Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 12:36:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ne u EU??  (Pročitano 96816 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Citat
Ma kao da nas neko tera u bilo šta.

Očigledno da je većini lepo u ovom brlogu tajkuna i lopovske elite. Samo još da Rusi puste gas kroz Srbiju i daju raketle i sve će da procveta. Tužno je koliko naroda ima rezone na nivou malog Perice

Nas opasno teraju i spremaju nam kaznu ako odbijemo... Sve se to moze lako naslutiti kad si posten i iskren...
Svi su kupljeni i gornji primer koji sam naveo sve govori... Medijski spin da mi kao hocemo, a oni nam ne daju, vise ne pali... Mi smo trenutno pod svakom vrstom okupacije... Vojno, ekonomski, medijski, obrazovno...
Naravno ti naivni licemeru to neces da priznas, ali zabole me bas cose da tebe i slicne oplemenjujem i nesto razlazem... Zivi u svojim lazima...  Smile

Ti si bre nasao da pricas nesto o uredjenom sistemu i demokratiji, a na svakom svom stavu gazis sve sto nazivas tim lepim imenima...

Ti nasao da pricas o korupciji, kad ono sve zapadne firme davale mito domacim izdajnicima koje su i doveli na vlast parama iz Budimpeste i koje odrzavaju na vlasti kontrolom medija i propagandom na nivou Andjinog filma...

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Frizider
U zapadnim zemljama korupcija je iskorenjena na nivou nas gradjana i sitnih cinovnika. Korupcija na najvisim nivoima itekako sljaka, cak i pod dozvoljenim patronatom zakona uglavljenih izmedju lobistickih i marketingskih delatnosti.

Nije covek sa zapada operisan genetski od tutkanja para radi sopstvene koristi, jednostavno ima samo bolje mehanizme da takvu rabotu predstavi kao legitimnu.
« Poslednja izmena: 18. Okt 2012, 10:35:01 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
A to uglavnom radi u novostecenim ekonomskim kolonijama koje je stvorio "revolucijama" i "gradjanskim ratovima"...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Frizider
Bas vala ekonomske kolonije, otvaraju se nova trzista ovaca.........i malo ce da properu pare, uzmu koliko im treba a ti se posle jebi sa stotinama raskupusanih firmi koje imaju goru produktivnost nego pre finansijskog "preporoda"........
« Poslednja izmena: 18. Okt 2012, 11:01:41 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Mac OS X v: 10.7.5
Browser
Safari 536.25
Citat
Ma kao da nas neko tera u bilo šta.

Očigledno da je većini lepo u ovom brlogu tajkuna i lopovske elite. Samo još da Rusi puste gas kroz Srbiju i daju raketle i sve će da procveta. Tužno je koliko naroda ima rezone na nivou malog Perice

Nas opasno teraju i spremaju nam kaznu ako odbijemo... Sve se to moze lako naslutiti kad si posten i iskren...
Svi su kupljeni i gornji primer koji sam naveo sve govori... Medijski spin da mi kao hocemo, a oni nam ne daju, vise ne pali... Mi smo trenutno pod svakom vrstom okupacije... Vojno, ekonomski, medijski, obrazovno...
Naravno ti naivni licemeru to neces da priznas, ali zabole me bas cose da tebe i slicne oplemenjujem i nesto razlazem... Zivi u svojim lazima...  Smile

Ti si bre nasao da pricas nesto o uredjenom sistemu i demokratiji, a na svakom svom stavu gazis sve sto nazivas tim lepim imenima...

Ti nasao da pricas o korupciji, kad ono sve zapadne firme davale mito domacim izdajnicima koje su i doveli na vlast parama iz Budimpeste i koje odrzavaju na vlasti kontrolom medija i propagandom na nivou Andjinog filma...

Da bi nešto oplemenjivao moraš za početak da naučiš civilizovano i pristojno da razgovaraš, ali to je za tebe ostala misaona imenica Smile . Svaki tvoj post mora da se završi partijsko-sektaškim parolama o domaćim izdajnicima i okupatorima. Pravi komesar iz Kumrovca.

