Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто Срби пишу Хрватским писмом?  (Pročitano 23206 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
Nerazumijem koga se ovdje hoce ubjediti da smo mi(Hrvati) pricali neki drugi jezik,pricali smo jezik slicnim ovim danasnjim a nerazumijem zasto bih se eto bas u Becu sastali i uzeli Srpsko jezik...cista budalastina...
E Bogu fala priznase Hrvati Da pricamo istim jezikom Smile. E ovde je klasican srpski problem,nestrucan covijek se bavi onim sto nije za njega, tako se i nepismeni Vuk latio reforme jezika i ito pod patronatom jednog Slovenca i Beca. Zbog toga danas imamo ekavsi i ijekavski izgovor. Covijek je izbacio glas JAT i uveo cuvenu izreku, sto naivni Srbi smatrju za najvecu mudrost od nastanka svijeta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
E jedan priznao a ostali...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
pa sta se tu mora priznavati,kada svi to znaju,opet je drugaciji jezik kao sto se u Austriji prica Austrijski jezik a u Njemackoj Njemacki!!!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
U Austriji se priča austrijski a u Njemačkoj njemački?

Onda se u Engleskoj priča engleski, u Americi američki, u Australiji australski, u Kanadi kanadski a na Novom Zelandu novozelandski?

A šta sve kod tebe neću pročitat... Ti si ono rekao da nešto studiraš? A šta? Da nije lingvistika?

I nije nitko "priznao" da Hrvati i Srbi govore srpski jezik. Samo je netko rekao da govore isti - točnije, sličan ili srodan, jezik.

A kako se taj jezik zove - to je druga stvar. Ja bih, recimo, mogao reć da Srbi govore hrvatski jezik...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Faco nekenjaj....pa sta se prica u Hrvatskoj,onda kada odes u Austriju oni ce ti reci da pricaju Össterreichisch....

Pa daj molim te reci kako ti nazivas onda jezik koji se prica u HR?
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Hrvatski.

A kako ti nazivaš jezik kojim pričaš u Hrvatskoj?

Usput, kad smo već na lingvistici - kako se naziva jezik kojim se govori u Sjednjenim Američkim Državama? Ili u Kanadi?

I evo, sad prvi put od tebe čujem da postoji austrijski jezik.

A kako se zove jezik kojim se govori u Belgiji? Belgijski? A jezik kojim se govori u Brazilu? Brazilski?

I ti i dalje tvrdiš da studiraš? Pa opet te pitam - šta? Pismenost predkolumbovske Amerike? Donjoaustrijsku književnost ranog srednjeg vijeka?
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Secam neke price po kojoj se srpski i hrvatski razlikuju po samo 7% reci, ali su ta dva jezika razdvojena, dok se italijanski na severu i jugu razlikuje za 12%, ali se i dalje naziva iltalijanskim..
Sto se mene tice, ja govorim srpsko-hrvatskim-bosnjackim-crnogorskim... mogu da se sporazumem na svim tim jezicima...
Podele su nastale iz prostog razloga sto svi balkanski narodi prosto obozavaju da dokazuju da su prvo nastali oni, pa amebe Smiley
Guranje nekih totalno idiotskih prastarih reci u hrvatskom, slova "h" i najgoreg iskvarenog sarajevskog izgovora, izmisljanje novih slova i glasova u crnoj gori, ili forsiranje ekavice u srpskom je za mene totalni nonsens... na kraju krajeva.. uz neke manje poteskoce, mi se savrseno razumemo...
Kome je, pak, problem da savlada i te minimalne razlike, ocigledno voli da izigrava zrtvu i privlaci paznju...
Koliko se ja secam, cirilica se ucila do 91. u hrvatskim skolama (ja sam je ucila), a latinica se i danas uci u srpskim... E, sad... sto se klinci sa ove i one strane foliraju da ne znaju da citaju i razlikuju ta dva pisma, to je samo posledica njihove lenjosti i nedostatka zelje za obrazovanjem...
To je i odgovor na pitanje: "A, zasto moram da znam latinicu\cirlicu srpski\hrvatski\bosanski\crnogorski?" .... Treba da ucis i da znas samo zbog tebe... poznavanje drugih jezika, pisama, kultura ili vera je odlika inteligentnog, obrazovanog, znatizeljnog coveka..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa da. Slažem se. Ja učio ćirilicu u školi, i smatram da sam time bio samo na dobitku.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Hrvatski.

A kako ti nazivaš jezik kojim pričaš u Hrvatskoj?

Usput, kad smo već na lingvistici - kako se naziva jezik kojim se govori u Sjednjenim Američkim Državama? Ili u Kanadi?

I evo, sad prvi put od tebe čujem da postoji austrijski jezik.

A kako se zove jezik kojim se govori u Belgiji? Belgijski? A jezik kojim se govori u Brazilu? Brazilski?

I ti i dalje tvrdiš da studiraš? Pa opet te pitam - šta? Pismenost predkolumbovske Amerike? Donjoaustrijsku književnost ranog srednjeg vijeka?

Pa sta ti imam pricati kada sve ljepo znas, oni ljepo kazu Österreichisch...nebudi molim te toliko pametan ajde idi malo otvori prozor udahni dva puta i pusti malo da ti bura propuse kroz skrge....
U Brazilu se kao u vecini latinoamerike prica portugalski...ali neznam sta to ima sa time,mozda sam se lose izjasnio ali je eto da tvoju pamet zadovoljim austrijiski naglasak....Sretna FACA sada!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500

Pa sta ti imam pricati kada sve ljepo znas, oni ljepo kazu Österreichisch...nebudi molim te toliko pametan ajde idi malo otvori prozor udahni dva puta i pusti malo da ti bura propuse kroz skrge....
U Brazilu se kao u vecini latinoamerike prica portugalski...ali neznam sta to ima sa time,mozda sam se lose izjasnio ali je eto da tvoju pamet zadovoljim austrijiski naglasak....Sretna FACA sada!!

Pa prije će bit austrijsko narješje njemačkog jezika...

Inače, od cijele cjelcate latinske Amerike, portugalski se govori jedino u Brazilu. Ostatak latinske Amerike govori španjolski. A to su dva različita jezika.

I ne bih rekao da ja baš sve znam. Znam samo prepoznat bedastoću kad je vidim.

Još nisi rekao što studiraš. Da nije povijest umjetnost pretpovijesnih civilizacija na tlu sjeverozapadnog Grenlanda? Ili možda renesansnu švedsku lirsku književnost?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.