Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 13:15:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 117769 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Вук се не бави науком. Мене занима шта ми тражимо у Универзуму ако нећемо наћи ништа.
I zašto se bavimo medicinom kada znamo da je sve to uticaj demona?

Vuk ipak postoji, istražuje i uči o svetu oko sebe i živi bez potrebe saznanja o bogu, ili ti imaš druge informacije?

Što se nauke tiče, biće otkriveno onoliko koliko čovek može da razume, a to je i sada više od tvrdnji monoteističkih religija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 62
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
 Tako je Magic Master prica o Isusu je 100 posto tacna ali ima jos nekih delova koji nisu poznati javnosti i to ne mislim na Mariju Magdalenu jer ne verujem  u tu pricu.Pedragone i ostali  koji mislite kao on sfatite   ovo Hrist je kranji cilj celokupnog cvecanstva,tome tezimo da budemo jednog lepog dana i tada ce nasa arijevska-ljudska misija biti ispunjena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Ма не мораш да вјерујеш у Исуса, али ако нема Бога шта ми онда тражимо у природи. Шта нам даје енергију да живимо и радимо?
Ма не мораш да вјерујеш у Исуса, али ако нема Бога шта ми онда тражимо у природи. Шта нам даје енергију да живимо и радимо?
Zašto je vuku potreban bog, da mu da energiju da živi i lovi?
Шта нам даје енергију да живимо и радимо?

Prasetina, mostly....

Zašto je vuku potreban bog, da mu da energiju da živi i lovi?

Вук се не бави науком. Мене занима шта ми тражимо у Универзуму ако нећемо наћи ништа.

Zivot je slucajnost ,vrati se ponovo pa procitaj o Drejkovoj formuli ,

Kako mislis sta ti daje Energiju da zivis i radis ,molim te koliko imas godina ?
Nisam rekao da neverujem u Isusa vec smatram Isusom obicnim covekom bas poput sebe ili tebe,
Mislim da je njegova ideja bila napredna za to vreme za one koji nisu imali skolovanje poput njega ,
Mislim da je bio veliki revolucionar jer je njegova zemlja bila pod okupacijom.
Misli da se gnusao od korupcije koja je vladala tada medju svestenickim svetom koji su pljackali narod,

Jer pitas sta je cilj ljudske ili bilo koje druge rase ?

Mi smo prenosioci naseg genetskog materjala sto vreme vise protice on ide vise kroz te promene,
zavisno od okoline i nacina zivota koji zivimo i to se zove evolucija .
Posto uticemo na okolinu i nacin moci cemo da uticemo na sve promene malo brze nego prirodnim putem
zavisno od potrebe .

Dakle da se prezivi i da opstane  je prvi cilj a da nadje vecnost i besmrtnost je drugi cilj .

Da li ce to da postigne kroz Genetsku manipulaciju ,Tehnoloski napredak ,ili duhovnim putem nije relavantno i mozda ce se ljudska rasa podeliti na te tri vrste i mutirati i evolvirati shodno sa svojim nacinom zivota .

Kako mislis sta trazimo ovde i da neces naci nista u Univerzumu ? Kakvo je to pitanje ? Sta Ocekujes?

Univerzum je pun najcudesnijih stvari i mi smo po prirodi istrazivaci i Putnici .
Trenutno smo krhi ali sa vremenom cemo biti jaci i zivecemo duze i moci cemo da putujemo dalje .
Pre 100 hiljada godina imali smo kamenu sekiru .
Do pre 10 hiljada godina smo lovili mamuta i ziveli u pecini ,
Pre 8 hiljada godina smo poceli sa prvom zemljoradnjom,
Pre 7 hiljada godina smo stvorili prvo pismo prva slova,
Pre 5  hiljada godina smo stvorili prvo pivo ,
A ostalo je istorija ,
Pre 3 dana smo stvorili najmanji elektricni auto na svetu velicine jednog molekula ,
Pre 2 dana smo prebacili brzinu svetlosti eksperimentom u CERNU.
Pre 1 dana smo shvatili odnos izmedju materije 4% i tamne materije 96% koje cine Univerzum.