Što volim sve vas koji trućate o okupatorima i koji ste veliki antiglobalisti a robovi ste svih brendova tog istog usranog globalizma. Najveće "Srbende" po pravili znaju napamet sve nove modele Nike patike, Iphona i jel bolji novi BMW ili Mečka..a onda ua i bua globalizam, živeo Putin i trućanje o okupaciji medija. Kako neopevano licemerje i šizofrenija  Smile
« Poslednja izmena: 19. Okt 2012, 00:28:26 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Sa licemerom i provokatorom nema sta da razgovaram kulturno... Sa normalnim ljudima sve fino funkcionise...

Da, izdajnici i okupatori deluje banalno u uslovima trenutne medijske okupacije propagande i agresije po celom svetu... Ali to je i dalje ISTINA!

Svaka informacija koja do nas dodje o nacinu delanja tih koji navodno nisu okupatori i agresori - te demantuje... Ja to samo nazivam pravim imenom...

A ti drugosrbijanac, imas posao da to realitivizujes jer, sad sam ubedjen, direktno imas interesa u tome... Da si kao stanko mogao bih da pomislim da si jednostavno retard, ali vidljivo je da ti znas o cemu pricas i nemas problem sa logicnom i moralnom postavkom "istine" o kojoj pricas...

Sto se tice brendova, da, za svoje pare kupujem sta zelim i sa time nemam problem... Ali sigurno ne vrsim bombardovanje ili ekonomsku okupaciju da bi mi iPhone bio duplo jeftiniji nego sto je drugima, da bi selio prljavu privredu, da bi imao jeftinu radnu snagu, da bi kontrolisao sve prirodne resurse na planeti... Pojednostavio sam ali nisi glup shvatices sustinu...

To sa koka kolom i automobilima je najgluplji moguci argument i prolazi samo kod polupismenih individua sa kojima obicno imate posla jer je ceo narod zaludjen...

Tipican primer je ovo opste medijsko arlaukanje da nam je EU jedini put iako (cak i u tim uslovima) manje od pola gradjana to podrzava? Demokratija, pravo na misljenje, javna debata? Pritom, CIA i bivsi agenti javno objavljuju kako su kontrolisali i kontrolisu medije, politicara, anale, a ti prosipas price o demokratiji i slobodama...

Ma vazi, gazite na svakom koraku ono za sta se kao zalazete fasisti najobicniji!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Mac OS X v: 10.7.5
Browser
Safari 536.25
Sa licemerom i provokatorom nema sta da razgovaram kulturno... Sa normalnim ljudima sve fino funkcionise...

Da, izdajnici i okupatori deluje banalno u uslovima trenutne medijske okupacije propagande i agresije po celom svetu... Ali to je i dalje ISTINA!

Svaka informacija koja do nas dodje o nacinu delanja tih koji navodno nisu okupatori i agresori - te demantuje... Ja to samo nazivam pravim imenom...

A ti drugosrbijanac, imas posao da to realitivizujes jer, sad sam ubedjen, direktno imas interesa u tome... Da si kao stanko mogao bih da pomislim da si jednostavno retard, ali vidljivo je da ti znas o cemu pricas i nemas problem sa logicnom i moralnom postavkom "istine" o kojoj pricas...

Sto se tice brendova, da, za svoje pare kupujem sta zelim i sa time nemam problem... Ali sigurno ne vrsim bombardovanje ili ekonomsku okupaciju da bi mi iPhone bio duplo jeftiniji nego sto je drugima, da bi selio prljavu privredu, da bi imao jeftinu radnu snagu, da bi kontrolisao sve prirodne resurse na planeti... Pojednostavio sam ali nisi glup shvatices sustinu...

To sa koka kolom i automobilima je najgluplji moguci argument i prolazi samo kod polupismenih individua sa kojima obicno imate posla jer je ceo narod zaludjen...

