Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 15:16:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 701 702 704 705 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto mrzim Ameriku  (Pročitano 1146361 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Cak su i napravili seriju pre nekog vremena, gde Bill Nye, tkz.  "naucnik" koji je isto tako pre imao seriju, kaze slicno. 

Stvar je u tome, da nauka to, u stvarnosti, ne podrzava, i vecina ovih stvari (kada konsultuju nauku, a u vecini slucajeva to ne rade), je bazirano na pogresnom shvatanju o cemu pricaju.

pa dobro cela tvoja prica je na mestu, ali sta je netacno u ovom konkretnom snimku? ne vidim tu nikakav problem. jos je i simpatican. ne znam sta ce posle jer su otkrili tek dva od cetiri polja pa se snimak zavrsio

nasao sam drugi deo. u istom stilu. u sustini nista posebno.
Sta si hteo da pokazes ovim snimkom? pricaju vrlo ocigledne i opstepoznate stvari
« Poslednja izmena: 08. Mar 2018, 16:23:31 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
Citat: inicio link=topic=459218.  msg12403182#msg12403182 date=1520519400
nije vise zena nego covek.  .  .  

nije trudnica nego trudni covek.  .  .  

nema mama i tata nego roditelj jedan i roditelj dva.  .  

:P

"Call expectant mothers 'pregnant people', the Government suggests" XD

https://www. telegraph. co. uk/news/2017/10/23/call-expectant-mothers-pregnant-people-government-suggests/

Citat: dabisha link=topic=459218. msg12403215#msg12403215 date=1520522121
Citat: wowsocIever link=topic=459218. msg12403063#msg12403063 date=1520466219
Stvar je u tome, da nauka to, u stvarnosti, ne podrzava, i vecina ovih stvari (kada konsultuju nauku, a u vecini slucajeva to ne rade), je bazirano na pogresnom shvatanju o cemu pricaju.  

pa dobro cela tvoja prica je na mestu, ali sta je netacno u ovom konkretnom snimku? ne vidim tu nikakav problem.  jos je i simpatican.  ne znam sta ce posle jer su otkrili tek dva od cetiri polja pa se snimak zavrsio

nasao sam drugi deo.  u istom stilu.  u sustini nista posebno.
Sta si hteo da pokazes ovim snimkom? pricaju vrlo ocigledne i opstepoznate stvari

Kao sto rekoh:

"Stvar je u tome, da nauka to, u stvarnosti, ne podrzava, i vecina ovih stvari (kada konsultuju nauku, a u vecini slucajeva to ne rade), je bazirano na pogresnom shvatanju o cemu pricaju. "

Glavni problem je sto oni to koriste da kazu: pol je socijlani konstrukt (i kada kazu "socijalni konstrukt", pre svega misle da je to (nepravedno) gurano na sve ljude), isto tako i gender, itd.  Ali pol ("sex") nije socijalni konstrukt.  Intersex, recimo, nije treci pol, niti neki pol izmedju/oba (hermafrodit), kao sto sam opis kaze, vec abnormalitet/mutacija, i u vecini slucajeva takve osobe ne mogu da se razmozavaju.  Na sta se pol i svodi I stoga, dva razlicita pola, koja imaju dve razlicite reprodutkivne funkcije.  Dalje, stvar je u tome sto ti i koji mogu da se razmozavaju (opet, ako imaju odredjene mutacije), to rade kao ili zena ili muskarac.

Kao recimo ovde: https://www. autostraddle. com/its-time-for-people-to-stop-using-the-social-construct-of-biological-sex-to-defend-their-transmisogyny-240284/

Drugim recima, stvari na kojima oni baziraju svoje tvrdnje jesu tacne - ali nisu njihove tvrdnje.  Isto tako i za gender; do ~50-ih su se "sex" i "gender" koristili da znace istu stvar, a onda su feministkinje dosle (pocevsi od "The Second Sex" knjige), par sociologa, i poceli da tvrde da je gender = socijalna konstrukcija, a sex = posebno (biologija).  S' tim da prvo nije tacno, jer kada kazu "gender is a social construct", oni misle da nema nikakve razlike izmedju muskaraca i zena (pre svega u mozgu).  Ima dosta primera za to i zasto nije tacno, al' to je vec druga prica.  Da sa vratim na ovo, onda dodje do ovakvih stvari: Ako neces da budes sa trans osobom, to je "transphobic".  Ako neces da budes za "zenom" koja ima penis, to je transphobic.  Ako lezbejke nece da budu sa trans-woman. . .  one su "transphobic" takodje, pre svega jer ih "society" uci tome, i vrlo je moguce da ako neces da budes sa takvom osobom, da je imalo uticaj na tebe.

