Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 18:58:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Balkan mrzi Ameriku?  (Pročitano 22191 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Cudan komentar srebrni.

Srbi nisu izazvali prvi svetski rat.

Ni prvi ni drugi svetski rat nisu zasluzni za slobodu raspale somalije.

Da si napisao da su principi francuske revolucije, engleskog parlamentarizma, hriscanskog humanizma, marksizma, nekome doneli slobodu pa ajde... Ali Srbi doneli slobodu milijardama?
Ocekujes da te neko shvati ozbiljno?

Ja nisam rekao da je ok da te bilo ko zajebava po bilo kojoj osnovi ukljucujuci nacionalnu. Sve sto sam mozda rekao je da se šut i rogat ne mogu bosti
« Poslednja izmena: 02. Feb 2020, 19:03:53 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
A jbga ti pod fudbalskim stilom podrazumevas radnu disciplinu, a ja podrazumevam npr "zilion" kratkih pasova.
Inace Krojf i nije bas random Holandjanin protestantske radne etike, nego baja koji je odlicno poznavao Spance i u fudbalskom i u ljudskom smislu. Druga stvar, ekonomija je samo produzetak drustva, jer to isto drustvo mora da iskadrira i tu ekonomiju, od vrha do dna, znaci nije bas isto dal ti je No1 tajkun Miskovic ili Bil Gejts, da napravim banalno poredjenje. Eto mi smo iskadrirali Miska, a Ameri Gejtsa. On na prodaji piksela obeznedjuje veliki prihod za SAD, a ovaj nas kupovo preko politike drustvena preduzeca pa ih posle preprodavao.

Pa to je taj sistem, zilion pasova, totalni fudbal, totalna kontrola lopte, versatilni igrači, lažna devetka, tranzicija, kretnje cele ekipe po zonama, sistem koji su njih naučili Holandjani, a Holandjane učili Englezi...a mudri i iskusni kornjača Aragones nakon 44 godine gorkih pilula, te 2007 rekao, ok Španija će takodje odsad tako da igra, usledila je nenoralna dominacija i na reprezentativnom nivou...

Slušao sam Gvardiolu koji je sećajući se Krojfa i prvog treninga u životu kad ga je video šta crta na tabli, taj fantastični sistem gde ceo tim sem golmana napada, nenaviknut na to, pomislio, ovaj čovek je potpuno lud... Smile eto to je prvi njegov utisak o čoveku za koga danas tvrdi da je najveći fudbalski um u Evropi i čovek koji je njega učinio trenerom kakav je danas.

Mogli su oni beskrajno da se drže svog sistema, kažu da nekad u Barseloni nisi mogao da igraš ako nemaš 1.80, besmsilica, ali tako je bilo, ali bili sus premni da uče od boljih i da se menjaju.
« Poslednja izmena: 02. Feb 2020, 21:13:32 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Cudan komentar srebrni.

Srbi nisu izazvali prvi svetski rat.

Ni prvi ni drugi svetski rat nisu zasluzni za slobodu raspale somalije.

Da si napisao da su principi francuske revolucije, engleskog parlamentarizma, hriscanskog humanizma, marksizma, nekome doneli slobodu pa ajde... Ali Srbi doneli slobodu milijardama?
Ocekujes da te neko shvati ozbiljno?

Ja nisam rekao da je ok da te bilo ko zajebava po bilo kojoj osnovi ukljucujuci nacionalnu. Sve sto sam mozda rekao je da se šut i rogat ne mogu bosti
Hah .. pa nisam ja rode ni napisao da smo im mi doneli slobodu, nego da smo bili inicijalna kapisla, odnosno nasa teznja za ujedinjenjem, za lanac dogadjaja u kojem se raspalo vise imperija, a mnogo naroda sveta dobilo svoje drzave.
Sut mora sa rogatim nekada jbga .., sta da ti velim. Nikada te ne terorise slabiji, nego uvek jaci, tako da scenario borbe za slobodu protiv slabijeg od sebe ne postoji, izuzev retkih primera raspalih i haoticnih drzava, tipa carske Kine u jednom periodu.
Sergio znaci po tebi Barsa igra holandski fudbal? Eto tacno se zacudih sad skroz, a za mene je Barsa jedna od "najspasnkijih", da proste Katalonci, ekipa, bas zato sto na jedan nemacki, engleski il holandski pas odigraju 5 pasova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Nismo mi bili ni inicijalna kapisla. Takvo tumacenje mi lici na astrologiju.

I kad kazes mi nadam se da mislis na jugoslovene, jer jugosloveni su se ujedinjavali a princip je bio deklarisani jugoslovenski nacionalista :-)

Takodje, prvi svetski rat nije izazvao raspad kolonijalnih imperija.

Nije ni drugi, nego je ubrzao proces.

A šut i rogat? Pa nikada se mi nismo mogli bosti sa rogatim.

Prvi srpski ustanak: podignut protiv dahija a ne sultana. Onda ubrzo postali ruski saradnici u ratu protiv turaka. Cim su rusi sklopili mir, srbija smrvljena.

Drugi ustanak: rusija naredila turskoj da iskulira jer je u medjuvremenu istamburala napoleona.
Dobijanje drzave 1830te, rusija naredila turskoj posto je pobedila u ratu.

Ratovi za nezavisnost: u prvom nam turci objasnili da smo nesposobni, u drugom rusi ponovo istamburali turke mi se prikacili i dobili nezavisnost.

Balkanski ratovi: u oba rata smo bili deo pobednickog saveza koji je ratovao protiv jedne drzave.

Svetski ratovi: bili na pobednickoj strani, zemlja okupirana, milion ili vise zrtava, devastirana privreda.

Devedesete: nismo mogli ni hrvate da pobedimo a zatim sami protiv pola sveta.

Šut s rogatim ne moze se bosti. Jedino sto moze je da bude u pobednickoj koaliciji ili savezu.
Prvo smo se kačili na ruske pobede zatim na pobede antante i ujedinjenih nacija.

Devedesetih- sami. I zar je čudan ishod? Nacionalno ponizenje, kontrakcija etnicke teritorije i gubljenje kosova. Propast privrede, iseljavanje stanovnistva.

Pretpostavljam da je jedan od razloga za usamljenost devedesetih i nerazumevanje nacina na koji sno dosli do svojih pobeda, da nijednu nismo izvojevali sami i da su za vecinu drugi bili zasluzni vise od nas samih
« Poslednja izmena: 03. Feb 2020, 14:40:58 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
pazi ga dabisha sta se diversifikovao...

bices covek...

licis na ramosa u mladjim danima...

Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Sergio znaci po tebi Barsa igra holandski fudbal? Eto tacno se zacudih sad skroz, a za mene je Barsa jedna od "najspasnkijih", da proste Katalonci, ekipa, bas zato sto na jedan nemacki, engleski il holandski pas odigraju 5 pasova.
Ne nego je preuzela Ajaksov sistem, koji je još više unapredila zbog svog bogatstva i resursa koje poseduje, oni to otvoreno govore, nemaju oni problem s tim, bez Johana Krojfa, Barselona nikad ne bi bila ovo što je danas.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822

grešite mnogo  Smile Smile Smile

Mrzim ameriku zbog ovog...ej 6 godina detetu jbt.... Smile  https://www.youtube.com/watch?v=G189k6w2ja0&feature=emb_logo
« Poslednja izmena: 26. Feb 2020, 19:11:16 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
blokirano kod mene...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro

a bili su tako super...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 18:58:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.