Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 10:29:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ne u EU??  (Pročitano 95512 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k800i i D820
Evo sta donosi EU:

# ekonomski razvoj, smanjivanje siromaštva i rast životnog standarda:
# investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i rast zaposlenosti; investicije, rast konkurentnosti i izvoza domaćih proizvoda i rast zarada;
# ruralni razvoj: razvoj infrastrukture i komunikacijskih mreža;
# poljoprivredna proizvodnja i uslovi za unapredjenje poljoprivredne politike;
# transportne politike na nacionalnom i regionalnom nivou kao uslov ekonomskog razvoja zemlje, ujednačavanja regionalnog razvoja i povećanja konkurentnosti domaćih roba i usluga;
# reforma obrazovanja kao uslov za rast zaposlenosti i otvaranje bolje plaćenih radnih mesta  (unapređivanje kvaliteta investicija); ekologija kao uslov razvoja određenih privrednih grana (turizam, organska poljoprivreda) i unapređenje javnog zdravlja;
# Suzbijanje korupcije i kontrola javnih vlasti i javnih finansija  kao uslov ekonomskog i demokratskog razvoja i socijalne pravde;
# Dobro upravljanje i efikasno funkcionisanje institucija i vladavina prava kao garant ekonomskog  i stabilnog političkog razvoja:
# učešće građana u procesima donošenja odluka;
# dostupnost javnih servisa (obrazovanje, zdravstvena i socijalna zaštita kao uslov jačanja građanske kohezije i stabilnog razvoja;
# predstavljenost interesa svih građana u lokalnim i nacionalnim institucijama kao osnov socijalne kohezije i uslov razvoja;
# ostvarivanje ljudskih i manjinskih prava i inkluzivne socijalne politike.

IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Da Nastavim:

1.Da li je zaista cena približavanja Srbije EU Kosovo i da li se potpisivanjem Ugovora o stabilizaciji i pridruživanju priznaje nezavisnost Kosova?

Približavanje Srbije EU nije uslovljeno time da Srbija prizna Kosovo. Takođe, proces pridruživanja nije prepreka za političke i diplomatske napore Srbije da se obnove pregovori vezani za Kosovo, niti je prepreka za saradnju sa drugim zemljama, uključujući Kinu, Indiju i Rusiju. Pridruživanje Srbije EU ne ometa ni bilo koji drugi oblik međunarodne saradnje uljučujući ekonomsku. Naprotiv! Srpska privreda i infrastruktura rekonstruisana sredstvima iz predpristupne pomoći EU uvećava svoje šanse na globalnom svetskom tržištu. Takođe članstvo Srbije u EU jača i njen politički položaj jer joj obezbeđuje da učestvuje u kreiranju normi, standarda i politika EU koji su bitan elemenat uređivanja međunarodnih odnosa i pravila međunarodnog ponašanja.

2.Zašto Evropa stalno nešto traži od nas?

Zahtevi koje Evropska unija postavlja kao uslov za članstvo se jednako odnose na sve države koje žele da postanu članice. Ti zahtevi su izgradnja institucija i uspostavljanje praksi koje su zasnovane na principima vladavine prava, poštovanja ljudskih prava, demokratije i tržišne privrede. Zahtevi obuhvataju borbu protiv korupcije, borbu protiv monopola, efikasno pravosuđe, poštovanje zakona itd. Ovi principi su u isto vreme i principi na kojima se zasniva i institucionalna izgradnja i reforme u Srbiji od 2000. godine. Stoga, zahtevi EU se ne odnose samo na Srbiju već predstavljaju osnovu za bližu saradnju i integraciju među državama članicama i osiguravaju stabilnost i razvoj kako država članica tako i Evropske unije kao celine. Oni se jednako odnose na sve i u stvari predstavljaju norme savremenih i uređenih država.

3.Da li ćemo izgubiti sopstvenu kulturu i jezik kada se učlanimo u EU?

Strahovi koje mnogi izražavaju da se učlanjenjem u EU gubi nacionalni identitet, kultura i jezik su neopravdani. Evropska unija je multinacionalna i multikulturna zajednica 27 država koja se između ostalog zasniva i na principu „jedinstvo u različitosti“. Evropska unija u ovom tenutku ima 23 zvanična jezika na koje se prevode svi dokumenti institucija EU, te će kada Srbija postane članica i srpski jezik biti jedan od zvaničnih jezika, a ćirlilica zvanično pismo. Svi građani EU se mogu obratiti institucijama EU na sopstvenom jeziku, na kome i dobijaju tražene informacije. Takođe, EU odvaja velika finansijska sredstva koja su namenjena negovanju tradicije, kulture i jezika u očuvanju nacionalnog identiteta što je zagarantovano i Ugovorom o EU. Čak i manje države članice poput Irske, Grčke ili Portugala su očuvale sva obleležja specifičnosti sopstvenog kulturnog identiteta iako se u EU nalaze već nekoliko decenija.

