Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 10:01:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 117171 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
   eyepheelyu:   Isus je ziv.zar je to tajna.
Laz je da je Isus ziv i to nije nikakva tajna.
Tebi osnove logike da onaj koji tvrdi da je neko ziv treba da dokaze da je taj neko ziv, nisu jasne.
Mala deca znaju sta je logika, a tebi to nije jasno.

U jevandjeljima Jovana i Mateja, Isus je nakon susreta u Galileji sa ucenicima ( kako je rekao ) otisao da umre kao i svaki drugi covek.
To sto ti pratis farisejske lazi koje su fabrikovane kod Luke je tvoja stvar i to je super dokle god ne pocnes da terorises ljude sa tvrdnjom da su te lazi - istina.
Citat
zrtva je bila slika na njega kao savrsenu zrtvu. onoga dana kada je podignut na krst kao savrsena zrtva jednom zauvek prinevsi sebe za nas,on bez greha za nas gresnike,i pobedivsi smrt vaskrsenjem,da mi zivimo,vise ne treba svaki put kao u starozavetno vreme prinositi zrtve svake godine za narodne grehe.
Isaija 53:10 " Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh, videće natražje, produžiće dane, i šta je Gospodu ugodno napredovaće Njegovom rukom. "
Ovde se kristalno jasno vidi razlika izmedju Gospoda i Zrtve koje ti i ostali sektasi poistovecujete.
Takodje se kristalno jasno vidi da je smrt/nestanak duse = prinos/iskup za greh coveka, ti tvrdis da Isusova dusa nije umrla/nestala.
Citat
       ako on ne bi postojao onda ne bi ni vazduh postojao.ne bi smo mogli biti zivi.svaka rec prorostva u gram pogadja Njega. samo treba skloniti senku neverja palog zaklanjaca i stvar je jasna i zivot vecni tece u vas. sve je stvar izbora.i vere ja vas ne bi mogao ubediti da prestanete disati ,nekom pricom da je to samo puka izmisljotina nekih naucnika da ne mozemo bez njega,vazduha.
 tako i vi mene ne mozete ubediti da mogu i bez Hrista  biti i jedan cas slobodan i doista osecati onaj drugi stvarni zivot koji osecam. i ne samo imaginativno da to osecam,vec stvarno to udisem kao vi ovaj prvi odrzivac zivota vazduh sto osecate. ali kako da vas u to osecanje dovedem? zar sam ja Bog? kad bi mogao samo da vas dovedem da prokusate istinu,ali ni to je nemoguce.
   secam se lica doktora i buduci doktora tih studenata tamo u sobi,kad su napunili tu veliku bolnicku sobu na celu sa nacelnikom ,kada sam rekao im u lice da imam obecanje Bozje (dobio sam to tako opipljivo na molitvi,zar bi mogao biti fanatik u takoj situaciji) da cu ziveti. oni,to se videli tako jasno ispisano na svakom jednom licu,narocito na tim buducim studentima strucnjacima, ta nevera,taj apsurd,i ja sam znao da je to zaklanjac sotona koji im to zaklanja nevericom,zato sto su oni imali nalaz te rakovine i gledali su to tamo. i oni nisu mogli da razumeju to,kad sam rekao da me ceka ovcarski stap jos odredjeno vreme,ne znam zasto ali za neku svrhu jos(mozda i ovu ovde za nekog,ne znam,Bog zna) .i onda ja sam cuo posle jauk jedne zene tamo iz druge sobe daleko na kraju hodnika. i ja sam se digao i drzao uza zid,drzao sam se za molitvu i rekao sam Boze ona treba pomoc mozda. i ja sam je nasao,ona nije bila napunjena mudrosti videlo se na celoj njoj,vec bola i muke. jako lose je izgledala i nije mogla jesti nista i ja sam rekao,ako ces verovati Hrista zato sam dosao tu(dok me gledala slabog,ne znam sta joj je prva misao mogla biti Bog zna),ako ces verovati neces vise vikati od bola i jesces danas tamo u trpezariji kao zdrava jedna zdrava zena. i posle podne sam je nasao tamo sedi i jede,i jede. to je dato verujucima. ali ako oce covek uzeti to,ako ne,to nije dato  jednostavno to nije dato tamo. tu je kraj price prijatelji moji. mir vama.
Jedna stvar je da je on postojao, a nesto sasvim drugo je da on i dalje postoji. Ne postoji prorocanstvo koje govori da Mesija nece umreti fizicki.
Niko tebi sem moderatora ovde ne govori sta da ti radis, sta da mislis, u sta da verujes.
Jedini razlog zbog kojeg si na forumu je da ti drugima govoris sta da rade, sta da misle i u sta da veruju.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Jutarnji hriscanski program ,objasnjava sta je "REC"

