Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Mar 2026, 03:32:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 261
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Е.У. ?  (Pročitano 413736 puta)
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 3510
Румунима недостаје комунизам

Због сиромаштва које погађа све више људи, заборављају се злочини комунизма, укидање људских слобода, глад, зиме без грејања... Добар део Румуна данас сматра да "добро живели" у комунизму, показује резултат анкете која је објављена данас, а коју преносе медији.
Сматран је краљем комунизма: Николај Чаушеску
Анализа анкета указује да, и поред тога што комунизам сматрају незаконитим, репресивним и криминалним, значајан број Румуна сада има позитивину перцепцију комунизма: 61 одсто се изразило да је комунизам "добра идеја", а то је осам одсто више него пре четири године. 
Готово половина Румуна, 49 одсто, сматра да је до 1989. године живело боље, 14 одсто је одговорило да живи исто као пре, док 23 одсто каже да боље живи сада. 
Иако кажу да су у комунизму боље живели, анкетирани Румуни у већини - 69 одсто, сматрају да је у комунизму било негативно укидање слободе, 47 одсто је навело сиромаштво, несташицу хране и других потребних ствари, 11 одсто указује на цензурисање информација, а тек шест одсто је поменуло диктатуру, а четири одсто указује на злочине, тортуру и друго страдање. 
Ове године је драстично опао животни стандард због мера штедње које су предузеле власти, док становништво не осећа да има перспективу да ће се у блиској будућности нешто поправити. 
Почевши од 1. јула, Влада Емила Бока је - упркос протестима и све учесталијим демонстрацијама - смањила плате у државном сектору за 25 одсто, укинула све додатке на плате, повећала ПДВ са 19 на 24 одсто, ограничила помоћ за грејање, социјалну помоћ, узима кредите и најављује да ће се те мере наставити и у 2011. години, док нема наговештаја привредног раста.

IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Nokia 
Mijailo, ubica švedske ministarke na samrti

Mijailo Mijailović (32), ubica švedske ministarke inostranih poslova Ane Lind, koji je osuđen na doživotnu robiju, teško je bolestan, obolela mu je jetra i u lošem je psihičkom stanju, pišu švedski mediji. Mediji su objavili da Mijailu otkazuje jetra zbog jakih lekova kojima se kontrolišu njegovi psihički poremećaji.

Iako je nepobitno utvrđeno da je teško psihički oboleo, umesto u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa, on se nalazi u maksimalno obezbeđenom zatvoru "Kumla" u Švedskoj.

Zbog toga je u Švedskoj pokrenuta polemika s pitanjem ko je u pravu - oni koji su ga na osnovu dokaza osudili kao uračunljivog ubicu ili psihijatri koji su nepobitno utvrdili da je reč o osobi s teškim psihičkim poremećajima, koja bi morala ostatak života da provede u bolnici.

Mijailo Mijailović, sin srpskih emigranata, 10. septembra 2003. godine napao je Anu Lind u robnoj kući "NK” u centru Stokholma i ubo je više šuta nožem u grudi, stomak i ruke. Pobegao je, a švedska ministarka je od zadobijenih povreda preminula sutradan.

Švedska policija je sprovela opsežnu istragu i na osnovnu snimka sigurnosnih kamera u robnoj kući identifikovala i posle nekoliko dana uhapsila osumnjičenog. Iako se u prvom trenutku sumnjalo da je motiv napada na švedsku ministarku koju je većina državljana te kraljevine videla kao buduću premijerku bilo njeno političko angažovanje, u istrazi je ipak utvrđeno da ju je ubio psihički oboleo mladić. Posle njegovog hapšenja, u srpskoj i švedskoj javnosti pominjano je kako je mladić imao teško detinjstvo pored oca koji je maltretirao majku, sestru i njega.

Mijailović je 23. marta 2004. osuđen na doživotnu robiju, a kaznu služi u zatvoru "Kumla”. Odbijao je komunikaciju sa drugim osuđenicima, a imao je nekoliko manjih incidenata kad su ostali zatvorenici vikali na njega i pretili mu smrću. U septembru 2004. odrekao se švedskog državljanstva i od tada je samo državljanin Srbije. Tada je podneo i zahtev da kaznu služi u srpskom zatvoru jer je smatrao da će tamo biti bezbedniji. Ali to mu nije odobreno.