Tipican primer je ovo opste medijsko arlaukanje da nam je EU jedini put iako (cak i u tim uslovima) manje od pola gradjana to podrzava? Demokratija, pravo na misljenje, javna debata? Pritom, CIA i bivsi agenti javno objavljuju kako su kontrolisali i kontrolisu medije, politicara, anale, a ti prosipas price o demokratiji i slobodama...

Ma vazi, gazite na svakom koraku ono za sta se kao zalazete fasisti najobicniji!

Burazere problem tebe i tebi sličnih je što znate šta nećete ali ne znate šta oćete.

Naravno da nije EU jedini put, iako geografska, ekonomska i politička logika govori da jeste. Pitanje je samo koji je to drugi put, to niko nije uspeo da artikuliše  Smile . Samo mi nemoj pričati o Norveškoj ili Švajcarskoj, oni su po stepenu uređenosti prevazišli ove iz unije.

Srbija je dokazala da nema političku elitu sposobnu da uvede sistemski i institucionalni red. Jedni su samo umeli da vode izgubljene ratove i kradu, drugi samo da kradu i otimaju ovi treći se ponašaju isto kao i drugi.

Dakle pitanje za tebe glasi: ko će to da uradi i na osnovu kog modela  Smile? Po kom mehanizmu? Ko će da izađe na kraj sa političkom bagrom koja je najveći kočničar Srbije?  Smile

« Poslednja izmena: 19. Okt 2012, 13:06:16 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Isti koji i danas vode, ili se kandiduj pa oplemeni politicku scenu... Kakva su ti to pitanja na nivou umiremo ako ne udjemo u EU? Da li uopste da odgovaram na to?

Ja bih tebe pitao jel smemo mi da imamo drzavu i sopstvene interese?
I koji su to interesi, sta je to gde je tvoja granica trpljenja EU? Pusti Kosovo, daj da pricamo malo o GMO, gubljenju mlade radne snage, gubljenja suvereniteta u mnogim oblastima, pljacki i eksploataciji od strane bogatih zapadnih firmi sa kojima nase unistene ne mogu da se trzisno bore, unistavanju domace poljoprivrede jer mi ne mozemo da izdrzimo subvencije koje moze Nemac, ono roditelj 1 i roditelj 2, reviziji istorije Balkana po kojoj su Srbi iskljucivi krivci za sve, cinjenici da EU ide ka centralizaciji i da za par godina niko nece imati kontrolu nad sopstvenim finansijama, bezbednosti, da planiraju preglasavanja a ne jednoglasno donosenje odluka... Mogu do sutra ovako ali znam da tebe ne dotice nista od toga, jer ponavljam ti si interesno povezan sa drugosrbijanskom i autosovinistickom politikom koja se vodi... Ne zanima me sta je ali to se vidi iz aviona...

I kakva je to prica na kraju da ne mozemo da budemo neutralni politicki i vojno? Jel to isti fazon kao ono ne smem da pijem koka kolu i imam iPhone ako ne volim neoimperijalizam zapada?
Ne mozemo da normalno funkcionisemo sa politickom unijom u koju nam se ne ulazi? Ne smemo da trgujemo po principu mi njima sta im treba od nas, oni nama sta nam treba od njih, i da se snalazimo? Sta, sve ovo zbog pristupnih fondova od 40 miliona godisnje, pa Telekom Srbija zaradjuje 5 puta vise od toga...

Ti i tebi slicni izvrcete elementarnu logiku i zato i pored masovne evropske propagande poslednjih 12 godina, sve manje ljudi zeli tako nesto...

Citat
Srbija je dokazala da nema političku elitu sposobnu da uvede sistemski i institucionalni red. Jedni su samo umeli da vode izgubljene ratove i kradu, drugi samo da kradu i otimaju ovi treći se ponašaju isto kao i drugi.