Treba napomenuti da to nema bas neke veze as trans osobama, pre svega jer to sve dolazi od ideologije.  Cak sta vise, ima dosta trans osoba koji to odbijaju u potpunosti, pre svega jer dosta drugih tvrde da bi bio "trans", ne treba ti rodna disforija, a isto tako i da ne moras da pokusas da predjes u suprotni pol, dovoljno je da budes recimo "non-binary" (gde binary dodje muskarci & zene), i to moze da se racuna kao "trans", jer njihov identitet nije u saglasnosti sa njihovim polom.  Tako non-binary osobe mogu biti gej ili lezbejke: hxxp:|| www. montanakaimin. com/opinion/queeries-non-binary-people-get-to-be-gay-too/article_af46615e-bff1-11e7-aab7-33177fdf6bed. html

Citat: 8Kristal link=topic=459218. msg12403093#msg12403093 date=1520489347
Ide se na ubacivanje "zamenica", koje bi u jeziku označavale pripadnike onih koji su "drugačiji".  Dakle, ako na zapadu vidite osobu, vi ne smete da predpostavite kog je pola ta osoba (svet je pun iznenađenja), jer ako niste sigurni, onda postoje zamenice "Ze, Sie/Zie, Ey, Per" i tako morate da im se obraćate.  Zamislite da gajite decu na zapadu danas??!!

Yep. . .  pre svega, te zamenice se koriste po njihovom izboru, bez obzira na to kako izgledaju (ilti, gender expression), jer moze da se razlikuje od njihovog identiteta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Kao sto rekoh:

"Stvar je u tome, da nauka to, u stvarnosti, ne podrzava, i vecina ovih stvari (kada konsultuju nauku, a u vecini slucajeva to ne rade), je bazirano na pogresnom shvatanju o cemu pricaju. "

Glavni problem je sto oni to koriste da kazu: pol je socijlani konstrukt (i kada kazu "socijalni konstrukt", pre svega misle da je to (nepravedno) gurano na sve ljude), isto tako i gender, itd.  Ali pol ("sex") nije socijalni konstrukt.  Intersex, recimo, nije treci pol, niti neki pol izmedju/oba (hermafrodit), kao sto sam opis kaze, vec abnormalitet/mutacija, i u vecini slucajeva takve osobe ne mogu da se razmozavaju.  Na sta se pol i svodi I stoga, dva razlicita pola, koja imaju dve razlicite reprodutkivne funkcije.  Dalje, stvar je u tome sto ti i koji mogu da se razmozavaju (opet, ako imaju odredjene mutacije), to rade kao ili zena ili muskarac.

Kao recimo ovde: https://www. autostraddle. com/its-time-for-people-to-stop-using-the-social-construct-of-biological-sex-to-defend-their-transmisogyny-240284/

pazi mozda "oni" grese ali bil naj nije pogresio ni u cemu sto je rekao koliko ja znam. rekao je da neke ribe mogu da menjaju pol. i rekao je da je se pol i rod razlikuju..

sad sta ovi frikovi prave od toga je druga stvar. ali u osnovi, kolko znam, nauka se ne protivi tome da je pol i rod nesto donekle razlicito. da dok je pol gotovo iskljucivo muski ili zenski, rod je delom socijalno a ne samo bioloski odredjen...
ali to je opet izrazita manjina medju nama koji se uklapamo u podelu musko zensko.

pored toga tu su i pederi, npr, koji jesu muskarci i po polu i po rodu ali nisu po licnim preferencijama... ponovo, izrazita manjina.
ali postoje