Godinu dana pošto se odrekao švedskog državljanstva, u septembru 2005, pred dvogodišnjicu ubistva Ane Lind, Mijailović je pokušao da se ubije tako što je sebi isekao vene. Prebačen je u psihijatrijsku kliniku, ali je posle nepunih mesec dana vraćen u zatvor. 

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/85395/Mijailo-ubica-svedske-ministarke-na-samrti
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Bosch pumpa
Anita Milder (33) i Gojcen Dahan (50), koji su se sa troje dece doselili u Pirot i preživljavaju veliku porodičnu dramu nakon što je Gojcen uhapšen po poternici Interpola zbog navodne otmice rođene dece, venčali su se juče u pirotskom zatvoru. Porodica Dahan najavljuje prelazak u pravoslavnu veru i venčanje u crkvi. Pravoslavlje je, kažu, pravo otkrovenje za njih i biće im čast da budu pravoslavci.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/regioni/story/134952/Holan%C4%91ani+se+ven%C4%8Dali+u+zatvoru.html

Holanđani baš nešto gotive Srbiju... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
 Smile Smile Smile
На регионалној верзији сајта за Европу, објављена је вест агенције Асошијејтед прес о потрази за бившим војним лидером босанских Срба, насловљена са "Српска полиција наставља потрагу за оптуженим за геноцид, Ратком Младићем".

Уз текст је фотографија агенције "Гети имиџис" на којој је предизборни плакат лидера напредњака Томислава Николића.

То је плакат из јануара ове године, када је, као заменик председника Српске радикалне странке, Николић био кандидат за председника Србије.

На плакату нема Николићевог имена, већ само слоган "Свим срцем Србија".

Знам Силвио и мени је смјешно... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.13
mob
Qtek 小米
  Принц Владимир Карађорђевић: Срби, Европска унија вас лаже!

недеља, 03. октобар 2010.

Интервју недеље: Принц Владимир Карађорђевић

Принц Владимир Карађорђевић није оптимиста када је реч о будућности Србије. Мада свим срцем жели добро својој отаџбини, каже да се боји да ће се Србија за 10 година свести на „београдски пашалук“. Као припадник краљевске породице, нема право да се меша у политику и каже да му није намера да било кога критикује, али сматра да Србија иде погрешним политичким путем.

- Врло сам забринут и разочаран, посебно у последње 2,5 године. Србија је малтене била принуђена да капитулира и у Уједињеним нацијама поднесе више него компромисну Резолуцију о Косову. По мом мишљењу, то је исто као да смо упаковали Косово у украсну кутију, ставили машну и поклонили га Албанцима.

Мислите ли да је требало да председник Борис Тадић и српска влада другачије поступе?

- Не знам, никад нисам био у позицији да ми је уперен пиштољ у главу, а мислим да су они били под таквом врстом притиска. Никог не оптужујем и не кажем да бих ја могао боље да урадим да сам био на месту премијера или председника. Ако ме питате да ли бих ја могао боље, одговор је: „Не знам.“ Али ако ме питате да ли бих урадио нешто друго, одговор је: „Дефинитивно!“

Ипак, кажете да је политички правац Србије погрешан.

- Мислим да су Русија и Шпанија веома разочарани нашим понашањем у вези са Косовом. После овога, бојим се шта ће бити са Рашком, Војводином... Нисам против Европске уније, али почињем да губим поверење у њихова обећања, јер заузврат траже веома много.

Каква би требало да буде политика Србије?

- Не кажем да не треба да идемо у ЕУ, већ само да измеримо шта добијамо, а шта губимо. Не треба да се продајемо и распарчавамо државу ни по коју цену. Треба добро да проценимо обећања која добијамо и да сагледамо последице својих поступака не за 10 већ за 100 година.

Како видите Србију за 10 година?

- Нажалост, не мислим да ће нам бити лако. У Србији има јако пуно сиромаштва, незапослености... Бојим се да ће нам из ЕУ стизати лажна обећања и да још дуго нећемо постати њихов члан. Са друге стране, цена коју траже да платимо за улазак у ЕУ је превисока. А да ли нас тамо заиста чекају мед и млеко? Видите, чак ни Велика Британија није део монетарне уније, а њихов министар спољних послова Вилијам Хејг прича нам о добробитима ЕУ.

Шта ви можете да урадите за добробит Србије?