4.Da li učlanjenje u EU znači da gubimo suverenitet i da će se o našoj sudbini odlučivati u Briselu?

Pridruživanje Evropskoj uniji znači da deo našeg suvereniteta dobrovoljno „pozajmljujemo“ evropskim institucijama i „razmenjujemo“ sa svim ostalim članicama kako bi bilo moguće donošenje određenih odluka za celokupnu teritoriju EU i usklađivanje nacionalnih politika. Učlanjenjem u EU Srbija dobija mesto za pregovaračkim stolovima u Evropskoj uniji, gde ćemo zajedno sa svim ostalim članicama (i velikim i malim) i pod istim uslovima odlučivati o zajedničkoj budućnosti Evropske unije. Zajedničko odlučivanje se odnosi samo na oblasti koje
predstavljaju oblast zajedničke nadležnosti (unutrašnje tržište, carinske tarife, zajednička poljoprivredna politika, zaštita životne sredine), u kojima države imaju više koristi ako rade zajedno nego ako rade svaka pojedinačno. Veliki deo oblasti i dalje će ostati u isključivoj nadležnosti država članica. Građani Srbije će takođe dobiti i državljanstvo EU i direktno birati sopstvene predstavnike za Evropski parlament, moći će da se na srpskom jeziku obrate evropskim institucijama i da učestvuju u konsultativnim procesima pri donošenju odluka koje organizuju evropske institucije.

Ostalih 96 razloga za DA je tu...

http://eu.ktowngroup.org.yu/_images/100%20ZASTO%20i%20100%20ZATO.pdf
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa jel ste vi malo glupavi? Smile Pa kako moze da se proda (kupi) preduzece koje je u dugovima preko glave? Koja ce banka da oprosti tolike dugove? Jedini izlaz je bio da se banke ugase (kao sto su se neke i ugasile) i da se automatski dugovi otpisu ... Setimo se samo koliko je banaka ugaseno ...  Smile
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sto se tice npr. korupcije situacija u Bugarskoj je puno losija nego kod nas! I to je samo izgovor , poput Karadzica i Mladica....alo bre nece Evropa nas, budjenje.!!!!!!!!!!
Ja zivim u Evropi isto tako korumpiranoj. Danas sam imala diskusije sa apotekarom , nije hteo da mi da lek za jednog rodjaka, zato jer je recept napisao lekar opste prakse....Kada sam rekla da cu lek platiti koliko kosta i duplo ako treba , rekao je nema problema.  Smile
U kakvim snovima o Evropi zivite Smile
A tek kriminal u Italiji i Bugarskoj Smile npr........a rasizam......;
Primer u Italiji su vecina navijacnih grupa desnicarski nastrojeni cak se moze videti i nacisticki znak na zastavama. A sto se tice nemaca pa kontam da nema vecih rasista od njih i naravno engleza.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sto se tice npr. korupcije situacija u Bugarskoj je puno losija nego kod nas! I to je samo izgovor , poput Karadzica i Mladica....alo bre nece Evropa nas, budjenje.!!!!!!!!!!
Ja zivim u Evropi isto tako korumpiranoj. Danas sam imala diskusije sa apotekarom , nije hteo da mi da lek za jednog rodjaka, zato jer je recept napisao lekar opste prakse....Kada sam rekla da cu lek platiti koliko kosta i duplo ako treba , rekao je nema problema.  Smile
U kakvim snovima o Evropi zivite Smile
A tek kriminal u Italiji i Bugarskoj Smile npr........a rasizam......;
Primer u Italiji su vecina navijacnih grupa desnicarski nastrojeni cak se moze videti i nacisticki znak na zastavama. A sto se tice nemaca pa kontam da nema vecih rasista od njih i naravno engleza.

Po cemu ti to zakljucujes, po tome sto ovdje u Njemackoj ja sam ravnopravan kada trazim posao ili zbog toga sto nigdje meni ovdje se ne gleda kako se prezivam...
Englezi i Njemci imaju toliko stranaca a desna stranka im ne prelazi cak ni cenzus na parlamentarnim izborima...
Navijaci su i u Srbiji,Hrvatskoj,Engleskoj,Njemackoj,Italiji desnicki nastrojeni....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
off u kanti
predjite na pp  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung d900i
Citat
Navijaci su i u Srbiji,Hrvatskoj,Engleskoj,Njemackoj,Italiji desnicki nastrojeni....

To stoji...
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Evo takodje da pokazem kako je CEFTA pomogla Srbiji za izvoz svoje robe...
To pokaziva kako uticu otvorene granice na ekonomsku situaciju, za Srbiju je odlicno ovo...

