Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ljudi upisuju privatne fakultete?  (Pročitano 26135 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Samsung 111111
Citat
Mnogi se, na žalost Srbije, odlučuju da ostanu u inostranstvu jer im negde klikne da Srbija ne da nije ceo svet nego je vukojebina

To ti je kao kad sidjes sa sela u grad..kapiram da ti se posle ne vraca u selo
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Odgovor je prost: Da mogu i retardi d'imaju diplomu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
A pametni kao završavaju. Zna se da se dosta fakulteta završi na kombinaciju stolice i recitovanja na ispitu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Uvek imaš ispite koji predstavljaju nešto kao test inteligencije, filter - Matematika u klasičnom ili primenjenom obliku. Obično ti ispiti za bubalice predstavljaju bauk i zbog njih odustaju od faxa(pređu na prvatni u današnje vreme), bacajući kletvu na te profesore, koji u opšte nisu ni strogi. Tako sam se svačega naslušao o npr. Upravljačkom računovodstvu, navodnom teroru profesora, bla bla bla. Nakon sedam dana intenzivnijeg rada, uz ne baš potpuno redovno praćenje predavanja i vežbi, izašao sam na ispit i dobio 8.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
And? Ja sam antitalenat za računovodstvo, ali sam dobar u marketingu. Hoćeš da kažeš da ja treba da idem na državni fakultet, padam par desetina puta na glupom predmetu i sve to zato što mi se studira marketing? Izvini, nije li poenta fakulteta da te nauče, ne da plaćaš grdne pare, učiš 60 sati nedeljno, budeš šikaniran od strane profesora i prinuđen da štrajkuješ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Samsung 111111
Citat
And? Ja sam antitalenat za računovodstvo, ali sam dobar u marketingu. Hoćeš da kažeš da ja treba da idem na državni fakultet, padam par desetina puta na glupom predmetu i sve to zato što mi se studira marketing? Izvini, nije li poenta fakulteta da te nauče, ne da plaćaš grdne pare, učiš 60 sati nedeljno, budeš šikaniran od strane profesora i prinuđen da štrajkuješ?

I onda se pojavi neka budala i kaze..."Znate sta .. ja sam pametniji sto nisam upisvao faks...vi ste glup jer nemate primenjeno znanje u startu kao neko ko se time bavi godinama"  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5

I onda se pojavi neka budala i kaze..."Znate sta .. ja sam pametniji sto nisam upisvao faks...vi ste glup jer nemate primenjeno znanje u startu kao neko ko se time bavi godinama"  Smile

To je samo budala. Svakako je bolje imati bilo kakvu skolu nego nemati nikakvu. I papir sa bilo kog privatnog fakulteta je papir koji nedostaje onom ko nema skolu.

Nisi ti mene najbolje razumeo za primenjeno znanje. Studiranje od 7-8 godina i zatim "cekanje" na posao i kuliranje na birou je totalni promasaj. Bolje da si recimo tih 7-8 godina radio, zavrsavao nekakve kursice, pa i privatni fax, sto da ne?

