Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 10:15:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 118062 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Da li bog zna šta razmišljam? Neprijatan osećaj da čak ni u mislima nemaš privatnosti, već da ti svaku misao neko prosuđuje. Barem dok sam još bio vernik, to mi je više smetalo nego bilo šta drugo.
  osecaj da u mislima nema covek privatnost je znak opterecene savesti i nepokajanja.
Citat
Bog ti dodiruje rame

Ja bih zamolio boga da me ne dodiruje više, osećam se neprijatno.

I ako bi mogao da prestane da me posmatra dok se kupam.
  nije svakom pruzena taka privilegija,nisam ni mislio na tebe po pitanju ramena. ne brini,ima dana kad ces biti na smrt zabrinut.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Citat
  osecaj da u mislima nema covek privatnost je znak opterecene savesti i nepokajanja.
Donekle tačno. Učen sam da su mnoge stvari koje ja iskreno mislim da su super da su ustvari nemoralne, i da je bog ljut na mene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Odakle ti dolazi potreba za Bogom ? Zbog cega ti je on potreban ?

Strah Boziji je prvi korak ?

Zbog cega strah ? Zbog cega i od cega treba da se plasim ?

Jer je Bog Ruzan mozda ? Jel Bog nije prijateljski raspolozen ? Sta je on ?

Tvoj vlasnik i gospodar , sta si ti ovca koja ne ume sama da razmislja ?

Jedini strah sto mnogi imaju dolazi od pojma Vecnosti i vecnog zivota .

To je cilj vernika i obecanje bozije  .  Zar ima neka odvratnija laz od te.

To je uvreda nasem univerzumu u kome zivimo .

Sta cemo sa milionima ljudi koji ne zele obecani Vecan zivot i ne zele promenu/spasenje  i ne zele boga.

vec hoce slobodu svoje volje , nezavisnost u donosenju odluka koje se ticu nase buducnosti.

Srecom pa u nasem univerzumu postoje fizicki zakoni koji ne dozvoljavaju mogucnost postojanja vecnosti.

Bozji strah je pocetak mudrosti. zasto bi se covek bojao mudrosti,pre bi trebao prezati od znanja. znanje je kao meso sa velikim ostrim kostima,mozes doista biti sit ali i zadaviti se. tako jedu nezrela mala deca,bebe a starci jedu polagano i umisljeno,prebirajuc. sta je pak sloboda.sloboda lako donosi razaranje brakova,uzimanje droge,alkohola,ubistava. sloboda je ogrtac za oslobodjenu zver zla u coveku.a ukroceno zlo je tek sloboda coveka. je li slobodan covek koji nosi teret od kojeg posrce i jeci? nije li u odmoru onaj ko skine teret sa sebe. cilj i sustina Bozje slobode je raskrinkavanje tereta ljudske prevarne slobode. ako imam dva lica nije li vreme da jedno odbacim i budem iskren. ako sam otac i muz nije li puna sloboda da budem njima to a ne jos dvema zenama i buljuku dece. gde nas to vodi sloboda.
   a o vecnosti je prost zakljucak,prolaznost utice u vecnost u jevandjeoskoj misli,a u antijevandjeoskoj takodje prolaznost uplivava u vecnu propast.
Da li bog zna šta razmišljam? Neprijatan osećaj da čak ni u mislima nemaš privatnosti, već da ti svaku misao neko prosuđuje. Barem dok sam još bio vernik, to mi je više smetalo nego bilo šta drugo.
Citat
Bog ti dodiruje rame

Ja bih zamolio boga da me ne dodiruje više, osećam se neprijatno.

I ako bi mogao da prestane da me posmatra dok se kupam.
  nije svakom pruzena taka privilegija,nisam ni mislio na tebe po pitanju ramena. ne brini,ima dana kad ces biti na smrt zabrinut.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia 

Bog ti dodiruje rame,osvrni se samo. mir tebi.

Meni vec par dana nesto titra oko muda, mislis li da je mozda Bog u pitanju ?  Smile

Dokle vise sa tim glupostima, bog te dodiruje, oseti ga, on je u svima nama.... Smile Smile

Ako imas ikakav dokaz o njegovom postojanju iznesi ga ? Ako nemas ove umobolne price tipa, tu je samo sto ga ne vidimo, proprakala ikona, javio se u nekoj sumi na nekom panju, mozes da sacuvas za sebe....

Koristite sve blagodeti NAUKE, internet, TV, lekove, automobile....a u isto vreme prosipate price iz srednjeg veka u koje ni deca od 5 godina nebi mogla da poveruju, ispirate mozak ljudima sa budalastniama o nevidljivim likovima sa neba...

Neverujes u nauku i teoriju evolucije....razbolis se, pravac Ostrog, molitva brale, nije tebi doktor potreban tu je cika sa neba...pa neka te on izleci  Smile 

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Religija.jpg
(29.75 KB, 500x500)
« Poslednja izmena: 09. Dec 2011, 12:06:40 od pakodazna »
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
   Ne ulazim u postojanje Boga, za sada, sve opcije su moguce. Nije "problem" Bog, vec njegovo predstavljanje ljudima, Biblija koja se da tumaciti na onoliko nacina koliko ima citalaca, ljudi pod mantijama itd...

