Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 22:17:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ne u EU??  (Pročitano 94678 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Па ово ти је ново...
Шта има слуђена омладина која се потписује као ЕНА, Европа нема алтернативу да се изјашњава о кандидату за председника Америке?! Smile

Уосталом, ово је једина Ена коју признајем
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Vid'o sam po štapu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 467
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne bih ja baš rekao da naš narod (hoće- neće) u EU pošto je to trenutno političko pitanje na kojem se grade izborne kampanje radi dolaska na vlast.

Srbija treba da udje u EU  prvenstveno zato da bi "ovi što se najviše pozivaju na nju" konačno počeli nešto da rade a ne da kenjaju samo o tome.
EU donosi dosta ali mene najviše raduje što će doneti i odgovornost.
Tada će se videti da će se većina onih koji "nisu za EU" veoma lako snaći i prilagoditi pošto će raditi kao i dosad (kamo sreće boljih plata i radnih mesta), a naš običan čovek hoće da radi.
Nasuprot njima većina onih koji "su za EU" će se naći u čudu pošto će konačno morati da pomere bulju i krenu nešto da rade pa će tek onda videti "od čega zavisi" i šta je to što "nema alternativu".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
 Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung d900i
Ja ne volim kada nešto moram... Ono što je ključno je to što se ne mora, mi možemo da biramo, a na nama je da živimo sa odlukom koju donesemo...

Ako se ja pitam mi smo već u Evropi, EU je institucija čiji član želimo da postanemo....

Evropa Nema Alternativu, blah, mislim kada neko tako postavi neće izazvati baš dobre reakcije, to vuče malo na teranje, a znamo kakav smo mi narod kad nas neko tera, inatlije smo u pm... Neću da kažem šta je bolje od Evrope, ali izolacija sigurno nije...

P.S. A ovi što žele sankcije, pa njima nedostaje neka daska u glavi...
« Poslednja izmena: 27. Maj 2008, 12:50:21 od Chooki »
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bolje vrabac u ruci nego Priboj na Limu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Moje vidjenje celog problema:
1. U osnovi ulazak u EU je pozitivna stvar. Mada Eu standardi su ipak malo visa lestvica u svim pogledima za nasu prilicno haoticnu drzavu. Mnogo truda i rada treba uloziti da bi se samo zakoni usaglasili sa EU, a onda tek treba da dodje na red implementacija, to jest primena istih. Usvojiti zakone mozda i nije tako tesko, Papir trpi sve. Medjutim da li ce nasa privreda biti u stanju da isprati zakonsku regulativu EU ili ce jednostavno biti dovedena pred svrsen cin. Ono sto ni partije koje za sebe govore da su jedina proevropska snaga u Srbiji ne cine je postovanje direktive o transparentnosti pri donosenju zakona. Znaci kada se neki bilo zakon, bilo podzakonski akt treba da bude usvojen nephodno je da ucestvuju u njegovoj pripremi ono sto se u engleskom jeziku zove stakeholder (zainteresovana strana). Znaci nasa prvreda mora biti ukljucena u pripremu i usvajanje svih zakona koji ce biti uskladjeni sa EU standardima, a ne samo ona koja su bliska vladajucoj garnituri.
2. Rusija koja je u zadnje 2 decenije bila prilicno marginalizovana je podigla glavu, cak i poklazala zube. Oslanjanje iskljucivo na Rusiju bio bi prilicno glup potez. Ali ipak mi smo povlascena zemlja u trgovini sa Rusijom i ne ulazimo u njihove cuvene kvote za uvoz. Znaci mi mozemo trgovati do mile volje sa Rusijom bez ogranicenja i carine. To jest sva preduzeca koja su registrovana na teritoriji Srbije.
3. EU je prilicno poremecena prijemom novih clanica. I ne ide sve bas tako kako su oni planirali. Pogledajte glasanje za Uvroviziju i videcete kakve su migracije u okviru EU iz bivseg Varsavskog pakta u zemlje koje mi smatramo za kostur EU. Cena radne snage je bitno opala jer Poljaci, Rumuni, Bugari, stanovnici baltickih zamalja... su krenuli trbuhom za kruhom.
4. EU takodje ima nad svojim vratom mac (tacnije ventil) gasa. Zavise od Rusije. Samit NATO-a u Bukurestu je najbolji primer za to.  Znajuci da su zavisne od ruskog gasa neke clanice NATO (i EU u isto vreme naravno) su podrzale zelju Rusije da Gruzija i Ukrajina (ne udju u NATO). Jedan od ozbiljnijih poraza NATO, u stvari najveci u poslednje 2 decenije.
5. Mi naravno nemamo nista od toga sto Rusija ima gas a EU nema. Cak nemamo ni mnogo toga ako gasovod dube isao preko nase teritorije, ali se postavlja pitanje da li je bolje biti zadnji u EU ili prvi uz Rusiju!??!??!? Ja o tome nemam svoje precizno misljenje ali treba ipak dobro razmisliti o svemu i ne raditi nista preko kolena.
6. Pogled u buducnost:
Imam jednu ideju koja je mozda malo suluda ali.... Globalno otopljenje koje napreduje bez obzira na sve protokole i sastanke pogoduje Rusiji i te kako. Vremenom ce se osloboditi deo po deo obradive zemlje u Sibiru. Vekovima netaknute i neobradjene koja ce biti pravo blago koju poseduje Rusija. Mozda ovo izgleda malo apokalipticno ali pitajte Amerikance koji su sada prvi put zaista suoceni sa energetskom krizom (benzin ih zaista pritiska po dzepu) i krahom trzista nekretnina. Kao i to da je engleski recimo na Floridi drugi jezik posle spanskog ili cak treci posle spanskog i ruskog.
IP sačuvana
social share
Čoveka ne čini odelo ali halteri i žabice čine ženu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Srbija treba da udje u EU  prvenstveno zato da bi "ovi što se najviše pozivaju na nju" konačno počeli nešto da rade a ne da kenjaju samo o tome.

