Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto toliko mrzimo sami sebe...  (Pročitano 11162 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Тад у партизане прелази велики број домобрана па чак и неке бивше усташе. На крају рата (крај 1944) када се редови партизана пуне бившим домобранима и усташама, међу партизанима у Хрватској је Хрвата два и по пута више него Срба мада додуше чак и тада Срби учествују у саставу партизана дупло више него што би се могло очекивати на основу њиховог учешћа у броју становништва Хрватске.

Док се у Хрватској Хрвати почињу укључивати у партизане у другој половини рата, у БиХ ће огромну већину партизана чинити Срби чак и до самог краја рата.

Jel ima ovde da nesto da nije jasno ?

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
A cetnici?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
sta sa njima
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Miskis da cetnici nisu prelazili u partizane?

Mislis da su svi u partizanima bili komunisti? Mislis da su svi cetnici podrzavali pojolje nad muslimanima, kalabica i crne trojke? Mislis da su svi domobrani ustase?

Mislis da su danas Srbi komunisti u razmerama kao tokom drugog svetskog?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Ja ne znam sta ti uopste hoces da mi kazes Smiley

Prvo, ja nikad nisam reko da cetnici nisu prelazili u Partizane..cak je to opste poznato.

Drugo ja sam taj koji je na ovom forumu pricao da lupas gluposti kad Srbe u Partizanima ubrajas u komuniste.

I trece ja a uopste nemam negativan stav ka Partizanima. Partizani su bili nuzno zlo, Srbi su izigrani na kraju.

Poenta cele moje price je sledeca: Srbi su bili jedini narod iz bivse Juge koji je ustao protiv nacizma. Da li je bilo i medju Srbima ljudi koji su bili na strani nacizma. Jeste tacno je.
Da li je medju Hrvatima bilo ljudi koji su bili "Nasi" i ratovali rame uz rame sa Srbima..I to je tacno.

Ali u samoj sustini price je da je partizanska vojska bila skoro pa iskljucivo srpska vojska.  I tacka.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Cetnicka je bila gotovo isklucivo srpska. Pattizanska vecinski srpska.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Najveći broj Hrvata u partizanima su bili Dalmatinci, jer su Dalmacija i ostrva bili okupirani od strane Italije. Sumnjam da bi bili toliko brojni u partizanima da je to pripalo NDH. Drugo sam Broz je otvoreno izjavio da svi ostali jugoslovenski narodi nisu zajedno dali partizanskom pokretu koliko su dali Srbi ... znači suma sumarum partizanska vojska je etnički bila praktično srpska vojska. E sad ... etnički i nacionalno nije ista stvar, pošto je partizanski pokret forsirao jugoslovenstvo, tako da sa te strane gledajući je partizanska vojska bila jugoslovenska.
I meni je npr interesantno što ovi moderni antikomunisti nikada ne postave pitanje zašto je toliki deo Srba, stavio nacionalni interes iza socijalne problematike. Uvek je tu neki nostalgični odnos prema toj nekada slavnoj priči za kralja i otadzbinu, ali nikada se ne govori o nekim nepravdama koje su generisale to totalno zanemarivanje nacionalnog interesa kod Srba koji su pristali uz komuniste. Pa jbga moj pradeda bio kraljev gardista, a njegov sin, tj moj deda bio komunista, iako je moj deda realno više bio neka vrsta komuno-nacionaliste, posebno tamo od početka 70ih recimo, ali nebitno. Zbog nečega je veliki broj Srba Kraljevinu kapirao kao nepravednu državu i prišao komunistima. Nisu svi bili željni vila na Dedinju, eto baš moj pomenuti deda koji je i pre i posle rata živeo od svojih 10 prstiju i stolarskog zanata, kao i većina drugih Srba komunista i partizana. Jednostavno, komunci su obećali opšti napredak i to su i više manje dali narodu. Možemo da okrećemo priču ovako ili onako, tako je bilo.
Ja sam imao prilike kroz život da pričam sa starim seljacima iz okoline, a bio sam i prisutan na nekim familijarnim veseljima početkom devedesetih, kada starine, inače bez ikakve veze sa komunističkom partijom, kada omladina krene da traži "četnički repertoar" od muzike, momentalno ustaju od stola i idu kući. Znači seljaci, više manje neobrazovani ljudi, praktično potpuno apolitični. Sećam se nekog babinog komšije, deda Race, koji ustaje od stola kada kreću četničke pesme i kaže "Hebo ih i kralj i četnici. Nosio sam krpu na zakrpi pre rata, a dodji mi sad u avliju, nema šta nemam od mehanizacije ..."
Mislim da odgovor podosta leži u onome što smo videli 90ih, odnosno toj težnji da se iza nekih nacionalno-patriotskih baljezganja sakrije samo težnja da se mazne neka lova i to bez ikakvog razmišljanja i rada na opštem interesu. Ok, lako pljuvati drugosrbijance i sam to često činim, al nemoj da se lažemo i oko toga da su šešeljevsko-draškovićevski "nacionalizam" regrutovao popriličan broj ljudi sa tim tzv drugosrbijanskim stavovima.
I zato treba uzeti u obzir to komunističko iskustvo da se ne bi ponavljala greska i zloupotrebljavala nacionalna priča. Znači "stipu" me toga, da banalizujem, tačno je krademo, al jbga ... mi smo patriote. To je ko ovi likovi koji brane Dodika, i vremenom će dobiti narod toliko kivan lopovluk i nepravde, da će ih muslije dok si reko keks prevesti u Bošnjake pravoslavce ili Bošnjake srpskog etničkog porekla. Opasno je zajebavati se sa tim. Ko se dohvata nacionalne i patriotske priče mora posebno da bude pošten i častan čovek, jer u suprotnom dolazi do kompromitacije borbe za nacionalni interes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Evo jedan kvalitetan post u moru Dabisinih gluposti.
Partizanska vojska je bila srpska vojska sa tu i tamo nekim izuzecima.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Zato nas drug tito lepo iseckao na komade
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Dovoljno je videti ko je sve imao SS jedinice. Hrvati, Muslidze i Orci na Jugu.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.