Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 69682 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2

Ima li nauka zadovoljavajuće odgovore na sledeća pitanja:
1. Kakva nas budućnost očekuje?
2. Da li je moguće živeti večno?
3. Šta se dešava sa nama kad umremo?
4. Ko je Bog?
5. Ko je Isus Hrist?
6. Zašto postoji mržnja?
7. Zašto ljudi ratuju i ubijaju jedni druge?
Ima još pitanja...
Ima...istražuj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Na pitanja, koja mene licno zanimaju, cu pokusati da odgovorim. Ostala cu ostaviti nedogovrena.

Pre svega, treba shvatiti da u prirodi vazi zakon akcije i reakcije ili kako se narodski kaze "Kako sejes, tako ces i znjati". Covek gradi svoju buducnost, odnosno, nacin na koji zivi danas, umnogome odredjuje njegovu buducnost. Mi mozemo da uradimo najbolje sto mozemo i da se nadamo najboljem, da nam buducnost bude bolja, ali covek je drustveno bice, prirodno, ne zavisi sve od njega kao jedinke. Nekad sa najboljim namerama, uradimo lose stvari. Dakle, nije sve na nama.

Ako zanemarimo filosofiju na trenutak, bacimo li se na praksu, sadasnja ljudska civilizacija je na Kardasevoj skali na nivou 0,7. Ono sto ljudsku vrstu ocekuje, kao najveci ispit u istoriji je prelazak sa tipa 0 civilizacije (odnosno 0,7), na tip 1 od moguca 3 (neki vide cak i tip 4 civilizaciju).

Mnogi naucnici i futurolozi smatraju da ce ovo (prelazak sa civilizacije tipa 0 na tip 1) biti najbolniji period u ljudskoj istoriji i da ce se stvari iz korena promeniti, ako uopste prezivimo kao vrsta. Ali, jednom kada se nacini ovaj prelom, nece vise postojati granice za ljudsku vrstu, jer granice su tamo gde se zavrsava ljudska masta.

Citat
Religija kaze da je moguce, tj da je samo potrebno verovati u vecni zivot. Nauka jos uvek ne daj odgovor na to. Ja licno mislim da ce vecni zivot biti moguc.

Citat
4. Ko je Bog?
Ne zanima me religija previse, ali mislim da je pravilnije pitati "Sta je Bog?".

Citat
6. Zašto postoji mržnja?
Evolutivni proces traje. Kada covek nauci sta je ljubav i kako se voli (nebitno sta ili ko), shvatice da ne postoji razlog za mrznju.

Citat
Zato sto su tako uceni. Razvijamo se u okruzenju koje podupire rat, oruzije i ubijanje. Ali rekoh, za prekid nekih stvari i stvaranje drugacijeg je potrebno vreme.
« Poslednja izmena: 02. Mar 2012, 19:49:44 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.27
mob
Samsung не знам
Кад човек допусти да се приближи Бог-у, онда му се зле ствари неће догађати.  
IP sačuvana
social share
Добар човек никад неће искористити слабост других људи! :)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Кад човек допусти да се приближи Бог-у, онда му се зле ствари неће догађати. 
Adam je bio blizak bogu više nego većina pa mu se desila zla stvar da bude prevaren.
Petar je bio uz Isusa, verovao u njega, pa to nije sprečilo Nerona da ga postavi da izigrava slepog miša...tako da moraš da razmisliš malo pre nego što kreneš u propagandu, hodočasniče.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
au covece Smiley

ne kazem da su bebe moralne, nego da smo moralni po prirodi jer imamo osecanja koja omogucavaju drustveni zivot. u tom smislu se radjamo moralni. a ne da smo moralni od samog rodjenja

sto se tice gladnih, sta moze daima neko u africi od svog mog saosecanja kad sam apsolutno nesposoban da pomognem

sigurno ne kazem da su svi ljudi moralni ili da su moralni stalno. to se dozira Smiley

ne vidim da mozemo nastaviti razgovor jer nema smisla

rezime: rekao si na pocetku da se moralnost usvaja od drustva i porodice.
time si me izazvao da primetim da se ne usvaja moralnost uopste nego vid moralnosti karakteristican za to drustvo
samo kazem da imamo prirodan potencijal da razvijamo moralne kvalitete prema snazi nasih osecanja na osnovu drustvenih usmeravanja

over and out

Razumem te odlicno o cemu pricas samo pokusavam da sagledam druge aspekte .
Ne ljuti se ,nema potrebe ,samo pricamo i razradjujemo neke misli da bi ubili slobodno vreme ,
nista nije licne prirode .

