Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 17:12:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto varamo svoje partnere  (Pročitano 19618 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ja se zaista ne secam da je neko ovde pravdao prevaru time kako si ti vec to opisala... Procitaj malo bolje sledeci put. Smile
Termin "pravdati" sam upotrebila u smislu odbrane odredjene teze, ne pravdati u smislu nalaziti izgovor.
Ipak sam dobro procitala.  Smile

Potreba za varanjem i sex su usko vezani, tako da mi nije jasno sta si htela da kazes.

A, psiholoski momenti su sve ovo o cemu pricamo, zar ne?

Potreba za varanjem jeste civilizacijom nametnuta "potreba", a seks ipak ima neku svrhu: produzenje vrste.
Koja je svrha varanja, a da je ovako neophodna?  Smile

Zasto bi ubijao druga bica kada raznovrsne druge hrane ima u izobilju? Opet hipoteza nije na mestu...
Kao sto, recimo, kraljevska kobra pojede indijsku kobru, jer je veca i mocnija, a pritom gladna... Bas sinoc bio taj primer na Diskaveriju... Trebao si ga pogledati, odlican je za pravljenje odredjenih paralela sa ljudskim ponasanjem, odnosno destrukcijom. A, varanje ja smatram nekom vrstom destrukcije.

Zar ne mislis da si predaleko otisla?  Smile

Ne, jer da si malo prelistao psihoanaliticku i drugu psiholosku literaturu, znao bi da ova hipoteza i te kako stoji.
Pa necemo u struku, majku mu.  Smile

ao sto si i sama rekla, to su motivi... ali uzrok se krije u iskonskoj i instinktivnoj potrebi za promenom partnera.

Kojim dokazima mozes da potkrepis da se radi o nagonu, odnosno instinktu? Da cujem, jako me zanima? Sta to covek obezbedjuje sebi varanjem?  Smile

Racio je taj faktor koji nam ne dozvoljava da pratimo bas sve istinktivne nagone koje nam je priroda nametnula. Dakle, i vernost, je sasvim prirodan proces, kao i prevara.

A, sto se tice zivotinja...na koje si konkretno mislila?  Smile Mislim, verujem da ima i onih koji imaju samo jednog partnera, ali znam da se uglavnom kresu ko terijeri...
  Smile
Racio je bas onaj faktor koji posreduje izmedju nagona i ponasanja, doduse kod nekih ljudi manje, kod nekih vise.
Taj tako neophodan faktor ljudske psihe nemaju zivotinje, zato je njima veza izmedju nagona i ponasanja direktna.
To je ta analogija koju sam htela da napravim, ali sam mislila da moze jednostavnije.  Smile

Ovim si degradirala sva ono sto si pokusala da predstavis objektivnim.
To apsolutno nije tacno; pre mi lici na neku drskost. Da li je moguce?!  Smile

Tako je. Racio upravlja covekovim nagonskim potrebama.
Ovim si zapavo ti potvrdio sve moje hipoteze. Malo mi je to nelogicno, s obzirom na tvoj gornji komentar...  Smile
Istim onim potrebama koje si ti htela da predstavis kao komplekse iz detinjstva, posledicu maltretiranja majke i sl. Ovo je klasican primer mesanja baba i zaba.  Smile
Ako je namerno - mozes ti to i bolje; a ako nije - trk gore na ponovno citanje mog drugog posta na ovoj strani.  Smile
Da si htela da razumes sta sam rekao,a ne dozvolila sujeti zbog neistomisljenja da upravlja tobom, primetila bi da sam upravo na to mislio kada sam rekao da je nekome dovoljno razvijen regulator (racio) nagonskih potreba, a nekome ne, i da to direktno utice na odluku o prevari.

Kao prvo, nisam se obracala tebi.  Samo sam opovrgavala ono sto si ti izneo? Nije li to svrha forumske razmene misljenja?
I cemu odmah takve teske reci u upotrebi - sujeta...  Smile Ja izbacujem nagon kao opciju, ti ne... u cemu je zapravo problem?  Smile

Elem, ocigledno nam se ne poklapaju koncepcije... Hoces li me i dalje ubedjivati kako si ti u pravu, ili da vidimo nece li svet propasti ako nastavimo svoje smtrnicke zivote sa razlicitih tacaka gledista?!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

ocigledno je da  decko  ima  ego trip problem  ...njegove recenice su  iiz raja izasle , dobro ,mozda ce se tu i tamo sloziti sa
necijim milsjenjem , cisto eto da  malo obmane   da nije toliko  u fazonu ja pa ja ...
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
Termin "pravdati" sam upotrebila u smislu odbrane odredjene teze, ne pravdati u smislu nalaziti izgovor.
Onda si se jako lose i dvosmisleno izrazila.

Citat
Potreba za varanjem jeste civilizacijom nametnuta "potreba"
Hoces reci da se ljudi kroz istoriju nisu .... ko je s kim stigao? Pa, monogamija se razvila tek kroz civilizaciju, a u necivilizovanim delovima jos uvek vlada poligamija...uglavnom kod arapskih naroda, Indijanaca, Tibetanaca, Eskima...

