Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:59:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Засто Срби нестају  (Pročitano 15289 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
posto mi je tema potpuno suluda, stavicu i sulud odgovor. licno mislim da ovo treba da ide pod "Drustvo".

Elem, slabo razmnozavanje je rezultat loseg standarda koji je rezultat ratova i sulude politike, koji su rezultat nasih politicara.

Mozda bi ovo pomoglo? Smile

stvarno? znaci li to da Siptari odlicno zive? u izobilju, luksuzu? ili je u RS standard znatno veci nego ovde??
zanimljivo....
as me zanima kakav je prirodni prirastaj iseljenika iz Srbije u dijaspori. Sigurno je veci. A zasto? Zato sto su otisli u normalnije zemlje.
Није ни код њих баш сјајно.Али баш би волео неко од њих да каже шта има.У теми слика срба у западним медијима дечко из немачке рекао је како је тамо.Проблем јесте у нивцу али не баш толико.Реци ми шта ћети свој стан?Где сад живиш?
Деци требају паре.Не врло грештиш.Много мање им треба него што ми мислимо.Оно што њима треба јесте отац и мајка а и сестра и брат.Шта чему новац и играчке ако нема са ким то да дели.Сем ако дете нећеш да ти буде себично.А са 300Е можеш сасвим нормално да живиш и ти и жена и дете.
Smile
e, ti me iz dana u dan sve vise iznenadjujes.
1. sta ce ti stan?  Smile
da li ti mislsi da mladi bracni par treba da zivi sa roditeljima u stanu? da dele istu kuhinju, wc, dnevnu sobu?
moji su to probali, i nikako nije islo. neki prijatelji su isto prosli. to ne radi posao.
2. deci ne trebaju pare  Smile Smile, ja bih ovo u vicoteku
deca lepo mogu da se razvijaju jeduci travu sa obliznjeg proplanka, a i sta ce im pelene, to je cist luksuz. kako su pecinski ludi ziveli? oni nisu imali ni pelene ni ugrejane stanove ni toplu vodu, lekove ako se razbole a kamo li poneki slatkish i sl...tako da ne treba ni nama.
3. deci treba roditelj a ne pare....jos smesnije.
cudo jedno da onaj decko umre od gladi pre neki dan, a da ima majku. to je prosto neverovatno po tebi  Smile
da je imao sestru i brata pa da deli tu hranu(koju nije imao) duze biziveo???bas zanimljivo.
4. 300e je dovoljno za normalan zivot?!?!??! u kom ti to gradu zivis? i u kom vremenu???
kazes da treba svako da 'uzgaja' bar 2-3 deteta? sa 300e???? ti si u sukobu sa realnoscu.
meni bi bilo zao da 'pravim' decu i da imam 300e da ih izdrzavam. toiz ciste ljubavi prema njima. ne zelim da mi se ikada desi ono sto se desavalo mojim roditeljima devedesetih:
ja: mama, kupi mi cokoladicu, molim te?
mama/tata:ne sada, kad dobijem platu.
ja: ali to si rekla i juce i prekljuce,
mama/tata:...........................................
kako moze roditelj da se oseca kada dodje u ovu situaciju?
samo nesrecno...da nemaju detetu da prijuste jednu cok. bananicu u  7 dana. to je jedna tuga.
ok, naravno da se to vise nikad nece desiti jer SPS i SRS vise nikad nece doci na vlast-ipak ljudi to pamte, ali ja mislim da detetu treba prijustiti mnogo vise od toga, a to je sa 300e nemoguce. sem ako ne zelite da stancujete decu 'za dobro srbije' a sad sto ce ona da budu nesrecna...to je druga stvar.

srkich, vanja je madjar, i vaspitao bi dete isto kao i ostali madjari. ja imam gomilu madjara u razredu i svi, ali svi se gnusaju cirilice, premale autonomije vojvodine i sl. pricali su mi pricu kako za vreme rata u bosni nije bilo ni jednog incidenta u njihovom selu. kasnije sam saznao da su jednog srbina nabili na kolac, ali oni to nisu smatrali dovoljno vaznim kada sam ih pitao za to....

npr. ja sam makedonac pa ipak volim svoju domovinu, verovatno jer su me moj(makedonac i rumunka)i tako vaspitali. da imam roditelja madjara, stvar bi bila drugacija.

