Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 11:16:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto žene ne vole mamine sinove  (Pročitano 15224 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 5501
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ali stos je u tome sto on zeli da bude mamin sin ...
Jer mama uvek sve zna najbolje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Jokastin kompleks je psihoanalitički pojam koji je dobio naziv po Jokasti, ženi tebanskog kralja Laja, koja se, prema grčkoj mitologiji, u neznanju udala za svog sina Edipa. Jokastin kompleks je libidonozna fiksacija majke prema sinu, odnosno, latentna (i uglavnom podsvesna) erotska usmerenost žene prema mlađem muškarcu i sklonost ka izboru onog partnera koji je u psihofizičkom smislu podseća na sina. Jokastin kompleks uključuje i majčinu ljubomoru (pa i latentnu, a ponekad i realizovanu agresivnost) prema ženi s kojom se sin vezuje. Po psihoanalizi, to je jedan od stadijuma psihoseksualnog sazrevanja (koje, u stvari, traje čitav život) i ne može mu se davati epitet perverznog, osim u retkim ekstremnim slučajevima, kada navedena fiksacija može dobiti i obeležja incestuoznog ponašanja, ali i neprikrivene agresivnosti prema snahi ili sinovljevoj devojci.

Izvor: Wikipedia
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
HTC Wildfire S
Citat
Zašto žene ne vole mamine sinove

Zato sto nikad ne mogu biti bolje od mame .  Posebno ove danasnje bestije...

Treba dobro procitati prvi post, dosta govori. A ja kazem da je u 80% slucajeva kriva zena ako se javi ovakav problem...

Citat
Sindrom druge žene

Pre svega, zato što se žena u vezi oseća kao druga po važnosti. Kada su u vezi dve osobe pokazuju ljubav, toplinu i zajedništvo. Problemi nastaju kada se u vezu uključi "treći entitet", odnosno majka. U početku, to se neće ispoljavati kao nerešiv problem, ali ako se često ponavlja veza će biti u opasnosti.
Bez izuzetka, svaka žena želi da se u vezi oseća kao najvažnija "stvar" u životu svog partnera. Zato muškarci ne smeju da dozvole da im majka bude centar univerzuma.

...jer su ljubomorne i bolesno posesivne...

Citat
Nisam dovoljno dobra

Kada majka ima veliki uticaj na vezu svoga sina, njegova izabranica će se osećati marginalizovano, odnosno kao neko ko "ništa ne radi dobro". To, naravno, nije srećna okolnost i zato žene koje su u vezi žele da se osećaju kao žene i ne vole kada ih muževi/momci upoređuju sa svojim majkama, niti vole to da čuju, a pogotovo ne rečenicu: "Moja majka bolje kuva od tebe". Tu rečenicu izbrišite iz mozga.

...Jedna je majka! Drugih zena je mnogo... Momak koji potice iz zdrave porodice, zna da je njegova majka najbolja (i najbolje kuva), tu nema nista pogresno, samo jedan razlog vise da ta zena dostigne neki zadati uspeh, na svoju volju naravno...

Citat
Bez privatnosti

"Mamini sinovi" imaju običaj da svojim majkama govore intimne stvari iz svoje veze. Kada žena/devojka otkrije da se njen muškarac poverio majci o problemima u njihovoj vezi, ona se oseća izdanom. Svi problemi u vezi moraju da ostanu u "četiri zida" ili "četiri oka". Niko drugi (osim možda najbližih prijateljica/prijatelja) ne treba da zna za te probleme, a pogotovo ne majke. Žene to smatraju tipičnim primerom nezrelošću svog partnera.

... glupost  Smile , ja eto smatram nezrele osobe koje moraju da pitaju zenu pa tek onda nesto da urade, i to je vec druga predrasuda... Muskarac koji potice iz zdrave porodice moze komotno da se poverava majci, nemojte da se brinete, muskarci tacno znaju granicu poveravanja i retko kad ce je preci, ako me razumete...  Smile 

Citat
Dobra majka

Kada treba doneti neke značajne odluke, recimo finansijske prirode, ključnu reč ima njegova majka, u stilu "majčina se ne poriče". Nijedna žena u vezi ne voli da umesto njenog "princa" odlučuje neko drugi, pogotovo ne njegova majka. Dakle, ne pitajte majku koliko ovog meseca treba da potrošite, da li treba izdvojiti novac za kućnu pomoćnicu ili "žena može da se prihvati metle", kao ni to da gde treba vas dvoje da provedete godišnji odmor. Ne, odluka je samo vaša.