Ovaj suficit donosi svakom radniku u Srbiji sigurnije radno mjesto, jer ce izvoz Srbije da raste i na dalje...

Suficit Srbije sa zemljama CEFTE 350 miliona evra
Autor/izvor: seebiz.eu

BEOGRAD - U razmeni sa zemljama CEFTA Srbija je ostvarila suficit sa Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom i Crnom Gorom, a deficit sa Moldavijom i Hrvatskom.

Srbija je u trgovini sa šest zemalja članica CEFTA ostvarila u prva tri meseca ove godine suficit od skoro 350 miliona evra. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, izvoz Srbije u zemlje potpisnice CEFTA sporazuma u tom periodu bio je 768,3 miliona dolara, a uvoz sa tog tržista 419,5 miliona dolara.

Tržište CEFTA je, tako, jedno od retkih na koje Srbija više izvozi nego što uvozi, a suficit je prvenstveno rezultat većeg izvoza poljoprivrednih proizvoda u te zemlje.

Prema podacima Privredne komore Srbije, izvoz u zemlje CEFTA u 2007. godini bio je 2,8 milijardi dolara, što je 31,6 odsto ukupnog našeg izvoza, a uvoz je bio 1,49 milijardi dolara, što je 8,1 odsto ukupnog uvoza Srbije. To znači da je u prošloj godini Srbija u razmeni sa zemljama CEFTA imala pozitivan spoljnotrgovinski saldo od 1,36 milijardi dolara, izjavio je savetnik u Birou PKS za regionalnu saradnju Dejan Jovović.

U razmeni sa zemljama CEFTA Srbija je ostvarila suficit sa Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom i Crnom Gorom, a deficit sa Moldavijom i Hrvatskom.

U 2007. izvoz Srbije u BiH bio je 1,04 milijardi dolara, a uvoz 516,6 miliona, što znači da je pozitivan saldo Srbije bio 525,8 miliona, dok je u Crnu Goru izvoz vredeo 950,9 miliona dolara, a uvoz 126,3 miliona, pa je pozitivan saldo Srbije bio 824,6 miliona.

U Makedoniju je prošle godine izvoz vredeo 439,2 miliona dolara, a uvoz 298,3 miliona, pa je pozitivan saldo 140,87 miliona, u Hrvatsku je izvoženo za 331,2 miliona, a uvoženo za 527,4 miliona, pa je negativan saldo Srbije bio 196,2 miliona, u Albaniju je izvoz bio 80,8 miliona, a uvoz 11,2 miliona, tako da je pozitivan saldo bio 69,7 miliona.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Vid'o sam po štapu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 467
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Znaci, za tebe je normalan zivot u stvari nenormalan Smile Pa logicno da ce morati da se radi ... I sada se radi, ali za mnooogo manje pare, a i pola Srbije ne moze da nadje posao ... to je problem.

Kazao sam da je to pitanje kod nas trenutno političko, odnosno ispolitizovano.

Citat
Nasuprot njima većina onih koji "su za EU" će se naći u čudu pošto će konačno morati da pomere bulju i krenu nešto da rade pa će tek onda videti "od čega zavisi" i šta je to što "nema alternativu".

Kada sam govorio o njima (gledaj navodnike) mislio sam na one koji to ponavljaju  bar nekoliko puta na dan pa to valjda treba da bude dokaz koliko su oni superiorni, pametni, sposobni a u stvari sem tih parola ne rade drugo ništa
 a ne znaju "iskopati  šanac".
Takvih je nažalost puno.

Nešto tako ti je rekao i Duh:
Citat
Шта има слуђена омладина која се потписује као ЕНА, Европа нема алтернативу да се изјашњава о кандидату за председника Америке?!

E zbog takvih čekam da dodje EU i odgovornost (ako ona to donosi, kad je već mi ne znamo napraviti) pa ,ponavljam, neka onda vide "od čega zavisi" i šta je to što "nema alternativu".
A da se teško živi to je činjenica  ali će se to veoooma sporo popravljati i ako udjemo u EU za šta su ti primer neki naši susedi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Zasto ne?
Jer ce onda da Jebu Srbiju jos jace. Znaci pored vlade imamo jos jednu vladu kojom komanduje "Svetica"Nemacka i "Junacka" Francuska da ne spominjem 'Pravednu" Englesku. To je fakticki davanje kljuceve zemlje neprijatelju jer Srpska Vlada nece moci da se zali, neko ce ovi da rade sta god im se prohte. Nije to kao da nisu mogli i pre ali ovako nemaju nikakve ograde, mogu slobodno da vrsljaju. To je istina da navodno Ekonomija treba da bude dobra ali to je prodavanje duse Djavolu i Djavo ce da dodje da trazi svoje kad tad. Iskreno ja nisam za ali niko mene ne pita. Vidim jos vise problema nego resenja.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 10:29:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.134 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.