Ово има смисла. Када си једном унутра, проверавају се све утопије. Нема више вађења, извлачења, пренемагања...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Da bi smo ušli u EU, prvo mi sami trebamo da u Srbiji 'stvorimo' EU. Temelj svega je - zakonodavstvo. Da konačno, istinski postanemo pravno uređena država. Da zakon ne postoji samo na papiru, da se ne sprovodi u delo selektivno... samo na običan narod, sirotinju....već na sve, od čistača ulice do predsednika - isto.
Ovakvi kakvi smo, kada kod nas sve funkcioniše po sistemu - prejebotine, + mito i korupcija u svim sverama....nećemo mi nikada ući tamo. Takve da nas prime  Smile....pa mi bi smo za njih bili opasan virus.

Neko od nas da poseče 1 kubik drva za ogrev, može da završi 6 meseci u zatvoru, a političara uhvate s koferčetom, 100.000 evrića za mito....i nikom ništa. Čovek više nije zamenik guvernera....sada je savetnik. I takvi hoćemo u EU?

Neprestana mantra naših 'evropejaca' o EU me strašno podseća na nešto. Kao kada neko stalno govori o Bogu, kune se, zaklinje u njega....a nije istinski - vernik.
Ima izreka koja kaže:
Mnoge ima crkva - ali ih nema Bog;
Mnoge ima Bog - ali ih nema crkva.

Takvi su mi mnogi ovi naši 'evropejci'.
IP sačuvana
social share
Moral je sloziti se sam sa sobom da je neko drugi kreten. A etika je naučno to dokazati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ne bih ja baš rekao da naš narod (hoće- neće) u EU pošto je to trenutno političko pitanje na kojem se grade izborne kampanje radi dolaska na vlast.

EU donosi sta ali mene najviše raduje što će doneti i odgovornost.
Tada će se videti da će se većina onih koji "nisu za EU" veoma lako snaći i prilagoditi pošto će raditi kao i dosad (kamo sreće boljih plata i radnih mesta), a naš običan čovek hoće da radi.
Nasuprot njima većina onih koji "su za EU" će se naći u čudu pošto će konačno morati da pomere bulju i krenu nešto da rade pa će tek onda videti "od čega zavisi" i šta je to što "nema alternativu".

