autor je Gabor Mate. Beba ne kuka, vec place! Brkas pojmove. Plac bebe je analogija nasem govoru.

Citat
To se i desava upravo zato sto se na dete gleda kao na "malog Boga". Ako ga pustis da ono upravlja tobom mesto ti njime pa da ga ne naucis nekom osnovnom vaspitanju onda ce i biti razmazeno.
Tebi deluje tako, da se na dete gleda kao na "malog Boga". Zapravo, roditelji ne znaju sta rade. Deca su prepustena sama sebi! Roditelji nemaju vremena za decu.

Razmazena deca ne nastaju od prevelike paznje, vec od nedostatka paznje! Odnosno zamenom roditeljske paznje materijalnim, opravdavanjem decijih gluposti zarad mira u krugu porodice itd! Zaista ne bih pisao o vezivanju deteta prema vrsnjacima, umesto prema roditelju, odnosno onom ko brine o detetu.

Citat
To primitivno drustvo cije metode hvalis, tek one ti se ne bi svidele...

U plemenu Indijanaca se od mladog muskog deteta ocekivalo da postane covek i to u smislu ratnika. Zato je od malena ucen da se snalazi za sebe i ubija. A ne verujem da su to postigli emotivnim vezivanjem. Cak stavise, pre bi se reklo da su to postigli cvrstim vaspitanjem gde se dete smatralo kao neko ko je od malena morao da se snalazi za sebe inace nece preziveti. Procitaj bilo koju knjigu o rodovsko-plemenskom vaspitanju i videces da tu nema puno emocija. Majci je dozvoljeno da pokazuje malo emocija(da zagrli dete i sl.) a otac je obicno emotivno hladan. Nema se vremena da se dete nesto gleda jer svako ima svoje obaveze a dete kada malo poraste odmah dobije svoje obaveze. Odmah je covek i tu ako si razmazen neces bas previse dobro proci. Danasnje vreme je drugacije pa se razmazenost dozivljava na drugaciji nacin jer jednostavno ta razmazenost nece znaciti da ces biti ubijen prvom prilikom kada krene rat(jer ratova danas skoro pa i da nema) nego znaci da ces uprkos istoj doziveti da postanes covek.
Dobro je kad ljudi koji ne znaju nista o indijanskoj filozofiji, pisu o istoj....prouci malo sta je znacilo ubistvo u njihovoj kulturi?

Kazes ovo "Procitaj bilo koju knjigu o rodovsko-plemenskom vaspitanju i videces da tu nema puno emocija". Da li je to normalno? Ne stvaras razmazenu decu, vec sta?

To da su se deca od malena sama snalzaila, nema veze sa mozgom!! Kako zamisljas tu situaciju? Dete je uvek bilo deo klana, zajednice, plemena, a ne entitet sam za sebe, koji se sa 2 meseca zivota samostalno snalazi u sumi! Dete uci na primeru odraslih, nema urodjene mahanizme opstanka, kao recimo mladunce konja, koje vec po rodjenju moze da hoda! Zato sto se ljudski mozak razvoja po rodjenju (najvecim delom).

Vrlo dobro znam zasto sam kao primer naveo severnoamericke urodjenike! Rekao sam zbog toga, sto kod njih pre dolaska belaca nisu postojali medjuplemenski sukobi sa velikim brojem mrtvih! Naravno, ovo retko ko zna. Postojala je ideja i filozofija suzivota! Decu su u svet odraslih uvodili odrasli, a ne deca (kao sto je danas slucaj). Dakle, medjuplemenski sukobi su bili retkost i najcesce su se zavrsavali samo na kradji dobara, uz ceremonijalne obrede mira!
Ratnicka filozofija se mnogo razlikovala, od onoga kako je ljudi danas dozivljavaju.

Citat
To je sasvim odlicna misao koju ti kao neki "teoreticar zavere" ne razumes.

Ovim si dokazao da ne znas o cemu pricas : ) Zali Boze truda....
Navedi jednu (1) moju "teoriju zavere"!? : ) To sto ti odbijas da progledas je samo znak duboke anestezije, tvog stanja duha, a ne teorija zavere.
Jedino ljudima poput tebe polazi za rukom i pada na pamet da se vatra gasi dolivanjem ulja na istu.

