Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 01:00:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto varamo svoje partnere  (Pročitano 19598 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
teska filozofija, vrc  Smile

za vestog polemicara nema prepreka zadovoljstvima  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ma, ja to samo onako...uopsteno, usput... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Vrco priznaj da prizivaš omiljenog oponenta Papirića.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Jes majku mu....vidim ja neki zacin fali ovoj corbi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
zato sto je tesko biti dobar.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Citat
Zašto varamo svoje partnere?
zato st ljudi razmisljaju na ovaj nacin
tudje-sladje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Opravdavati varanje time da je to prirodan, nagonski proces, jeste logicno iz evolucijskog ugla, ali ima i uzasne logicke nedostatke ako se uvede faktor coveka kao razumnog bica.

Prema tezi da ljudi varaju jer je to u prirodi coveka, moze se napraviti analogija da je covek, kada je recimo gladan (jer nagon za hranom je jedan od prvih bioloskih nagona, vazniji i od seksualnog, pravi pandan nagonu za opstankom) u stanju da hladnokrvno ubije te i pojede drugo bice, kako bi zadovoljio svoju potrebu za hranom. To je iz tog ugla opravdano, jer je on nagonom teran.

Medjutim, da li ljudi to rade, ljudi koji zive u civilizaciji? Ne, ne rade, osim onih patoloskih slucajeva, ali to nije tema. Postoji i mogucnost da to ne rade jer nemaju potrebu za time (paznja! generalizacija na vidiku!  Smile ), ali isto tako, ne moze se ocekivati da se to smatra opravdanim, samo zato sto se radi o zadovoljenju prirodnog nagona. Dakle, covekov racio je taj koji upravlja cak i njegovim nagonskim potrebama, racio koji je iz teorije evolucije prirodno iskljucen kao faktor koji utice na covekovo ponasanje.

Zato se teza o varanju kao prirodnom procesu odbacuje kao validna, i trpa u isti kos sa ostalima, koje su takodje slabe, a podrazumevaju tu nagonsku koncepciju. Cak i ako ostanemo u perspektivi evolucije, ako je prirodan i nagonski proces, zasto onda zivotinje imaju totalno drugacije sisteme po kojima se pare, ostaju zajedno, odlaze, itd...?

Seks jeste nagon; ali potreba za varanjem ne. Pre da su u pitnju ipak neki psiholoski momenti.
« Poslednja izmena: 20. Jul 2008, 17:40:12 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia E72
U pitanju jeste razumem i čovekova jaka ličnost koja može da kaže "Ne."

Ali ja to prosto ne želim...
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
bambi, ajde sad da cujemo ponesto o tim psiholoskim momentima koje pominjes (sve mi se cini da se borkesu nece svideti...  Smile)
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
bambi, ajde sad da cujemo ponesto o tim psiholoskim momentima koje pominjes (sve mi se cini da se borkesu nece svideti...  Smile)
Jeeeeeeeeeeeeeeeeee, eto meni prilike da izdeklamujem jos jednu svoju teoriju!  Smile Smile

Elem, prema Bambini (to jest, meni, ja sam autor  Smile ), postoje dve grupe uzroka zbog kojih ljudi varaju svoje partnere:

1. unutrasnji - ovde spadaju kompleksi, osecanje inferiornosti (koje ne mora biti diferencirano, ili usmereno ka jednoj osobi, nego opste), potreba da osoba validira svoju vrednost time sto ce svog partnera prevariti, ali i da kod sebe stvori osecaj moci, sto precutkuje i radi stvari iza ledja svom partneru. U najdubljoj osnovi jeste kompleks inferiornosti, a kao buduci psihoanaliticar (  Smile oh, skromnosti), verujem da mu se uzrok moze pronaci u ranom detinjstvu i odnosima sa majkom, ocem, ali i bracom i sestrama. Ukoliko u ovom periodu postoji naznaka inferiornog polozaja, odnosno dozivljavanje inferiornosti, u odraslom dobu moze doci do raznih ponasanja koja za cilj imaju dokazivanje: varanje, broj recki, besna kola... itd. Dakle, sve ono sto ukazuje na vrednost osobe, a prilicno je opipljive prirode.

2. spoljasnji - nezadovoljstvo vezom, precutno prekoravanje partnera, zelja za osvetom (npr. ako se oseca zapostavljenim od strane partnera, pa utehu trazi na drugom mestu). Ovde spadaju i nerascisceni odnosi sa osobom sa kojom partner vara (bivsi partneri, sa kojima nije prekinuta psiholoska ili seksualna konekcija), ali i oni koji se deklarisu kao "zrtve momenta" - oni koji su iskoristili momenat. U osnovi njihovog motiva jeste nedovoljna vezanost za partnera, i jos vise, nezrelost da se pripada drugoj osobi, emocionalno, samim tim i seksualno.

U okviru svake postoje potkategorije... A i veoma interesantna oblast ljudskih izgovora i opravdanja zasto varaju svoje partnere... Kada se cuje sta osoba ima da izjavi o tome zasto je pocinila prevaru, dobija se jasna slika o tome kojoj od ove dve grupe pripada.

Drug Borkes moze da se zapita da li je bolji seks koji je produkt strasti, odnosno emocija, ili onaj koji je "praznjenje j*ja (oprostite na recniku) na zgodnoj plavusi". Kad odgovori sebi na ovo pitanje, neke stvari ce mu se same kas'ti...  Smile

edit: zaboravih da spomenem i socijalne cinioce, vrlo bitne, kao sto su poremecen sistem vrednosti, ili razmisljanje "pa to svi rade". Oni spadaju u prvu grupu faktora, jer je rec o prijemcivosti osobe za uticaje sredine, odnosno sklonost ka konformiranju, sto se smatra karakternom osobinom.
« Poslednja izmena: 20. Jul 2008, 23:59:18 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 01:00:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.