Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто Срби пишу Хрватским писмом?  (Pročitano 23463 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1128
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
ok dijalekti su ekavica i ijekavica,ali zasto je ona toliko u upotrebi u sred Srbije?ja od malena ne koristim taj dijalekat,zasto mu se ne priviknu oni koji su ovamo dosli?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Zolabg,na koji dijalekt da se priviknu doseljenici? Nisam te razumio? Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
@zolabg ajde objasni malo.
Ako sam te razumeo tebi je cudno zasto ljudi koji su dosli iz Like,Banije,Korduna..Sto 45 sto 1995  jos uvek pricaju ijekavicu?
Pazi imas dosta gradova i sela u Vojvodini u kojima su ti ljudi kako ih ti zoves "dosljaci" vecina tj koji su usli u kuce Nemaca i Madjara koji su posle II Sv Rata otisli za Nemacku...I posto su u tim mestima oni vecina i taj dijalekt se odrzao do dan danas u tim sredinama.Ako mislis da je to Hrvatski ili "Bosnjacki" jezik (mislim na ijekavicu) onda se grdno varas.
Koliko sam ja upoznat i u cektralnoj Srbiji se pre par stotina godina pricala ijekavica.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Samo sprdanje...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung e900
Ja sam Srbin i po iz Republike Srpske i smatram da je veliko bogatsvo sto mi Srbi imamo 2 pisna i ne trebamo se odreci latinice jer je i to nase.Ijekavica starija od ekavice koju su Srbi prihvatili radi nekih bugaeskih plemena koja su se htjela odvojiti Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
латиница није српска а није ни ћирилица...тј. нисмо је ми измислили....
наша је само српска ћирилица формата А,Б,В,Г,Д,Ђ ... ,Ц,Ч,Џ,Ш коју је реформисао наш човек (Караџић)...
по уставу је писмо ћирилица и ту је тачка по овом питању...

право питање је зашто су се Срби одрекли свог савршеног фонетског писма....?
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
латиница није српска а није ни ћирилица...тј. нисмо је ми измислили....
наша је само српска ћирилица формата А,Б,В,Г,Д,Ђ ... ,Ц,Ч,Џ,Ш коју је реформисао наш човек (Караџић)...
по уставу је писмо ћирилица и ту је тачка по овом питању...

право питање је зашто су се Срби одрекли свог савршеног фонетског писма....?

Због југословенства. Срби су се упецали на Титово "братство-јединство" као
муве на говно. Што више смрди, то се више мува скупља. И Македонија је била у Југославији, али они се нису одрекли свог језика и писма. Код њих нема латинице.

Онај србин и по из Бањалуке, нема појма о језику и писму.
Синак, проучи повељу Кулина Бана, па ћеш видети којим језиком и писмом су се служили стари Босанци. О каквим бугарским племенима ти фантазираш?
« Poslednja izmena: 24. Nov 2006, 17:30:58 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 283
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
hm...ovo za ćirilicu. to je kao da englez dolazi u kinu i treba naučiti neku varijantu kineskog.

poštujem ja ćirilicu no trebate imati u vidu da ju koristi jako malo ljudi...pa ne bi bilo na odmet da se napravi prijevod.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
може превод али искључиво на енглески...
хрватски је у службеној употрени у суботици, наравно поред српске ћирилице...

на српској власти је да поново уведе ред и употребу јединог српског писма
уосталом што хрватска не преводи све на кинески јер ипак на свету има 1 500 000 кинеза (глупост)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1128
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
@zolabg ajde objasni malo.
Ako sam te razumeo tebi je cudno zasto ljudi koji su dosli iz Like,Banije,Korduna..Sto 45 sto 1995  jos uvek pricaju ijekavicu?
Pazi imas dosta gradova i sela u Vojvodini u kojima su ti ljudi kako ih ti zoves "dosljaci" vecina tj koji su usli u kuce Nemaca i Madjara koji su posle II Sv Rata otisli za Nemacku...I posto su u tim mestima oni vecina i taj dijalekt se odrzao do dan danas u tim sredinama.Ako mislis da je to Hrvatski ili "Bosnjacki" jezik (mislim na ijekavicu) onda se grdno varas.
Koliko sam ja upoznat i u cektralnoj Srbiji se pre par stotina godina pricala ijekavica.

tu si u pravu,nego kazem sto se za deceniju nisu privikli...ali jebiga,cim je uvedena latinivca,nece se vise izbaciti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.