Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 07:38:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zapucava mi comp bez razloga..  (Pročitano 5547 puta)
19. Dec 2010, 17:29:39

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6500s
Dobar dan dobri ljudi !  :D
Kao i mnogi ovde i ja imam jedan kompjuterski problem koji me muci vec 2 godine!Nisam znao da li da zapocinjem novu temu,s obzirom da naslov ove objasnjava i moj problem,iako ovde niko nije pisao 6 meseci.
Dosadilo mi je da pri svakom ukljucivanju racunara,neposredno posle dizanja sistema moram da ga restartujem da bi on radio normalno.
Dakle problem je sledeci. Ukljucim racunar,sistem se normalno podigne,posle nekoliko minuta pokretanjem bilo kog softvera,napominjem bilo kog,(dakle bio manje ili vise zahtevan) sistem se jednostavno zapuca i slika ostane zamrznuta. Znaci pokrenem winamp,neki video player,cs,cod4,pes09. . . ma bilo sta,ista prica. Ostaje mi samo da restartujem kompjuter,sto svaki put i uradim,i necete verovati posle toga sve savrseno radi,satima,danima !!!
Iskljucujem bilo kakav softverski problem,jer sam reinstalirao windows i ja i prijatelji i serviseri 100 puta najmanje. Instalirao sam i w7 koji sam imao nekih 6 meseci i stanje je slicno kao i kod xp,samo sto je w7 napredniji i on na pocetku sam skapira da nesto nije u redu i sam se restartuje i posle toga sve radi savrseno. . . Dakle presao sam mnogo dobrih igara,radio u zahtevnijim softverima poput photoshopa,autocad-a,sve je ok. samo me vise izludjuje sto moram da restartujem masinu svaki put na pocetku!!
Sad trenutno imam original xp sp3 full update-ovan i ista prica. . .

Konfiguracija kompa je stara 2,5 godine :

-Intel Pentium Dual-Core E2220 2. 4GHz Box (skoro stavljana termalna pasta,kuler extra radi,podmazan)
-Socket 775 Intel P35 Express GIGABYTE GA-P35-S3G (ploca deluje ok naizgled,nema naduvanih elektrolita)
-2 kom DDR2 1 GB 800 MHz Kingston ValueRAM
-WD sata2 320gb (ispravan,nema bed sektora,problemse javlja i sa drugim ata hardom)
-PCI-Express GAINWARD 8600GT 256 DDR3 Golden Sample (kuler podmazan i ociscen)
-Cooler MAster eXtreme Power 380W(RS-380-PCAP) (ispravno,ocisceno,podmazano)
-DWDRW

Po meni jedino preostaje da nesto nije u redu sa memorijom,grafickom(mada su uglavnom igre izasle do kraja 2009.  letele na njoj)kao i sada mnoge,ili je mozda ovo napajanje slabo,ne znam stvarno. Govorio sam problem serviserima,i kod njih navodno masina radi ok. ali ja kad je donesem kuci. . . znate pricu. Nadam se da ce mi neko pomoci i dati predlog kako da provalim u cemu je problem,ili da i dalje restartujem dozivotno   Smile  :help:

IP sačuvana
social share
Pain heels, chicks dig scars, glory lasts forever
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG T385
hm..po tome sto si ti pricao...swe ti je oKE..podmazano,kuler cist...baci nam temperature Smiley da widimo .. meni se to desawa trenutno,ali se cuje neko zujanje iz zwucnika i kontam da je do te integrisane zwucne,odnostno maticne..ako i ti imas takaw slican fazon onda je to u pitanju..
ako ti je sistem cist..onda znaci da wirusi i ostale gamadi nisu u pitanju..probaj znaci da jedan modul rama izmenis po slotowima pa da widis da li ce pomoci...ili prosto skines hirens boot cd..namestis da je bootabilan(narezes kao ISO file) i tamo imas MEM TEST i ostawis ga najmanje 6-24 sata da odradi..
ja sam imao slucaj,da kada mi je SLOT od ram-a otisao ma u 10 sek izbacio haos gresaka..tako da,uglawnom skontaces sta je problem Smiley jesi probao da stawis u integrisanu graficku ulaz od monitora.? mozda ti i graf prawi problem..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
uzmi od nekog napajanje na test, upali racunar i vidi oce li da zamrzne, da eliminisemo najcesci slucaj - napajanje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6500s
Meni se nista ne cuje,a sve se vrti kako valja :D
To sa Hirensom cu sutra,posto kolega to ima,uzecu od njega,svakako sam to i hteo. E sad vidis,zaboravio sam to da proverim graficku,da ukljucim u integrisanu. . . to cu jos veceras,pa cu videti!Hvala na savetima,nadam se da cemo resiti problem,evo slika iz biosa sa temperaturama i ostalim,po meni je sve ok. e sad. . .   :-k

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

SDC13300.JPG
(108.63 KB, 800x600)
SDC13302.JPG
(91.22 KB, 800x600)
SDC13303.JPG
(108.28 KB, 800x600)
SDC13305.JPG
(90.41 KB, 800x600)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6500s
@MunkaZe To cu isto sutra,ima jedan drugar malo bolje napajanje,posto sve komsije okolo imaju neka krsh napajanja... Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
nije bitno da bude kvalitetno, samo da bude ispravno, a lako ces ti posle da kupis kvalitetno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 12, S21
@HelpMe otvorio sam ti zasebnu temu, ne treba da dizes teme koje su stare tri i po godine, lakse je ovako..

ps: Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6500s
Pozdrav svima,
Evo sta sam sve za ovih par dana probao kako bih pronasao u cemu je problem.Prvo sam probao sve moguce kombinacije sa sva 4 porta za memoriju i obe memorije su uvek prepoznate u sistemu,ali problem je ostao isti.Dakle probao sam i sa samo jednom memorijom,ma sve kombinacije!Dakle,portovi su ok,a i memorije.E sad nisam radio test memorije,ali i to planiram mada mislim da je sve ok.Stavljao sam i drugo napajanje od 350v,ali opet isto.
Sledece sto sam experimentisao je graficka.Skinuo sam hladnjak sa kulerom,ocisto fino i pazljivo osusenu i slepljenu term.pastu i stavio novu, neku titan pastu...sto mi je ostala od pre mesec dana kada sam drugarici stavljao na procesor.Sve je proslo ok. i radi,temperatura graficke je 42-44 C,a fanspeed kulera 53%...ali zapucavanje je i dalje aktuelno...Restartujem masinu i sve ok radi !Ako neko zna sta dalje neka predlozi,meni jedino preostaje da kupim novu plocu jer sam sve drugo probao...i da zaboravih,nemam integrisanu grafiku na ploci!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 500
Zastava Kula
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG T385
testiraj memoriju Smiley ili najbolje..nosi u servis Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
xm..podesi tajminge na memoriji ..stavi za 1 vise ..ako je 6-6-6-18 ti stavi na 7-7-7-21 ili 24  i stavi na 2t cycle(ako ima)  pa probaj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 07:38:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.