Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:26:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: zasto glasati?  (Pročitano 21412 puta)
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
U tom sucaju ce mo samo da iskrabamo listic.
Jer glasanje je tajno i niko ne zna sta sam ja zaokruzio.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 443
Zastava tamo gde su sampioni!
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
SonyEricsson 
pravo je pitanje zasto izaci na glasanje? to pitanje postavljam sebi i ovde u dijaspori, gde zivimo u nekoj kvazi demokratiji.. tek mi nije jasno zasto ljudi u srbiji uopste jos biraju kad se nema sta izabrati.. iste su to njuske koje se vrte vec 20 godina na politickoj sceni manje vise, samo sto su menjali stranke i ideologije po potrebi.. koga glasati kada je radikal postao Jevropljanin, a demokrata hoce i kosovo i evropu.. koga birati, kad posle desnicar i levak koalira samo da bi sastavio vladu i ponovo jasio ovaj isti napaceni narod narednih godina? jasno se vidi da se u ovih 20 godina ne bira sredstvo da se dodje na vlast, a narod, ko ga jebe posle izbora.. isto tako sam ubedjen da radikali nikad vise nece doci na vlasti, i da imaju 100 % glasova.. kostunicu i tadica je izabrao zapad, zna se zasto.. tako da ti kvazi demokratski izbori nikad nece biti demokratski.. nista se tu ne menja sto se tice regularnosti, bio milosevic, bio tadic.. samo za razliku od ovog prvog, ovaj drugi ima podrsku Jevorpe, a to je manje vise dovoljno u datom trenutku.. na stranu sto ja nikad nisam za radikalnu verziju u bilo kojoj zemlji.. da me ne shvati neko pogresno.. nisam njihova pristalica, daleko bilo..

sto se tice zapada (primer svajcarske), mnogo puta mi nije jasno kako su neki predlozi izglasani ili odbijeni, zanimljivo mi je da je svaka uredba iz brisela poslednjih godina izglasana pozitivno, i ako malo sto sta govori da to nosi boljitak ovoj drzavi.. sta hocu da kazem, ako hoces da i dalje raznorazni svetski lopovi drze pare u tvojim bankama, ima da izglasas sto ti donese sef iz brisela, kratko i jasno..

po nekoj mojoj teoriji jedino potrebno glasanje na ovoj planeti su presednicki izbori u americi.. ili bolje receno da biramo njihov senat, po sto se ni obama ne pita bog zna koliko kad treba negde da se vode "ratovi za demokratiju".. mali broj ljudi drma planetom, ove druge sto biramo samo nas glodju, negde manje, negde vise.. zato, molimo se bogu da sto manje godina republikanci vladaju amerikom.. bice bolje po nas sve.. a dali presednik u srbiji bio tadic, kostunica ili toma inzinjer, manje je bitno.. jedino nad amerikancima nema popa..
IP sačuvana
social share
Edit by jaa: evo ti ga na, zbog uvredljivog sadrzaja Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Upravo je to mišljenje koje zastupam. Demokratija je farsa, prevara, priča za naivne, priča o naivnima, izbor između Murte i Murte (nema čak ni Kurte) i pre svega dobar alibi bogatašima, da beskonačno vladaju. Preko, nas birača, samo se otimaju za vlast i imovinu. Ako neko od bogatih i strada, to nije zato što je to volja naroda, već zato što ga je porazio suparnik.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
HTC One
Možda grešim, stekao sam takav utisak, jer danas je najveća jeres ne izaći na izbore. Samo nedostaje da se skupština sastane i donese zakon o vrćanju smrtne kazne ,samo za ne izlazak na izbore. Smile

Gresis zestoko.  Smile

A najzanimljivije - gde si video da sam zagovarao izlazak na izbore? Ili neizlazak?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49841
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung Galaxy S24
Upravo je to mišljenje koje zastupam. Demokratija je farsa, prevara, priča za naivne, priča o naivnima, izbor između Murte i Murte (nema čak ni Kurte) i pre svega dobar alibi bogatašima, da beskonačno vladaju. Preko, nas birača, samo se otimaju za vlast i imovinu. Ako neko od bogatih i strada, to nije zato što je to volja naroda, već zato što ga je porazio suparnik.

Sve i da je tako, do nekog idealnog socijalizma (komunizma) nikada se neće doći. Imali smo pokušaje sistema u kome bi "siromašni" trebali da vladaju "bogatima" pa znamo kako je to neslavno prošlo. 
« Poslednja izmena: 18. Apr 2012, 00:14:12 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 443
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
SonyEricsson 
znamo i kako je demokratija iznedrila raznorazne miilijardere po rusiji, srbiji i drugim bivsim komunistickim zemljama.. a kako su do bogatstva dosli ni sta su radili u starom sistemu, nikom nije poznato.. komunizam kakav je vladao u SFRJ se nemoze porediti sa ostalim drzavama u okruzenju kojima je to manje vise nametnuto.. njima nista gore nije u danasnjoj demokratiji.. ali niko nemoze to da uporedi sa sistemom u SFRJ koji je bio nalik ovom sistem u svajcarskoj koji je neka mesavina socijalistickog i kapitalistickog sistema.. ma da se vise ide ka kapitalistickom.. ako ste sin ili familija druge vrste nekoj gnjidi koja je ojadila ovaj narod, naravno da vam nece pasati komunizam.. jer su takvi u komunizmu birali po obicaju maline ili vozili se bagerom..