Slazem se sa tvojim zadnjim pasusom donekle a to je da prirodni potencijal postoji ,
ono sto ja tebi pokusavam da objasnim je da je moral oduvek postojao od kad i moderan covek postoji
cak i u plemenskim zajednicama ali sve to relativno i iluzija iza maske civilizovanosti zavisna od date situacije .
To jest vrlo je lako degradirati , Drustvo ,Religija i Skolovanje su osnove i cuvari te moralnosti jer oni sa svojim pravilima i zakonima odredjuju ,plase i uce o tome sta je prihvatljivo a sta ne ,
ali oni samo vaze dokle drustvo i zakon postoji koji brani bilo kakvo drugo ponasanje.
Primera radi,
Dakle bez obzira sto sam srbin u Srbiji i rodjen u pravoslavlju i skolovan moralnost te okoline nije u nikakvom slucaju uticala ne moju moralnost po pitanju religiozne ili seksualne slobode ,a nece ni da utice po pitanju instikta ,drugim recima i u drugoj situaciji gde si izvan drustva na primer ukoliko se Ja i Ti nadjemo na pustom ostrvu Ja se licno ne bih mnogo dvoumio kako da iskoristim tvoje prisustvo za svoj licni benifit zbog nekakvog stida ,osecanja krivice ili empatije ili straha od nekakvog Boga .Jednom kad sagledas neminovnost krajnjeg ishoda ,lako se mozes osloboditi dogme moralnosti ,to jest dokle god znas zasto nesto radis i u kom cilju ,nema nikakvog greha . A i covek Lakse razmislja o ovim duhovnim stvarima sa punim stomakom .

Smile

Nekoliko Romana i filmova se bave slicnom temom , Lord of the Flyes ,The Road , Gulag etc .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49707
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Samsung Galaxy S24
Pre svega, treba shvatiti da u prirodi vazi zakon akcije i reakcije ili kako se narodski kaze "Kako sejes, tako ces i znjati". Covek gradi svoju buducnost, odnosno, nacin na koji zivi danas, umnogome odredjuje njegovu buducnost. Mi mozemo da uradimo najbolje sto mozemo i da se nadamo najboljem, da nam buducnost bude bolja, ali covek je drustveno bice, prirodno, ne zavisi sve od njega kao jedinke. Nekad sa najboljim namerama, uradimo lose stvari. Dakle, nije sve na nama.

Ako zanemarimo filosofiju na trenutak, bacimo li se na praksu, sadasnja ljudska civilizacija je na Kardasevoj skali na nivou 0,7. Ono sto ljudsku vrstu ocekuje, kao najveci ispit u istoriji je prelazak sa tipa 0 civilizacije (odnosno 0,7), na tip 1 od moguca 3 (neki vide cak i tip 4 civilizaciju).

Mnogi naucnici i futurolozi smatraju da ce ovo (prelazak sa civilizacije tipa 0 na tip 1) biti najbolniji period u ljudskoj istoriji i da ce se stvari iz korena promeniti, ako uopste prezivimo kao vrsta. Ali, jednom kada se nacini ovaj prelom, nece vise postojati granice za ljudsku vrstu, jer granice su tamo gde se zavrsava ljudska masta.

Читао сам о доста о томе, и неки мој утисак је да је све то машта. Ми би вољели да је то тако. Да ће нас наука умјесто религије одвести у рај. АЛи све је то плитко и неувјерљиво. Нисмо створени да трајемо дуго.

4. Ko je Bog?
 Ne zanima me religija previse, ali mislim da je pravilnije pitati "Sta je Bog?".

Никада нећемо сазнати. Бог је креатор свега. И изван тога може се ићи само путевима вјере. Што се тиче осталих одговора, све је то оптимизам на нивоу научне фантастике и утопије. Између њега и оптимизма религије не  видим разлику.
« Poslednja izmena: 02. Mar 2012, 23:09:18 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 

4. Ko je Bog?
5. Ko je Isus Hrist?
6. Zašto postoji mržnja?
Ima još pitanja...

1.Ako je po biblijskom prorocanstvu onda za vecinu ce biti nikakva buducnost ,procitaj Jovanovo otkrovenje
Posle brze smrti trecine covecanstva ,sledece ratovi zemljotresi ,vulkani ,komete ,solarni udari ,glad i bolesti ,
oni koji budu preziveli nastavice da zive u patnji i na kraju ako to prezive nekolicina ljudi bice spasena .