p.s. naravno da se salim ovo za vanju, nekako sam morao. ali se zna da LDP najvise podrske ima od strane madjara.
da se razumemo, ja imam puno prijatelja madjara, da ne ispadne da ih mrzim ili sl.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
dada kraljevicu marko po joci treba da stancujemo decu za dobrobit srbije i kod njega nema oces neces mozes nemozes nego moras nedaj boze da on se nesto pita u ovoj drzavi!
naravno da nema nista goreg za dete nego kad deca sva kupe uzinu o ono jadno nema ni dinar jel roditelji nema sta da mu daju ali znas sta je meni joca odgovorio kako bi on decu vaspitao da budu srecna i kad su gladna i da upravo je to razlika izmedju njega i nas sto smo mi optereceni materijalnom situacijom a on bi decu vaspitavao da ne budu i onda njima nebi smetalo kad drugari njihovi jedu sendvic a njima krce creva a najzesce kad sam ga pitao pa ako nikad ne jedu onda ce da umru gladna on mi je odgovorio da nece jel dace bog uvek da ima sta da se jede!
evo vidim u indiji keniji ona grdna deca sto umiru gladna sve ce bog da ih spasi a i onaj covek u subotici verovatno se grdno ogresio o boga inace bi mu bog dao da jede alijoca je veliki vernik tako da strah od gladi kod njega ne postoji jel bog ce biti tu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
SonyEricsson k310i
Samo vci cekajte bolje uslove i nikad ih necete imati.Meni je super i ja imam uslove i znam kako mogu decu vaspitavati.A dali mislim da mladi treba da zive sa roditeljima.Da naravno.Zasto su nas roditelji pravili ako cemo po stare dane da ih napustamo.Tako ce i nasa deca nas.A stav srece i nesrece nije u tome sta covek ima.Ali nemoguce je sa vama pricati.Sa 300 e moze se sasvim normalno ziveti.Smem ovu ludu glavu da dam za to.
alijoca je veliki vernik tako da strah od gladi kod njega ne postoji jel bog ce biti tu!
Da bice tu i uvek je tu.Ja nisam gladan i bas me briga sta ti jedes i imas.Ja znam da mogu ziveti sa mnogo manje hrane.A glad dolazi od duhovne gladi.To jest kada nema duhovnosti naravno da cemo da budemo gladni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Mozes ti joco duhovnu glad zadovoljiti koliko hoces ali kad ti zakrce creva ima da se snalazis kako znas i umes.
Ovo kazem samo iz jednog jedinog razloga da se danas sve vrti oko prokletih para a nasa zemlja ne moze svakom pojedincu da pruzi barem neku normalnu platu.
Evo ja primam 13000 sta je to u danasnje vreme....odes u Maksi napunis 4 vece kese i ode ti 6000   Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
SonyEricsson k310i
Ti posti kad moras a ja cu kad treba.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Ja kad postim, postim zato sto hocu da se priblizim Bogu ne zato sto moram. Ne brini se za mene imam ja dovoljno ali znam dosta ljudi koji nemaju i strasno je gledati sve te ljude kako se muce u ovoj napacenoj zemlji.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
SonyEricsson k310i
Ja kad postim, postim zato sto hocu da se priblizim Bogu ne zato sto moram. Ne brini se za mene imam ja dovoljno ali znam dosta ljudi koji nemaju i strasno je gledati sve te ljude kako se muce u ovoj napacenoj zemlji.

Наравно да ми је њих жао.Али проблем је што сви виде узрок а никако последице.А они који имају треба да дају онима који немају.А да је напаћена јесте али зашто?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Oni sto imaju uvek teze da imaju sto vise tako da postoji relativno mali broj ljudi koji imaju sve u zivotu i spremni su da pomognu nemocnima. A zasto je napacena je vrlo sirok pojam o kome bi se moglo raspravljati do sutra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
I jos jedan razlog zasto nestajemo....

