Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zavrsiti fakultet...da li to znaci biti pametan  (Pročitano 60869 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
Pa eto, bili pametniji ljudi tada nego sada Smile

Sada se pojavis na prijemnom i upo si na budzet Smile

PS: jos jedna stvar sto se tice privatnih fakulteta, pre 2 dana sam cuo coveka koji mi je u lice rekao da imaju 2 predavanja sedmicno i to ponekad ni ta 2, da nisu obavezna i da profesor daje iste zadatke na ispitu kao sto je davao na tim retkim predavanjima.

I onda ja treba da poredim njega sa sobom kojim sam juce bio 8h na Dinamici Smile Aj prodji me se Smile
« Poslednja izmena: 03. Apr 2012, 14:04:06 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Mislim da gresite kada su u pravu privatni fakulteti...

Npr. kada bih birala izmedju drzavnog pravnog i privatnog, odabrala bih ovaj drugi... kvalitet nastave i predavanja je znacajnije bolji... Bez zezanja... Plus su skolarine slicne
Plus je i verovatno procenat ljudi koji poloze odredjene ispite daleko bolji od procenta na drzavnom fakultetu.  Smile

Zapad je drugo, i tamo veca skolarina znaci i bolji kurikulum i bolje uslove. Ovde kod nas privatni fakultet znaci precicu do diplome gde platis skolarinu od 1000+ E, malo nesto dolazis na predavanja i polazes ispite. Imam dvojicu drugara koji su zavrsili privatnu stomatologiju(ej, privatnu stomatologiju  Smile ) koja se njima u prvoj godini placala 5000E. I jedan i drugi su bili mnogo slabi djaci u srednjoj ali imaju kintu pa upisali ovo. Uglavnom, fakultet je smesan sa stanovnistva teorije. Neku praksu pa i imaju ali izlazak na ispit im se svodio na to da nauce nesto malo, pojave se na ispitu a i ako padnu profesor im kaze "Kolega, doucite to jos malo pa dodjite sutra". Al jbg, oni su sada doktori stomatologije, ugledni ljudi ove zemlje. Kada pomislim da su pre zavrsili i da ce verovatno pre naci posao od moje jedne drugarice koja je zavrsila stomatologiju na drzavnom skoro u roku, place mi se...

IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
marko, uz duzno postovanje... razlog je sasvim drugaciji...

Npr. Pravni fakultet u Beogradu ima oko 10.000 aktivnih studenata... od toga je jedna desetina na budzetu i nista ne placaju... Ovih 9000 placa ispite od 800-1200 dinara po ispitu... izvor: http://www.ius.bg.ac.rs/info/

Znaci, ako samo 3000 studenata izadje na ispite u ispitnom roku i neka je prosek 1000 dinara (toliko se placa ako polazes isti ispit vise o 4 puta) ... to je 3.000.000 dinara ili po danasnjem kursu 27.000e ciste zarade za fakultet... od jednog ispitnog roka, a tokom godine ide ovako: januarski, mart (apsolventi), april, jun, septembar, oktobar, oktobar 2 i decembar.. moze biti da su ubacili jos neki po potrebi..

Za te pare... ti dobijes mesto na spisku, 5 minuta profesorovog vremena (neke od njih sretnes prvi put na ispitu, jer se ne zamaraju drzanjem predavanja) i do skora mesto na drvenoj stolici u mracnom hodniku... sada su osvetlili hodnike, ali pre koju godinu si po citav dan cucao u memljivom hladnom hodniku...

Tako..da.. profesorima je u interesu da sto vise obaraju...

Ja sam svaki put pala ispit zato sto nisam ucila, ali npr. moj ex je padao neke ispite i po 4-5 puta iako je bio bubalica sa prosekom iznad 8,5... i niko mi ne moze reci da je pao zbog neznanja... Posebno kada postanes apsolvent... uuu... tada te pogleda i obori.. Smiley

Na malim fakultetima ne znam kako je... ali je na velikim stanje poprilicno katastrofalno po studente i nivo znanja koji se dobija je zaista nizak...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Pa pazi, mozemo govoriti o transferu znanja i koliko je profesoru u interesu da ti to neko znanje prenese. Tu dolazi u obzir to sto ti kazes tj. profesori koji uopste ne predaju, retko i dolaze a kasnije obaraju na ispitima jer nisi postigao neki njegov kriterijum znanja. Ako tome dodas to da npr. na pravnom i fakultetima sa ogromnim brojem studenata gledaju u prvoj godini da izselektuju studente jer ih upisu previse a nije svako od upisanih za prava, dobijas katastrofu.