ako nista, komunizam se odrzao dosta dugo naspram ove njihove demokratije koje uvode po svetu i od koje se oni prvi raspadaju i to sestom brzinom.. no, to nije tema..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49841
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ja bih i mogao da se složim sa ovim šta je Perudji napisao. Pogledajte šta se dešava u Americi. Obama predložio zakon po kome bi se povećao porez na godišnje profite od preko milion dolara. I kako je u pitanju SAD,naravno, to nije prošlo. Što je dokaz da Amerikom upravlja šačica bogataša. Ko bi još glasao protiv takvog zakona osim onih koji sami uživaju sve blagodeti takvih privilegija.

Ali opet ne vidim bolji sistem. Između ovakvog sistema, i onoga u kome bi sve što imam morao da dam ne bi li svi bili jednaki, definitivno biram ovo prvo.  
« Poslednja izmena: 18. Apr 2012, 01:49:21 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 

Sve i da je tako, do nekog idealnog socijalizma (komunizma) nikada se neće doći. Imali smo pokušaje sistema u kome bi "siromašni" trebali da vladaju "bogatima" pa znamo kako je to neslavno prošlo. 
Ne tvrdim ja da je moguć komunizam, ali tvrdim da je ovaj sistem čista prevara. Verujem da će se jednoga dana, za sto dvesta godina izprofilisati neki novi društveni sistem, jer teorija da je kapitalizam nezamenjiv je manje više smešna. Najveći problem ovoga sistema je prevara, laž. lopovluk. Da su ljudi bogati jer imaju bolje ideje, vredniji su, bolje rade, to je u redu. No to je isto toliko utopija koliko i komunizam, jer ogromno bogatsvo se uopšte ne stiče radom, već prevarom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 443
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
SonyEricsson 

Ali opet ne vidim bolji sistem. Između ovakvog sistema, i onoga u kome bi sve što imam morao da dam ne bi li svi bili jednaki, definitivno biram ovo prvo.  

to je samo prazna fraza s kojom se razbacujes.. tako bi ameri ili zapadnjaci opisali komunizam, zato sto im je oduvek bio trn u oku.. ponavljam, postoje razliciti komunisticki sistemi..

u kini imate komunizam navodni, a koliko bogatih gnjida ima kina? koliko kineza radi za dolar dnevno? jel to moze biti isti komunizam kao sto ga je imala SFRJ? naravno da ne moze. isto tako ponavljam, ovi koji su bili istocno od nas i koji nisu mogli prelaziti granicu na zapad, isto su imali truli komunizam.. ni taj bio ni blizu nalik nasem..

a to, da je u SFRJ stolar morao da ima isto kao i direktor firme je cista laz.. i to navodim samo kao primer, nisu u tom komunizmu bili svi jednaki.. ALI, niko nije smeo da gladuje ili da krepe u cekaonici kod doktora ako nema odredjenu kolicinu novca za lek ili operaciju! i sta tu nevalja? dali ti treba da imas 4 firme, od koje si prvu naparavio na sumnjiv nacin, 3 privatna doktora, a lik koji nema za lek treba da krepira na ulici? dali iko od vas moze da kaze da je stanje u srbiji kako je sada bolje nego sto je bilo pod komunizmom? dali neko moze da tvrdi, da u srbiji svako ima mogucnost da postane kapitalista? dali iko moze da tvrdi, da su svi bogatasi u zemlji srbiji dosli do svog imanja na posten nacin? e, ako neko na sva ova pitanja moze da odgovori pozitivno, onda je kapitalizam stvarno nenadjebiv..

uostalom, ne moze za sve narode da postoji jedan sistem.. nije isto ziveti 100 godina u demokratiji ili 100 godina pod sadamom.. sutra ovaj sto je ziveo pod diktaturi treba da se s nadje u demokratiji? to je isto ko kad pustis zatvorenika na slobodu posle 30 godina.. opet kazem, u nekim zemljama je neophodna diktatura.. kad imas 100 razlicitih plemena i religija, tu demokratija ne prolazi.. nisu ljudi svuda jednako emancipovani da bi uveo jedan sistem.. uostalom, ti ratovi za demokratiju su svakako farsa i vec ispracne price.. ali, i u SFRJ kad su poceli javljati popovi, vracali oni sa golog otoka poceo je haos, to smo dobili zahvaljujuci demokratiji.. ratove, stradanja, glad i novonastale lopove koji su se pojavili posle svih ovih ratova iz nirvane.. tu se opet vracamo na temu, njima je raspad sistema dobro dosao.. dali svi trebaju da budu srecni, sto imamo 1 % krimosa koji jebu ovaj narod? ako je to jedino dobro u nasem kapitalizmu, onda dovidjenja.. tu se opet vracamo na pricu, nije isto kapitalizam u nemackoj i u srbiji, i u kapitalizmu postoje razlicite varijante.. ali ovo sto se nakomilo kod nas je najvece zlo i najgora vrsta kapitalizma..

zato te fraze o predaji imovine pricaj na forumu evropske unije..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Objasnio čovek...

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 21:26:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.