Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 12:31:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zavisnost od igrica i interneta  (Pročitano 5991 puta)
12. Feb 2007, 23:36:52
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Da li se stvarno moze postati zavisnik od igrica i interneta ?
Sta vi mislite od cega zavisi da neko postane zavisnik na ove dve stvari,ja mislim da na to utice sve po malo,malo vi sami,malo igrice,malo vas mozak,okolina.Sad sam bas gledao neku emisiju na RTS1 u zavisnosti od igrica,ja jos ne znam i nisam upoznao neke ljude koji su zavisni.
Mislim da ako ces stvarno postati zavistan na neku igru ili internet treba da koristis ceo dan znaci 24h,jedno 3 god i tada to vec postaje u neku naviku i neko normalno ponasanje.Ja shvatam da igrice jesu stetne nekad,ali tesko da neko moze postati zavistan od njih.Ja kad sam dobio kompjuter mislio sam da je to samo za igre i jedva sam cekao da naravno krenem sa tim,neke igre jesu zarazne i prosto teraju te da igras i postajes zavistan,ali i tu ima negde the end i kad predjes igricu sa tim je gotovo.Bilo je i pitanje kao sta bi ste leti kao izabrali loptu ili igranje igrica,e ovo pitanje se i meni desava poslednjih  godina.Dok sam isao u osnovnu svi su odeljenju imali racunar i svi su igrali igrice,ali mi smo se druzili,izlazili napolje,igrali fudbal...Ali nekako te aktivnosti su se smanjile,i moje slobodne vreme je bilo za radjenje zadataka i za provodjenje ispred racunara.I tako to je postalo navika,ali ja nisam postao zavistan na racunar nego jednostavno nisam znao sta da radim jer ostavi drugovi su igrali igrice i vise ih nije zanimalo to da izlazimo napolje.Ali meni je bilo glupo da izadjem napolje i da se druzim i igram sa klincima,i tako evo skoro svo slobodno vreme provodim na racunaru i internetu,igrice odigram neku ali ne mogu reci da sam na neki nacin zavistan.Nego je meni vise ovo zabava,umesto tog fudbala,nekad izadjem napolje ali to je sve manje i manje,dosao raspust gde sam ja za kompom ceo dan,jos od kako imam ADSL komp mi uvek ukljucen i naravno ja za njim,nekad pogledam TV i to je to,posle odem na more i prija mi to sto izadjem i budem na vazduhu,ali kad se vratim ja sam opet za kompom jer jednostavno nemam nekog ko bi hteo da izadje i da bude napolju,ne moramo nista da radimo mozemo samo da sedimo i da blejimo,jave mi se drugovi iz osnovne kao ajd napolje,a ja bas tad negde krenuo.Krenula srednja i posto mi je daleko cak u Zemunu,a ja sam na Zvezdari tako da mogu da kazem da mi je to sad kao neko slobodno vreme ja provedem u busu svaki radni dan 1.5h,tu je odmor i druzenje u skoli,ali opet dodjem kuci i naravno za komp.Ja bih mogao od ovog da se odviknem kad bih nasao neko zanimanje ili nesto,ali toga jednostavno nema jer su mi svi iz srednje daleko.Ali mogu reci da su istog tipa kao i ovi iz osnovne,znaci svi sada su kuci za racunarom ili imaju neku drugu zavist cigare,droga.I primecujem da se ova zavist na internet i igrice sve vise i vise povecava,ali nije to zavist nego ljudi tako provode svoje slobodno vreme jer ne znaju sta da rade.
Ja to vidim cisto iz mog primera,sad bi neko rekao pa bavi se nekim sportom,bavio sam se skoro 5 god kosarkom i probao fudbal,ali kad sam dosao da treniram fudbal imao sam oko 10.god i kad sam dosao oni su radili svoj trening koji se kao radi po planu,i sad ti treba da se ukljucis i to moje ukljucenje nije dobro bilo jer oni nisu ucili ono od pocetka nego su se spremali da predju na visi nivo i tako od toga nema nista.Ja sam naveo svoj primer jer to dokazuje da nije zavist nego eto ubijanje vremena,ali i zavist.Nekad bas ne mogu da izdrzim da vidim sta ima novo na bureku  Smile Smile Ne trazim od vas sad neku pomoc ili nesto da mi vi predlozite,nego da li vi znate da li ovakvih ima problem i neko vase misljenje o ovom slucaju i ovoj zavisnosti.
Evo sad ide lepo vreme,kupio sam novu  Smile pa cu malo da izadjem na svez vazduh da se malo odviknem od kompa  Smile
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
LG Google Nexus 5
a sta mislis kako su moderatori postali moderatori???
jer su non stop visili na bureku Smiley
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k530i
Postoji zavist od racunara, interneta i igara kao i od mnogobrojnih stvari koje nas okruzuju. Mislim da se ova zavist ne moze uporediti sa onom poput cigareta, alkohola, droga ali u svakom slucaju nas omamljuju svojom funkcionalnoscu i lepotama koju poseduju.

Recimo sam racunar ima mnogobrojen mogucnoti sa kojima ti olaksava zivot. Uzimo samo primer da vise netreba da se gubis u silnoj papirologiji koju trazis, vec se sve to moze upisati u racunar i na veoma lak nacin se moze pronaci kada nam to zatreba...