Problem u tome je sto to ne znaci da ne dobijas znanje prilikom toga. On tebi da literaturu da naucis nesto, a kada mu naucis za ispit onda i dobijes makar neko znanje pa makar on bio nezainteresovan da ti ga prenese. To je po meni bolja opcija nego kada te na privatnom jednostavno pusti a da ni ne naucis nista. U jednom slucaju ces uciti do besvesti dok te ne pusti ali ces valjda iz svega toga nauciti nesto a u drugom neces nauciti skoro nista jer te je pustio. Sto je jos gore, kriterijumi kod profesora su takvi da profesor koji predaje na drzavnom ima procenat prolaza od recimo 20% dok isti profesor na privatnom ima procenat od 60%(ne secam se tacno tog istrazivanja ali mislim da je nesto tako) sto samo pokazuje da mu se kriterijum menja u zavisnosti gde predaje pa je ovamo strog a ovamo gde ga placaju vise itekako popustljiv. Diploma je ista, ali meni po onome sto sam video je taj neki kvalitet znanja nemerljiv. Sad, moguce da je drugacije na pravima(vec rekoh da kada bi se to radilo kako treba taj privatni fakultet bi trebao da(osim sto ce da naravno bude skuplji) ima i bolji kurikulum, bolje profesore i bolje uslove za rad) ali ono sto sam cuo o drugim privatnim(tipa menadzment, ekonomija, stomatologija, diplomatija itd.) je da je ovako kako sam rekao tj. da samo onaj ko ne pipa knjigu moze da ne zavrsi...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.142
mob
Samsung 111111
Ma privatni fakulteti su kod nas smesni.

Zasto ?

Jer te fakutlete upisuju ljudi koji planiraju da preko para dodju do diplome.TO je opste poznata stvar ljudi...to je kao sto je trava zabranjena a ima je na svakom jebenom cosku i svako zna gde da je nadje.A u sustini je opijat droga okatakterisi ga kako hoces.
Da je opste poznata stvar vidi se po postovima.Da misljenje delim ja na jednom kraju Srbije i Neko drugi na totalno suprotnom.Nesto sto je tako rasprostranjeno..nuzno je istina.
Evo sofija je Crnogorka..mozemo i nju da pitamo,koje je opste stanoviste o privatnim fakultetima tamo.Postpisujem,isti kurac.

Sta je poztivno tu...Pa pozitivno je to sto ima izuzetaka naravno.Ako zelis da naucis..mozes i na privatnom.EEE tu se vide bolji uslovi.Zna se sta placas i zna se sta trazis za pare.
Nema tu cile mile...Ako dajem pare,mogu da insistiram za taj novac sta hocu ( i za sta smo se pogodili ).
Dok bi te na drzavnom za to oterao profesor u kurac..ovamo mora da ti se pravi ljubazan.

Dalje..kod nas je svedeno sve na to da se ide na fakultet.Jer ljudi misle da ako zavrse faks ima da mlate pare.U boljem slucaju jeste..u bar 70 posto nije.
Ponavljam retko ko ide tamo zbog znanja..nemojte da se lazemo ljudi.Ja nzm nikog ko se uzeleo fakulteta da bi ucio.Cisto iz finansijke perspektive se to gleda.
I naravno kad se nesto ne radi sa interesovanjem..tu nema mnogo uspeha Smiley
Potpisujem da 70 posto ucenika ( Medju njima i ja ) uce preko kurca Smiley Uce napamet,na brzinu,prepisuju,muljaju,podmicuju.Samo da se dokopaju do diplome.