Citat

naci da je socijalizacija jedan od glavnih ciljeva vaspitanja tj. da se dete treba nauciti o odnosima koji vladaju u tom drustvu kako bi moglo kao covek samostalno da obitava u istom. To ne znaci da ga trebamo uciti da bude kreten kako bi se snalazilo vec samo da nauci odnose u istom i uspe da prezivi u njemu.
Pa zar je cilj zivljenja puko prezivljavanje? Ja zaista ne kapiram cemu vas uce, ali ovo sto ti pises je .... katastrofalno. Nisi mi odgovorio, kako je moguce socijalizovati dete, a pri tom ga ne ostetiti u drustvu koje je duboko bolesno!?

Citat

To sto ti mislis da je drustvo samo po sebi trulo je druga stvar...
Ja ne moram da mislim nista. Vidim, osecam, cujem.
nije drustvo trulo samo od sebe. Takvim smo ga stvorili.

Citat

No, da se vratim malo na temu...
Preskocio si mnoooogo toga o cemu sam pisao, odabrao ono cime baratas, a i to je dosta skuceno i stalno se vrtis u krug. Usput sagovornike, usled slabog znanja diskvalifikujes epitetima poput "teoreticar zavere", to uopste nije nesto sto je argument, vec je samo znak tvoje slabosti poznavanja sveta u kom zivis : )
« Poslednja izmena: 06. Apr 2012, 14:29:42 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Taj poslednji pasus je blasfemija... Smiley

Cisto da znas...

Jer astrofizicar sa diplomom i bez posla je uvek pametniji od nekoga ko je poceo da radi sa 18 i zaradio za kola i stan do 30 godine postenim radom... ne kriminalom...
Ma to jeste, samo sto se ozbiljno provlaci pitanje nemanja obrazovne strategije od strane nase drzave. Jedna od svrha obrazovanja je i to da se kasnije zaposlis u toj struci koju si zavrsio, a time sto drzava nema nikakvu strategiju osim te da upise neki broj studenata koji ce mozda zavrsiti to sto su upisali samo produbljuje ionako veliku nezaposlenost.

No dobro, nasa drzava ionako ne ulaze previse u obrazovanje vec mnogo vece troskove snosi sam pojedinac koji se obrazuje pa onda nek i upisuje ko sta zeli...

Beba ne kuka, vec place! Brkas pojmove. Plac bebe je analogija nasem govoru.

Sad si izmislio toplu vodu.  Smile

Nikada ti nije palo na pamet da kuka jer hoce da se roditelj stvori tu pred njom iako joj i ne treba nego cisto da ga vidi. Zameni to sa kasnijim vaspitanjem gde dete takodje kuka kada trazi nesto od roditelja pa mu roditelj to ispunjava pa vidi efekat.  Smile

Citat
Razmazena deca ne nastaju od prevelike paznje, vec od nedostatka paznje! Odnosno zamenom roditeljske paznje materijalnim, opravdavanjem decijih gluposti zarad mira u krugu porodice itd!
Razmazena deca nastaju jer im roditelji udovoljavaju hirovima i tu si u pravu. Samo sto to ne znaci da nemaju paznju vec samo da tu paznju deca koriste na pogresan nacin a roditelji udovoljavaju deci.

Citat
Kako zamisljas tu situaciju? Dete je uvek bilo deo klana, zajednice, plemena, a ne entitet sam za sebe, koji se sa 2 meseca zivota samostalno snalazi u sumi!
Dete je deo zajednice ali to ne znaci da se na to dete gleda previse. Vec sam ti objasnio kako se gleda na dete u rodovko-plemenskoj zajednici i da tu nema puno emocija. Zato ti i kazem da ti se ceo njihov sistem vaspitanja ne bi svideo. Dete im je bilo samo nesto sto se rodi i nauci se snalazenju u toj zajednici. Ako nije moglo da to uradi bez problema bi ga skartirali i odstranjivali iz plemena. Nemislosrdan sistem vaspitanja gde je bitno da se uklopis i ispunis neku svrhu. Ti si bio samo jedan sraf u celoj masini i nisi im trebao ako ne ispunjavas svrhu. Mnogo, mnogo, nemilosrdniji sistem i cak vise ide ka tome sto ti pricas od ovog naseg sistema.