Sat­ni­ca dva ki­la ba­na­na
A. B. M., 6. novembar 2006

BE­O­GRAD - Za sat ra­da pro­seč­ni za­po­sle­ni gra­đa­nin Sr­bi­je za­ra­di 132,5 di­na­ra, od­no­sno 1,65 evra. Za ceo rad­ni dan pro­seč­ni za­po­sle­ni obez­be­di se­bi dnev­nu "pla­tu" od 1.060 di­na­ra, dok se ret­ko ko i usu­đu­je da ra­ču­na tro­ško­ve. "Ma­gič­na" broj­ka od vred­no­sti sa­ta za 1,65 evra re­zul­tat je de­lje­nja pro­seč­ne pla­te u sep­tem­bru od 22.259 di­na­ra sa pro­seč­nim bro­jem me­seč­nih rad­nih sa­ti, ako se 21 dan ra­di po osam ča­so­va.
Ipak, ni po sat­ni­ci ni­su sve pla­te jed­na­ke, pa sat ra­da pro­seč­nog za­po­sle­nog u ban­kar­skom sek­to­ru vre­di 293,50 di­na­ra, ili 3,66 evra, od­no­sno du­plo vi­še ne­go kod pro­seč­nog. Sreć­ni­ci ko­ji ra­de u du­van­skoj in­du­stri­ji za­ra­de ne­što ma­nje od tri pro­seč­ne pla­te, te to­li­ko vi­še nov­ca vre­di i nji­hov pro­se­čan rad­ni sat.
Oni ko­ji ne­ma­ju ni pro­seč­nu sta­ti­stič­ku pla­tu, kao što su tek­stil­ci ko­ji su u sep­tem­bru pri­mi­li 6.814 di­na­ra, je­dan čas ra­de za sve­ga 40,55 di­na­ra ili po­la evra. Za ceo dan za­po­sle­ni u ovoj stru­ci us­pe­ju da za­ra­de sa­mo 324 di­na­ra, vi­še ne­go tri pu­ta ma­nje i od sred­nje vred­no­sti sta­ti­stič­kih pla­ta. Za je­dan sat ra­da, u pro­se­ku, ma­lo stva­ri mo­že da se pa­za­ri. Ipak, za je­dan sat ra­da mo­gu da se ku­pe dva ki­lo­gra­ma ba­na­na ili tri ki­lo­gra­ma ja­bu­ka na ne­koj od be­o­grad­skih pi­ja­ca. Za ki­lo­gram me­sa pro­se­čan za­po­sle­ni mo­ra da se an­ga­žu­je ne­što ma­nje od tri ča­sa, dok pa­ko­va­nje od tri ki­lo­gra­ma pra­ška za veš - mi­ni­mum dva da­na. Od­la­zak u bi­o­skop zah­te­va sa­mo dva sa­ta pro­seč­nog za­po­sle­nog, dok za kar­tu za po­zo­ri­šte tre­ba du­plo vi­še ra­di­ti.
Ako se ce­na osred­njeg ka­pu­ta pre­tvo­ri u rad, on­da je osam rad­nih da­na, ali bez dru­gih tro­ško­va, do­volj­no za tu ku­po­vi­nu. Od­lu­ka o ku­po­vi­ni i ci­pe­la u istom me­se­cu, te­ško će mo­ći da se uklo­pi, jer i za ovaj tro­šak tre­ba ra­di­ti u pro­se­ku se­dam do osam da­na.
Pro­se­čan za­po­sle­ni ko­ji ima ma­lu be­bu ili de­te škol­skog uz­ra­sta, sa­svim si­gur­no da je pri­nu­đen ili da tra­ži do­dat­ni po­sao, ili da šte­di na osta­lim ži­vot­nim po­trep­šti­na­ma.

PLA­ĆE­NI­JI EVRO­PLJA­NI
JE­DAN pro­seč­ni gra­đa­nin Bri­se­la ima pla­tu 1.300 evra i on za sat za­ra­di 7,7 evra, što je če­ti­ri pu­ta vi­še ne­go u Sr­bi­ji. Za ki­lo­gram ja­bu­ka rad­nik u ovoj ze­mlji ra­di ma­nje od po­la sa­ta, a za li­tar ko­ka-ko­le ra­di 10 mi­nu­ta. Za­po­sle­ni sa pro­seč­nom pla­tom u Ne­mač­koj od 130.000 di­na­ra za sat za­ra­di 773 di­na­ra, ili 9,6 evra. Da bi ku­pio ki­lo­gram me­sa Ne­mac mo­ra da ra­di oko 15 mi­nu­ta.
KO­LI­KO DO­BI­JU KOM­ŠI­JE
MA­KE­DO­NAC ima u pro­se­ku pla­tu od 18.000 di­na­ra ili 225 evra i nje­gov sat vre­di 107 di­na­ra, što je lo­ši­je i od na­šeg pro­se­ka. Za čas ra­da za­po­sle­ni u ovoj ze­mlji mo­gu da ku­pe sko­ro če­ti­ri li­tra mle­ka, ali za ki­lo­gram me­sa mo­ra­ju da ra­de tri sa­ta. U Hr­vat­skoj je ne­što bo­lja si­tu­a­ci­ja, jer je pla­ta 51.330 di­na­ra ili 640 evra. Čas ra­da vre­di 305 di­na­ra ili 3,8 evra, što je sko­ro dva i po pu­ta vred­ni­je ne­go kod nas.