Znaci, za tebe je normalan zivot u stvari nenormalan Smile Pa logicno da ce morati da se radi ... I sada se radi, ali za mnooogo manje pare, a i pola Srbije ne moze da nadje posao ... to je problem.
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

EU donosi sta ali mene najviše raduje što će doneti i odgovornost.

Znaci, za tebe je normalan zivot u stvari nenormalan Smile Pa logicno da ce morati da se radi ... I sada se radi, ali za mnooogo manje pare, a i pola Srbije ne moze da nadje posao ... to je problem.
Pitaš li se zašto pola Srbije ne može da nađe posao? Pomisliš li kakve su bile dosadašnje privatizacije....zašto u 90% njih, novi vlasnici prvo što gledaju je - da se oslobode radnika. Ili im daju otkaz direktno ili indirektno ( nateraju ljude da sami daju otkaze zbog užasnih uslova rada), proglašavaju ih tehnološkim viškovima, ili im nude podsticajna sredstva (pare) ako daju otkaz. Da li je to normalno?? Valjda, ako je nešto prodato, novi vlasnik treba da nastavi da se bavi istom delatnošću, da uloži sredstva, vremenom poveća obim delatnosti preduzeća, uposli nove radnike.... a ne da isti dobijaju šut-kartu. Da 30 i više godina rada prodaju za 2-3 mesečne evropske plate...jer, ako ostanu, mogu samo da očekuju da budu isterani iz preduzeća za mnogo manje pare...ili bez dinara.
Pomisliš li nekada da je ova naša privatizacija (rasprodaja) vrlo sumnjiva. Možda namerno, tendenciozno takva, da bi neki sutra imali opravdanje da drobe: EU, EU, EU.....investicije, pare, nova radna mesta, veće plate.... Da ne pričamo da su se pojedinci debelo, masno ovajdili u ovakvim privatizacijama (Vlahović & com.)

Pomisliš li zašto je Hrvatska prodala strancima vrlo mali deo svoje imovine, zašto Slovenija nije prodala ništa. Ako je ta EU ''izvor života'', zašto slovenci ne prodadoše strancima Gorenje, Fruktal, Merkator.... još se šire po okolnim zemljama.Nisu ništa prodali, a ipak ušli u EU.  Smile Kako, zašto? Ili samo za Srbiju važe neka druga, posebna, nakaradna pravila?
IP sačuvana
social share
Moral je sloziti se sam sa sobom da je neko drugi kreten. A etika je naučno to dokazati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung d900i
Da bi smo ušli u EU, prvo mi sami trebamo da u Srbiji 'stvorimo' EU. Temelj svega je - zakonodavstvo. Da konačno, istinski postanemo pravno uređena država. Da zakon ne postoji samo na papiru, da se ne sprovodi u delo selektivno... samo na običan narod, sirotinju....već na sve, od čistača ulice do predsednika - isto.
Ovakvi kakvi smo, kada kod nas sve funkcioniše po sistemu - prejebotine, + mito i korupcija u svim sverama....nećemo mi nikada ući tamo. Takve da nas prime  Smile....pa mi bi smo za njih bili opasan virus.

Neko od nas da poseče 1 kubik drva za ogrev, može da završi 6 meseci u zatvoru, a političara uhvate s koferčetom, 100.000 evrića za mito....i nikom ništa. Čovek više nije zamenik guvernera....sada je savetnik. I takvi hoćemo u EU?

Neprestana mantra naših 'evropejaca' o EU me strašno podseća na nešto. Kao kada neko stalno govori o Bogu, kune se, zaklinje u njega....a nije istinski - vernik.
 Ima izreka koja kaže:
Mnoge ima crkva - ali ih nema Bog;
Mnoge ima Bog - ali ih nema crkva.

Takvi su mi mnogi ovi naši 'evropejci'.

Druže pa u tome i jeste fora, mi nismo primljeni još u EU zbog toga što nismo još promenili sistem... Inače da nam je sistem dobar, mislim da bi najmanji problem bio ući u EU, što verovatno onda ne bismo ni morali...mislim ne moramo ni sad... ali shvataš poentu...
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 22:17:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.