Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто људи воле турбо фолк?  (Pročitano 12403 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
  Pažljivo sam pročitao šta ste napisali i primetio sam da za sve vas postoji samo izvorna narodna muzika (autor nepoznat), narodna muzika (stare popularne pesme koje su zaživele u narodu a čije autore zna mali broj ljudi) i turbo folk. Pre turbo folka postojalo je nešto što se zvalo novokomponovana narodna muzika i tu spadaju i pesme Lepe Brene, T.Zdravkovića, Lepave Lukić, Cuneta, Tozovca i ostalih. Ova muzika se mogla retko čuti na televiziji, emitovale su je određene radio stanice od kojih je bio najpoznatiji Radio Šabac.
  Pravi rodonačelnik turbo folka kojeg odlikuje pored debilnog i lakog za pamćenje teksta mešavina svih (ne)mogućih žanrova je A.Pušić.

Da ne bih prepričavao predlažem ovaj dokumentarac u kom on sam šta ima. Predlažem ceo dokumentarac jer ima šta da se čuje. Oni koji su fokusirani samo na ovu temu neka krenu od 5 minuta. Javlja mi se da će kasnije odgledati sve.

Ta pesma o kojoj priča je bila ova dole.

U ovom delu je zanimljiva teorija o genijalcima ali i onima koji se prodaju za pare.
  Što se tiče Ace Lukasa (protiv koga nemam ništa) dole je spisak pesama koje je obradio a koje su ga proslavile. Ne znam da li je platio autorska prava ali znam da je Miki Jevremović "pozajmio" muziku Mikisa Teodorakisa i da je za to krajem šezdesetih debelo platio.
  Mislim da je ova epizoda Rokumenta objasnila zašto se ljudi i prodaju ali i zašto konzumiraju ono što im se servira.

Aca Lukas - Nisam preživeo (Anna Vissi - Taseis autoktonias)
Aca Lukas - Lična karta (Anna Vissi - Trauma)
Aca Lukas - Pesma od bola (Antipas - Gia ta lefta ta kaneis ola)
Aca Lukas - Suncokreti Antonis (Remos - Dikopo fili)
Aca Lukas - Istina je da te lažem (Giorgos Alkaios - Pali monos mou milao)
Aca Lukas - Ti me dižeš iz kome (Kostopotoulos - Se thimamai)
Aca Lukas - Niko 1, 2, 3 (Giannis Vasilio - Kapriola)
Aca Lukas - Sa ljubavi se skidam (Triantafillos & Eirini Merkouri - Mia Zoi)
Aca Lukas - Zapišite mi broj (Vasilis Karas - Fernomeno)
Aca Lukas - Neće mama doći (Kaiti Garbi - Perasmena Ksexasmena)
Aca Lukas - Nešto protiv bolova (Sarit Hadad - Telech kapara alai)
Despina Vandi - Na ti Hairesai (Aca Lukas - Da podnesem bol)
Elena Paparizou - Panta se perimena (Aca Lukas - By pass)
Giorgos Tsalikis - S'agapao san paidi (Aca Lukas - Pao sam na dno)
Lefteris Pantazis (Aca Lukas - Reci)
Maro Lytra - Metaniosa (Aca Lukas - Ne daj da ti ljubav srecu kvar
Sakis Rouvas - Ola giro sou girizoun (Aca Lukas - Civas)

Toliko od mene za sad.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2013, 08:51:19 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Qtek 小米
Мени лично недостају 90е, јер је америчка сцена била 100 пута боља, а домаћа 1000 пута боља.
Нас је у 2000им годинама запљуснуо још екстремнији талас глобализма који је обесмислио целокупну светску сцену, али и безнађе јер Слобе више нема.
Мислили смо биће боље кад оде Слоба и он је служио као мета за све проблеме и фрустрације.
А онда је све остало исто, само су њега отерали.