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Jutarnji hriscanski program ,objasnjava sta je "REC"
Lik koji "objasnjava" kako je rec - stvar je Creflo Dollar Jr, u 2007. bruto dohodak njegove crkve koja broji 30000 clanova je bio 69 miliona dolara.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Kakvi su to prevaranti,
tesko je verovati da bilo ko moze da im veruje bilo sta ,pa opet dokaz covekove gluposti je na njihovom bankovnom racunu .

« Poslednja izmena: 26. Jan 2012, 19:12:54 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Kakvi su to prevaranti,
tesko je verovati da bilo ko moze da im veruje bilo sta ,pa opet dokaz covekove gluposti je na njihovom bankovnom racunu .

polako aleh.nemoj postavljati svoj um na eyuep(opet sam izgubio papir sa imenom )... ili na dolare i tog coveka.Isus cak nije imao gde gklave zakloniti,niti dinara u dzepu,a ni apostoli. ja sa decom jedem sos u vecini i zivim od ovcarskog stapa godinama,nosim tezak krst i ne zalim se sto neko ima brdo dolara. kao da je to nesto novo. nikola tesla nije bio"slepac",pa jel to kvari njegov pronalazak?
     koristi svoje srce,toliko toga ima tamo neotkrivenog aleh,osecam to,a pusti oci,um,usi,misli. ne kazem da nam je to dato da tucemo jedni o druge ili glavom u bandere pri hodu ali ne kad je u pitanju vera i krajnji ishod puta duse.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
da se neko ne naljuti,alex 616 i eyupheelyu,tako je tacno sa imenima trebalo ici gore .izvinjavam se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
   eyepheelyu:   Isus je ziv.zar je to tajna.
Laz je da je Isus ziv i to nije nikakva tajna.
Tebi osnove logike da onaj koji tvrdi da je neko ziv treba da dokaze da je taj neko ziv, nisu jasne.
Mala deca znaju sta je logika, a tebi to nije jasno.

U jevandjeljima Jovana i Mateja, Isus je nakon susreta u Galileji sa ucenicima ( kako je rekao ) otisao da umre kao i svaki drugi covek.
To sto ti pratis farisejske lazi koje su fabrikovane kod Luke je tvoja stvar i to je super dokle god ne pocnes da terorises ljude sa tvrdnjom da su te lazi - istina.
Citat
zrtva je bila slika na njega kao savrsenu zrtvu. onoga dana kada je podignut na krst kao savrsena zrtva jednom zauvek prinevsi sebe za nas,on bez greha za nas gresnike,i pobedivsi smrt vaskrsenjem,da mi zivimo,vise ne treba svaki put kao u starozavetno vreme prinositi zrtve svake godine za narodne grehe.
Isaija 53:10 " Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh, videće natražje, produžiće dane, i šta je Gospodu ugodno napredovaće Njegovom rukom. "
Ovde se kristalno jasno vidi razlika izmedju Gospoda i Zrtve koje ti i ostali sektasi poistovecujete.
Takodje se kristalno jasno vidi da je smrt/nestanak duse = prinos/iskup za greh coveka, ti tvrdis da Isusova dusa nije umrla/nestala.
Citat
       ako on ne bi postojao onda ne bi ni vazduh postojao.ne bi smo mogli biti zivi.svaka rec prorostva u gram pogadja Njega. samo treba skloniti senku neverja palog zaklanjaca i stvar je jasna i zivot vecni tece u vas. sve je stvar izbora.i vere ja vas ne bi mogao ubediti da prestanete disati ,nekom pricom da je to samo puka izmisljotina nekih naucnika da ne mozemo bez njega,vazduha.
 tako i vi mene ne mozete ubediti da mogu i bez Hrista  biti i jedan cas slobodan i doista osecati onaj drugi stvarni zivot koji osecam. i ne samo imaginativno da to osecam,vec stvarno to udisem kao vi ovaj prvi odrzivac zivota vazduh sto osecate. ali kako da vas u to osecanje dovedem? zar sam ja Bog? kad bi mogao samo da vas dovedem da prokusate istinu,ali ni to je nemoguce.
   secam se lica doktora i buduci doktora tih studenata tamo u sobi,kad su napunili tu veliku bolnicku sobu na celu sa nacelnikom ,kada sam rekao im u lice da imam obecanje Bozje (dobio sam to tako opipljivo na molitvi,zar bi mogao biti fanatik u takoj situaciji) da cu ziveti. oni,to se videli tako jasno ispisano na svakom jednom licu,narocito na tim buducim studentima strucnjacima, ta nevera,taj apsurd,i ja sam znao da je to zaklanjac sotona koji im to zaklanja nevericom,zato sto su oni imali nalaz te rakovine i gledali su to tamo. i oni nisu mogli da razumeju to,kad sam rekao da me ceka ovcarski stap jos odredjeno vreme,ne znam zasto ali za neku svrhu jos(mozda i ovu ovde za nekog,ne znam,Bog zna) .i onda ja sam cuo posle jauk jedne zene tamo iz druge sobe daleko na kraju hodnika. i ja sam se digao i drzao uza zid,drzao sam se za molitvu i rekao sam Boze ona treba pomoc mozda. i ja sam je nasao,ona nije bila napunjena mudrosti videlo se na celoj njoj,vec bola i muke. jako lose je izgledala i nije mogla jesti nista i ja sam rekao,ako ces verovati Hrista zato sam dosao tu(dok me gledala slabog,ne znam sta joj je prva misao mogla biti Bog zna),ako ces verovati neces vise vikati od bola i jesces danas tamo u trpezariji kao zdrava jedna zdrava zena. i posle podne sam je nasao tamo sedi i jede,i jede. to je dato verujucima. ali ako oce covek uzeti to,ako ne,to nije dato  jednostavno to nije dato tamo. tu je kraj price prijatelji moji. mir vama.
Jedna stvar je da je on postojao, a nesto sasvim drugo je da on i dalje postoji. Ne postoji prorocanstvo koje govori da Mesija nece umreti fizicki.
Niko tebi sem moderatora ovde ne govori sta da ti radis, sta da mislis, u sta da verujes.
Jedini razlog zbog kojeg si na forumu je da ti drugima govoris sta da rade, sta da misle i u sta da veruju.