Danas je samo diploma bitna pisam se na nju..I sve se gleda kroz pare..Pamet je sekundarna.
Nije da se nesto ja sad bunim i sam sam takav
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Znam da nista neznam, i to me odrzava u zivotu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 197
Zastava bajina basta
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Problem na drzavnim fakultetima je u tome sto su na njima mnogo, mnogo profesora koji se prosto utrkuju u tome ko ce vise studenata oboriti. Koji nemaju nikakve kriterijume na ispitima. Koji u svom radu na fakultetu ne drze ni do B od Bolonje. Imam dva studenta na Beogradskom univerzitetu, i po njihovom iskustvu, roditeljima buducih studenata, pored svih mana, preporucujem da svoju decu upisu na privatne. Mozda zvuci nelogicno, ali proci ce jeftinije i bez mnogo trzavica i roditelja i dece.
IP sačuvana
social share
Volim sve ono sto vole obicni ljudi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Apple 15
Od bolonje nikada nece biti nista jer ne odgovara ni jednima ni drugima...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.142
mob
Nokia 6220
Bolonja je samo izgovor da se smanji broj studenata na budzetu  Smile
Vreme je pokazalo da svaka firma bolje funkcionise u privatnom nego u drzavnom vlasnistvu. Medjutim, svaka skolska ustanova je odredjena djacima koji u nju idu. Vecina onih na privatnim fakultetima nisu neki kapacitet, plus za ucenje i predavanja odvoje mozda sat vremena nedeljno  Smile Samim tim nema mesta diskusiji o nekom kriterijumu, a kad nema kriterijuma nema ni kvaliteta.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Ljudi ovde u UK.,sa verovali ili ne 70 i 80 godina upisuju i zavrsavaju fakultet i to ne jedan nego po pet ,sest ,
Posto sam Ja isto studirao OU pod stare dane i verovatno cu ponovo nesto da upisem ,
prvu godinu sam polagao u Oxfordu drugu u Kemridzu i tako to zvuci samo lepo
ali mogu slobodno da vam kazem da je to cisto iz ljubavi i zelje za znanjem .
Sa svojim  zavrsenim fakultetom Ja jednostavno ne bih mogao da nadjem posao sa kojim bih mogao da placam svoje racune.
Nista meni nije vredeo u Srbiji  IQ 133 sto sam kasnije saznao na MIT testu kad sam tamo ucio nesto sto mrzim
samo zato jer su sredstva i broj ljudi bili ograniceni za odredjena mesta i kad je bila korupcija ljudi sa vezama .

Na arheologiju koju sam tada zeleo da je studiram primali svega 15 ljudi iz cele zemlje .
Danas svako moze da studira preko otvorenog univerziteta sta god zeli,zar to nije predivno.
lepota je u tome da svaki radan covek moze da priusti troskove i vreme za to samo ako zeli .

Mozes/mozete kad je fakultet ravan nasoj srednjoj ili 8. razredu osnovne skole. Fakat.

Ma nije cini ti se ,Ja sam srednju skolu zavrsio kod nas a i malo sam studirao tamo ,gubljenje vremena ..
Jedino sto je lakse ovde je medicina jer nema Latinskog jezika svi recepti se pisu na srpskom ,
uprkos tom normalna plata za doktora opste prakse je izmedju £75 i £120 hiljada ,
otisao sam da izvadim krv pre neki dan kad ono medicinska sestra nasa( obucena kod nas) a zove se Jelena ,
moram priznati nikad mi u ovoj zemlji niko nije bezbolnije izvadio krv poput nje. Smile Smile Smile

Sto se tice privatnog ili vanrednog Univerziteta poput OU oni postoje u celoj EU u UK su peti po jacini .
Definitivno postoji u Sloveniji Kursevi za recimo nauku su po komadu oko £600 dok je za Knjigovodju £2000.
« Poslednja izmena: 04. Apr 2012, 10:34:37 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Стратегија, корак уназад?

Многа школска знања су неопходна за успех на послу, али из тога не следи да што више људи треба што више времена да проведе у школи и стицању диплома

После неуморног рада 13 координатора, девет страних рецензената, и више од 100 експерата у разним улогама, светлост дана је угледала и Стратегија образовања у Србији до 2020. године. Упркос присуству великог броја специјализованих стручњака, дугоочекивана стратегија нуди мало оригиналних мисли и решења и у великој мери продубљује интелектуални конформизам у виђењу начина живота, функционисања институција и резултата образовања у успешнијим друштвима.

Аутори стратегије верују да је могуће и пожељно да систем формалног образовања обликује све друштвене активности – од структуре будуће економије до основних друштвених вредности. У складу са тим, образовање посматрају као ,,отворен систем” и критикују претходне парцијалне покушаје решавања конкретних образовних проблема.