Internet, vidis i sam, ovde se lako sticu prijatelji, vrlo lako mozes doci do skoro svih informacija koje te zanimaju, bolje je od televizije i radija, jel je multimedialna sredina sa sirokim aspektom mogucnosti.

Igre, postoji toliko velik broj igara da ce svako naci zanimaciju u bar jednoj i time popunjavati slobodno vreme. Znas i sam da su igre postojale i pre racunara, karte, sah, domine...koje nisu bile ni priblizno ovim danasnjim 3d igrama, a ljudi su opet voleli da igraju danima te igre kako bi se takmicili sto sa drugima sto sami sa sobom praveci nove rekorde...

Ja sam iskreno jako zavistan od svega ovog, kao i mnogi ovde, i ni malo me to ne zabrinjava, jel smatram ovo danasnjicom...Nekada je struja bila misterija, pa televizor, kao i danas racunar...Sutra ce se pojaviti neki novi izum gde ce ovi racunari biti samo mit...

Treba shvatiti da je ljucki napredovati u bilo kom obliku...Racunar ne steti nikome, ili da kazem manje steti nego cigarete, alkohol ili droga...

Treba biti umeren, ali i ako se desi da zasednes duze vreme za racunar, ma ima i gorih stvari u zivotu sa kojima se borimo pa smo opet zivi...

pozdrav Wink
IP sačuvana
social share
"Kada nađeš čoveka s kojim vredi govoriti i ne govoriš, izgubio si čoveka. Kada nađeš čoveka s kojim ne vredi govoriti i govoriš, izgubio si reči. Mudar čovek ne gubi ni čoveka ni reči"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
l1nk tacno,ama sve se slazem  Smile
Tako je bilo,igrale se te karte,vreme se provodilo tako sto se islo u bioskop,citale se knjige,setalo se...I u to TV i  racunara nije bilo i ljudi su jednostavno tako se navikli i sad misle da TV i racunari su stetni i zarazni.Takodje ovo znam kad mi deda kaze sto ne citas ti knjige nego samo buljis u taj racunar,a ja kazem pa u tvoje vreme su se citale knjige na papiru,a sad se citaju knjige u e formi.Ali nekad pomislim on u to vreme nije mogao da se igra kao i mi,nije imao racunar i igrice,nego su se igrali klikera i ostalih igara i sad njega sigurno ov ne zanima i o ovome misli lose.
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Neko je ovde gledao "Kljuc"  Smile

Meni je ovo, pre svega posao, a tek onda zabava... Smile
a sta mislis kako su moderatori postali moderatori???
jer su non stop visili na bureku Smiley

Ili zato sto su pokazali malo vise sposobnosti od drugih clanova... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
LG Google Nexus 5
'sposobnosti'  -- diskutabilna rec, al necemo u detalje   Smile

salim se naravno !!!
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

ne vjeruj ženi koja laže

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 17123
Zastava na obali mora
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia e72 + 6630
sta reci, zavisnost ko zavisnost nije za zanemariti

ja sam u poslednje vrijeme stalno po netu (bureku), to najbolje vidim po tel racunu dok sam igrice malo zabatalio

danasnji zivot je tesko zamisliti bez racunara, jednostavno sve je takvo kako jeste. sad kako je vec receno stariji kazu da to nije zdravo jer na to nisu navikli... mada nisu ni ti stari ludi bas, sve je vise klinaca koji nose dno od tegle umjesto dioptrije , iskrivljenih kicmi i pogrbljenih ramena, ustvari krivog citavog drzanja za koje je najvecim dijelom krivo sjedanje ispred monitora.

ne kazem da ne treba sjedati ispred kompa, svrljati netom i odigrati ponesto, ali kako je l1nk rekao sve treba umjereno.

ne treba zaboraviti otici na bazen ponekad, uraditi neki sklek, trbusnjak, poneku vjezbicu, istrcati za pravom loptom umjesto fife, izaci u grad i startovati curu uzivo umjesto na chatu, vjezbati komunikaciju uzivo a ne sakriven iza tastature

toliko od mene, samo imam osjecaj da sam ovo tako konfuzno rekao da ni ja nemam pojma sta sam rekao  ili mi se mozda samo spava Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2007, 03:02:13 od sailor1 »
IP sačuvana
social share
jos neko vrijeme i ima da se sredim
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Putuj Evropo,ziveo svinjokolj

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 286
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2652
Gledala sam veceras "Kljuc" i ne mogu da verujem gde nadje onog ostrascenog,bas mi je bio gotivan.Covek uopste nije svestan svoje nesvesti...Stekla sam utisak da se zesce zaglibio,a da nikako nije svestan stanja u kojem se nalazi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

do what you wilt should be the whole of the leo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 485
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.5
mob
Nokia E70
igram karte, sah mi dosadio brzo i ostale gluposti, neke legendarne stare igre itd. a da dobro vozim igrice sa jurnjavom kolima - ziva istina.
IP sačuvana
social share
25 whores in the room next door, 25 flores and i need more... another black hole in the killing zone, a little more med in the methadrom
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
Covek uopste nije svestan svoje nesvesti...

Kako mrzim ovu recenicu.. Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 12:31:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.