Drugim recima, stvari na kojima oni baziraju svoje tvrdnje jesu tacne - ali nisu njihove tvrdnje.  Isto tako i za gender; do ~50-ih su se "sex" i "gender" koristili da znace istu stvar, a onda su feministkinje dosle (pocevsi od "The Second Sex" knjige), par sociologa, i poceli da tvrde da je gender = socijalna konstrukcija, a sex = posebno (biologija).
da. promenili su znacenje reci i to je sad prihvaceno. uz tvoju sledecu napomenu:

S' tim da prvo nije tacno, jer kada kazu "gender is a social construct", oni misle da nema nikakve razlike izmedju muskaraca i zena (pre svega u mozgu). 

slazem se. s tim da je prvo samo delimicno tacno. rod je i bioloska i socijalna "konstrukcija" u nedostatku bolje reci trenutno.

upoznao sam u srbiji devojku koju su zaludeli tim zenskim studijama.. na antropologiji valjda. tvrdila mi je da je jedina razlika izmedju muskaraca i zena u vaspitanju. nisam je ostavio na miru dok nije ostala zamisljena da sedi.
sto je porazno jer je ocigledno da zene imaju sise. pa nemaju ih slucajno. a ona je zena i uspeva da porice cinjenicu da ima sise iako ih svaki dan vidi i dodiruje.
ludilo

ja sam ubedjen da ovakve tripove vecina normalnih ljudi tolerise zato sto su makar formalno fini i kulturni i sto ih u sustini boli uvo za nesto sto misle da nema veze sa njima.

treba znati gledati svoja posla
« Poslednja izmena: 08. Mar 2018, 21:04:39 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
"pazi mozda "oni" grese ali bil naj nije pogresio ni u cemu sto je rekao koliko ja znam.  rekao je da neke ribe mogu da menjaju pol. i rekao je da je se pol i rod razlikuju.."

Pa, pre svega, pocevsi od: "They used to think there were just two settings - male, and female".  Intersex nije "nesto trece". Intersex, pre svega, postoji odavno, i to nije neki treci pol, vec mutacija; te osobe, po mom misljenju i istrazivaju, su male ili female, kako god obrnes ili okrenes, ili u najgorem slucaju "ne u potpunosti", pre svega ako ne mogu da se razmozavaju. To ne znaci da "intersex" ne postoje, ili da nemaju svojih problema - recimo, jedan od prvih koji je mislio da je "rod spektrum", je uradio operaciju na jednom decaku sa takvim problemima i pokusao da ga odgoji kao zensko... sto nije proslo). Isto tako su jedni drugi pokusali sa 14 decka, od kojih (ili bolje reci, 13, jer jedan nije hteo da razgovara o tome) 60% njih su sami od sebe shvatili da nisu zene/devojke.

Rod, i ja mislim, jeste delom socijalan - pre svega tako reci ti "gender roles", ili recimo plavo je "muska" boja, crveno "zenska", itd. Problem je sto, od feminista pa do ovih drugih, oni kazu da je kompletno socijalna konstrukcija sto nije tacno. Zena je zena bez obzira kako se oblaci, ponasa, i slicno; "tomboy", naziv za nekoga ko je zensko a ponasa se tipicno musko, je jos uvek zena.

I ignorisu da dosta tih razlika potice od pola. Jedan je otpusten iz Googla jer je napisao memo u vezi toga, koji je se rasirio i neko pustio izvan Googla, i... eh. Ako te zanima:

theglobeandmail.com/opinion/no-the-google-manifesto-isnt-sexist-or-anti-diversity-its-science/article35903359/

I za neke razlike, koje su vec bile poznate:

https://stanmed.stanford.edu/2017spring/how-mens-and-womens-brains-are-different.html

Po mom vidjenju, brain sex + sex = gender. Ima i nekih naznaka da trans zene imaju slican mozak kao bioloske zene, ali to je par studija i treba odraditi jos dosta drugih pa videti da li je to tako ili ne.

E sad, ovi treci smatraju da se neko "oseca" kao zena onda je zena, ili ako se oseca kao muskarac onda je muksarac, itd. Ima i onih koji se identifikuju kao da ni muskarac, ni zena, ali blize zeni (iliti, non-binary woman).