prorocanstva govore da ce on fizicki umrweti,jer je uzeo oblicje svakog od nas,dakle coveka. da satre greh. a vaskrsnuo je duhom,jer je bio i Bog. Bog ne moze umreti. zato niko ne moze poneti nase grehe osim njega i to izmiriti za prolaz kroz vrata smrti. zato ne vredi cekati vanzemaljce ili uzdati se u malog budu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Kakvi su to prevaranti,

polako aleh.nemoj postavljati svoj um na eyuep(opet sam izgubio papir sa imenom )... ili na dolare i tog coveka.Isus cak nije imao gde gklave zakloniti,niti dinara u dzepu,a ni apostoli. ja sa decom jedem sos u vecini i zivim od ovcarskog stapa godinama,nosim tezak krst i ne zalim se sto neko ima brdo dolara. kao da je to nesto novo. nikola tesla nije bio"slepac",pa jel to kvari njegov pronalazak?
     koristi svoje srce,toliko toga ima tamo neotkrivenog aleh,osecam to,a pusti oci,um,usi,misli. ne kazem da nam je to dato da tucemo jedni o druge ili glavom u bandere pri hodu ali ne kad je u pitanju vera i krajnji ishod puta duse.

Stolarija je bila postovan zanat i uvek u potrebi ,Isus je radio na kuci st.Petra koji je takodje bio imucan ribar.
dakle da su hteli mogli su da imaju sasvim pristojan zivot .
Isus bio protiv postojece institucije i bilo kakvih gradjevina u njegovo ili Bozije ime.
U to vreme da bi usao u hram boziji morao si da kupis kupon ispred crkve kao zalog veri bogu ,to jest morao si da platis svoju molitvu za duhovni svet materjalnim putem .
E ovi novi televizijski svestenici koje smo naveli gore rade to isto ,kazu ti da moras da posadis seme u obliku hiljadu dolara kao znak vere pa ce ti se onda vratiti mnogo vise . Naravno to nije istina i te pare ne idu u prilog ljudima u potrebi gladnim ,bolesnim i siromasnim vec pune popovske dzepove i kasu crkve .

Isus je prema bibliji lepo rekao dok je drzao besedu napolju na proplanku ,uopsteno kazem ne citiram;
Nista vam to ne treba ,(misleci na hram i dadzbine koja je naplacivana) bog je u vama i oko vas,
crkva je u vama samima i sve sto vam treba je u vasim srcima .

