Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70071 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7

Cekaj malo ...ili ja nekontam ili nesto drugo nije u redu...koja bi to zivotna misija bila recimo onoj jadnoj decici kad im je upao kreten u vrtic i napravio pokolj?
Koja je svrha ubijanja dece?

Pa odvajkada su bogovi voleli da popiju krvi, sto mladje to sladje.

Jel bese onaj kreten Agamemnon, zrtvovao rodjenu cerkicu boginji Artemis da mu potera brodove vetrom ka Troji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia 6220
Citat
Hm...znaci Bog je toliko dobar da kreten zivi...ali je jos veci kreten jer je dozvolio da ubije 40 nevine dece?
Hm...nesto vam opasno fali u toj logici\filozofiji\mastanju rodjaci 
Svest je starija od fizickog, materijalnog zivota kakav poznajemo. Svest ne prolazi. Zivot prolazi. Umro neko danas ili za sto godina, pred vecnoscu i nije neka razlika, ali opet kazem, nije Bog taj koji povlaci obarac.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Citat
Cekaj malo ...ili ja nekontam ili nesto drugo nije u redu...koja bi to zivotna misija bila recimo onoj jadnoj decici kad im je upao kreten u vrtic i napravio pokolj?
Koja je svrha ubijanja dece?
To pitaj tog kretena koji je napravio pokolj. Jel Bog drzao pistolj, jel Bog povukao obarac? Jednostavno, Bozija krivica je samo u tome, sto je dovoljno veliki da trpi razne kretene, i dovoljno dobar da trazi izlaz i za njihove duse.
Svi mi ovde smo se sami vezali za materijalni svet i nemamo pravo da se zalimo na njegove zakone.
U bibliji pise da je Bog Kreator svega u ovom slucaju i  dece i njihovih ubica.
Bozija krivica ?!?
Nece Ilija pred Boziji sud, nego ce Bog pred Ilijin sud. Ilija iz Nis, covek koji sudi Bogu.
A mozes li ti da lociras Boga? Smile

Hm...znaci Bog je toliko dobar da kreten zivi...ali je jos veci kreten jer je dozvolio da ubije 40 nevine dece?
Hm...nesto vam opasno fali u toj logici\filozofiji\mastanju rodjaci  Smile
Ja ti komsinice rekoh lepo da pise da ga niko drugi nikada nece locirati, zasto ti mene pitas da li ja mogu da ga lociram ?
Koliko ja vidim umiru i kreteni i deca, a kako neko ko nikada nece biti lociran moze biti optuzen ili nazvan "kretenom" to ja ne znam.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia 
"U bibliji pise..." ...pa? Ako pise u Burdi da Bog ne postoji kome ja treba da verujem?
Knjizi koja je stara 2000 godina jer je stara ili zasto? Smile

Mozes da ga lociras,,,ti si Bog i ja sam Bog  Smile
Bog smo mi ...gospodari svoje sudbine i svojih zivota
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
A odakle tebi ideja da tvrdis da nesto postoji ili ne postoji,a nemas dokaza ni za jedno,ni za drugo?
Ne znam odakle i kako si uspeo da izvuces zakljucak da ja tvrdim da nesto ne postoji ?

Moja greska,izvini.  Smile

Smrt dece je stvarnost, postojanje Boga i njegova odgovornost nije. Odakle tebi uopste ideja da za stvarnost trazis odgovor u bajkama ?

Ti si ovde u stvari mislio : deca umiru,ali to nije Bozija odgovornost,jel tako?
E,ja sam to protumacio kao : stvarnost je da Bog ne postoji.

Ako sam pogresno protumacio,onda moja greska,i to zaista tupava.  Smile Izvinjavam se.  Smile  Smile

p.s.

Biblija koja je jedina knjiga koja na racionalan nacin objasnjava Boga kristalno jasno navodi da covek nema kapacitete shvatanja Boga i da ga nikada nece imati. Kada bi tebi to objasnjenje bilo dovoljno ne bi postavljala pitanja na koja nema odgovora. Matematika je veoma laka za sve koji imaju talenat za matematiku, ali medju ljudima ne postoji talenat koji moze da razume shvati i locira Boga.

S ovim se potpuno slazem.Mi svi tripujemo da se sve moze objasniti brojevima i jedinicama.Ne moze.Bar ne trenutno,kad nemamo pojma ni o cemu.
« Poslednja izmena: 11. Jul 2011, 17:35:03 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ti si ovde u stvari mislio : deca umiru,ali to nije Bozija odgovornost,jel tako?
E,ja sam to protumacio kao : stvarnost je da Bog ne postoji.