Dakle zamisli ,

Ja danas Letim na 10 km visine i dok letim ja sam na internetu i pijem hladno pivo i jeo sam vreli pasulj ,
i nisu imali so na avionu i ja sam se svadjao malo sa stjuardesom u vazduhu oko te sitnice .
Kad bi tu pricu rekao coveku od pre 10 hiljada godina kako bi me razumeo i dok slusa moju pricu kavu bi on sliku stvorio u svojoj glavi i kako bi to sve on zamislio .

Samo mi je zao sto nisam mladji da jos vise uzivam u cudima buduceg sveta i tehnologije ,al ko zna ...
« Poslednja izmena: 20. Nov 2011, 19:27:17 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 62
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
Aleks brate iskuliraj bre malo ne bogohuli,brate nabaci mi onu Leonoru imam osecaj da je ekstra devojka i posle kazu Bog ne postoji he,he.
« Poslednja izmena: 20. Nov 2011, 19:58:24 od sazda89mk@hotmail.com »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.121
I prije isusa su bili Ljudi,umirali,razmozavali se,zivjeli...bas kao i danas.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49995
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24
I zašto se bavimo medicinom kada znamo da je sve to uticaj demona?

Vuk ipak postoji, istražuje i uči o svetu oko sebe i živi bez potrebe saznanja o bogu, ili ti imaš druge informacije?

Što se nauke tiče, biće otkriveno onoliko koliko čovek može da razume, a to je i sada više od tvrdnji monoteističkih religija.

Човјек науку углавном искориштава како би задовољио своје потребе... Али ја питам зашто изучавамо Космос ако смо убјеђени да ништа што има смисла нећемо пронаћи.   
« Poslednja izmena: 20. Nov 2011, 21:50:34 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
Али ја питам зашто изучавамо Космос ако смо убјеђени да ништа што има смисла нећемо пронаћи.   
Ceo Kosmos je veliki smisao. Smiley

Pre neku stranu rece da je Bog stvorio Kosmos. A zatim si se slozio da je nebitno kako zvali Boga, Kosmos, Univerzum, da je Bog Kosmos. Pa jel' ga je stvorio ili je On sam Kosmos, Univerzum ? Smiley A moze biti i oboje. Postoji jedna prica u kojoj se kaze da je Bog iako svemocan i sveznajuci, ipak bio svestan da postoje jos mali milion mogucnosti i razlicitosti. Da bi i njoh "proziveo", spoznao, "rasplinuo" se i postao Kosmos, Univerzum. Ali to je opet samo prica. Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Zanimljiva priča.
Ako je nekad jedino što je postojalo bio Bog, onda i danas ne postoji ništa sem njega. Jedino je u sebi i/ili od sebe Bog mogao stvoriti univerzum, jer ničeg drugog nije bilo. 
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49995
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
Али ја питам зашто изучавамо Космос ако смо убјеђени да ништа што има смисла нећемо пронаћи.   
Ceo Kosmos je veliki smisao. Smiley

Pre neku stranu rece da je Bog stvorio Kosmos. A zatim si se slozio da je nebitno kako zvali Boga, Kosmos, Univerzum, da je Bog Kosmos. Pa jel' ga je stvorio ili je On sam Kosmos, Univerzum ? Smiley A moze biti i oboje. Postoji jedna prica u kojoj se kaze da je Bog iako svemocan i sveznajuci, ipak bio svestan da postoje jos mali milion mogucnosti i razlicitosti. Da bi i njoh "proziveo", spoznao, "rasplinuo" se i postao Kosmos, Univerzum. Ali to je opet samo prica. Smiley

Ето, поставио си питања и даo одговоре баш какве бих и ја дао. Да ли је Бог Универзум или Креатор Универзума тешко да ћемо сазнати. Али сигурно постоји Виша Свијест која се најчешће назива Богом...

Што се тиче Исуса, некада помислим да ми Њега ништа нисмо схватили... Smiley   
« Poslednja izmena: 21. Nov 2011, 02:19:17 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 15.0.874.121
Koje isus? Neka se ne uvrijede pojedini,samo zelim znati...
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 13:15:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.