Citat
Navedi jednu (1) moju "teoriju zavere"!?
Evo ti jedna

Citat
Nisi mi odgovorio, kako je moguce socijalizovati dete, a pri tom ga ne ostetiti u drustvu koje je duboko bolesno!?
Ergo, teorija zavere: Drustvo je bolesno i takvim ga pravimo, kako socijalizovati dete u tome a da i ono ne bude bolesno kao i drustvo?" Smiley

Ne vidim zasto se dete ne moze socijalizovati na pravi nacin. Drustvo kao drustvo(makar po meni) jos uvek nije ogrezlo u katastrofu pa da se od pojedinca trazi da bude idiot kako bi uspeo u istom. To su mozda vrednosti koje negde prolaze, ali to ne znaci da su pozeljne niti da svako sa njima prolazi dobro...

Citat
Preskocio si mnoooogo toga o cemu sam pisao
Zato sto mi se ne odgovara na to kako nemam pojma o cemu pricam i sl. a tvoji postovi su puni toga...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Citat
Ma to jeste, samo sto se ozbiljno provlaci pitanje nemanja obrazovne strategije od strane nase drzave. Jedna od svrha obrazovanja je i to da se kasnije zaposlis u toj struci koju si zavrsio, a time sto drzava nema nikakvu strategiju osim te da upise neki broj studenata koji ce mozda zavrsiti to sto su upisali samo produbljuje ionako veliku nezaposlenost.

No dobro, nasa drzava ionako ne ulaze previse u obrazovanje vec mnogo vece troskove snosi sam pojedinac koji se obrazuje pa onda nek i upisuje ko sta zeli...

Pa to je problem koji postoji vec 30 godina... od Suvara i brljotine sa usmerenim obrazovanjem, pa nadalje...

Cinjenica koju niko nece da prevali je da je Srbiji potreban kada koji nije viskoobrazovan... i da nam ne treba milion pravnika, ekonomista, masinaca, elektricara, lekara, socijologa, etc..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.151
mob
Nokia 6220
Nije bas da ne znamo gde cemo sa strucnjacima, ovo je otprilike sto vazi za moju generaciju i moje okruzenje : Od 50 ljudi, deset ne studira nista, 7-8 prava, petoro ekonomiju, 5 do 10 studiraju elektrotehnku/masinstvo/gradjevinu/medicinu, dvoje zastitu na radu, i ostalo su vise skole i prvatni fakulteti. Ako gledamo iz dosadasnjeg iskustva, za pet godina ce od tog broja biti : 5 pravnika, 3 ekonomista, 5 inzenjera i doktora. Znaci od 50 ljudi, 13 visoko obrazovanih, ja mislim da to nije mnogo.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142

Sad si izmislio toplu vodu.  Smile

Tvoje reci su bile da beba "kuka", ne moje. Babe kukaju, a ne bebe. Bebe placu. Na to sam mislio.

Citat
Nikada ti nije palo na pamet da kuka jer hoce da se roditelj stvori tu pred njom iako joj i ne treba nego cisto da ga vidi. Zameni to sa kasnijim vaspitanjem gde dete takodje kuka kada trazi nesto od roditelja pa mu roditelj to ispunjava pa vidi efekat.  Smile
: ))
Dakle, kukanje je vezano za babe i malu decu (ne bebe) u odredjenim emotivnim stanjima. Dakle i pored moci govora, oni se odlucuju za kukanje!
Bebe placu, a ne kukaju! ; )
Dete nauci tokom zivota da mahinacijama, podvalam (kako ti kazes "kukanjem") dodje do cilja. Bebe nemaju tu moc i sposbnost! Beba place jer je nemocna i trazi pomoc, a ako te pomoci nema...pisao sam o tome, necu da ponavlja!
Dakle, ponovicu, treba praviti razliku izmedju placa bebe i placa deteta od par godina.

Citat
Razmazena deca nastaju jer im roditelji udovoljavaju hirovima i tu si u pravu. Samo sto to ne znaci da nemaju paznju vec samo da tu paznju deca koriste na pogresan nacin a roditelji udovoljavaju deci.
Danas su roditelji uglavnom pristuni samo fizicki.