Ta neka osoba x koja je radila i uporedo zavrsavala neki fensi-densi fax na daljinu, ono online i te fore, moze biti dosta kvalitetniji kadar od ovog sto je drndao drzavni fax 7-8 godina. A to sto mkockovic79 ili kako vec prica da se u odvojene fascikle guraju drzavne i privatne fakultetlije, mozda prolazi u nekim firmama ali to nema veze sa vezom, bar nema veze u telenoru, vip-u, sbb-u, nil-u, comutel-u. Gledam i ponekad sortiram CV-eve kod mene u firmi, tacnije u mom sektoru i nikada za 5 godina od kada se povremeno bakcem sa tim nisam odvajao niti sortirao na takav nacin biografije. Ni ja, a ni moje kolege. Uvek nam je bio zanimljiviji "potencijalni" radnik koji pored skole ima i odredjeno iskustvo iz oblasti koja nama treba. Jedan radnik je primljen pre 3 godine iz vise PTT(da, znam da je drzavna ova visa ali je visa, nije fax) ali je imao 3 godine iskustva sa MPLS-om(nebitno), dok je par kandidata imalo ETF i saobracajni pregazeno iza sebe. Na razgovorima su se svi odlucili za ovog iz vise ptt i sasvim se lepo snasao. Jbg, opet IT u pitanju ali navodim primer onoga u sta sam malo vise upuceniji.
« Poslednja izmena: 25. Jan 2012, 17:34:54 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Stoji to da ima ljudi bez osnovne, koji su pametniji od nekih sa tri fakulteta.
Ali cim ti on tri puta u sat vremena napomene:"dzaba tebi skola" znaci da je budala zeljna dokazivanja.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Jesi li siguran u to što govoriš? Pa baš tehnički fakulteti i nemaju konkurenciju, barem ne neku vrednu pomena, u privatnim fakultetima. Uzmi ukupan skup zaposlenih inženjera u npr. Telekomu. Pogledaj šta su završili, 99,9% su državni tehnički fakulteti ili državne više škole. Što se tiče tog slučaja sa višom PTT, ta priča mi je veoma poznata. Naime u jednoj banci, u kojoj sam radio, direktor IT sektora(inače veoma bitan segment bankarskog poslovanja) kućni prijatelj gazde(osnov za direktorsku poziciju), imao je srednju školu i kojekakve kursiće Majkrosofta od 6 meseci, čije je diplome ponosno držao na zidu da mi je uvak falilo malo da počnem nekontrolisano da se smejem kada se tu kojim slučajem zateknem. Ja reko, mora da je diploma doktora nauka, član mense, šta ja znam, kad ono pljas kurs makrosofta i uz to neke diplomice iz engleskog. Taj čovek je bio najžešći protivnik fakultetski obrazovanih ljudi u sektoru, čoveka koji je imao ETF i bio alfa i omega IT-a, je oterao(posle čega je bilo ogromnih problema), a prilikom konkursa poželjno je bilo imati srednju, eventualno višu školu uz neki kursić. To je najveći problem i imao sam prilike često da se sretnem s tim u praksi, jer dolazi do negativne selekcije, kada na nekom odgovornom mestu imaš čoveka bez fakulteta, jer se on svim silama trudi da angažuje ljude koji su u njegovom obrazovnom i intelektualnom nivou.
« Poslednja izmena: 26. Jan 2012, 08:45:50 od mkocovic79 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Jesi li siguran u to što govoriš? Pa baš tehnički fakulteti i nemaju konkurenciju, barem ne neku vrednu pomena, u privatnim fakultetima. Uzmi ukupan skup zaposlenih inženjera u npr. Telekomu. Pogledaj šta su završili, 99,9% su državni tehnički fakulteti.

Kada bi postojao privatni ETF ili Masinstvo, skolarina na njemu bi bila izmedju 5-10.000 evra u zavisnosti od smjera - sad govorimo o smjerovima nevezanim za IT.
Da bi iko upisao takav fakultet i platio tu cifru, potrebno je da postoji velika potreba za takvim kadrom + odgovarajuca plata.
Odgovor na tvoju konstataciju glasi - kada drzava Srbija bude imala privredu, kojoj ce trebati 2000 ing godisnje i kada pocetna plata tog ing bude 800-1000 evra, sa mogucnoscu napredovanja i usavrsavanja i kada dobar ing bude imao platu od 2-3000 evra mjesecno, tada ces sigurno imati i nekoliko privatnih fakulteta koji ce stancovati takve kadrove.

Do tada, jedini koji se bave proizvodnjom ovakvog profila bice drzavni fakulteti, jer se samo drzavi "isplati" da skoluje ljude i ulaze u njih 30.000 evra, pa joj onda oni ili odu napolje ili came na birou.

Da su studenti u obavezi da placaju stvarnu ekonomsku cijenu svoje skole, da su nam faksevi pri tome na iole pristojnom nivou, tehnicke fakultete bi godisnje zavrsavalo 20 ljudi, ako i toliko.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.