KOR­PA U SEP­TEM­BRU
MI­NI­MAL­NA po­tr­o­šač­ka kor­pa u sep­tem­bru ko­šta­la je 16.308,88, dok je pro­seč­na vre­de­la 25.908,61 di­nar, naj­no­vi­je je is­tra­ži­va­nje Mi­ni­star­stva tr­go­vi­ne. Za po­kri­će mi­ni­mal­ne kor­pe bi­lo je po­treb­no 0,73 pro­seč­ne re­pu­blič­ke pla­te, a za pro­seč­nu tre­ba­lo 1,16 pro­seč­nih za­ra­da.
U is­tra­ži­va­nju na­vo­de da ovo uka­zu­je na po­ve­ća­nje ku­pov­ne mo­ći u od­no­su na av­gust ka­da je za mi­ni­mal­nu bi­lo po­treb­nO iz­dvo­ji­ti 0,74, a za pro­seč­nu 1,19 pro­seč­nih pla­ta. Na­vo­di se, ta­ko­đe, i da je mi­ni­mal­na kor­pa sku­plja u od­no­su na av­gust sve­ga 1,54 di­nar, dok je pro­seč­na jef­ti­ni­ja za 116,11 di­na­ra ili 0,4 od­sto. Tro­ško­vi za hra­nu i pi­će su u sep­tem­bru su sma­nje­ni u obe kor­pe, i to u mi­ni­mal­noj za 33,62 i pro­seč­noj za 188,42 di­na­ra. Naj­vi­še su sma­nje­ni iz­da­ci za vo­će i pre­ra­đe­vi­ne od vo­ća, kao i za pi­će, a uve­ća­ni su tro­ško­vi za mle­ko, mleč­ne pro­iz­vo­de, ja­ja, sve­že i pre­ra­đi­va­no me­so. Iz obe sep­tem­bar­ske kor­pe su iz­ba­če­ni cve­kla i bre­skve, a uklju­če­no gro­žđe i šlji­ve u pro­seč­noj. U obe kor­pe ma­nje je ko­li­či­na pi­va i lu­be­ni­ce, a uve­ća­na ko­li­či­na bo­ra­ni­je i pa­pri­ka. U mi­ni­mal­noj su po­ve­ća­ne ko­li­či­ne pa­su­lja i pa­ra­daj­za, a u pro­seč­noj ja­bu­ka.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
SonyEricsson k310i
A zasto je napacena je vrlo sirok pojam o kome bi se moglo raspravljati do sutra.
А напаћен је јер је грешанан.Али то није тема тема је зашто нестајемо.А ја опет могу да кажем јер смо постали егоисти и да се старамо само за себе а не за друге.Бог је према нама онакав какви смо ми према другима.Да смо ми бољи једни према другима било би и нама боље.То је решење.Није ствар у новцу.а о давању ја могу да се повалим како је човек којег једва да познајаем поклонио кревет од 19000.Хвала Богу.Да смо ми са Богом сасвим другачије би било.Ни је немам много али сам захвалан на овоме што имам и нисам не задовољан.Ако Бог да биће више.Када себе погледам какав сам према њему не заслужујем ни ово мало.

cg_ac
Milioni evra mesečno

- za kupovinu heroina srpski narkomani mesečno troše više od 40 miliona evra
- balkanskom narko-rutom kroz našu zemlju mesečno prođe oko tri tone heroina
- srpski narkomani mesečno potroše po 20 grama droge - heroina, odnosno najmanje 1.000 evra.
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2005/06/26/srpski/D05062501.shtml

Мени је тих људи жао али то је један од проблема и доказа да имамо пара.Да не наводим неке друге ствари где се новац троши немилице.
Колико год да имамо ако незнамо са њим неће нам бити довољно.
« Poslednja izmena: 06. Nov 2006, 23:40:56 od Joca_jox »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:59:29
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.