Ako sam pogresno protumacio,onda moja greska,i to zaista tupava.  Smile Izvinjavam se.  Smile  Smile
Nema frke, danas je prava retkost da neko pogresno shvati ono sto sam rekao da komentarise ono sto nisam rekao pa da nakon toga shvati da ja to nisam rekao.
Evo jos jednom, deca umiru, to je stvarnost koju znamo ti, ja i svi koji imaju svest da to shvate, biblija kaze ( a ne ja ) da je Bog - Kreator svega i dobra i zla, postojanje Boga i njegova odgovornost - nije deo tvoje, moje i stvarnosti svih drugih ljudi koji nemaju znanje o postojanju coveka koji je Bog a samim tim nemaju koga da proglase odgovornim.
Znaci Bog koji postoji a za kojeg covek nikada nece moci znati, nikada nece biti deo covekove stvarnosti.
Citat: hkj
S ovim se potpuno slazem.Mi svi tripujemo da se sve moze objasniti brojevima i jedinicama.Ne moze.Bar ne trenutno,kad nemamo pojma ni o cemu.
Neki ljudi tripuju da se u brojevima nalazi objasnjenje dok neki znaju da se objasnjenje nalazi samo u slovima/recima. Licno ne znam da je bilo ko brojevima objasnio bilo sta.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia 6220
Citat
Bozija krivica ?!?
Nece Ilija pred Boziji sud, nego ce Bog pred Ilijin sud. Ilija iz Nis, covek koji sudi Bogu.
Izvinjavam se, rec "krivica" je trebalo da bude pod navodnicima.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Od vas svih tu imam osjecaj da jedino bluesoniq shvata sta je mene zanimalo. Vi svi (cast izuzecima!) ste otisli u sirinu i poceli skoro pa tumaciti Bibliju. Kod pojedinih cak vidim da u zelji da pokazu svoje znanje o vjeri, idu tako daleko da im je normalno reci da su bebe zasluzile umrijeti.  Smile Lako je reci "tako je Bog odredio", ali daj neka neko dadne odgovor zasto je tako odredio? Raj? Ne vjerujem da On uzima tu djecu da bi ih poveo sebi u Raj jer je vec neko rekao da odmah po rodjenju primamo Adamov grijeh i da u sustini vec smo predodredjeni za Pakao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Od vas svih tu imam osjecaj da jedino bluesoniq shvata sta je mene zanimalo. Vi svi (cast izuzecima!) ste otisli u sirinu i poceli skoro pa tumaciti Bibliju. Kod pojedinih cak vidim da u zelji da pokazu svoje znanje o vjeri, idu tako daleko da im je normalno reci da su bebe zasluzile umrijeti.  Smile Lako je reci "tako je Bog odredio", ali daj neka neko dadne odgovor zasto je tako odredio? Raj? Ne vjerujem da On uzima tu djecu da bi ih poveo sebi u Raj jer je vec neko rekao da odmah po rodjenju primamo Adamov grijeh i da u sustini vec smo predodredjeni za Pakao.
Ti si izmislio premisu koja sa biblijom blage veze nema, i o kojoj ti nemas osnovno znanje a zanima te.
Sila koja je sve stvorila ( ili Bog ) je stvorila sve zato sto je to sila koja sve stvara. Michael Schumacher je 7 puta
f1 sampion samo zato sto je on Michael Schumacher. Ti postavljas takva pitanja posto ti nije jasno kako
ova nasa uzrocno posledicna stvarnost funkcionise.

Postavljas pitanje koje je neistina da bi dobio odgovor od kojeg ocekujes da bude istina.
Zar ti ne vidis da Bog ubija sve a ne samo one koje ti smatras "neduznim" ?
Kako neko moze da bude duzan da umre, jel' smrt obaveza ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
De ljudi, stvarno. Nisam trazio dokaze o (ne)postojanju Boga nego samo ako taj Bog postoji, zasto onda dozvoljava da se desava lose neduznima i kao primjer sam rekao taj slucaj sa Afrikom. Vec sam rekao da mi ne trebaju objasnjenja tipa "ratovi, siromastvo itd." jer je s njima lako to objasniti. Ali ako uzmemo u obzir da Bog postoji, zasto onda ne zastiti one koji nisu u stanju da se adekvatno brane. Samo me to zanimalo, a ne razglabanje da li su u pravu vjernici ili ateisti i da li Bog postoji ili ne postoji.

Zato ,jer sve sto se desava je samo mali deo njegovog ili Bozijeg velikog master plana .
Pa onako kako ti zapadne- tako ti je ,ne mozes ti da utices na krajnji rezultat  ,
Mozes samo da pokusas da izberes neki drugi put ,dakle zaboravi destinaciju i uzivaj u voznji.

Ne postoji veca knjiga pravila osim Biblije u celini , to jest ne postoji ni jedna satanisticka knjiga
 koja poziva na zrtvovanje ,ubistvo,osvetu ,koja prica o kaznama i o razlicitim metodama mucenja ,poput biblije
dakle sanse nemas da u potpunosti razumes pravila ,igra je zajebana poput kriketa a sa poenima
smo svi vec u minusu ,sa kreditom od Adama .

Sad pitanje je ,sta je boziji plan ,sta je njegov cilj i zasto se okomio na nas ,sta ceka i sta hoce ,
pa veruj il ne veruj ,

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.