Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto antičke skulpture imaju male penise?  (Pročitano 2896 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
  Grci su bili glavni ali su izgubili rat. Rimljani su ih lepo iskopirali (panteon Bogova na primer) i u nečem bili iznad Grka. Stvorili su bolje pismo i time spasili svoje ali i tuđe kulturno blago jer su sve uredno prepisali. Učio si latinski pa znaš na šta mislim. Upravo su te spise pronašli, obelodanili i spasili od zaborava u Italiji za vreme resanse. Poznato je da su pre Turaka krstaši opljačkali Vizantiju. Nisu odneli samo lavove koji su ponos Venecije i zlato već i biblioteku.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
Pa nisu se bas pretrgli trazeci knjige. Tek kad je renesansa pocela su ucene izbeglice iz grcke koje su donosile knjige i znanje dobro primljene
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Rimljani su razvili pravo, diplomatiju, vojski, arhitkturu k inzinjerstvo.

Skulptura konkretno je bukvalna kopija Grcke. Pravili su modle po grckim autorima.
U umjetnosti i filozofiji nisu nadmasili Grke. Kao da su imali blokadu prema uzorima.

Da, tek od renesanse, Grcko kulturno nasledje evoluira.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Da, tek od renesanse, Grcko kulturno nasledje evoluira.

а након ренесансе, барока и реализма креће суноврат уметности који траје до данас... обесмишљена уметност и испод нивоа Марина Абрамовић перформанса...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 30.0.0.0
Slagvort malo je to komplikovanije. I srednjovekovni filozofi su imali znacajan doprinos napretku filozofije I uopste nauke. A dosta napretka je bilo moguce tek sa odbacivanjem nekih grckih uzora.

Rimljani su u par navrata proterali filozofe iz Roma her su ih smatrali intelektualnim I moralnim anarhistima I politickim smutljivcima. Izbacivali su jos neke: pripadnike nezgodnih verskih pokreta, astrologe..
Lepo drustvo za filozofe.
Za Glumce su smatrali da su moralno na nivou kurvi... Imas drustvo sa odredjenom kulturom jednostavno, koja nije sklona bavljenju nekim stvarima
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 51.0.2704.81
Pa dobro slazem se sve.

Pricamo ponajvise o skulpturi jer je topic.

Tacno je da je kultura relativan pojam, i da svaka vrijedi. Ali iz danasnje perspektive eto kao sto kazes Rimljani su neke nama znacajne segmente sasjekli.

Skulptura je bila prilicno stagnantna u Rimu, to sam istakao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 30.0.0.0
Pa dobro. Mada mi je nasa perspektiva sto se tice skulpture iskreno nepoznata :-)
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
ovi ovdje jos uvijek raspravljaju o antickim kitama  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 49.0.2623.112
Pa dobro. Mada mi je nasa perspektiva sto se tice skulpture iskreno nepoznata :-)

Ne nasa licno ili srpska, nego svjetsko kulturno nasledje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
  Grci su svetu ostavili pojam idealne lepote koji se menjao kroz vekove i to na gore. Od Kazimira Maljeviča i njegovog bez predmetnog sveta došlo se do vorhola i njegove đubretarske umjetnosti. Na kraju je otišao korak dalje, svoje fekalije i mokraću je počeo da meša sa bojom kojom je malao. Eksperimentisao je on i sa filmom, marina i ostali su njegova deca. Antika je imala Fidiju i Praksitela, renesansa Mikelanđela, Leonarda, Rafaela, Đota...Svako od njih je bez šestara crtao savršen krug za razliku od današnjih đubretara i balegara. A znali su kad je bilo potrebno da uđu u rov sa ostalim ljudima kada je trebalo braniti grad. U istom stroju su bili i Dante i Mikelanđelo. Zahvaljujući latinskom i Rimu izdigla se renesansa. Renesansni čovek je pojam koji danas označava čoveka koji je podjednako dobar u raznim oblastima.   

Archimedes' Secret  je samo jedna od epizoda koju sam gledao na tv-u pre desetak godina na drugom programu. Ovo neka odgleda svako ko razume engleski jer nije prevedena, neće pogrešiti. Za matematičare i naročito injžinjere dovoljno je da napišem da je on između ostalog otkrio broj 3,14. Mogu da sanjam šta su sve otkrili i prisvojili srečnici koji su nailazili na slične rukopise. Antika još uvek nije dovoljno istražena.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.