Evo da postavim jedno konkretno pitanje religijskim vernicima:
Zasto je Isus uvredio Boga, kada na razapinjanju porucuje Bogu "Boze oprosti im, ne znaju sta rade". Ako je Bog savrsenstvo, on bi vec trebao da zna da li ce im oprostiti ili ne, zar ne?

p.s. Da ne bude zabune, da verujem u Boga.
« Poslednja izmena: 09. Dec 2011, 12:43:31 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Da je Bog svemoguce savrsenstvo, nikakvi Kurani, Biblije i ostale knjige nam ne bi bili potrebni. Svest o tome ko je , sta je i kako Bog izgleda, imali bi prirodno usadjeno u sebi,  isto kao nagone za sex, hranu, ljubav prema roditeljima itd.  Ovaj haos sa hiljade razlicitih religija, sekti i ucenja samo govori da je sve to jedna velika laz.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

Bog ti dodiruje rame,osvrni se samo. mir tebi.

Meni vec par dana nesto titra oko muda, mislis li da je mozda Bog u pitanju ?  Smile

Dokle vise sa tim glupostima, bog te dodiruje, oseti ga, on je u svima nama.... Smile Smile

Ako imas ikakav dokaz o njegovom postojanju iznesi ga ? Ako nemas ove umobolne price tipa, tu je samo sto ga ne vidimo, proprakala ikona, javio se u nekoj sumi na nekom panju, mozes da sacuvas za sebe....

Koristite sve blagodeti NAUKE, internet, TV, lekove, automobile....a u isto vreme prosipate price iz srednjeg veka u koje ni deca od 5 godina nebi mogla da poveruju, ispirate mozak ljudima sa budalastniama o nevidljivim likovima sa neba...

Neverujes u nauku i teoriju evolucije....razbolis se, pravac Ostrog, molitva brale, nije tebi doktor potreban tu je cika sa neba...pa neka te on izleci  Smile 

zar sam nisi dokaz Boga. da to kazes nekom coveku slicnom tebi u lice mozes zamisliti kako bi dobio odgovor. a Bog te trpi. mislis ne trpi jer ga ne verujes. najveca smutljavina oko uma coveka doista potice ne od ateizma vec od laznog predstavljanja religijskog Boga kao sto si i pomenuo kao to sa ikonom koja place. ali rekao sam vec samo veliki novac se falsifikuje. gde je fals mora postojati original. ni na tebe nisam mislio da ti Bog dodiruje rame,sto se zestis kad vec nema potrebe. putuj mirno nemirni covece koliko ti je moguce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
   Ne ulazim u postojanje Boga, za sada, sve opcije su moguce. Nije "problem" Bog, vec njegovo predstavljanje ljudima, Biblija koja se da tumaciti na onoliko nacina koliko ima citalaca, ljudi pod mantijama itd...

Evo da postavim jedno konkretno pitanje religijskim vernicima:
Zasto je Isus uvredio Boga, kada na razapinjanju porucuje Bogu "Boze oprosti im, ne znaju sta rade". Ako je Bog savrsenstvo, on bi vec trebao da zna da li ce im oprostiti ili ne, zar ne?

p.s. Da ne bude zabune, da verujem u Boga.
Isus nije rekao nista nerzumljivo. rekao je samo ono sto je bio milost. govorio je kao covek. umro i vaskrsao na krstu. rimski legionar,majstor za zavrsni potez,da ne bude zabune da nije  po lazima nekih meditirao kao inkarnacijski mag ,probo mu je kopljem bok i istekla je krv i voda. kada bi danas neki jogi mag usao u klinicku smrt,onda de,ali da mu rimski legionar lepo kopljem probode srcanu arteriju i da mu izadje krv i voda,pa neka meditira i klinicki izigrava smrt 4-5.dana!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Da je Bog svemoguce savrsenstvo, nikakvi Kurani, Biblije i ostale knjige nam ne bi bili potrebni. Svest o tome ko je , sta je i kako Bog izgleda, imali bi prirodno usadjeno u sebi,  isto kao nagone za sex, hranu, ljubav prema roditeljima itd.  Ovaj haos sa hiljade razlicitih religija, sekti i ucenja samo govori da je sve to jedna velika laz.
   ovo mi lici na predlog ocu i majci bebe da ne daju mleko vec citav kuk od goveceta da jede! Bog najbolje zna kako treba objaviti sebe i kojom merom. a to sa religijama vec sam rekao,fals uvek podrazumeva original. inace Biblija kaze, da ti skraatim muke u brojanju, da postoje samo dve vrste vere u Boga,jedna je Bozja jedna demonska,.to kaze Biblija.proveri.mir tebi, i svima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0
Jel' cuo neko za Scole eksperiment ?  Smile

pozdrav  lajte Smile

da li bi bilo bezobrazno sa moje strane ako bih te zamolio da prevedeš na srpski ovaj klip ispod i da ga postaviš na tvoj kanal na ju tjubu nekad kad budeš imao vremena  Smile  Smile

mnogo bih voleo da odgledam film sa prevodom jer ima mnogo zanimljivih stvari poput one na 12:54, 13:18 i ...

mada pun sam sumnje, ali eto voleo bih ga pogledati  Smile
« Poslednja izmena: 09. Dec 2011, 15:47:32 od Rtx »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 10:15:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.123 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.