Ovo moram da naglasim! Da, mi smo dokazali da smo nesposobni, i pored svih nedaca koje su nam se desile nekako smo tu zivi... Ali danas, i dalje mogu da protestvujem ispred vlade zbog loseg budzeta i da vrsim institucionalni pritisak, sutra u EU ne mere da tabanas do Brisela da se bunis... Nema onda referenduma, demokratije, pokazao cika Papandreu kad je najavio referendum u Grckoj, samo su mu ukazali da bi trebao da se povuce (zapretili zivotom, zatvorom cime god) i postavili svoje MMF ubice na vlast...

Nama kao narodu treba politicka evolucija, da shvatimo da sami moramo da stvaramo drzavu i menjamo je na bolje... Nece sigurno evropaljanin da ti je menja zbog tebe, vec da bi izvukao sto vise koristi, platice medije, politicare i anale da ti prica kako je to ispravno i kako je EU nesto bez cega ne mozes...
« Poslednja izmena: 19. Okt 2012, 14:54:35 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Frizider
Nas glavni problem, tj problem ovdasnjeg naroda jeste u tome da EU ne gledaju kao instituciju u kojoj je cast biti vec to malo evra vise svakog prvog na racunu. I kad pogledas koliko je lebac dnevno i kilo mesa u procentima prema tvojim dnevnim primanjima, pa to uporedis sa jebenom Slovenijom a ne recimo Nemackom, vidis da ovo nase sranje definitivno ne radi i samim tim gledas kome da ga uvalis koji zna kako da pokrene.

I to veze nema sa realnoscu.

Bugari, najkoruptivnija nacija u univerzumu, je u EU, najjednostavniji primer vezesmozgom kriterijuma koji evropa uspostavlja sa kakoimdune pravilima i radimostaocemo nacelima.

Dok se ovde ne napravi volja da mi sami nesto uradimo i napravimo ovu drzavu iole funkcionalnu, dok sami ne uredimo sistem, dok ne pocrka 70% ovih danasnjih mrsomudnih politicara i izrodi generacija ne pamfletnih rodoljuba vec onih pravih istinskih koji znaju i umeju i imaju zelje da se ovo ovde napravi na nesto sto lici na uredjen sistem, vazda cemo da se jebavamo oko navijackih parola i da molimo boga da nam neko pomogne ili progleda kroz prste.

To Evropskoj Uniji ne pada napamet, u nama ne vide ni prijatelje ni kvalitetan potencijal za ista osim da smo markirani kao sranjo mejkeri. I ima da nas jebu kad god i kako god mogu.

Od EU treba uciti i prepisivati ono sta valja ali lupiti svoj pecat i dokument u svoj sef.
Mi se ne ponasamo kao da je ovo nasa drzava, jedna jedina, vec neko bangavo celjade koje treba uvaliti nekom na izdrzavanje. To mu dodje retorika ovih nasih evropskih shamana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Марина Рагуш: Србија напушта ЕУропски „пут“!            
петак, 19. октобар 2012.

Скупштина тзв. Косова (читај: Вашингтона и Брисела) усвојила је већином гласова предлог Резолуције о нормализацији односа са Београдом. Текст Резолуције, између осталог, предвиђа:

-  нормализацију односа између „две независне и суверене државе у интересу решења проблема који постоје...(М.Р)...и унапређење европске агенде за две државе и регион;

-  залагање за нормализацију односа са Србијом коју снажно подржава ЕУ и САД(!);

- да дијалог и његови резултати треба да буду у сагласности са суверенитетом Косова, међународним субјективитетом, територијалним интегритетом и унутрашњим уставним уређењем Косова (!). (1)

Дакле, погубна бесмислица која је (по)служила у изборним кампањама: „И Европа и Косово“ коначно је добила свој епилог! Наравно, реткима од аналитичке „струке“ (њих у званичним српским медијима нећете пронаћи, јер нису на курсу партије) било је потпуно јасно да европски „клуб“ одабраних у своје редове НЕЋЕ дочекати Србију, већ (пре) тзв Косово. За Србију су „клубаши“ припремили потпуно други план: остаћете ту где јесте као „канта за отпатке“ ван граница ЕУропског царства у коју ћемо одлагати све своје несварљиве остатке - али наше Косово нама, и то уз ваше признање!