2.Da i ti si primer toga ,da bi bio formiran kakav jesi proces je poceo od pocetka inflacije svemira ,
dakle isti elementi koji su ucestvovali u radjanju i smrti vise zvezda su takodje u tebi i nastavice se posle tvoje smrti u procesu koji zovemo karbonski ciklus . Svaki 50-ti molekul koji udises isto ga je udisao i Leonardo Da Vinci ,e sad teorijski sva ta energija poseduje sve to znanje i znenje citavog univerzuma ,samo sto covek ne zna kako da ga" izvuce" da li ce to biti prosvetljenjem i usponom na visi energetski nivo ili putem tehnologije poput kvantnog kompjutera tesko je reci ali teorijski je moguce.

3.Tvoje telo postaje deo karbonskog ciklusa i fizika nas uci da energija ne moze biti unistena vec samo menja oblik ,prema tome sva tvoja materija i energija bice reciklirana i ponovo ce postati deo zive ili nezive materije ,
ali posto na skali ispod atomske elektroni i protoni i neutroni i drugih 16 manjih cestica non stop menjaju svoje mesto u univerzumu  to znaci da ce deo tebe teorijski da bude deo stotine galaksija i mozda stotine planeta u jeednom velikom nezaustavljivom procesu evolucije svemira .

4. On je sve sto nas okruzuje i sve sto postoji i nepostoji  ,On je samokreirajuci omnopotentni univerzum koji je
sveprisutan ,sveobuhvatan i svemoguc to jest ima neprekidni izbor mogucih resenja . Citaj definiciju desete dimenzije iz fizike i prvi zakon metafizike ,prostim recima nista nije nemoguce.

5 Isus je kao i svi mi manefestacija univerzuma ,u njegovom slucaju je covek koji je preodredjen da povede svoj narod u borbu protiv okupacije Rima ,samo sto je to uradio u skladu sa prorocanstvom svog naroda .
Svojom filozofijom je hteo da oslobodi svoj narod od religijskih praksi koje su ih osiromasavale umesto da im daju blagostanje .Na zalost bio je neuspesan u tome .

6.Mrznja postoji jer postoji privatno vlasnistvo od same zore coveka  i jer je covek drustveno bice ,
nikada nece svi biti isti i nikada nece biti socijalne ravnopravnosti i jednakosti .
Ti ako vozis bolji auto i imas bolju kucu moci ces da biras boljeg partnera ,ako imas bolje skolovanje imaces bolji posao i bolji standard .Ti ideali sveta su cista utopija i san uvek ce biti gospodara i robova.

7.Zbog pohlepe ,strasti i jer za zadnjih milion godina postojanja samo se racunaju zadnih 12 hiljada godina,
ali u stvarnosti najvaznijih je zadnjih dve hiljade ili cak zadnjih 200 god .Borba za rezerve ce poceti da bude surovija zbog broja ljudi.
« Poslednja izmena: 03. Mar 2012, 00:51:47 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Na pitanja, koja mene licno zanimaju, cu pokusati da odgovorim. Ostala cu ostaviti nedogovrena.

Citat
Religija kaze da je moguce, tj da je samo potrebno verovati u vecni zivot. Nauka jos uvek ne daj odgovor na to. Ja licno mislim da ce vecni zivot biti moguc.

Citat
4. Ko je Bog?

Citat
6. Zašto postoji mržnja?
Evolutivni proces traje. Kada covek nauci sta je ljubav i kako se voli (nebitno sta ili ko), shvatice da ne postoji razlog za mrznju.

Citat
Zato sto su tako uceni. Razvijamo se u okruzenju koje podupire rat, oruzije i ubijanje. Ali rekoh, za prekid nekih stvari i stvaranje drugacijeg je potrebno vreme.

Pozdrav Kristal! Hvala ti na odgovorima. Vidljivo je da si razmišljao o pitanjima. Budi iskren i reci da li si ti lično zadovoljan odgovorima koje si dao? Drugim rečima, u kakvom te stanju ostavljaju ovakvi polu, ili nedovršeni odgovori na prethodna pitanja?

