Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 19:26:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 488 489 491 492 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Америку  (Pročitano 253089 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Погибија империје која све вуче на дно

Француски историчар Емануел Тод сматра да САД чека судбина СССР и упозорава да Америка „постаје проблем света“. Напад на Иран може само одложити америчке проблеме јер је платни дефицит САД 2007. достигао билион долара и већи је од дефицита свих осталих држава заједно. Чим долар изгуби статус резервне светске валуте, биће то крај САД у њиховом садашњем виду

Могуће је да ће се то догодити до Олимпијских игара у Пекингу. Вероватније је ипак да ће се одиграти убрзо после њиховог затварања 24. августа и до краја септембра, или до истека трећег квартала, када ће кумулативно дејство различитих компоненти економског заласка, са којим се суочавају САД, достићи своју максималну снагу. Како год било, морамо бити спремни на то да ће САД уз подршку Израела, или Израел уз подршку САД - одлучити да нанесу ракетне и авио-ударе по базама иранских Чувара исламске револуције.

Већ је много ствари које указују на то и добро смишљене "патке" које се пласирају преко медија, и милитантне изјаве представника Израела, који у значајној мери контролише америчку спољну политику и неизбежно надолазеће финансијско-економско разлагање САД. Све оно што може донекле одложити - управо одложити, а не спречити - свима непотребни пожар новог рата. Свима осим неоконзервативаца у САД и Израелу.

Плес на Титанику

Додатни разлог за "убрзавање" агресије на Иран јесте инаугурација новог председника САД до које ће доћи у јануару 2009. године. Ко год заузме место Џорџа Буша у Белој кући, тај човек ће - макар у првој фази - бити обазривији од свог претходника. Као што констатује познати француски политиколог Доминик Муази, последњи преговори председника САД са истомишљеницима у Јерусалиму личили су на "плес на Титанику" и били "кулминација привилегованих односа".

Атомски програм Ирана само је повод за удар који се припрема. Мотиви САД заударају апокалиптичношћу из још неких разлога. Француски историчар Емануел Тод, који се прославио тиме што је прорекао распад СССР 15 година пре него што се то стварно догодило, 2003. објавио је рад "После империје" у којем прогнозира сличну судбину САД. У том раду он је Америку упоредио са Шпанијом 16-17. века, која је све више слабила иако је отимала целокупно злато Новог света. "Данашња театрална војна активност - изјавио је Тод у интервјуу швајцарском листу Ноје цирхер цајтунг неколико месеци после напада САД на Ирак - знак је слабости, а не снаге. А слабост води непредвидљивост. САД ће постати проблем света који је досад мислио да је у њима решење светских проблема".

Тодова изјава немачком Цајту - о томе да "САД пројектују своју унутрашњу дезинтеграцију на цео остали свет" - све време ми је изгледала као претеривање. Али, данас ми се не чини таквом.

Не знам шта ће уследити за америчком хипотекарном кризом, која још није достигла свој врхунац. Можда дефолт кредитних картица? Видећемо, уосталом то и није тако важно. Главно је то што су САД земља која већ годинама живи на дуг. И сам рат у Ираку фактички се води на рачун Кине и низа других азијских држава које (по ингеренцији, или из страха пред непредвидљивом будућношћу?) настављају да купују благајничке записе банкрот државе. Повремено са комичном патетиком критикујући САД за "нарушавање људских права".

Највећи дужник

Половина свих индустријских производа у свету долазила је 1945. године из САД. Сада је Америка постала њихов главни увозник, надајући се да ће раст њене економије обезбедити сектор финансијских услуга. Међутим, у историји империја ничег слично никад није било. Средином 90-их година, финансијске услуге су у америчком бруто производу претекле индустријску производњу и данас чине више од 20 процената БНП (приближно четвртина је - фикција), док на индустријску производњу отпада - мање од десетине. Чак седам десетина америчког БНП чине потрошачки расходи: грађани САД воле да купују на кредит.