- Моја супруга и ја имамо хуманитарну организацију „Мајка и дете“ и пуно путујемо по Европи и промовишемо Србију. Ипак, наши напори, нарочито у иностранству, озбиљније би се схватали када бисмо се ми представљали као део краљевске породице, што нам засад није дозвољено. Овде ми се обраћају са „господине Карађорђевићу“. Амбасадори и конзули имају вишу функцију од мене... Краљевска породица може много да уради за Србију ако јој се то дозволи.

Многи су критиковали то што је ваш рођак, престолонаследник Александар, у тренутку кад пола Србије гладује, у хотелу „Хајат“ славио 25 година брака са принцезом Катарином.

- Знам да је у овом тренутку „опасно“ славити на том нивоу. Ипак, трошак прославе је само један одсто онога што они доприносе кроз свој хуманитарни рад. Такође, верујем да су већи део трошкова покрили спонзори. Био сам на тој прослави и мислим да је то била лепа прилика за промоцију Србије и повод да окупи рођаке који у редовној ситуацији не би дошли овде.

Живите у Немачкој, а у Србији боравите једном годишње. Како вам се овде допада?

- Живим у Немачкој, не зато што то желим, већ зато што је такав стицај околности, али у Србији се осећам као код куће. Овде имамо пуно пријатеља, а где год да идемо, људи нас срдачно дочекују.

Данас путујете у Пећ на устоличење патријарха Иринеја?

- Наш највећи пријатељ је Српска православна црква, од првог дана. Снага Србије зависи од снаге СПЦ, без ње ни Срби не би опстали.

Одлично говорите енглески и немачки, а како се служите српским језиком?

- Учим га, али не свакодневно. Радим по 15-16 сати и немам времена. Кад боравим у Србији, научим по 200-300 нових речи, али их нажалост заборавим. Научио бих га много боље да живим овде. Учим и ћирилицу и схватио сам да ми је лако да је читам, али не разумем шта пише.

Певате ли неке српске песме?

- „Марширала краља Петра гарда“, химну „Боже правде“, „Тамо далеко“...

Несуђени пилот „Јата“

Принц Владимир Карађорђевић, син принца Андреја, са супругом принцезом Бригитом живи у Немачкој. Први пут је дошао у Србију 1991. године, када је са стрицем, принцом Томиславом, присуствовао парастосу свом деди краљу Александру, који је убијен у Марсељу 1934. године. Пре тога, о Србији и свом пореклу знао је мало, јер су се његови родитељи развели кад је имао осам година, а он, његов брат и сестре остали су да живе са мајком, принцезом Киром Мелитом. У његовој радној биографији стоји и да је био професионални возач аутобуса, возач метроа, власник туристичке агенције, а сада има своју ПР агенцију. Неостварена жеља му је да буде пилот „Јата“. Због недостатка новца и лоших оцена није успео да се упише у школу за пилоте. Када је, много година касније, из хобија уписао школу летења, у бившој Југославији избио је рат, па се летења одрекао да би прикупљао новац за хуманитарну помоћ. Тако је и упознао своју супругу, у „Колу српских сестара“. Принцеза Бригита је модни креатор и сву одећу коју носи сама је дизајнирала.

(Alo.rs)
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Ovaj bi da mu "dozvole" da se popne na presto. Ma idi bre, lopov ko i svaki drugi, americki fazon, pravi neke balove i prijeme po hotelima a ovamo skuplja kao neki novac i kuka kako mu ne daju da bude "deo kraljevske porodice". Nek on i dalje vozi taj metro, bilo bi mu pametnije, i nek nauci bolje Srpski  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
марадићу...објасни људима шта је ово Smile Smile

IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...e jebiga @mrgec,
nije on zoolog!?
on je gasterbajter od karijere,covece!
da si mu pokazao gipsanog lava,orla ili propetog konja za pred kapiju,ja bih te razumeo.
ali ovako nesto?on to nije video cak ni u berlinskom zoovrtu!
a,@maradic Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Jebi ga, ti si barem siguran po polozaju rogova da to nije koza, mislim, imas je uzivo u stali pa mozes da uporedis al opet verujem da bi probo i ovu zivotinjku da pomuzes, logikom: ima rog-daje mleko Smile Smile
« Poslednja izmena: 08. Okt 2010, 23:09:56 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Jebi ga, ti si barem siguran po polozaju rogova da to nije koza, mislim, imas je uzivo u stali pa mozes da uporedis al opet verujem da bi probo i ovu zivotinjku da pomuzes, logikom: ima rog-daje mleko Smile Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 261
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Mar 2026, 03:32:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.11 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.