Citat

Dete je deo zajednice ali to ne znaci da se na to dete gleda previse. Vec sam ti objasnio kako se gleda na dete u rodovko-plemenskoj zajednici i da tu nema puno emocija.
Naveo sam ti i primer plemena u severnoj Americi i njihovi filozofiju zivljenja, ali ti teras po svom....

Citat
Zato ti i kazem da ti se ceo njihov sistem vaspitanja ne bi svideo.
A zasto si zapeo za rodovske zajednice? : ))) Sta ces da kazes ako ti napisem da su najbolji uslovi za razvoj deteta zajednice "lovaca sakupljaca"?
To, sta se meni svidja, nije tema.

Citat
Dete im je bilo samo nesto sto se rodi i nauci se snalazenju u toj zajednici. Ako nije moglo da to uradi bez problema bi ga skartirali i odstranjivali iz plemena. Nemislosrdan sistem vaspitanja gde je bitno da se uklopis i ispunis neku svrhu. Ti si bio samo jedan sraf u celoj masini i nisi im trebao ako ne ispunjavas svrhu. Mnogo, mnogo, nemilosrdniji sistem i cak vise ide ka tome sto ti pricas od ovog naseg sistema.
Opet te pitam, ko uopste prica o vracanju na "rodovske zajednice" i iste hvali? : ) Zar treba da se vratimo na taj nivo?

Citat
Ergo, teorija zavere: Drustvo je bolesno i takvim ga pravimo, kako socijalizovati dete u tome a da i ono ne bude bolesno kao i drustvo?" Smiley
Pa gde je tu zaverina teorija?

Rekao sam da ne znas o cemu pricas, upravo zbog ovakvih stvari:
Citat
Ne vidim zasto se dete ne moze socijalizovati na pravi nacin. Drustvo kao drustvo(makar po meni) jos uvek nije ogrezlo u katastrofu pa da se od pojedinca trazi da bude idiot kako bi uspeo u istom. To su mozda vrednosti koje negde prolaze, ali to ne znaci da su pozeljne niti da svako sa njima prolazi dobro...
...ako ti ne vidis koliko je covek odmakao u tehnici, a koliko u svesti i koliko je to opasna kombinacija, ne bih te vise zadrzavao.

Nasa cela rasprava je pocela time, kako ti mislis da je plakanje bebe do iznemoglosti mnogo dobra fora za vaspitavanje. Ja ti navedem argumente, zasto to nije dobro, a ti nastavis po svom.

------------------------------------------------------------------------------

Izvinjavam se svima sto su morali da citaju ovo skretanje sa teme. Nece se ponoviti sa moje strane! Pozdrav!
« Poslednja izmena: 06. Apr 2012, 15:54:35 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Jest da ovde ima kvalifikovanijih od mene ali malo cinjenica:

- U primitivnim plemenima, ako takva postoje na svijetu danas, dijete ima poseban status.
Od Laponaca, koji se samo djeci obracaju sa Vi - i dubokim postovanjem koje ide uz to
pa preko Busmana koji svi cuvaju svu svoju djecu i gdje je nezapamcen zlocin vikati ili udariti dijete
do ljudi koji zive u prasumama Amazona, koji misle da je normalno da beba sisa 2-4 godine, da bude stalno uz majku
i da majka mora sve da ostavi kad beba zaplace.
Znaci u nekom uzrastu do 7 godina, oni su potpuno povlasteni.
Njihovo odrastanje se nakon toga naglo ubrzava i oni sticu "zrelost" sa 14-16 godina, za razliku od nas "modernih" koji odrastamo u 40-tim.

Taj hladan odnos prema djeci, gdje postoji uzdrzanost, obicno se vezuje za pojavu zemljoradnje.
Zemlja trazi mnogo ruku i na djecu se gledalo kao na male ljudi koji mogu sve sto i odrasli, samo su manji. Te se od njih trazilo da sto prije odrastu. To je tipicno za Evropu od X - XIX vijeka.