Treba pitati, treba pitati ne samo majku nego i oca i brata, komsiju, prodavacicu novina, onog za sankom... sve ih treba pitati i... na kraju zakljuchak doneti sam.

Citat
Domaćica

"Mamini sinovi" navikli su da im je doručak serviran, košulje ispeglane...sve je na izvol'te. Kada uđu u vezu očekuju isto takav tretman i od svoje partnerke. "Kad je mogla moja majka, možeš i ti", često se može čuti, pogoto u patrijarhalnim delovima sveta. Međutim, muškarci često zaboravljaju da i one rade, možda i više od njih i da zato treba da podele kućne poslove.

E ovako, moja licna statistika kaze da porodice u kojim postoji vise prihoda novca, stoji na klimavim nogama. Nikad nisam kapirao porodice u kojima  svako ima svoj novcanik (figurativno) i vecito neko krije od nekoga i racuna, ko  banka jbt.  Smile  
Ja mogu da potrosim kule i gradove za jedno vece niko mi ne brani al' mozda cale nije primio platu i samim tim sam za sutra onesposobio moju porodicu da kupi (lupam) prekopotrebne namirnice ili sl... ovaj "efekat" se postize kad uzimate iz jednog prihoda. E zato postujem patrijahalne porodice! (I nigde ne spominjem da zena mora biti zatvorena izmedju 4 zida, sami izvlacite takve predrasude.  Smile )
Sad kad sam objasnio zasto volim patrijarhat sami izvlacite zakljuchke da li zena treba da bude domacica(domacica i robinja nije isto) ili nesto drugo...  Smile

Ja pricam ovde o 80% slucajeva, o vecini, kako i treba da bude. Momci koji poticu iz zdravih porodica ce se bolje brinuti za svoju buducu porodicu, i to zeni treba da bude drago.
Secate se onog trik pitanja iz detinjstva: "Koga vise volish? Mamu ili tatu?"
Ja kazem ja vise volim mamu(sto ne znaci da ne volim caleta) ali majka me je vaspitala, majka me je hranila, majka je uvek bila uz moje odluke, i moj otac se slaze da tako treba da bude. Sutra kad i ja budem imao svoju decu, nadam se ce im majka dati povoda da je vise vole od mene. I bice mi drago jer je to prava majka. A kako je krenulo ovo vreme, tesko...  Smile

E sad, mozemo da pricamo i o extremima koje vi ovde pominjete, vidim ima malo i patologije, al ok to uvek postoji...

Znam iz mog imenika par zenskih osoba koje su se udale i koje maltretiraju majke njihovih muzeva.
Ti muzevi jos i podrzavaju to maltretiranje.  Smile To je vec nezdravo, nezdrav odnos sa majkom.
To bi bilo ovako nesto:
Citat
Njena želja je za Njega zapovest

"Mamin sin" će učiniti sve za ljubav svoje majke. To može da ide čak dotle da svoju izabranicu ili čak decu zapostavi zarad mamine ljubavi i sreće. Ono što još više može da iznervira partnerku jeste to što majke često uzimaju zdravo za gotovo to da im svaka želja bude ispunjena bez pogovora i to ponekad naočigled sinovljeve partnerke!
... muskarac da zapostavi svoju decu zarad "mamine srece" pod navodnicima?!  Smile Strasno, to vec nije muskarac, to je ona bolest o kojoj vi pricate ovde. I znam takav primer.  Smile Samo zatvoriti i majku i ovu budalu...  Smile

Al ovo su sve neki manjinski marginalni slucajevi, mi treba da tezimo uvek  ka onim dobrim...    Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Искрено се надам да је твој пост био духовита провокација. Smile

едит:  али ћу ти опростити због малог броја твојих годиница.  Smile
« Poslednja izmena: 23. Okt 2008, 15:49:48 od Livingston »
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Ja kazem ja vise volim mamu(sto ne znaci da ne volim caleta) ali majka me je vaspitala, majka me je hranila, majka je uvek bila uz moje odluke, i moj otac se slaze da tako treba da bude. Sutra kad i ja budem imao svoju decu, nadam se ce im majka dati povoda da je vise vole od mene. I bice mi drago jer je to prava majka. A kako je krenulo ovo vreme, tesko...
na ovo mogu samo da stavim aplauz Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
HTC Wildfire S
Citat
Ja kazem ja vise volim mamu(sto ne znaci da ne volim caleta) ali majka me je vaspitala, majka me je hranila, majka je uvek bila uz moje odluke, i moj otac se slaze da tako treba da bude. Sutra kad i ja budem imao svoju decu, nadam se ce im majka dati povoda da je vise vole od mene. I bice mi drago jer je to prava majka. A kako je krenulo ovo vreme, tesko...
na ovo mogu samo da stavim aplauz Smile Smile Smile