И то је сада, верујемо, потпуно и недвосмислено јасно!

Никада Унија није имала идеју да Србија, (за коју се ЕУропа потрудила да, Гебелсовским пропагандним методама, осмисли чудовишни контекст који ће оправдати инжењеринг нове поставке ствари у свету) буде део „одабраних.“ Ту идеју су неговали малограђани: којима је Европа ближа од сопствене отаџбине и, наравно, друштвено-политички ангажовани бриселски лобисти које препознајемо (али само на основу њихових друштвених и државних функција) као „српску елиту!“ Остатак оних, којима је „план и програм“ неолибералних олигарха био јасан од почетка, горљиво су бранили државне и националне интересе Србије и тако завршили на маргинама друштвеног и политичког живота.

Међутим, како свет више није исти као пре двадесет и више година, тако се и околности брзо смењују: „маргинализовани“ полако али сигурно хватају залет за скок у саму жижу политичког живота Србије. Ови други, неће ни видети ту маргину после пресуде у велеиздајничком процесу познатији као „Европа нема алтернативу!“ И то је судбина, која историјски, увек (са)чека оне који отаџбину замене личним интересима. Таквих је у новијој српској политичкој историји, нажалост, и превише! Богу хвала, да аргументи никада нису само на једној страни и само је питање момента када ће прави аргументи и прави људи превагнути.

Тај моменат је дошао и Србија неизоставно напушта „ЕУропски пут!“

Први који је препознао бриселску замку из српске политичке елите, актуални премијер Србије, Ивица Дачић још је пре две године радикално заокренуо политику своје странке у односу према ЕУ. Чини се, не без разлога, да је и он сам заслужан за знатан пораст евроскептицизма у Србији - јер према последњим анкетама тек 47 одсто грађана Србије и даље верује Унији (2). Ово такође значи да све већи број грађана верује у нову поставку да СРБИЈА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ и да се на том путу ослања искључиво и само на пријатељски јој настројене земље, које полако али сигурно јачају своје позиције силе. Ту првенствено мислимо на Руску Федерацију и Кину, које су и у изузетно тешким околностима заступале интересе Србије на сваком месту кадгод су политичке прилике то захтевале. Заступале на начин да Србију не виде као своју колонију већ као партнера у послу ослобађања света од неолибералног ропства!

У светлу последњих докумената из бриселске кухиње, попут извештаја ЕК за 2012. годину у коме се позива на поштовање „територијалног интегритета“ тзв. Косова, као и студије изводљивости за процес придруживања тог истог НАТО ентитета на југу Србије, први министар Србије поново је разгневио лидере Уније: Србија не може да пређе линију државног и националног опстанка да би ушла у Европску унију. Желимо наставак дијалога са Приштином, желимо интеграције ка ЕУ, али не по цену да у тим процесима останемо без државе и елементарног достојанства. На то не би пристао нико у Европи ни у свету...(МР)... Став да поштујемо територијални интегритет Косова, Србија не може и неће да прихвати...“ Додајући, притом, поруку Бриселу да Србију „не ставља пред дилему - Косово или ЕУ“ јер, како је нагласио Дачић, Србија се не може „одрећи себе и своје државе!“ (3)