Ono sto se mora priznati je da u zemljama u kojima djeca imaju svoju sobu, od rodjenja i maksimalne uslove za radjanje djece najvisi su i procenti tzv. "sindroma iznenadne smrti" - kada pravo, zdravo novorodjence par dana ili nedelja, poslije rodjenja umre u snu, autizma, psihijatrijskih poremecaja kod djece i sl. Takve stvari su prakticno necuvene za one nerazvijene zemlje u kojima roditelji i djeca, spavaju zajedno ili cak sa drugim clanovima porodice - starijom djecom ili babom u krevetu.
E sad da li je to zaista zato sto je covjek majmun i priroda mu namjenila da visi sa majcine sise bar 2 godine ili sto u takvim uslovima, samo najaci opstaju, tesko je sa sigurnoscu tvrditi. Ono sto jeste sigurno je da sa jacanjem danasnje medicine mnogo djece koja nikada ne bi prezivjela danas ostaje u zivotu, ali takodje nosi sobom i gomilu zdravstvenih problema, sa kojima u proslosti jednostavno nije bilo moguce prezivjeti.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Citat
Beba place jer je nemocna i trazi pomoc
Beba kao beba neki put jednostavno place jer je navikla da joj roditelji uvek budu pri ruci. Ne treba joj nista vec jednostavno place jer je navikla da se roditelji uvek pojave.

Citat
A zasto si zapeo za rodovske zajednice? : ))) Sta ces da kazes ako ti napisem da su najbolji uslovi za razvoj deteta zajednice "lovaca sakupljaca"?
Pa ti ih pominjes, a ja samo kazem da ti ta cela tvoja prica oko emocija "ne pije vodu" ako se prica o tome nekom drustvu.  Smile

Citat
Pa gde je tu zaverina teorija?
Upravo u tome: "Drustvo je bolesno jer smo ga takvim ucinili, trebamo ga menjati i svako ko ide protiv nas je samo neko ko podrzava takvo drustvo". Teorija zavere, paranoja, nazovi kako hoces...

Citat
...ako ti ne vidis koliko je covek odmakao u tehnici, a koliko u svesti i koliko je to opasna kombinacija, ne bih te vise zadrzavao.
Prirodna posledica, daleko od toga da su svi takvi. Ali dzaba pricam...

Citat
Rekao sam da ne znas o cemu pricas
I zato mi i ne treba ovakav dijalog. Sve dok mislis da je uredu napadati na licnom samo da bi ispao bolji u stvarima o kojima btw nemas pojma ali si procitao par knjiga o tome kako je drustvo lose i kako je sve sto radimo pogresno i sve to prihvatio kao apsolutnu istinu, nema potrebe za nekim dijalogom izmedju nas dvojice.

Pozdrav.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Sto se tice dece imam ih troje i nedavno sam citao clanak o tome kako su naucnici uspeli da dokazu raznim metodama kako dete od jos nepunih godinu dana starosti ima razvijen osecaj za pravdu koji je bitno razlicit od onog osecaja za opstanak.
Iz licnog iskustva znam tacno kad se moja foliraju po boji njihovog placa, zagrljaj leci sve .

Sto se tice perfektne zajednice u teoriji to je Star Trek"Telaksija" mada ideja dolazi sa zemlje koju su neke hipi komune pokusale da ustanove ,u teoriji je oduvek zvucala super .
Svaki Muskarac ima tri zene ,Svaka Zena ima tri Muza tako da su svi deo jedne bliske zajednice ,
deca se cuvaju u zajednickim grupama i svi se ocevi i majke postuju podjednako.
Njihovo obrazovanje im se daje kod kuce ,privatno u svojoj zajednici ,bas kao poput plemenske zajednice ,
Kao drustveno bice covek jeste sigurniji u ovakvoj zajednici i ona je teorijski jaca .
Sva deca imaju neizmerno paznje ,mozda jedna majka ne moze da ostvari kontakt poput druge ,
Istovremeno Znanje i iskustvo vise Oceva je vece od samo jednog ,
Ne postoji rasturenih brakova ,Ne postoji roditelja samaca ,
Mada pojedini otac ili majka mogu napustiti privremeno zajednicu da bi ispunili svoje licne potrebe ,
U slucaju smrti jednog od roditelja drugi vec tu i uvek postoji role model .
Pod starost roditelja  ovakva vrsta zajednice podjednako odgovara starim ljudima ,
osecaj zajednice i porodicne pripadnosti je tu od pocetka do kraja.
Stari gledaju mlade a mladji gledaju stare .

« Poslednja izmena: 06. Apr 2012, 18:20:14 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.