To i jeste sushtina.  Smile

Искрено се надам да је твој пост био духовита провокација. Smile

Smile
Sta ti nije jasno?  Smile
Pazi, sasvim je moguce da negde i gresim, ispravi me slobodno ako tako mishlish i priznajem nisam kompetentan da dam toliko precizan odgovor s obzirom da imam 19 godina jos uvek zivim kod roditelja, izbegavam duge veze i sl.
Ali sva ta privrzenost majci koju ja pominjem je iz nekog pragmaticnog razloga sto muskarac treba to da prenese u novu, svoju porodicu.

Zelis opshirnije?  Smile Smile

Edit:
едит:  али ћу ти опростити због малог броја твојих годиница.  Smile

Hvala tetka! 

Smile
« Poslednja izmena: 23. Okt 2008, 16:02:12 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Mislim da, u situaciji majka-sin, i to u onim godinama kada sin treba da se osamostali (više u emocionalnom smislu), on je taj koji treba da povuče krajnji potez.
Jer, majka je majka, ona će svoje čedo dosta dugo posmatrati kao svoje dete i uvek će misliti da li je njemu hladno, da li je gladan, ima li gde da spava (možda malo banalizujem). Ali, ako je postojao normalan, zdrav odnos majke i sina, oni će međusobno (ili najpre on) spoznati trenutak kada je vreme da se pupčana vrpca preseče. Wink

Jednom, samo jednom u životu sam, nakon što sam skuvala nešto (što teško da je bilo i jestivo  Smile ) dobila komentar: ''Alli moja mama to bolje skuva''... Reakcija: ''Pa ti onda idi kod tvoje mame, neka ti ona kuva''... Nije se više ponovilo, nikada.  Smile Čak i kad je jelo bilo skroz sjebano, ili bela majca greškom završila u mašini sa šarenim vešom.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson w350
''Pa ti onda idi kod tvoje mame, neka ti ona kuva''

Sve sto je potrebno reci maminim sinovima.... Prvi deo recenice: "Pa ti onda idi kod tvoje mame, neka ti ona..." ostaje isti, a drugi se razlikuje, zavisno od situacije "...cisti/kuva/pere/pegla..."
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat
Jednom, samo jednom u životu sam, nakon što sam skuvala nešto (što teško da je bilo i jestivo   ) dobila komentar: ''Alli moja mama to bolje skuva''... Reakcija: ''Pa ti onda idi kod tvoje mame, neka ti ona kuva''... Nije se više ponovilo, nikada.   Čak i kad je jelo bilo skroz sjebano, ili bela majca greškom završila u mašini sa šarenim vešom.  

ti si bre nikakva domacica Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
''Pa ti onda idi kod tvoje mame, neka ti ona kuva''

Sve sto je potrebno reci maminim sinovima.... Prvi deo recenice: "Pa ti onda idi kod tvoje mame, neka ti ona..." ostaje isti, a drugi se razlikuje, zavisno od situacije "...cisti/kuva/pere/pegla..."
Nije ovo bio mamin sin, ali je ta rečenica delovala na mene kao grom... I uspešno sam intervenisala.  Smile
Iako je činjenično stanje da njegova mama zaista nenormalno dobro kuva, i veš joj ima neki fantastičan miris (šunjala sam se u kupatilo da vidim koji omekšivač koristi  Smile )... Ali prosto se to tako ne sme formulisati.  Smile

Citat
Jednom, samo jednom u životu sam, nakon što sam skuvala nešto (što teško da je bilo i jestivo   ) dobila komentar: ''Alli moja mama to bolje skuva''... Reakcija: ''Pa ti onda idi kod tvoje mame, neka ti ona kuva''... Nije se više ponovilo, nikada.   Čak i kad je jelo bilo skroz sjebano, ili bela majca greškom završila u mašini sa šarenim vešom.  

ti si bre nikakva domacica Smile Smile
Polako, bre, tek sam na početku.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 11:16:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.