Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto smo opsednuti mitovima  (Pročitano 9002 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
HTC One
Citat
@Raneru,ti ocigledno mene nista ne razumes.ponavljam-ako je neko toliko djubre da cak ne zna ni za zahvalnost,ne mora da bude bas toliko djubre da jos bije onoga kome duguje tu zahvalnost.
ako ti se ne svidja,ako si vec toliko djubre,ok,budi,al onda ga bar pusti da ide svojim putem i zivi svoj zivot.  Smile
ali nekima ocigledno to nije zabavno.

Pa zato sto ne zelis da prihvatis da je politika surovi interes lisen ikakvih emocija, a onda bi sve bilo jasno.

Danas si mi koristan, sutra mi znaci da te nalupam... danas mi nisi koristan kao juce, i ne tice me se sto ti mozda dugujem zahvalnost. Ne vidim sta je tu tesko za shvatiti.

Pa npr. Ameri su ti koji su najvise, tacnije jedini, sjebali svog najveceg saveznika iz II svetskog rata, Britaniju. Oni su ih naterali da se odreknu kolonija, zapoceli dekolonizaciju, isterali Britace i Francuze iz Sueckog kanala kada su ga ovi zauzeli pod izgovorom da je svetsko dobro, a sve to kada ga je Naser nacionalizovao u ime Egipta. Naravno, hteli su da oni kontrolisu svetsko dobro, a amerima se to nije svidelo.

Samo i jedino interes.  Smile

« Poslednja izmena: 10. Jan 2011, 17:29:51 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
da se radi samo o interesu,oni bi nas sutnuli kad im vise ne trebamo,i to je to.zvali nas opet ako bismo im zatrebali(da gospoda ne prlja ruke...)

ali posto nas nisu nikad ostavili na miru,ostavili nas da se sami snalazimo,nego nam cak i otezavali i pljuvali nas,ocigledno je da tu ima nesto drugo osim "samo interesa".

i ne znam sta si kog vraga zapeo toliko za zapad i njegovo branjenje,kad je ionako dovoljno samo da se malo prisetimo njihovih izjava i dela,a i kada,na kraju krajeva,to uopste nije tema.

ko o cemu,ti o zapadu i njihovoj nevinosti.
« Poslednja izmena: 10. Jan 2011, 17:33:56 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Samo da prati temu. Smiley

Čim su Sandra i Cool na njoj, mora da bude veselo  Smile
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
O pa hvala na kontinentu Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Mit o zlatnim kašikama
Veoma raširen mit među Srbima koji se svodi na to da su u srednjem veku ostali narodi, pre svega latinski svet zapadne Evrope, jeli prstima, dok su naši preci koristili viljuške i ostali pribor za jelo.
- Međutim, nepobitna je istorijska činjenica da se na dvoru kralja Milutina, na razmeđu 13. i 14. veka, jelo iz zlatnih i srebrnih tanjira i posuda. O tome je pisao Teodor Metohit, glavni vizantijski emisar u pregovorima sa srpskim kraljem, a povodom braka Milutina i princeze Simonide. Reč je o njegovom „Izveštaju o poslanstvu“ koji je sastavio prilikom svog boravka na srpskom dvoru u prvim mesecima 1299. godine - kaže dr Radić.

Sta ovde nije jasno? Smile
Ovo je istina nije mit Smile

Sacuvano je dosta srebrnine iz 13 veka Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
HTC One
da se radi samo o interesu,oni bi nas sutnuli kad im vise ne trebamo,i to je to.zvali nas opet ako bismo im zatrebali(da gospoda ne prlja ruke...)

ali posto nas nisu nikad ostavili na miru,ostavili nas da se sami snalazimo,nego nam cak i otezavali i pljuvali nas,ocigledno je da tu ima nesto drugo osim "samo interesa".

i ne znam sta si kog vraga zapeo toliko za zapad i njegovo branjenje,kad je ionako dovoljno samo da se malo prisetimo njihovih izjava i dela,a i kada,na kraju krajeva,to uopste nije tema.

ko o cemu,ti o zapadu i njihovoj nevinosti.

Uopste ne pricam o nevinosti, vec zabludama koje kod nas vladaju.

Nista nasi politicari nisu neviniji i naivniji od njihovim, samo im manjka sile koja stoji iza njih.

Ako ti i dalje tvrdis da nam je neko otezavao iz inata, onda ne znam sta da ti kazem. Nije ti palo na pamet da je neciji interes da te gurne u blato, na dno, zbog neke njegove ideje koju sprovodi? Naravno da to ne opravdava postupke, ali tvrdim da iza svih poteza stoji jasna kalkulacija i da uopste nema emocija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
izvor blic.

milion puta dokazane anti-srpske novine.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
izvor blic.

milion puta dokazane anti-srpske novine.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@Runneru,sta da ti kazem,opet ja u plocu,ti u klin.

ja kazem izdrkavanje-ti kazes interes.
ja kazem gadjenje-ti kazes inat.

batali...

elem,ne znam da li je neko ovde gledao onu emisiju "Edwardian house",koja se davala na Viasat History-ju.
Znaci nekoliko ljudi se dobrovoljno prijavilo da provede par nedelja u velikoj vili izgradjenoj u Edvardijansko doba,ziveci i radeci kao sluge,ili kao lordovi.prilicno dobro odradjeno.

elem,pored toga sto je covek tako jasno mogao da vidi a)kakvi su to dokoni snobovi bili b)kako je to razarajuce uticalo na psihu i slugu,ali i gospodara,jer su svi radili jedno te isto ceo zivot,takodje se videlo i kako su izgledali casopisi iz tog doba,na primer,sa tematikom rata.

Uvek se sve svodilo na isto-visok,jak,pametan i lep Britanski lord pobedjuje male,ruzne i glupe neprijatelje(u ovom slucaju su to bili Turci).
s tim sto je realnost cesce bila-obicni ljudi,ili gospodareve sluge,se guraju po rovovima,dok ovaj ladi jaja u satoru.  Smile

znaci,oni su stvarali mitove i lazi cak i u 20. veku,i nikom nista.

oni u 20. veku sire propagandu i indoktriniraju narod,i predstavljaju sebe kao apslutne Bogove univerzuma,a nama ovde ovi seru sto,eto,ne provodimo 100% vremena pljujuci po sopstvenoj zemlji,nego,nekada kazemo i nesto lepo o njoj.  Smile

ako to nije licemerje,ja ne znam sta je...  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jan 2011, 23:02:58 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Apple 15
Mitomanija... bolest najmilija...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.151 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.