Citat
Зато што је за паре продао своје животно убеђење. Не можеш ти да будеш металац, носиш кожну јакну, дугу косу, свираш на гибсон флајингу и одеш да свираш на цецином концерту. Не може једноставно, против здравог разума је. То је као да огрнут у српску тробојку одеш да навијаш за хрватску. Неприхватљиво.
Тога је увек било, само на други начин. Рецимо Корни група, Бјело Дугме као најекстремнији пример, јер су то групе које су форсирале два правца, један за своју душу, други за шире масе како би имали од чега да живе.
Рецимо Неле је причао да су на те поп љигаве појаве као Црвена јабука (и ако су знали те ликове), сви рокери гледали као на нижу врсту ... бескичмењаке.  Smile

Али још један бескичмењак (бивши рокер) као што је Лоша из Плавог оркестра је рекао да је негде служио војску и да је 95 % људи почело да пева неки народњак од Маринка Роквића.

То је заправо наша реалност ми смо остали земља сељака и онда су ми смешни неки рокери који траже правду и које је пети октобар разочарао због тога.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
mob
Sony 
Znao sam da je Coa obrađivao Grke, ali nisam znao da je ovoliko, moram da odslušam.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
mislis zasto papci vole turbo folk... Smile zato sto je i stvoren za tu kategoriju ljudske populacije...
ono sto normalnog covjeka iritira..papka odusevljava...zato se toliko razlikuju papci od nas normalnih  Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Зашто воле турбо фолк? Наметљиве шабанчине које су сишле из планина и неандерталци измилели из пећина, коцкасте главе а позади као да их је неко из све снаге ударио тигањем и изравнао им тај део лобање..Чим га видиш знаш шта воли..
  Ово мало "урбаних" се посељачило по старој доброј "Ако не можеш да их победиш а ти им се придружи" па тако маса људи "воли" хард кор сељачку музику.

Поштовање правој изворној народној и староградској а ово што се форсира сада све у врео казан би их бацио или још боље у гротло вулкана ни гроб да немају, прах и пепео у секунди..
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Nokia 
Znao sam da je Coa obrađivao Grke, ali nisam znao da je ovoliko, moram da odslušam.. Smile

Ja isto pomislila, i odslusala, ima covek pravo.
U jos nekoliko pesama se sumnja da je uzeo neke delove.
Eto slusam juce Leontinu kako kaze da ne moze svako da bude kompozitor i autor pesama, i onda negde nadjem kako su ljudi uredno izdvojili sta je duo Vukomanovic/Joksimovic sve pozajmio od stranih autora.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
ma joj ne mos lukasa u to stavljat...rame uz rame sa sejom kolacem ili kako se vec zove...
lukas je sam svoj muzicki pravac..lukas folk... Smile i on nema neki odredjen muzicki  pravac...
on ugadja raji...posle dva-tri  posle ponoci...
nema puno ljudi koje znam da njega ne gotive...ili bolje receno da ne mogu da ga slusaju...
da su svi ko lukas...ne bi im'o problem uci u najblizi lokal...i srknut pelin i kafu...
oavko...bogami to vec postaje problem..kao da se vracaju devedesete...ponovo... Smile

generalno nemam ja nista protiv turbo folka ...kao vrste muzike....svako slusa ono sto mu godi
.... koliko imam protiv ljudi koji su to
na silu namecali  citavoj naciji...i koji to i sada rade...po privatnim tv-stanicama...

i malo me zvuk iritira..tucturutuctrrrtuctururur  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1355
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Jer su ograničeni i ne slušaju,niti žele da pokušaju da slušaju druge žanrove. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Људи ће се увек расправљати шта је турбо фолк а шта није. Ацу Лукаса ни ја не бих знао у шта да сврстам.

Ево на шта ја мислим и чега се јежим кад кажем турбо фолк.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
што волим ове набеђене рокере и урбану екипу Smile
тај што је свирао гитару (боље од већине глупавих рокера у србији) на цецином концерту је професионалац...исто као и онај за бубњевима...па неће ваљда да се срамоти са надрогираним којотом у ајзбрну Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.