Како примећује професор економије Универзитета Харвард Бенџамин Фридман, САД су земља која више од других даје на кредит, а традиционално су биле најутицајније на пољу политике и културе. Некада су САД преузеле ту улогу од Велике Британије, али су данас постале највећа у свету земља - дужник. Њихов утицај заснива се само на војној моћи. А то што производња Холивуда постаје све глупља - симбол је блажене деградације САД, чији се фантастични трговински дефицит мери стотинама милијарди долара сваке године. Дефицит платног биланса САД за прошлу годину достигао је билион долара и већи је него дефицити свих осталих држава заједно. Када долар изгуби улогу светске резервне валуте, а то више није под знаком питања, тој земљи ће доћи крај у њеном данашњем виду.

Признао и Фукујама

Краја САД у њиховом данашњем облику, са различитим степеном драматике и фаталности свестан је и део америчког естаблишмента. У мају је Тајм назвао САД "суперсилом чији се балон невероватном брзином издувава". У интервјуу аустралијском листу Острелијен, Френцис Фукујама, који је пре 20 година наивно прогласио "крај историје", признаје да Сједињене Државе "неће бити у стању да реструктурирају свет према својим жељама"...

Приредила екипа Гласа јавности
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Иначе, имао сам својевремено осећај сажаљења према некима који су протеклим ратовима страдали или доведени у неугодан положај од стране Срба. Имао сам тај осећај док разни манекени Сребренице нису кренули да злоупотребљавају, манипулишу и служе се лажима како би постогли своје глобалистичке циљеве. Шта сам имао о томе рећи, рекао сам овде:
http://forum.burek.com/index.php/topic,356069.msg5613506.html#msg5613506

п.с. Јуба цар, зар не. А Емануела Тода сам радо читао пре пар година, када је најавио крај империје
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
U nekom normalnom, humanom drustvu, niko ne bi ni pomislio , a kamoli napisao da mu se hebe za zivot
neke nevine devojcice.

И у нормалним, хуманим друштвима има дегенерика и имбецила... осим ако их не убивају по рођењу или држе закључане по подрумима, али тад то и не би била баш нормална и нумана друштва...
мада  Smile хммм

Meni se gagno hebe za specijalne jedinice iz frakcije propagande koji do iznemoglosti ( a ima tome
vec 9 godina) na najstrashniji i najbezocniji nacin zloupotrebljavaju smrt tog deteta.

Само да додам оне којима су уста пуна Ђинђића и ''трагичне смрти првог демократског премијера...''
А Ђинђић се вероватно окреће у гробу ако зна ко га све спомиње и куне се у њега

Tim likovima ne padne na pamet da im je eventualno zao za neka dva mlada vojnika kojio eto
izgubishe glave,jer su i oni imali nesrecu da u nezgodnom momoentu strazare u kasarni.
Pa su videli srpskog generala. I odoshe glave. E vidis, kome je zao Milice ne sme ni ta dva
vojnika da zaboravi. Da li da mrzim Ameriku i zbog njihove besmislene smrti?

За та два војника никада се неће са сигурношћу знати шта, како, ко и зашто... тако да  Smile
У сваком случај трагедија је... али није ни Америка свемогућа па да буде крива за баш-баш све, па ето не мораш да их мрзиш због тога... мало ли је других разлога па take a pick
А ако нећеш - не мораш  Smile
А ако си  мазохиста отвори тему зашто волети Америку па види докле ћеш догурати... Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
U nekom normalnom, humanom drustvu, niko ne bi ni pomislio , a kamoli napisao da mu se hebe za zivot
neke nevine devojcice.

И у нормалним, хуманим друштвима има дегенерика и имбецила... осим ако их не убивају по рођењу или држе закључане по подрумима, али тад то и не би била баш нормална и нумана друштва...
мада  Smile хммм

Meni se gagno hebe za specijalne jedinice iz frakcije propagande koji do iznemoglosti ( a ima tome
vec 9 godina) na najstrashniji i najbezocniji nacin zloupotrebljavaju smrt tog deteta.