А заправо тај стари приступ је био бољи, макар зато што је био фокусиран и мање је могао да поквари. Свеобухватност стратегије је већ ионако веома компликовану тему учинила нерешивом – анализе стања су површне,а генерализације о фундаменталним друштвеним питањима се дају олако и уз мало образложења.

На пример, аутори стратегије полазе од премисе да ће привреда Србије бити заснована на предузетништву образоване популације, при чему се образовање мери стицањем високих звања. Оставимо за тренутак по страни чињеницу да су најуспешнији предузетници новијег доба напустили факултет да би се у потпуности посветили развијању бизниса (један од најпознатијих предузетника у Силицијумској долини Питер Тил чак даје стипендије младима да не студирају). Општи проблем је што нико не зна које ће делатности бити потребне или исплативе у будућности или на одређеном простору. Управо у томе се састоји таленат успешних предузетника – да међу првима открију потребу која другима није очигледна, и свакако није део некакве бајате стратегије. Формално образовање не треба и не може да тежи да задовољи ,,потребе привреде” јер нико – а понајмање педагошки експерти и универзитетски професори – не може да каже како те потребе изгледају данас а камоли у будућности.

Ако ћемо већ да задовољавамо потребе привреде, школовање треба да траје што краће, а радни однос да започне што раније. То је зато што највећи део знања које је потребно за обављање послова на радном месту ће се увек стицати радним искуством, а не у школи. Са изузетком малог броја професија, ниједно школовање, ма како оријентисанона праксу, не може да се адекватно фокусира на специфичне проблеме који се јављају у макар једној конкретној радној организацији, а камоли у свим могућим организацијама у које ће се свршени дипломци упутити. На једном месту, аутори стратегије помало наивно разочарани лошим међуљудским односима који владају у многим школама, вајкају се што директори школа нису формално едуковани у менаџменту, дебело прецењујући способност академских опсервација да промене односе у колективу.

У складу с визијом дипломе као највећег друштвеног добра, међу најважније циљеве стратегије је постављено умножавање броја људи у поседу средњошколских (и нарочито гимназијских), факултетских и докторских диплома, упркос томе што се у оцени тренутног стања признаје да садашњи дипломци и докторандибаш и нису бог зна како припремљени за радни однос. Ауторима је очигледно лакше да поверују да ће се појавити никад нигде реализован универзитет прилагођен привреди него да одустану од визије нагомилавања диплома као пута у друштво успешних.

При свему томе, то друштво успешних увелико преиспитује премисе које се у стратегији и даље третирају као богом дане. Тешко да прође месец дана у којем не изађе нова студија која показује да просечан студент на факултету не научи ништа, да се дипломирани правници и доктори наука боре за послове далеко испод својих квалификација, и да је основна вредност дипломе за послодавца та да диплома шаље сигнал да студент поседује интелигенцију, радне навике и способност прилагођавања, а не било какво конкретно знање. Уосталом, одавно је познато да неке велике фирме у финансијском и технолошком сектору запошљавају дипломце и докторанде чувених универзитета и када су ови завршили факултете и специјализације у областима попут филозофије или историје уметности – дакле, без икакве везе са оним чиме ће се бавити. Али број изузетно способних људи је врло мали, а вештачко подстицање просечних ка што дужем формалном образовању само успорава то исто прилагођавање привреди којем се наводно тежи.

Многа школска знања су неопходна за успех на послу, али из тога не следи да што више људи треба што више времена да проведе у школи и стицању диплома. У време када водећи светски универзитети, као што је МИТ, најављују глобалне сертификате о савладаним појединачним испитима, наш стратешки поглед у будућност полако већ постаје ствар прошлости.

Жељка Бутуровић
објављено: 03.04.2012

БИОГРАФИЈА
Жељка Бутуровић

Жељка Бутуровић је дипломирала електротехнику на ЕТФ-у у Београду и психологију и статистику на универзитету Карнеги Мелон у Питсбургу. На Харварду је магистрирала статистику а на Колумбији магистрирала и докторирала психологију. Радила је за универизитет Колумбија и Zogby International а пише за Политику, Б92, НСПМ и Тржишно решење.

http://www.politika.rs/pogledi/Zeljka-Buturovic/Strategija-korak-unazad.sr.html
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.