Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto mladi danas ne (vole da) rade  (Pročitano 6339 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
tih nezaposlenih ima koliko ...800.000 min, pa je opet SNS+SPS na vlasti.
toliko retardirani gradjani ni ne zasluzuju bolju sudbinu. '200eur hoces - neces...'. ni ja im ne bih platio vise. ovce su za sisanje... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34747
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Samsung 111111
Citat
Pravo na rad se stice sa 15 godina. Samo kazem...

Nema upisano u radnu knjizicu  Smile

Jbg, zakon kaze da sa 15 mozes da je izvadis...
Sad, da li ce te neko zaposliti... sasvim druga stvar...

Pitanje je koliko je taj zakon u skladu sa danasnjom potraznjom za posao.

Jer u tom zakonu postoje posebni uslovi vezani za rad mladih od toga da ..
Ne mogu da rade nocu
Ne mogu da rade tezak posao
Ne mogu da rade puno radno vreme
Ne mogu da rade na visini,pod zemljom ..
I tu ima posebnih uslova za rad do 18 godine i od 18 do 21 godine

Tako da kad izbacis tu gradjevinu,nocni rad,neki tezi posao..ostaje ti trafika,kladionica,menjacnica  Smile
I onda ti ponude platu od 15K .. da sedis u trafici 12 ili 8 sati..I ti sebi postavis pitanje dal si retardiran da za nesto preko sto eura umires svaki mesec dana.
Jedino ako bas nemas ogromnu potrebu za tim novcem.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
A alternativa je da sedis kod kuce i kukas kako ne mozes na more?

Eto.... moj ludi brat... svake godine radi nesto kako bi zaradio za more - jedne godine je radio u nekoj hladnjaci, a sada uglavnom radi na gradjevini. Ne mora. Jedinac je. Na kraju ce mu roditelji dati pare za letovanje, ali vise voli da za provod sam zaradi.
Kada god mu trebaju pare, ode i radi bilo sta nedelju dana, 10 dana... to nije trajno resenje, svakako... ali za te neke troskove jer ga oblace, hrane i skoluju roditelji, moze sam da se snadje...
Ove godine je trebalo da "volontira" na nekoj klinici u Nemackoj, ali mu se poklopilo sa pripremama... jer mu je plan da ode u inostranstvo i ako ne uspe kao lekar, bar moze da igra u nekoj Znj ligi izmedju poslova...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Nokia 
svaka mu cast  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34747
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Samsung 111111
Gledaj,ja uopste ne razumem ljude koji studiraju da traze posao na mesec dana  Smile Smile
Znam po sebi,jer sam i ja radio gde sam stigao i kad sam stigao i znam da je to kurceva rabota.
Radio sa samo poslove koji se rade u brzini ili za dnevnicu.

Koja je jebena poenta da ja idem da trazim posao .. ako mi se zadnji ispit zavrsio 10 ili 12 Jula , a sledeci ispit mi je 20-nekog avgusta,pa naredni 23-eg i tako dalje..A ti ispiti mogu da mi odluce status budzeta gde necu da prsnem 100 i kusur hiljada za godinu dana skolovanja !?!

Sledeca stvar je sto je svakom jasno da nikom ne trebaju studenti kao radnici.
Jer koga boli kurac da ti uskladi radno vreme,da ti gleda kroz prste da ti izlazis sa posla i vracas se u skladu sa svojim obavezama ?
Mucenje je i za onog ko te primio da radis i za tebe.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Sve je to stvar karaktera...

Ovaj je sa 6-7 godina skupljao sa drugarima lipu po komsiluku, pa prodavao komsijama za 5-10 dinara za caj...
Njemu to nije problem. Ja sam verovatno bliza tebi i kada sam bila na faksu bila sam u fazonu da su to 4 godine sjajnog provoda.
On je u stanju da uci kako konj, pa ode u nocnu da radi nesto.. pa na ispit...
Kazem, on hoce pare... hoce da ima nesto svoje u dzepu... i ne zeli nista da ga sprecava...
Doduse, dao je sve ispite u julu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Nokia 
Citat
Moja drugarica je sa 33 godine zavrsila doktorat (biologija) sa prosekom 9,7 i radi kao volonter u jednom institutu u NS. Trazili su joj novac da bi je zaposlili - svuda. Nece devojka da plati, nema, ali i ne bi dala da ima.
Нек иде на село.
Има младих, јаких здравих Србских мужева.
Нек изроди пуну кућу деце и нек живи од биологије (брање малине, копање кукуруза, справљање сира, сађење лука...)
------------------------------------------------------
2/3 људи није за више од заната и од њиве.
Али Бог је овим људима одредио важну судбину.
Они ће да поправљају сатове, телевизоре, замрзиваче, аутомобиле, косачице...да сеју,жању,саде,риљају,вршу,мељу...

Већина послова које се нуди нису за Србе!
Ко жели да буде чистач улице или го-го плесачица?
Промотерка или професионални циркусант.

Индустрија крвари људски дух и унизује.

Замрзивачу не може да се приђе од панзионера.
То доводи у питање и систем пензија.

Студије и рад?

То је комуњарски изум.
Студирње уз рад.
Школа за ученике у привреди.
Народни универзитети.
Факултет трећег доба.
Трице и кучине.

У будућој Србији ће школовање бити ограничено.
Студент до 23-24., доктор наука до 30.
И нема рада.

Citat

Ovaj je sa 6-7 godina skupljao sa drugarima lipu po komsiluku, pa prodavao komsijama za 5-10 dinara za caj...
Njemu to nije problem. Ja sam verovatno bliza tebi i kada sam bila na faksu bila sam u fazonu da su to 4 godine sjajnog provoda.

Welcome to the club!

