Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 09:53:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Balkan mrzi Ameriku?  (Pročitano 22215 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Portugal se nije narocito obogatio od kolonija a svedska i finaka nisu imale kolonije.

Шведска и Финска су имале једну значајну предност, коју је мало ко у Европи доживео, нису на својој територији осетиле фатализам и трпеле последице оба светска рата, изузимајући донекле, Финску, док се у Шведској рат не памти...
Finska, Finska je primer za nas, da smo mi normalna država izučavali bi 24 sata tu zemlju
Heh ... jos jedna od zemalja za proucavanje xD
Podugacak je spisak predloga koga je bolje proucavati lol, oko toga najbolje da se povede politicka rasrprava.
Inace ukratko, mislim da sam to vec napisao na temi o repki, a u sustini je siclno. Nama treba srpski fudbal, srpsko drustvo i srpska drzava. Finci nisu pravili drzavu za Srbe, nego za sebe. Ako stvar ne kapiras na nivou principa, nego prepisiujes isti lokalno primenjen, bojim se da ces se silno zajebati, sto se npr bas desilo sa srpskim fudbalom kada se u jednom trenutku desio konsenzus " da mi umiremo u lepoti, dok drugi pobedjuju" i pocelo sa kopiranjem pre sveha zabarskog stila igranja. 30 i kusur godina kasnije nit pobedjujemo, nit igramo lep fudbal.
Ja npr nikad nisam voleo Spance, ni klubove ni repku, ali su dobili moje postovanje neodustajanjem od svog stila igranja, koji im je na kraju doneo titule prvaka sveta i Evrope.  I u fudbalu, kao i u politici verujem samo u "sopstveni stil fudbala" i razvijanje istog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
I Finci i Srbi su ljudi.

Fudbal je igra
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
I Japanci su ljudi, i Cesi i Juznokorejci i Amerikanci i Kanadjani i ....dopisi sam. I svi zive u drugacijim sistemima, sad ti meni objasni koga od svih njih da proucavamo xD
Fudbal je malo vise od obicne igre, a inace je samo pomenut u kontesktu gubitka identiteta i bezidejnosti naseg drustva. Kao sto vidis Spanci su razvijali svoj sistem, selekciju i taktiku i dosli do rezultata. Mi amo sa druge strane kopirali druge i imamo danas qrac na biciklu od fudbala.
Niko ti nece ovde isporuciti sistem koji samo treba da prepises, nego cemo ipak morati sami za sebe da osmisljavamo resenja prilagodjena nasoj kulturi, mentalitetu averidz Srbina i nacinu zivota.
Ti ako ne kapiras da su neke da tako kazem automatske reakcije Srbina, Ceha. Finca .. itd drugacije, onda si slabo video sveta. Sistem mora da radi sa realnim ljudima, a ne nekim zamisljenim, zato velim da nama treba srpski sistem. Danasnja Srbija je kopipejstovanje nekih zakona koji nam stizu iz EU, a mislim da cemo se sloziti da to u praksi ne funkcionise kako bi trebalo. Imas ustav koji garantuje politicke slobode, sto je sustinski zapadnjacki koncpet osnovnih ljudskih sloboda, pa mi reci kako to u praksi izgleda danas u Srbiji. Kako da se tim slobodama danas odbrane radnici u pelenama npr?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Treba da proucavamo sve ali ne svi. Uspesne zato sto su uspesni a neuspesne zato sto su neuspesni.

Problem je to sto mi ni Srbiju ne mozemo da izucavamo pa da te rezultate prezentujemo i iskoristimo kako treba.

Ustvari bi trebalo da napisem oni a ne mi. Drustveni naucnici i politicari.

Nisam ja ni rekao da tteba da kopiramo nego da izucavamo. Kulturne karakteristike su takodje predmet izucavanja.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
U istorijskom smislu...

Srbija je neuporedivo uspesnija od svih nabrojanih pa puta sto...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Fudbal je malo vise od obicne igre, a inace je samo pomenut u kontesktu gubitka identiteta i bezidejnosti naseg drustva. Kao sto vidis Spanci su razvijali svoj sistem, selekciju i taktiku i dosli do rezultata. Mi amo sa druge strane kopirali druge i imamo danas qrac na biciklu od fudbala.
 Niko ti nece ovde isporuciti sistem koji samo treba da prepises, nego cemo ipak morati sami za sebe da osmisljavamo resenja prilagodjena nasoj kulturi, mentalitetu averidz Srbina i nacinu zivota.
Pa mislim da si baš našao pogrešno poredjenje, španska renesansa počinje u jednom danas velikom klubu, koji je tog proleća '88 bio u spektakularnom haosu i raspadu- FK Barseloni. Tog proleća, kao poslednju slamku spasa predsednik Nunjez ne dovodi nikakvog Španca, Katalonca već sina jedne samohrane majke, čistačice iz Amsterdama- Johana Krojfa, čoveka koji od prvog dana uvodi spartansku, vojničku disciplinu u klub, bukvalno preslikava sve metode svog učitelja Rinusa Mihelsa, FK Ajaks i ajaksove akademije, ostalo je istorija i Barselone i španske reprezentacije i fudbala u Španiji Smile

Ne vidim šta je strašno učiti od boljih i uspešnijih, Kinezi su godinama kopirali tudje, sada maltene vode u inovativnim tehnologijama, Finska je jedna mala siromašna zemlja koja je u kratkom periodu sprovela industrijsku transformaciju, takvi modeli su primenjeni u nizu zemalja uspešno, ali Finsku sam naveo kao zemlju koja ima strašne ratne ožiljke, kao jedno vrlo zaostalo i patrijarhalno društvo koje se modernizovalo. Govorimo o glavnim polugama ekonomskih reformi, nisam mislio sad da propišemo da svaki srpski domaćin ima u svom domu saunu Smile

Da li ćemo mi neki uspešan model nazvati srpski, finski ili madagaskarski je po meni forma bitnija je suština....
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Ma da pa to je vise od igre...

