У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
zato sto nisu sproveli reforme do kraja. to je proces, ne mogu da se preskacu stepenice. bice primljena do 2010-2012 sigurno.
Иииииккк вронг! Што би рек'о Алф. Нису Бугарска и Румунија ништа више "спровели реформе" (читај: испуњавали налоге) него Србија и Хрватска. Једноставно, Румунима и Бугарима је улазак у ЕУ уговорно обећан пре кључног датума 2003 или 2004. године. Не знам баш тачно, но знам шта је битно. Битна је пропаст предлога Европског устава. После тога је у земљама ЕУ драстично опао ентузијазам за примање нових чланова. Не би они примили ни ове две земље, и било је речи да их ипак не приме. Али то би била велика брука за ЕУ, да и не говорим да би било кршење уговора на неки начин. А поштовање уговореног је у основи система савременог запада. Према Србији и Хрватској се нису обавезали. Давање "сигнала" ни на шта не обавезује.
Из тога следи логичан закључак да ни Србија неће бити ускоро примљена у ЕУ, без обзира шта радила. Прича о неком "мењању" за Космет је шупља из разлога просте логике. Јер да онда приме Србију, морали би и Хрватску. Ако приме Србију и Хрвбатску, морају онда и БиХ, Македонију, Албанију и Косово (ако га у међувремену признају). Дакле шест нових земаља, међусобно завађених, од којих свака има право вета. Не будимо смешни.
Сад, вратимо се на тему. ДСС није ово отворено реко гласачима и платио је цену. А да су тако рекли, и извукли закључак да ЕУ није приоритет, онда ни они не би били у "демократском" блоку, који се ето пожурује да формира владу, па похитри полако. Дакле, таква средња или неодлучна позиција је лоша за саме изборе, али је добра кад после дође до надмудривања. Милош Обреновић је имао ту предност што није морао да пита народ.
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Traze im da procesuiraju sve ubice. Dobili su spisak od oko 1000 imena, koji su na listama Haga. Receno im je, kao sto ce nama reci posle predaje Mladica (oni su bili uvereni da ako daju Gotovinu ulaze u Evropu), ove necete nam dovesti u Evropu. Zato sada imaju one koje su nagradili nekim ordenjima heroja, a moraju da ih procesuiraju. To naravno niko ne kaze, ali slusaj malo i druge vesti. Oni su svog Gotovinu izdali bez milosti, ali..... Kod nas je sada sve jasno, ako si primetio kako Kostunjavi kuka, pa nije to tako lako, nemojte vi da mislite da se na ovome zavrsava itd itd. Zato ova talasanja u policiji i igre oko novog ministra. Posto je Jocic stitio, sve koji su se uvukli u Srpsku policiju, apsolutno svi znaju da ce dobiti spisak, koji treba da sami procesuiramo, a ne u Hag. Jocic, je stitio i lopine, nije on to hapsio, nego sto mu je Dinkic dostavljao preko finansijske policije, on je to morao da radi, nevoljno ali morao. Ako pogledas, kada slave Oluju, da ima dva slavlja, jedno je drzavno, na koje se ne zovu 'takozvani heroji' i drugo se ustase skupljaju i kukaju kako ih drzava izdaje. Ljudima nije jasno, da bilo ko je sta ucinio zlo, bice kad tad procesuiran i otici u zatvor. Evropi kriminalci ne trebaju. Eto zasto Hrvatska nije primljena i nece biti dok ne izvede pred sud svoje ustase. Vidi slucajeve Glavas i ostale njihove 'heroje'. Ali i oni kao i mi se lome, jer sada se pojavljuju generacije za koje ti skotovi nisu heroji, nego obicne ubice A na kraju krajeva zato je i Djindjic ubijen. I zato je sablja stala samo na pocetak. Nista nisu uradili, sem nekoliko nebitnih lopina sklonili. Ceda tu puno zna, jer je bio pored Djikija. Nemoguce da ne zna. Mogu ti reci, da ja kao cist posmatrac, cenim da je veoma hrabar momak.
« Poslednja izmena: 23. Feb 2007, 17:18:14 od shkorpion »
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
I ja ne mogu da razumem zašto bi neko glasao za Koštunicu... jebeš ti te fakultetske diplome i naučna zvanja... kad je neko nesposoban...
Evo moj ćale preko 30 godina profesor na fakultetu a vozi auto skoro 30 godina star... Nesposobna budala... Da je sposoban i hrabar kao Čeda Jovanović niko u porodici ne bi morao da radi... a ja bi sad negde 'ladio jaja u Dubaiju... i vozio ovde BMW 120d... silver... a on hteo da uči i da bude profesor... svinja od ćaleta jedna...
zato sto nisu sproveli reforme do kraja. to je proces, ne mogu da se preskacu stepenice. bice primljena do 2010-2012 sigurno.
Иииииккк вронг! Што би рек'о Алф. Нису Бугарска и Румунија ништа више "спровели реформе" (читај: испуњавали налоге) него Србија и Хрватска. Једноставно, Румунима и Бугарима је улазак у ЕУ уговорно обећан пре кључног датума 2003 или 2004. године. Не знам баш тачно, но знам шта је битно. Битна је пропаст предлога Европског устава. После тога је у земљама ЕУ драстично опао ентузијазам за примање нових чланова. Не би они примили ни ове две земље, и било је речи да их ипак не приме. Али то би била велика брука за ЕУ, да и не говорим да би било кршење уговора на неки начин. А поштовање уговореног је у основи система савременог запада. Према Србији и Хрватској се нису обавезали. Давање "сигнала" ни на шта не обавезује.