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
LG Google Nexus 5
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?

ima jedna prica koja ide ovako: on na kocki dobije imanje, ergelu od jadnika sto je izgubio, nije mu cak ni dao da zivi u letnjoj kucici, vec jadnik i pored kumljenja i moljenja morao sa porodicom napustiti sve, a ovaj postane bogatas, toboze hvaljen i cenjen covek.
njegov sin se ozenio, dobio sina, i oni cenjeni, dobrostojeci, ...

ovaj najmladji se ozeni s devojkom, lepoticom, ...

i: otac se zaljubi u mladu, cak spava s njom, (tj. neka vrsta silovanja, koje se njoj svidelo i ona vise nije mogla s muzem spavati, mislila samo na svekra). otac zaludjen njom, poludi, sin se ubije, majka isto tako povuce se u sebe, poludi, mlada se vraca kuci na kraju. ugasila se porodica.

poenta bi bila, kazna stigne kad tad.

s druge strane, sudbina. vera kaze: kako ti je sudjeno, tako ce ti i biti, a komunisti dodaju, ali kako je ti sam odredis.

eto, medlin olbrajt, govorila: amerikanci ne mrze srbe, toliko zla nacinila, pa jos zivi.

bil klinton, koji je izetbegovicu rekao, napravi pokolj da srbe optuzimo i da ih bombardujemo, nominovan za nobelovu nagradu za mir. i jos zivi.

e jesu li njih dvoje krivi, ili srbi, sto na jednom plakatu stoji: tesko bogu s nama kakvi smo!

ili ce njihove naslednike stici kazna, da se pitaju, cime sam ja zasluzio/la da se meni to desava?

IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Pozdrav Alex! Evo biblijskih odgovora na postavljena pitanja:

4. Ko je Bog?
5. Ko je Isus Hrist?
6. Zašto postoji mržnja?
Ima još pitanja...

Citat
1.Ako je po biblijskom prorocanstvu onda za vecinu ce biti nikakva buducnost ,procitaj Jovanovo otkrovenje
Posle brze smrti trecine covecanstva ,sledece ratovi zemljotresi ,vulkani ,komete ,solarni udari ,glad i bolesti ,
oni koji budu preziveli nastavice da zive u patnji i na kraju ako to prezive nekolicina ljudi bice spasena .

Otkrivenje 7:9 "Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.

I Otkrivenje 7:13 i 14 "I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše? I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.

Citat
2.Da i ti si primer toga ,da bi bio formiran kakav jesi proces je poceo od pocetka inflacije svemira ,
dakle isti elementi koji su ucestvovali u radjanju i smrti vise zvezda su takodje u tebi i nastavice se posle tvoje smrti u procesu koji zovemo karbonski ciklus . Svaki 50-ti molekul koji udises isto ga je udisao i Leonardo Da Vinci ,e sad teorijski sva ta energija poseduje sve to znanje i znenje citavog univerzuma ,samo sto covek ne zna kako da ga" izvuce" da li ce to biti prosvetljenjem i usponom na visi energetski nivo ili putem tehnologije poput kvantnog kompjutera tesko je reci ali teorijski je moguce.

Odgovor je veoma, veoma jednostavan i nalazimo ga u Jovanovom Jevanđelju 17:3 i ovako glasi:
A ovo je večni život, da poznaju tebe, jedinoga pravoga Boga, i Isusa Hrista koga si poslao

Jednostavno, potrebno je da upoznamo Stvoritelja i njegovog Sina da bismo mogli da živimo večno! Nema nikakve nejasnoće u tome!

Citat
3.Tvoje telo postaje deo karbonskog ciklusa i fizika nas uci da energija ne moze biti unistena vec samo menja oblik ,prema tome sva tvoja materija i energija bice reciklirana i ponovo ce postati deo zive ili nezive materije ,
ali posto na skali ispod atomske elektroni i protoni i neutroni i drugih 16 manjih cestica non stop menjaju svoje mesto u univerzumu  to znaci da ce deo tebe teorijski da bude deo stotine galaksija i mozda stotine planeta u jeednom velikom nezaustavljivom procesu evolucije svemira .

U Propovedniku 9:5 čitamo: Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
U Propovedniku 9:10 čitamo: Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.

