Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 18:53:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 703 704 706 707 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto mrzim Ameriku  (Pročitano 1146434 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
to ignorisanje je neka cudna patologija.
ili borba za moc.. ili samo za normalnost sto izadje na isto ako se svoj osecaj normalnog namece.

za ovoga iz gugla znam. koliko se secam, on je napisao izvestaj koji su trazili od njega. skandal je izbio tek kad je taj javno dostupni izvestaj, bar sto se tice zaposlenih, posle izvesnog vremena neko dao medijima

a ako su lagali mene i ja lazem vas.

Heh, realno ima vise razloga. Zbog moci ($$), jer dobijaju pare za razne stvari, recimo da povecaju brojeve zena u STEM-u, ili uopste drugim poljima koje njima odgovaraju, za studije, i razlicite druge stvari.

Sto me podseca, ima recimo u Australiji, gde su isprobali da zaposle ljude za odredjenu poziciju tako sto su sklonili pomen imena, roda, i slicno, i saznali da kada to urade, muskarci su imali vece sanse da budu zaposleni. Kada je sve to prisutno, zene su 2.9% vise imale sanse da budu izabrane. Naravno, batalili su to i nastavili sa ovim drugim heh.

http://www.abc.net.au/news/2017-06-30/bilnd-recruitment-trial-to-improve-gender-equality-failing-study/8664888

Jer ako nema razlike izmedju zena i muskaraca, zasto ima razlike gde ko radi, studira, i slicno? Naravno, tada odbijaju "licni izbor", jer ipak, nema razlika, i krive (samo) stereotipe, diskriminaciju, patriajrhiju, itd. Evo pre par dana recimo, da tehnoloske firme/mesta treba da se otarase "geeky" stuff, kao recimo posteri od Star Treka, jer mogu da imaju negativan uticaj na izbor zena da izaberu takvu profesiju:

https://www.thecollegefix.com/post/42382/

I sto dalje ides, postaje sve smesnije. Recimo, ovde: https://www.campusreform.org/?ID=10338     krive "muske" ideale za manjak zena u STEM-u, ideale kao sto su "postavljati dobra pitanja", "motivacija", "kapacitet za abstraktno i racionalno razmiljanje", itd. Sto zbog "ideala", sto zbog toga sto misle da zene imaju problema sa takvim stvarima. Bazirano na 8 uceninca,  

Naravno, ima tu i drugih razloga, recimo dobre namere, ali dosta ljudi imaju dobre namere; to ne znaci da stvare koje rade su dobre.

Sto se James Damore-a tice, po mom secanju on je sam odlucio da napise to i (mislim?) podelio sa par ljudi, pre nego sto su drugi pustili to u medije. Po raznim medijima su ga vukli i napadali, pricali kako je "miljenik alternativnih desnicara", kako je seksista, i razne slicne gluposti.

Sada ih tuzi zbog diskriminacije sa par drugih ljudi, videcemo sta ce biti od toga.

Bice interesantno videti kuda ce sve ovo, tkz. "Socijalna pravda" ici. Jer, jeste da je pocelo iz akademije/fakulteta, i da je samo to u pitanju lakse bi, ali je se rasirilo prakticno svuda. Video sam i crkve koje guraju stvari koje bi lagano spale u "intersektialnost", pokusali su da se uguraju medju ateiste (ovde ima detalji: http://phawrongula.wikia.com/wiki/Atheism%2B ) i naprave tkz. "Ateism+", gde nije dovoljno da ne verujes u Boga, vec su povezivali sa socijalnom pravdom. S' tim da je to propalo, ali ima ih i ovako. Skoro su gurali feministkinju jednu u Australiji da ide na "Globalnu konvenciju za Ateiste", dosta su ih ispljuvali zbog toga, i na kraju je cela otkazana zbog manjka zainteresovanih ljudi.

Ugurali su isto ta sranja u Hollywood (po barem nekim stvarima sto sam procitao), pre svega u agencijama, gurali su i u stripove (Marvel), i to je vecinom skoro propalo, jer ljudi su prestali da kupuju (delom i zbog losih pisaca), sto se moze vise videti ovde: https://www.oneangrygamer.net/2017/12/marvels-sjw-comics-getting-cancelled/47184/

Dosta ih ima i u novinarstvu. Neki hoce da guraju to i u nize skole po onome sto sam video. I dosta kompanija. Pre par meseci u Applu, "sef razlicitosti" (nesto sto su ugurali i fakultete, isto tako "oficir razlicitosti") je rekla kako "Moze da bude 12 belih, plavookih, plavokosih muskaraca u sobi, i bili bi 'razliciti', zbog svojih iskustava". Sto, naravno, nije dobro proslo i dobila je dosta kriticizma... posle kojih je dala otkaz, i izvinila se, pa su zatim doveli drugu osobu koja ima slican pogled kao kompanija. https://nypost.com/2017/11/17/apples-diversity-chief-lasts-just-six-months/

Dok recimo, u Britaniji, jedna trans osoba je bila dovedena u jednu politicku partiju da sluzi kao savetnik za jednakost. Sta je malo smesno, je to da je par meseci ranije dobila otkaz od L'Oreal-a, jer je rekla (prema Critical Race Theory), da su svi belci rasisti haha.
Apsolutno se slazem sa svim recenim.  Ko da sam ja pisao Smiley
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile

normalno da se slazes... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
Apsolutno se slazem sa svim recenim.  Ko da sam ja pisao Smiley

Drago mi je Smiley

Ima sada jedan, naleteh... koji prica o igrama, i kako ima previse "desnicarskih" ideja u njima...

"First, rightwing ideologies have been overrepresented and dominant throughout the history of video games. Although affected by context, video games have long focused on the expulsion of “aliens” (Space Invaders to XCOM), fear of impure infection (Half-Life to The Last of Us), border control (Missile Commander to Plants vs Zombies), territory acquisition (Command & Conquer to Splatoon), empire building (Civilization to Tropico), princess recovery (Mario to Zelda), and restoration of natural harmony (Sonic to FarmVille)."

Space Invaders... FarmVille... ne mozes ovo da izmislis...

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/12/video-games-fuel-rise-far-right-violent-misogynist
« Poslednja izmena: 13. Mar 2018, 01:01:03 od wowsoclever3 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Majka kretena je uvek trudna.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 403

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile

inace netradicionalne orjentacije...

ovako najblaze receno... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Riknuo taster :

Adrian Lamo, former hacker who turned in Chelsea Manning, dead at 37

"Adrian Lamo, the former hacker who reported Chelsea Manning to US authorities for leaking hundreds of thousands of classified State Department records, has died at the age of 37..."  .

https://arstechnica.com/information-technology/2018/03/adrian-lamo-former-hacker-who-turned-in-chelsea-manning-dead-at-37/
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
Prijavio tetkicu  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
Kakav život je vodio, dugo je i živeo.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 703 704 706 707 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 18:53:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.353 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.