Из тога следи логичан закључак да ни Србија неће бити ускоро примљена у ЕУ, без обзира шта радила. Прича о неком "мењању" за Космет је шупља из разлога просте логике. Јер да онда приме Србију, морали би и Хрватску. Ако приме Србију и Хрвбатску, морају онда и БиХ, Македонију, Албанију и Косово (ако га у међувремену признају). Дакле шест нових земаља, међусобно завађених, од којих свака има право вета. Не будимо смешни.
Сад, вратимо се на тему. ДСС није ово отворено реко гласачима и платио је цену. А да су тако рекли, и извукли закључак да ЕУ није приоритет, онда ни они не би били у "демократском" блоку, који се ето пожурује да формира владу, па похитри полако. Дакле, таква средња или неодлучна позиција је лоша за саме изборе, али је добра кад после дође до надмудривања. Милош Обреновић је имао ту предност што није морао да пита народ.
Ovo ti je tacno sve. Jedina uteha, da ako se ikada budemo prikljucili da ih brzo preshishamo. Ako hoces mogu ti napisati celu tajnu DSS-a. Ali drugom prilikom. Sada nisam u mood-u
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Budalaštine. Bugarska i Rumunija su sprovele reforme do kraja i tako ispunile uslove za ulazak u EU. Tu nema mnogo vrdanja i tačno se zna šta treba da se uradi. Krajnja odluka je uvek politička. Srbija nema trenutno, zahvaljujući DSSu i Koštunici ni uslove ni političku volju EU. Zato danas Srbija ni ne pregovara sa EU. Srbiji je potrebno i da izvrši reforme kojih trenutnon nema i da pokaže EU da je politički zrela za članstvo, ako se to ne dogodi čekaćemo neko vreme i propuštati šanse.
Naravno mi možemo da definišemo i da EU nije naš interes, ali bi politička opcija sa tom porukom propala. Čak su i radikali pred ogledalom vežbali da o EU pričaju pozitivno i sa kezom.
« Poslednja izmena: 24. Feb 2007, 03:12:33 od RufusBG »
Srbija nema trenutno ni uslove ni političku volju EU. Zato danas Srbija ni ne pregovara sa EU. Srbiji je potrebno i da izvrši reforme kojih trenutnon nema i da pokaže EU da je politički zrela za članstvo.
Srbija nema trenutno ni uslove ni političku volju EU. Zato danas Srbija ni ne pregovara sa EU. Srbiji je potrebno i da izvrši reforme kojih trenutnon nema i da pokaže EU da je politički zrela za članstvo.
Citat
Što volim ova politička proseravanja...
Nije to proseravanje. Ti imas izabranike koji pozivaju na sukob sa Evropom. (Kostunica, Velja svinjar), ili ljude koji nikako ne zele, jer bukvalno ce biti ocisceni sa politcke scene.(Nikolic, Vucic, Dacic itd) Drugo je sto moras nekoliko hiljada zakona i propisa da doneses. Trece sto niko ne kaze, kada budes pridruzeni clan, Evropa imenuje komesara koji to prati i nema vise zajebancije, nego kaze: ovo ces uraditi ovako. Povracaj imovine, svako parce zemlje da ima svog titulara, odnosno sredjivanje katastarskih knjiga, sredjivanje granica, uvodjenje standarda, preuzimanje emigranata iz Africkih i Azijskih zemalja. Borba protiv korupcije (veoma tesko). Korupcija se ne smanjuje u drustvu radikalski sa : drzte lopova da ja mogu da kradem. Korupcija se preseca u njihovim korenima. Zakoni o stranim ulaganjima, gde se posrednici iskljucuju. Tu se smanjuju profiteri i uloga drzave. Eeeeee ne voli nasa vlast to. Nece nijedan nas politicar da uvede zakon po kome stranac dodje, otvori klanicu otkupljuje svinje, placa porez opstini, a opstina to regulise sa drzavom. I direktno pregovara sa proizvodjacima. Drzava se odslikava samo kroz porez. Uuuuuuuu ode vlast. Bogate se obicni ljudi, razvija se opstina koja trazi takve investitore, razvija se infrastruktura na lokalnom nivou, a nema stanova za Velju svinjara, da potpisima deli harambasama. Komesar sve to prati, izvestava EU, zivka Tadica i Kostunicu da im kaze: ovo ovako, a ono onako. Ne postoji u Srbiji svest za to. Biti Srbin znaci ubiti, braniti, baciti u krecane. I kukati na mracne sile. Siptari, Hrvati, Muslimani, Slovenci, mrzeti, klati, ubiti. To je uze zadovoljstavo. Ide sire: Evropa, Amerika, Islamski svet. Izraditi tesno prijateljstvo sa Kinezima. Oni bi nam rado poslali jedno 40 miliona kineza, ali ni to ne valja. Ostaju Rusi, ako im ne dodje neki los predsednik. To je srpska svest danas i sa njom niti mozes, niti hoces u Evropu. Mislim da jos 4 godine treba da stasa mlad svet koji zeli da zivi u svojoj zemlji ali da je i razvija i ulazi u konkurencije. Ceda je tek poceo. Zasad je usamljeni jahac koji je rekao stvarima po imenu. Radjati, odrasti decu, vaspitavati, skolovati, to je za ljude nize vrednosti. Da ti nase lepe zene idu kvalitetnije obucene, lepse namirisane, lepse nasminkane, to je za kurve. Da ti vozis bolja kola, kupujes sebi uredjaje, usavrsavas se, to je za zapadnjake, kojima je dupe zinulo za materijalnim zivotom. Za sve to, sto kaze vlasnik ovog foruma treba raditi, sljakati a ne igrati igrice zivota.
« Poslednja izmena: 24. Feb 2007, 09:17:54 od shkorpion »