Iskren da budem, mene to bas i ne zanima... pre svega, sta neko misli da jeste, nije, i slicno, vec ideologija iza toga, i guranje iste na druge ljude, i pre svega decu.  Dosta trans osoba se isto tome protive, jer biti "trans" ili uopste neki rod nije "osecaj"; rodna disforija jeste i pre svega je "distress" (ne znam kako bih preveo, a Google nije u pomoci, haha), tako reci anksioznost i druge stvari zbog bioloskog delova (penis, ili grudi, itd).

Citat
upoznao sam u srbiji devojku koju su zaludeli tim zenskim studijama.. na antropologiji valjda. tvrdila mi je da je jedina razlika izmedju muskaraca i zena u vaspitanju. nisam je ostavio na miru dok nije ostala zamisljena da sedi.
sto je porazno jer je ocigledno da zene imaju sise. pa nemaju ih slucajno. a ona je zena i uspeva da porice cinjenicu da ima sise iako ih svaki dan vidi i dodiruje.
ludilo

Uzas XD

Citat
ja sam ubedjen da ovakve tripove vecina normalnih ljudi tolerise zato sto su makar formalno fini i kulturni i sto ih u sustini boli uvo za nesto sto misle da nema veze sa njima.

Yep. Problem nastaje, ipak, zbog vec navedenih stvari; guranje svoje ideologije na druge ljude i decu, sto dosta njih su u LGTB i tako reci predstavljaju "trans" ljude, kada guraju da se menjaju vc-i i slicne stvari u "rod neutralno", kada kazu da moras da ih zoves x ili y, jer ako to neces da uradis to je "akt nasilja", itd. Kanadu sam vec pomenuo i Jordan Petersona, cela rasprava se svodi na to da covek nece da ga zakonom teraju kako nekoga da oslovi.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2018, 22:36:38 od wowsoclever1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
boja kao i mnogo toga drugog...izaziva podsvesnu reakciju...

u upravo zbog te reakcije se i dozivljava kao zenska ili muska...

znaci nije zbog boje...nego zbog reakcije...

slicno je i sa mirisima...i mnogo toga drugog...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж

nema mama i tata nego roditelj jedan i roditelj dva..

Probali kod nas, u formularu kada upisuješ dete u školu... Majke se pobunile.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
I ignorisu da dosta tih razlika potice od pola. Jedan je otpusten iz Googla jer je napisao memo u vezi toga, koji je se rasirio i neko pustio izvan Googla, i... eh. Ako te zanima:

theglobeandmail.com/opinion/no-the-google-manifesto-isnt-sexist-or-anti-diversity-its-science/article35903359/

to ignorisanje je neka cudna patologija.
ili borba za moc.. ili samo za normalnost sto izadje na isto ako se svoj osecaj normalnog namece.

za ovoga iz gugla znam. koliko se secam, on je napisao izvestaj koji su trazili od njega. skandal je izbio tek kad je taj javno dostupni izvestaj, bar sto se tice zaposlenih, posle izvesnog vremena neko dao medijima

a ako su lagali mene i ja lazem vas.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
dobro
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
to ignorisanje je neka cudna patologija.
ili borba za moc.. ili samo za normalnost sto izadje na isto ako se svoj osecaj normalnog namece.

za ovoga iz gugla znam. koliko se secam, on je napisao izvestaj koji su trazili od njega. skandal je izbio tek kad je taj javno dostupni izvestaj, bar sto se tice zaposlenih, posle izvesnog vremena neko dao medijima

a ako su lagali mene i ja lazem vas.

Heh, realno ima vise razloga. Zbog moci ($$), jer dobijaju pare za razne stvari, recimo da povecaju brojeve zena u STEM-u, ili uopste drugim poljima koje njima odgovaraju, za studije, i razlicite druge stvari.