Ali to nije kraj za mrtve koji su ostali u sećanju našeg Kreatora. On nam obećava uskrsenje (ponovo stvaranje osoba za koje sam Stvoritelj odluči) u novom uređenju. Da je to tačno sam Isus je pokazao svojim primerom da je, putem moći koju mu je dao Bog, uspeo da vrati u život nekoliko osoba! Dakle Isus je pokazao šta će činiti u novom uređenju!

Citat
4. On je sve sto nas okruzuje i sve sto postoji i nepostoji  ,On je samokreirajuci omnopotentni univerzum koji je
sveprisutan ,sveobuhvatan i svemoguc to jest ima neprekidni izbor mogucih resenja . Citaj definiciju desete dimenzije iz fizike i prvi zakon metafizike ,prostim recima nista nije nemoguce.

Bog je duhovna osoba, ima svoje osobine od kojih je najizraženija ljubav, zatim moć, onda pravda i mudrost. Naš Stvoritelj je prilikom stvaranja naših praroditelja ugradio te osobine u njih (bili su stvoreni po obličju našeg Kreatora) tako su oni mogli u potpunosti da oponašaju našeg Boga jer su bili savršeni. I mi, kao nesavršeni naslednici Adama i Eve, imamo mogućnost da oponašamo našeg Stvortelja, ali smo limitirani. Bog nas otvoreno poziva da ga upoznamo kroz njegovu reč-Bibliju što mnogi danas čine!

Citat
5 Isus je kao i svi mi manefestacija univerzuma ,u njegovom slucaju je covek koji je preodredjen da povede svoj narod u borbu protiv okupacije Rima ,samo sto je to uradio u skladu sa prorocanstvom svog naroda .
Svojom filozofijom je hteo da oslobodi svoj narod od religijskih praksi koje su ih osiromasavale umesto da im daju blagostanje .Na zalost bio je neuspesan u tome .

U Mateju 4:1-3 čitamo sledeće:Tada Duh odvede Isusa u pustinju da ga đavo kuša. 2 I postivši četrdeset dana i četrdeset noći najzad ogladne. 3 Tada mu priđe kušač (đavo) i reče: ako si Sin Božiji, reci da ovo kamenje hlebovi postanu.

Ili možda još bolji i jasniji odgovor nalazimo u Mateju 16:15 i 16 :Reče im: a vi šta kažete, ko sam ja?  Odgovori Simon Petar i reče: ti si Hristos, Sin Boga živoga.

Citat
6.Mrznja postoji jer postoji privatno vlasnistvo od same zore coveka  i jer je covek drustveno bice ,
nikada nece svi biti isti i nikada nece biti socijalne ravnopravnosti i jednakosti .
Ti ako vozis bolji auto i imas bolju kucu moci ces da biras boljeg partnera ,ako imas bolje skolovanje imaces bolji posao i bolji standard .Ti ideali sveta su cista utopija i san uvek ce biti gospodara i robova.

Biblija nam odgovara na to pitanje ovako: I nasta rat na nebu; Mihailo sa svojim anđelima zarati na aždaju. I aždaja i njeni anđeli zaratiše, 8 ali ne odoleše i ne nađe im se više mesta na nebu. 9 I bi zbačena velika aždaja, stara zmija, zvana đavo i satana, koja zavodi sav svet, ona bi zbačena na zemlju i njeni anđeli behu zbačeni s njom. 10 I čuh snažan glas na nebu kako govori: sad nasta spasenje i sila i carstvo Boga našega, i vlast njegovog Mesije, jer je zbačen tužitelj naše braće koji ih optuživaše pred našim Bogom dan i noć. 11 I oni ga pobediše Jagnjetovom krvlju i rečju svoga svedočanstva, i ne zavoleše svoj život - sve do smrti. 12 Zato se veselite nebesa i vi koji boravite na njima. Teško zemlji i moru, jer đavo siđe k vama s velikim gnevom znajući da ima malo vremena Otkrivenje 12:7-12

Citat
7.Zbog pohlepe ,strasti i jer za zadnjih milion godina postojanja samo se racunaju zadnih 12 hiljada godina,
ali u stvarnosti najvaznijih je zadnjih dve hiljade ili cak zadnjih 200 god .Borba za rezerve ce poceti da bude surovija zbog broja ljudi.

U pravu si, jednim delom zbog pohlepe a drugim delom zbog Sotone koji podstiče mržnju i pohlepu i mnoge druge destruktivne osobine u nama ljudima!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.