Nije proslo ni 30 godina od tada a vec su poceli da dizu nove crkve i hramove u njegovo ime i da naplacuju
svoje svestenicke i popovske usluge ,dakle nije se tu sta mnogo promenilo do dan danas .

Veruje se da su I Hristos i Tesla su navodno bili celibati jer im je um bio nameren nekom visem cilju ,
ali po Filipovom jevandjelju lepo se kaze da mu je Marija bila najbolji ucenik i da ju je cesto ljubio u usta ,
cak sta vise ona je prevodila i tumacila drugim ucenicima /apostolima njegovo misljenje .
Isusove reci svojim ucenicima su bile prilicno jasne "Vi me nikada necete razumeti ".

Dakle Ja vidim Isusa radije kao inteligentnog obicnog coveka koji se borio protiv postojeceg Heraldovog rezima i protiv rimske imperije nego kao nekog tamo svemoguceg jer on to jednostavno nije bio.

Postroji ogroman broj hriscanskih spisa koji potvrdjuje isto.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 204
OS
Linux
Browser
Chrome 15.0.874.121
@Alex616
verujes li ti uopste u misticno ,tajno ,okultno...ili sve racinalizujes kao eyepheelYU ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
@Alex616
verujes li ti uopste u misticno ,tajno ,okultno...ili sve racinalizujes kao eyepheelYU ?

Ovo je moje misljenje ,
Ja sam rodjen u pravoslavlju ali sam iniciran u vise tajnih,oklutnih i misticnih internacionalnih redova i bratstva,
i postujem i volim da citam o svim religijama na svetu , mitologijama raznih naroda i kultura postojecih i nepostojecih, prema tome verujem u metafiziku i to da je univerzum pun prelepih mogucnosti .
Ali studirao sam prirodne nauke pa takodje znam kako neke stvari funkcionisu a i verujem u kvantnu fiziku .
Sa godinama sam dosao do zakljucka da one ne protivrece jedna drugoj vec da brane jedna drugu .
A sve to je omogucila M teorija string teorija i postojanje desete dimenzije jer ona je kljuc svega .
Vidis deseta dimenzija omugucava takoreci sve ,dakle nista nebi bilo nemoguce i sve razlicite definicije su samo odlicije jedne iste stvari sto podrzava teoriju postojanja sveobuhvatnog ,sveprisutnog i svemoguceg Boga.
Na zalost jos uvek nemamo perfektnu formulu koja bi povezala sve ali samo je pitanje vremena,
siguran sam da ce bar moji potomci to doziveti.
Za sve sto uradis ti kao bice ti ostavljas energetski potpis i uzrokujes promenu ne samo u svojoj neposrednoj okolini vec citavom univerzumu . Dakle za sve sto uradis univerzum ti odmah instantno odgovori.
Kao sto rekoh pre Univerzum je zasnovan na prostom zakonu po kom elektroni atoma ne mogu ispunjavati isti energetski nivo i da to nije slucaj tvoja ruka bo prosla kroz zid tvoje sobe kad se naslonis i teorijski je cak i  to moguce ali su brojevi astronomski .Da to nije slucaj Univerzum koji poznajes danas ne bi uopste imao formu .
U slucaju Isusa niko ne osporava njegov rad ,ali za sve sto je uradio postoji objasnjenje ,
To sto nije pomenut i zabelezen u Istorijskim arhivama mu definitivno ne ide u prilog .
Ali je sasvim prihvatljivo i u redu da se kaze da je Isus ,Buda bas kao sto smo ja i ti  samo jedna od manifestacija
Boga jer mi smo svi deo jedne celine i deo njega .

Biblijski narativ ne podrzava YHVH kao suprimnog Boga vec radije samo kao jednu od njegovih manifestacija ,
Primer vece Bozanske superiornosti ,astronomski i filozofski je Bog Rama u Hinduizmu i to se jasno vidi iz sanskrita.
Razlika je tako masovna ,ogromna da tu nema uopste absolutno nikakvog takmicenja sa jevrejsko -hriscanskom reprezentacijom koja je numeroloski i matematicki podbacila specijalno jer je dosla kasnije.
Da bi Bog bio suprimno bice On mora u svom nacelu da ispuni svoje karakterne osobine
to jest mora da obuhvati sve ,i dobro i zlo ,zbog cega u starim kulturama ti nemas jasnu definiciju
olicenja loseg jer stari bogovi imaju podjednako sposobnost da stvore i da uniste.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2012, 19:20:51 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 10:01:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.356 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.