Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто Срби пишу Хрватским писмом?  (Pročitano 23451 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Pa pazi ocigledno je da Srbi i Hrvati imaju mnogo toga zajednicko a izmedju ostalog i jezik koje je po mojoj slobodnoj proceni 90% isti.
Da Hrvati imaju sa Madjarima toliko slicnosti kao sa Srbima onda bi pricali nesto jako slicno madjarskom.Jel tako?
E sada.Nisam toliko kompetentan da donosim zakljucke tipa "Da Srbi su uzeli od Hrvata jezik ili obrnuto" vec govorim ono sto je meni logicno.
Ako neko ima bolji odgovor zbog cega su nasi jezici skoro isti neka kaze.
Ono koliko ja poznajem istoriju ova dva naroda mene licno je dovelo do tog zakljucka sto ne znaci da sam bas ja upravu.
Samo kazem sto mislim.

Da ok slazem se nema sta...samo mi je glupo malo bilo da je to Srpski ili sto je latinica u Srbiji da je to Hrvatski...i da upravu si i sa time kada kazes da je slican nam jezik i ja mislim da je 90% istog ako ne i vise...ja mislim da je su nasi jezici toliko slicni jer imamo isto porijeklo,isto tako i ruse mozemo poneke stvari da razumijemo,ili poljake kada pricaju jer su kako da kazem loze... Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Pa to je to sto ja govorim.E sada normalno je svako brani svoje tj da veruje da je jezik njegovog naroda bas taj "pravi" jezik a onaj drugi nastao od njegovog.
Ovo je jedna od tema gde covek tesko moze biti objektivan,ali to sto sam govorio na predhodnim stranama vezano za ovu temu nije ono sto sam ja "skontao" vec stvari koje sam iskopao na netu ili procitao negde.
Mislim da je ovo jedna od stvari koja za koju se nikada nece naci neki dokaz da 100% potvrdjuje pricu jedne ili druge strane,vec cemo i u buduce raspravljati o tome na ovaj nacin kao do sada.  Smile
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
boze dragi,koliko je ovaj srpski narod talentovan kada ume da pise i hrvatsko i srpsko pismo,ponosim se sto sam srpkinja Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Напред Звездо само напред где ти играш ту смо ми!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 186
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
mob
Samsung D900
То ко је од кога узео језик и који је народ из кога настао о томе се мало распитајте па онда причајте!  Smile
А сада вас стварно питам, зашто на српском националистичком форуму користите латиницу?
Па због таквих као ви који неће и мрзи их да пребаце ћирилицу све више утицаја има латиница!
Пишу ли хрвати ћирилицом?Када буду писали, онда ћу и ја латиницом!
IP sačuvana
social share
Ορθοδοξα Αδερφια
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Православна Браћа
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
То ко је од кога узео језик и који је народ из кога настао о томе се мало распитајте па онда причајте!  Smile
А сада вас стварно питам, зашто на српском националистичком форуму користите латиницу?
Па због таквих као ви који неће и мрзи их да пребаце ћирилицу све више утицаја има латиница!
Пишу ли хрвати ћирилицом?Када буду писали, онда ћу и ја латиницом!

Eh pa care...otvori forum gdje se samo pise cirilicom i svijet ce za tebe biti sasvim ok...pusti ljude neka pisu kako god hoce...Mi Hrvati nepisemo cirilicom jer nam jednostavno nikada tako nije prisutna bila kao sto je latinica u Srbiji...a ugledaj se malo u ruse...ljudi veoma veoma tesko uce latinicu jer to nikada neupotrebljivaju...budite sretni sto znate oba pisma! Ja ucim i ucim cirlicu,ne radi toga sto mi je potrebna jer nije nego radi toga sto je to uvijek dobro znati...nista nije lose nauciti ako se moze. I negledaj u tudje dvoriste i kako to Hrvati,slovenci ili juzni afrikanci to rade nego pogledaj kako ljudi u Srbiji pisu pa tek onda prosipaj ovdje spiku...

A molim te nemoj samo i ti da nam se pocnes praviti pametniji od drugih pa nas ces uciti koji je jezik iz kojeg nastao i koji je narod takodje iz kojeg nastao..
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 392
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
@Danilo

Jesi vise dosadan sa cirilicom. Sta mene briga cime pisu Hrvati, Spanci, Koreanci...i bilo ko drugi. Neka svako pise cime hoce. Latinica je nase pismo kao i ciilica i zasto da je se odricem?
Ti pisi cirilicom koliko hoces niko ti ne brani. Ja se drzim latinice jer je vise u upotrebi i gotovo, kraj price.
« Poslednja izmena: 26. Dec 2006, 01:52:45 od alfa1 »
IP sačuvana
social share
"Kada bih uspio da ubijedim Muslimane da prestanu da ubijaju sopstveni narod radi CNN-a mozda bismo odavno imali primirje."

- General Mekenzi, jun 1992
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
@Danilo

Jesi vise dosadan sa cirilicom. Sta mene briga cime Hrvati, Spanci, Korejci...i bilo ko drugi. Neka svako pise cime hoce. Latinica je nase pismo kao i ciilica i zasto da je se odricem?
Ti pisi cirilicom koliko hoces niko ti ne brani. Ja se drzim latinice jer je vise u upotrebi i gotovo, kraj price.

Svaka cast Alfa, budite sretni sto znate obadva pisma i sto je takvo drustvo gdje se oba smiju pisati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
HTC Topaz
ја сам у основној сколи, у окупираном сарајеву уцио и цирилицу и латиницу, медјутим, због не толико цесте употребе, моје знанје цирилице се свело на цитанје једино, те писанје стампаних слова...tako da podrzavam da se nesto vise insistira na cirilici, iz prostog razloga - da se nebi zaboravila, bar ovde u bosni...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 392
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
@tiger

Naravno da sam sretan sto znam oba pisma (volio bih da znam svako pismo na svijetu) i svi na ovim prostorima bi trebalo da ih znaju (i cirilicu i latinicu) a ne da ih izbjegavaju ili se trude da zaborave.
IP sačuvana
social share
"Kada bih uspio da ubijedim Muslimane da prestanu da ubijaju sopstveni narod radi CNN-a mozda bismo odavno imali primirje."

- General Mekenzi, jun 1992
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
@tiger

Naravno da sam sretan sto znam oba pisma (volio bih da znam svako pismo na svijetu) i svi na ovim prostorima bi trebalo da ih znaju (i cirilicu i latinicu) a ne da ih izbjegavaju ili se trude da zaborave.

Hebiga care to nije do mene sto se tice meni je takodje interesantno sva pisma znati.Ja se samo trudim da naucim... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.354 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.