« Poslednja izmena: 15. Avg 2013, 17:22:21 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Samsung Galaxy S2
Citat
Moja drugarica je sa 33 godine zavrsila doktorat (biologija) sa prosekom 9,7 i radi kao volonter u jednom institutu u NS. Trazili su joj novac da bi je zaposlili - svuda. Nece devojka da plati, nema, ali i ne bi dala da ima.
Нек иде на село.
Има младих, јаких здравих Србских мужева.
Нек изроди пуну кућу деце и нек живи од биологије (брање малине, копање кукуруза, справљање сира, сађење лука...)
------------------------------------------------------
2/3 људи није за више од заната и од њиве.
Али Бог је овим људима одредио важну судбину.
Они ће да поправљају сатове, телевизоре, замрзиваче, аутомобиле, косачице...да сеју,жању,саде,риљају,вршу,мељу...

Већина послова које се нуди нису за Србе!
Ко жели да буде чистач улице или го-го плесачица?
Промотерка или професионални циркусант.

Индустрија крвари људски дух и унизује.

Замрзивачу не може да се приђе од панзионера.
То доводи у питање и систем пензија.

Студије и рад?

То је комуњарски изум.
Студирње уз рад.
Школа за ученике у привреди.
Народни универзитети.
Факултет трећег доба.
Трице и кучине.

У будућој Србији ће школовање бити ограничено.
Студент до 23-24., доктор наука до 30.
И нема рада.

Citat

Welcome to the club!

Ta "nova Srbija" ce da dune u fenjer za par godina  Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2013, 18:00:09 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Stvarno, ispiranju mozga nema kraja.

Hajde da malo rascistimo teren, dosta toga ima ispod prasine:
Nadjite mi jednog coveka, koji je normalan (sta god to znacilo), a koji voli da posluje (kako kazu-radi. Rad i posao nije isto, no dobro)?? Radis 8 sati u korporaciji, pa jos 2 da pokazes lojalnost, pa dodjes kuci gledas korporacijsku propagandu na TV-u, pa jedes njihovu hranu, pa u medjuvremenu, zbog takvog zivota dobijes par popularnih bolestina i neuroza, pa se onda lecis lekovima te iste korporacije.

Citat
Da li misle da novac “pada” sa neba ili ga ipak treba nekako zaraditi.
Ha ha ha
Ne znam...bankarima lova doslovce kaplje sa neba, prave je iz nicega : )))

O, Univerzume...
Kada napisete clanak o "novcu u obliku duga", kada razmotrite sta je novac i kako nastaje i citavom sistemu koji stoji iza toga, shvaticu vas "novinare" malo ozbiljnijim od crtanog filma.
Novac je motivator za poslovanje (rad) kod poslova koji se mogu automatizovati za jedan radni dan (koji unazadjuju coveka, beskorisni, opasni, dosadni, monotoni). Kako novac moze da bude motivator nekom ko ima milione tog istog novca, a i dalje radi 15 sati dnevno?

Zbog cega se stalno forisra ta fasisticka ideologija Socijalnog Darvinizma, da svako treba da opravda svoje postojanje, kroz nekakvo "zaradjivanje novca"? Ok, recite to bankarima, brokerima na Vol stritu, politicarima i drugim pravnicima. Oni, svakako krvavo posluju (rade).

Da li ste vi/mi zaradili internet ili ste dobili mogucnost koriscenja po rodnjenju?
Da li ste vi/mi zaradili automobil ili ga mozete koristiti samo zato sto su vasi roditelji odlucili da urade nesto smesno i vi dodjete na svet krajem 20. veka?
Da li ste vi/mi zaradili mobilni...? Jeste radili na razvoju mobilnog telefona? Niste, a koristtite ga! Sram vas bilo!
A Ipod? Ili najnoviju samsung galaksiju, da svi vide da "ima se moze se".
A let avionom?

Ne razumem, da li iznova i iznova treba da pronalazimo tocak i palimo vatru kresanjem kamena o kamen? Cemu to? Zbog cega se stalno namece taj osecaj krivice (i to gotovo uvek prema obicnom coveku) kroz medije, politiku i citavu drustvenu klimu?

Citat
jeste da su mladi prilicno bahati i prepotentni

Da li je gospodin video prosecnog brokera (kockara) sa Vol strita? : )) Da li zna koliko taj zaradjuje papira, a drustvena korisnost mu je jednaka 0 (nula)? Kako mozes biti fer, spontan, srdacan i korektan u drustvu i sistemu koje pociva na konkurenciji i nekakvom "profesionalizmu"?

Sta ste ocekivali od "mladih"? Da 10 sati prave konkurenciju jedni drugima, saplicu jedni druge, da pod sloganom "profesionalizma" stavljaju maske kako se njihove emocije ne bi videle, jer se to moze "poslovno zloupotrebiti", stalno misle na egzistenciju, a onda ostatak dana da pomazu bolesnima i nemocnima? Pa koji to ludak moze da prihvati?

Zasto su mladi "bahati"? Zato sto je to popularno "zivi brzo hrani se lako", to su merila kapitalistickog sistema, takmicenja. Zasto su razmazeni? Zato sto se njihove unutrasnje potrebe, kao ljudskog bica, zadovoljavaju materijalnim stvarima. Vrhunski osecaj pobede za coveka je da bude tretiran kao ljudsko bice, a danas je osecaj pobede vezan za takmicenje "vidite moj veliki racun u banci, moju sisatu zenu i moje debelo dete, a moja velika kola?!", satri, ubij, nabodi, eksploatisi, dobij. Zato su deca takva kakva jesu, jer zive iluziju zivota, ovo nije normalno okruzenje za coveka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: mladi vole danas rade

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.