Више него јасно! Нема назад - црвена линија не може се прећи! Тако смо, коначно, постали савременици и сведоци почетка краја тог лепљивог и хипнотичког „европског сна“ у којем је Унија држала Србију, заборављајући, притом, да ње не ни би било да и Србија није уткала своје жртве у антифашистичку борбу током Другог светског рата! На ту историјску чињеницу подсетио је српски премијер поводом полагања венаца у Драгинцу код Лознице у коме су 14. октобра 1941. године невино пострадали цивили: жене, деца, старци... „Ми не смемо да дозволимо да су ове жртве биле узалудне и зато ће Влада Републике Србије и Србија учинити све да истина о Србији и наши државни и национални интереси буду брањени на миран начин али најважније од свега јесте да ми морамо схватити да у борби за људске вредности, за европске вредности Србија је дала много више него што су неке друге државе које су веома лако постале чланице Европске уније и које дан-данас говоре о томе како Србији тамо није место; које нам свакога дана прете, говоре да Србија треба да призна независност Косова, да треба да нам врате визе и све остало што не спада у домен озбиљне политике: Ја желим свима њима да поручим, Србија ништа не тражи и ништа не треба да јој дајете! Србија је заслужила да буде део Европе, јер је Европу стварала и овде (!)...“ (4)

И, наравно, најжешће реакције на говор Ивице Дачића (као да је рекао нешто што није историјска ИСТИНА) уследиле су управо од оних који су потписали најмонструозније злочине током Другог светског рата попут концентрационих логора, и којима се дозвољава (!) да данас држе лекције о људским вредностима и правима(?!) - од Немачке! Па, је ли то Европа заборавила? Да ли је Европа заборавила колико је платила уједињење Немачке? Да ли Немачка заборавља да њене финансијске моћи не би ни било да порески обвезници Старог континента нису (мира ради) платили присаједињење неразвијене Источне Немачке свом западном делу?!

Земљо, отвори се!

И не само њих... сада нас оптужују и за расизам на фудбалским утакмицама, и ко зна шта ће нам још доћи с те стране. Све то није толико битно а већ је доживљено, колико то да у Србији полако долази и до политичког консензуса, макар најјачих актера на политичкој сцени Србије! Тако, ништа мање значајно, у светлу последњих догађаја јесте и реаговање Председника Србије, Томислава Николића који од скора брани тврди курс отклона од погубне политике „пузећи на европском путу!“

„Више нема времена за губљење. Србија не може да развија добросуседске односе са делом своје територије. Владаће на Косову и Метохији Албанци, имаће локалну самоуправу, све органе власти али нека не очекују да ће неко овде да им каже: ево вам и држава...(МР)... Ако нам званично поставе услов: Европа или Косово - одустаћемо од европског пута!“ (5) Сада само остаје да се види, ко ће од представника српске политичке елите наставити горљиво да брани бриселску идеологију. У зависности од тога, чини се, да можемо да очекујемо нове прекомпозиције на политичкој сцени Србије које неминовно воде новим изборима.

До тада ваља подсетити како Немачку и њој наклоњен део Уније (и део српске политичке елите) да у духу теорија модерне државе Карла Шмита и Макса Вебера (који, признаћете немају баш никакве везе са Србијом) можемо да кажемо да је и наше легитимно право да одредимо политичког непријатеља, и учинимо све што је неопходно за стабилност и поредак Србије имајући у виду да смо већ сада сви преци својих потомака и да тако и немамо право да се поигравамо са њиховом будућношћу.

А за све хистеричне нападе који нам долазе са Западне стране можемо да, у духу Владимира Путина који је славу похвала са Запада оставио Горбачову и Јељцину, кажемо само ХВАЛА! То је управо онај крајпуташ који нам говори да смо кренули правим путем! Наравно, за поштоваоце Гебелсових пропагандних метода о којима врло детаљно пише Едвард Херман (6), професор и публициста, и коаутор надалеко чувене књиге Политика геноцида, то ће бити додатни мотив да покрену сву своју пропагандну машинерију - али, шта то Србија није већ видела или доживела...

Оно што је најважније, Србија се буди и схвата да без обзира на бруталност актуалних глобалистичких идеологија Сунце неумољиво свакога јутра наново излази на Истоку. И то је природна чињеница, коју ниједна идеологија не може да промени!

(Фонд стратешке културе)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 12:36:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.