Sto me podseca, ima recimo u Australiji, gde su isprobali da zaposle ljude za odredjenu poziciju tako sto su sklonili pomen imena, roda, i slicno, i saznali da kada to urade, muskarci su imali vece sanse da budu zaposleni. Kada je sve to prisutno, zene su 2.9% vise imale sanse da budu izabrane. Naravno, batalili su to i nastavili sa ovim drugim heh.

http://www.abc.net.au/news/2017-06-30/bilnd-recruitment-trial-to-improve-gender-equality-failing-study/8664888

Jer ako nema razlike izmedju zena i muskaraca, zasto ima razlike gde ko radi, studira, i slicno? Naravno, tada odbijaju "licni izbor", jer ipak, nema razlika, i krive (samo) stereotipe, diskriminaciju, patriajrhiju, itd. Evo pre par dana recimo, da tehnoloske firme/mesta treba da se otarase "geeky" stuff, kao recimo posteri od Star Treka, jer mogu da imaju negativan uticaj na izbor zena da izaberu takvu profesiju:

https://www.thecollegefix.com/post/42382/

I sto dalje ides, postaje sve smesnije. Recimo, ovde: https://www.campusreform.org/?ID=10338     krive "muske" ideale za manjak zena u STEM-u, ideale kao sto su "postavljati dobra pitanja", "motivacija", "kapacitet za abstraktno i racionalno razmiljanje", itd. Sto zbog "ideala", sto zbog toga sto misle da zene imaju problema sa takvim stvarima. Bazirano na 8 uceninca,  

Naravno, ima tu i drugih razloga, recimo dobre namere, ali dosta ljudi imaju dobre namere; to ne znaci da stvare koje rade su dobre.

Sto se James Damore-a tice, po mom secanju on je sam odlucio da napise to i (mislim?) podelio sa par ljudi, pre nego sto su drugi pustili to u medije. Po raznim medijima su ga vukli i napadali, pricali kako je "miljenik alternativnih desnicara", kako je seksista, i razne slicne gluposti.

Sada ih tuzi zbog diskriminacije sa par drugih ljudi, videcemo sta ce biti od toga.

Bice interesantno videti kuda ce sve ovo, tkz. "Socijalna pravda" ici. Jer, jeste da je pocelo iz akademije/fakulteta, i da je samo to u pitanju lakse bi, ali je se rasirilo prakticno svuda. Video sam i crkve koje guraju stvari koje bi lagano spale u "intersektialnost", pokusali su da se uguraju medju ateiste (ovde ima detalji: http://phawrongula.wikia.com/wiki/Atheism%2B ) i naprave tkz. "Ateism+", gde nije dovoljno da ne verujes u Boga, vec su povezivali sa socijalnom pravdom. S' tim da je to propalo, ali ima ih i ovako. Skoro su gurali feministkinju jednu u Australiji da ide na "Globalnu konvenciju za Ateiste", dosta su ih ispljuvali zbog toga, i na kraju je cela otkazana zbog manjka zainteresovanih ljudi.

Ugurali su isto ta sranja u Hollywood (po barem nekim stvarima sto sam procitao), pre svega u agencijama, gurali su i u stripove (Marvel), i to je vecinom skoro propalo, jer ljudi su prestali da kupuju (delom i zbog losih pisaca), sto se moze vise videti ovde: https://www.oneangrygamer.net/2017/12/marvels-sjw-comics-getting-cancelled/47184/

Dosta ih ima i u novinarstvu. Neki hoce da guraju to i u nize skole po onome sto sam video. I dosta kompanija. Pre par meseci u Applu, "sef razlicitosti" (nesto sto su ugurali i fakultete, isto tako "oficir razlicitosti") je rekla kako "Moze da bude 12 belih, plavookih, plavokosih muskaraca u sobi, i bili bi 'razliciti', zbog svojih iskustava". Sto, naravno, nije dobro proslo i dobila je dosta kriticizma... posle kojih je dala otkaz, i izvinila se, pa su zatim doveli drugu osobu koja ima slican pogled kao kompanija. https://nypost.com/2017/11/17/apples-diversity-chief-lasts-just-six-months/

Dok recimo, u Britaniji, jedna trans osoba je bila dovedena u jednu politicku partiju da sluzi kao savetnik za jednakost. Sta je malo smesno, je to da je par meseci ranije dobila otkaz od L'Oreal-a, jer je rekla (prema Critical Race Theory), da su svi belci rasisti haha.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 701 702 704 705 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 15:16:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.