Citat
Koja je svrha varanja, a da je ovako neophodna?

Uf, uf, uf...pa, nije neophodna, i to je covek kroz proces civilizacije shvatio. I, zasto nesto mora da bude neophodno da bi postojalo? Ni mali prst na nozi nije neophodan (kazu naucnici), pa postoji.

Citat
Ne, jer da si malo prelistao psihoanaliticku i drugu psiholosku literaturu, znao bi da ova hipoteza i te kako stoji.
Pa necemo u struku, majku mu.  Smile
To sto studiras psihologiju ne znaci i da znas psihologiju. Cak i da das jos pola ispita, koliko ti je ostalo do diplomskog, ne znaci da ces se razumeti. Ih, bre...toliko ljudi zavrsi fakultete, pa kad ih pitas neke osnovne stvari gledaju te ko tele u sarena vrata.
I onda ja egoista...uzas.  Smile

Citat
Kao prvo, nisam se obracala tebi.
Jok, mojoj babi...
Citat
Samo sam opovrgavala ono sto si ti izneo?
Jel' primecujes paradoks?  Smile

Citat
I cemu odmah takve teske reci u upotrebi - sujeta... 
Takav sam utisak stekao. Zasto te toliko pogadja ako nije istina?

Znas sta, profesorka...predavanje ti je bilo krajnje neubedljivo...iskreno, vise sam ocekivao od tebe. Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia N97
"Neke se noci naprosto dogode...neke te oci do smrti pogode..."Smile

... predivna pesma, u kojoj se, naime, ne radi o samoj prevari, vec o zaljubljivanju u drugu devojku/drugog dechka, gde kontrole nema i ne mozhe biti. Tad do izrazhaja dolazi karakter. Ko ima karakter, ili ce priznati osecanja i krenuti u novu prichu, ili ce ugushiti taj impuls i boriti se da trenutna veza uspe.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"Neke se noci naprosto dogode...neke te oci do smrti pogode..." - Smile

... predivna pesma, u kojoj se, naime, ne radi o samoj prevari, vec o zaljubljivanju u drugu devojku/drugog dechka, gde kontrole nema i ne mozhe biti. Tad do izrazhaja dolazi karakter. Ko ima karakter, ili ce priznati osecanja i krenuti u novu prichu, ili ce ugushiti taj impuls i boriti se da trenutna veza uspe.
da...predivna pesma!
kada dođe do zaljubljivanja u drugu osobu, stara veza ne može da opstane. tu nema klasičnog varanja, to je nešto sasvim drugo.
 imam utisak da, kad se i zaljubiš u nekoga drugog, nećeš sa tim nekim počinjati paralelnu vezu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
cinjenica je da se svako moze naci u toj situaciji...

tacnije,naci ce se....

ostalo je stvar odluke.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia N97
"Neke se noci naprosto dogode...neke te oci do smrti pogode..." - Smile

da...predivna pesma!
kada dođe do zaljubljivanja u drugu osobu, stara veza ne može da opstane. tu nema klasičnog varanja, to je nešto sasvim drugo.
 imam utisak da, kad se i zaljubiš u nekoga drugog, nećeš sa tim nekim počinjati paralelnu vezu.

I to se deshava ... ne u nashim godinama ali kasnijim da. Nagledao sam se matorih konja koji se zaljube pa izgledaju bespomocno kao deca od pet godina. dodje mi da umrem od smeha kad ih vidim, ali onda skontam da cu doci u njihove godine ...  Smile

cinjenica je da se svako moze naci u toj situaciji...

tacnije,naci ce se....

ostalo je stvar odluke.

Sigurno. Medjutim ono shto sam hteo da naglasim, ali mi nije poshlo za rukom, je da je i samo osecanje dovoljno da se druga strana oseti prevarenom, iako taj koji je razvio osecanje, u trenutku, to nije mogao da sprechi ...
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
da,svakako!

medjutim,kada sam usla u ovu diskusiju varanje sam nekako(ne znam iz kojeg razloga)povezala sa pukom gimnastikom,prolaznom avanturom,fazom u braku ili vezi gdje se ispraznimo kada,neminovno,naidjemo na odredjene probleme u odnosu sa partnerom.

nekako sam predvidjela cinjenicu da covjek moze da se iskreno zaljubi u nekog drugog!

e sad,ostajanje sa nekim iz osjecanja duznosti prema toj osobi i zajednici ili imati petlje pa usreciti sebe....
ja sam za tezu varijantu....
probati usreciti sebe...
porodica je svakako rasturena onog trenutka kada partneri nisu srecni.
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
da...i to je prevara, nekad mnogo veća od kresanja prostitutke
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
radi se o tome da poznajem puno ljudi koji varaju,ali nisu spremni i rasturiti porodicu.

tacnije,tvrde da im je porodica jako vazna.

lijepo im je sjedeti na dvije stolice.

oni govore o strasti prolaznoj....

evo....F me postakao da razmisljam o iskrenim i trajnim osjecanjima prema nekom drugom van veze i braka....

to mi nekako mijenja perspektivu i ugao gledanja na takvu stvar.
IP sačuvana
social share
  napuni prazno.
  isprazni puno.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 17:12:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.