Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 14:39:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ima sve više razvoda?  (Pročitano 39960 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
I zene i  muskarci su evoluirali i takvo ponasanje je za danasnje vreme retko.
Na kojoj to planeti? Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung 111111
@ marko

Ja ne sporim da svako ima svoje misljenje o zajednici / porodici ..Svi krecemo od svoje kuce i imamo neki viziju kako bi to trebalo da izgleda i imamo viziju kako bi mi voleli da izgleda.
Sad nekog vuce zajednica,nekog ne vuce.

I tu bre treba da se stavi tacka  Smile

Msm stalno se pokrece to pitanje,sto su ljudi u braku ? Sto se razvode ? I ostale gluposti .
Odgovori su takodje jednostavni .. Neslaganje/pare/prevara

Nikad se ne postavi pitanje,koje je po meni mnogo slozenije od ovog iznad.
Zasto ljudi teze da ostanu sami ?

Ali nema veze..da ne tupim
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Ljudi se klackaju vjecito na istoj klackalici. Minimalna ulaganja maksimalna korist.
Ili namanje obaveza najvise koristi.

Nekad je "bilo kakava udaja" bila bolja od ostajanja u zajednici gdje ti je uloga bila određena - sluškinja u svojoj kući, čuvar ostarjelih roditelja, vječiti teret svima oko tebe i kao usjedelica od društva priznat neuspjeh.
U tom kontekstu brak je igra na sreću u kome su djeca utješna nagrada i stoga bolji od poznate i neželjene alternative.

Danas roditelji imaju jedno dvoje djece, sve im podrede, vrijeme, pare, zdravlje, potrude se da ih maksimalno zaštite  i time dobiješ osobe koje sa 30 godina nisu dovoljno zrele i dovoljno spremne da prihvate obaveze i ugroze svoj komfor. Njihov život nije možda najsrećniji, ali je bar njima poznat.

Inače većina brakova puca nakon 2-5 godina nakon rodjenja djeteta/djece. Osnovni razlog je prevara - muževljeva obično, koji se vadi na to da ga je žena praktično na to natjerala jer nije ispunjavala njegove ljudske i bračne potrebe.
Brakovi bez djece obično su trajniji, a veze između partnera dublje i snažnije nego tamo gdje ima djece.
Čisto da se razumijemo, ništa ne propagiram, samo navodim činjenice.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Nasoj. Moderne uloge su odavno zamenile tradicionalne pa ces tako vrlo retko vidjati slucajeve gde svako igra svoju tradicionalnu ulogu i ne odstupa od iste kao u stara vremena. Nekada je muskarac rintao a zena brinula o domacinstvu i shvatali su te svoje uloge ozbiljno, danas su uloge drugacije pa obicno i jedno i drugo rade svoje poslove i brinu se o domacinstvu. Uloge su se vremenom izmenjale i tako je kako je. A to menjanje zahteva ovo sto si pomenula tj. vise rada na odnosima u porodici i napomenuo bih, manje gledanja sebe a vise porodice.

Nikad se ne postavi pitanje,koje je po meni mnogo slozenije od ovog iznad.
Zasto ljudi teze da ostanu sami ?

Ali nema veze..da ne tupim
Zasto da ne pominjes? Ides u dobrom pravcu sa tim...  Smile

Po meni, teze samoci jer nece kompromis. Zasto bi ista imalo trpeli kada mogu da se razvedu i da im(po njima) bude bolje. Svako vise gleda svoj interes a ne interes porodice pa tako ljudi olako i ulecu u brak i tako se na prvi pomen problema razvode jer shvataju olako brak i porodicu pa misle da "uvek ima bolje". Tako koncipiraju veze a kasnije i sam brak...

Da se razumemo, ne kazem da iko treba ista da trpi ako to nesto jednostavno ne funkcionise. Samo kazem da nije sve med i mleko i da treba da bude i kompromisa i da se neki put mora nesto i istrpeti zarad te iste porodice. A niko danas nece da trpi nista niti da pravi kompromise. Retko je ko spreman na tako nesto pa je zato i procenat razvoda tako veliki.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

"Uvek ima neko jači".

Zodijak
Pol Žena
Poruke 46661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Zato sto ljudi vise nece i ne moraju da trpe bracnog partnera
zarad sela i rodbine. Sad je svima sve dozvoljeno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Nasoj. Moderne uloge su odavno zamenile tradicionalne pa ces tako vrlo retko vidjati slucajeve gde svako igra svoju tradicionalnu ulogu i ne odstupa od iste kao u stara vremena. Nekada je muskarac rintao a zena brinula o domacinstvu i shvatali su te svoje uloge ozbiljno, danas su uloge drugacije pa obicno i jedno i drugo rade svoje poslove i brinu se o domacinstvu. Uloge su se vremenom izmenjale i tako je kako je. A to menjanje zahteva ovo sto si pomenula tj. vise rada na odnosima u porodici i napomenuo bih, manje gledanja sebe a vise porodice.
Moderne uloge smo načelno prihvatili, ali u glavama jedva da smo makli od pećine iz koje smo ispuzali pre mnooogo godina.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Sta ga znam, sto rece jasikasi, od slucaja do slucaja. Neko naucen na jedno, neko na drugo...

Kazem, stvarno ne znam nijednu modernu zenu koja "titra" muza kao malo dete. Ovo sto Patka kaze za prezasticenost dece je istina i dosta dece danas zavrsi razmazeno pa se to odrazava i kasnije prilikom stupanja u vezu i brak, ali retko koja zena bas "titra" muza. Nisu vise naucene na to, pa ce pre reci "Nisam ti ja mama" nego da ga ga istitraju. Tako da su vise nekako odbacili sve tradicionalno, i sta ne valja i sta valja...

Al dobro, opet generalizacija. Vidjam stvarno dosta mlade i svetle primere brakova u skorije vreme pa bice i da ljudi umeju da naprave od tog braka nesto kako treba. Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Možda je problem u mojoj perspektivi: ja uglavnom viđam parove na bračnoj terapiji ili individualce koji idu na terapiju, na osnovu toga izvlačim zaključke shodno godinama, mentalitetu i generalno stavu prema životu. Za brakove u mojoj okolini mogu samo da slutim kako funkcionišu, ali ne znam ništa konkretno, nikad nikome nisam držala sveću, a niko sa strane ne može znati kako nečiji brak funkcioniše 24 sata dnevno u četiri zida. Ono što mi kao posmatrači vidimo ne mora imati nikakve veze sa realnošću; to je uglavnom samo fasada.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
zato sto ima previse sranja danas...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.168
moje misljenje je da se danas ljudi najvise razvode zbog novca cim nema kesa odma nastupa problem  :cry:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 14:39:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.