Smile Smile Smile Smile

Cime se ljudi bave jbt...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Srebrni mozda u sustini misli da su nacije nekakva hegelijanska  ostvarenja slobode i cega vec drugog tako da se metafizicki razlikuju
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Pa mislim da si baš našao pogrešno poredjenje, španska renesansa počinje u jednom danas velikom klubu, koji je tog proleća '88 bio u spektakularnom haosu i raspadu- FK Barseloni. Tog proleća, kao poslednju slamku spasa predsednik Nunjez ne dovodi nikakvog Španca, Katalonca već sina jedne samohrane majke, čistačice iz Amsterdama- Johana Krojfa, čoveka koji od prvog dana uvodi spartansku, vojničku disciplinu u klub, bukvalno preslikava sve metode svog učitelja Rinusa Mihelsa, FK Ajaks i ajaksove akademije, ostalo je istorija i Barselone i španske reprezentacije i fudbala u Španiji Smile

Ne vidim šta je strašno učiti od boljih i uspešnijih, Kinezi su godinama kopirali tudje, sada maltene vode u inovativnim tehnologijama, Finska je jedna mala siromašna zemlja koja je u kratkom periodu sprovela industrijsku transformaciju, takvi modeli su primenjeni u nizu zemalja uspešno, ali Finsku sam naveo kao zemlju koja ima strašne ratne ožiljke, kao jedno vrlo zaostalo i patrijarhalno društvo koje se modernizovalo. Govorimo o glavnim polugama ekonomskih reformi, nisam mislio sad da propišemo da svaki srpski domaćin ima u svom domu saunu Smile

Da li ćemo mi neki uspešan model nazvati srpski, finski ili madagaskarski je po meni forma bitnija je suština....
A jbga ti pod fudbalskim stilom podrazumevas radnu disciplinu, a ja podrazumevam npr "zilion" kratkih pasova.
Inace Krojf i nije bas random Holandjanin protestantske radne etike, nego baja koji je odlicno poznavao Spance i u fudbalskom i u ljudskom smislu. Druga stvar, ekonomija je samo produzetak drustva, jer to isto drustvo mora da iskadrira i tu ekonomiju, od vrha do dna, znaci nije bas isto dal ti je No1 tajkun Miskovic ili Bil Gejts, da napravim banalno poredjenje. Eto mi smo iskadrirali Miska, a Ameri Gejtsa. On na prodaji piksela obeznedjuje veliki prihod za SAD, a ovaj nas kupovo preko politike drustvena preduzeca pa ih posle preprodavao.
Ti dabisha vrlo usko posmatras civilizaciju. Npr eto, dal je za radnike diljem sveta isto sa SSSR-om il bez njega Smile
Evo ponovicu ti jos jedno, nacije su "basta slobode" za covecanstvo. To sto ti je ovde u Srbiji jedan "nacionalista" Seselj, ne znaci bukvalno nista. To je ko kad bi npr reko Mengele je bio lekar, znaci svaki lekar je djubre i zlocinac. Uopste nije dobro sto je zapad preplavio svet svojim poimanjem drzave, bas naprotiv, zbog toga su se nasle ugrozene i zapostavljene mnoge slobode. Zato nacionalno sarolik svet jeste potreban, pa cak i ako se te nacije nekad pobiju oko necega.  Raspravljali smo se na tu temu vec i pomenuo sam ti nas Srbe koji smo u nasoj borbi za vaspostavljanje drzave kojoj je jedan od priioriteta zastita srpskog naroda, bili inicijalna kapisla PSR, velikog sranja koje je na kraju donelo slobodu mnogim evropskim, a u drugom poluvremenu, propascu Britanske imperije i mnogim africkim i azijskim narodima.  Da izginilulo je mnogo naroda, pa i naseg naroda, ali bato crnci danas ne moraju da "vodaju" opanke Englezima jbga. Slobode nema bez prolivanja krvi, jbga sta da ti velim rode. Niko ne voli rat, a jos manje da sam pogine u istom, ali da bi buduce generacije bile slobodnije od nas, nekada je krvoprolice neizbezbo. Kao sto vidimo srpski nacionalizam je bio inicijalna kapisla oslobadjanja miliona, ako ne i citavih milijardi ljudi na svetu. Jeste to bilo oslobadjanje u etnickom pogledu, al bracela, hteo ne hteo ti se radjas kao deo nekog etnosa, samo sto ti u Belogradu, ziveci u srpskom okruzenju, nemas taj exp da te neko terorise zbog etnickog porekla, pa kontas, skk to je bezveze koga to zanima. Lepo su ti ljudi ovde vise puta napisali da odes kod Hrvata il Siptara da zivis kao etnicki Srbin, pa svrni na forum kroz koju godinu da nam ispricas dal smeta il ne smeta kad te neko zajebava zbog etnickog porekla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Okreni obrni...

Ulaz s leva...pas s desna...

A batine im ne ginu...

A oni posle sa gospodom neka se siti napricaju...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 09:53:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.