Само да додам оне којима су уста пуна Ђинђића и ''трагичне смрти првог демократског премијера...''
А Ђинђић се вероватно окреће у гробу ако зна ко га све спомиње и куне се у њега

Tim likovima ne padne na pamet da im je eventualno zao za neka dva mlada vojnika kojio eto
izgubishe glave,jer su i oni imali nesrecu da u nezgodnom momoentu strazare u kasarni.
Pa su videli srpskog generala. I odoshe glave. E vidis, kome je zao Milice ne sme ni ta dva

За та два војника никада се неће са сигурношћу знати шта, како, ко и зашто... тако да  Smile
У сваком случај трагедија је... али није ни Америка свемогућа па да буде крива за баш-баш све, па ето не мораш да их мрзиш због тога... мало ли је других разлога па take a pick
А ако нећеш - не мораш  Smile
А ако си  мазохиста отвори тему зашто волети Америку па види докле ћеш догурати... Smile

Pod tragicnom smrcu podrazumeva se recimo neka saobracajna nesreca (aviJon,kamiJon,Audi6)
Iznenadn smrt je recimo neka bolest.

Gnusno ubistvo Djindjica ne bih podvela pod ove dve kategorije.

Moja usta nisu puna ni Djindjica ni Aleksansdra Karadjordjevica ili onih nesrecnih Obrenovica.

Mene je sramota da poticem , a i zivim tu i tamo u drzavi, u kojoj 50% (moja slobodna procena)zivlja.
zlurado govori i misli o tom gnusnom ubistvu.A u zlu prednjaci SPC. Eto,takvu Srbiju mrzim.

Ovaj topik sa ovakvim naslovom meni je ok. Zasto bih otvarala topik "zasto vole Jameriku".
Pa valjda bre proslo jednoumlje gde pevamo himne u cast neke drzave,drzvanika?
Ili im hebemo sve po sisku?
IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 747
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Odakle vam to da su ta dva vojnika videla nekog generala????

od vladana batica?
i zasto fbi nije nasao ubice?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Citat
Mene je sramota da poticem , a i zivim tu i tamo u drzavi, u kojoj 50% (moja slobodna procena)zivlja.
zlurado govori i misli o tom gnusnom ubistvu.A u zlu prednjaci SPC. Eto,takvu Srbiju mrzim.

ovde sve vise njih iz vrsca Smile....da li postoji tamo sluzba obezbedjenja na kapiji Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat

ovde sve vise njih iz vrsca Smile....da li postoji tamo sluzba obezbedjenja na kapiji Smile

Чекај бре, ко је ово рекао?!
Хебига приликом квотовања си изоставио корисничко име, и мени се то често дешава.
А пацијената све више, не можеш их више похватати Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0

Што се тиче порекла можеш да си помогнеш по систему шпанских серија: мајка ме неје родела а татко ме неје правео... можда упали. А што се тиче живота ту и тамо у оваквој држави... ту си слободна да бираш... па слободно изабери да те не буде срамота и па-па  Smile

Знам лика који је друга генерација рођена у Швабији, факултетски образован, ради у својој струци, ауто индустрија доообро плаћен посао...али се презива на ић. И лепо каже све је тамо лепо фино, али ја сам тамо грађанин другог реда. И тај човек када дође овде не продаје муда за бубреге... није га срамота порекла... и своје слободне процене држи за себе...

@ Rayela ок сконтали смо фору са Ј у сред речи где му место није...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Рајела срце, то си ти казала...
А ја мислио тако фина девојка, после оног изражавања IQ у cm.

Него, дајем ти до сутра да се изјасниш да ли одобраваш да ставим твоје дуубоке мисли у свој потпис.
Hint: Наравно да ми твоје одобрење није потребно, реаговаћу на основу импресија, зато пази добро...

п.с. Душо, ти рече прво да волиш Србију, па после да мрзиш Србију. Дај одлучи се више. А можда само треба да попијеш лекић Smile
« Poslednja izmena: 03. Jul 2008, 15:30:11 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
neke nevine devojcice.

Злоупотреба у пропагандне сврхе је нешто друго, слично као злоупотреба жртава у РТС-у. За та два војника, за почетак, није доказано зашто су страдали и ко их је убио. Такође, страдали су наоружани, на стражи. А нагађања увек има. У сваком случају, појединачно ми је жао свих недужних жртава, па и оних од 11. септембра, или, на пример, берлинских цивила '45. Али, на историјском нивоу, драго ми је што су се 11. септембар и мај '45. догодили.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 488 489 491 492 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 19:26:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.