Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zaposleni gube privilegije: Hoćeš pauzu? Manja plata!  (Pročitano 5439 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
apsi, streljaj...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 145
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
5 strana rasprave ni zbog čega... Tako je u Evropi, nigde nema da se plaća za nerad. Samo kod nas. Moramo se popravljati, steći radne navike  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Kad odete u penziju ima da se odmorite 10 godina sa 200e...

Mozda...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
5 strana rasprave ni zbog čega... Tako je u Evropi, nigde nema da se plaća za nerad. Samo kod nas. Moramo se popravljati, steći radne navike  Smile

Tako je. Predlazem uvodjenje radnog vremena kao na zapadu od 08h - 12h, onda pauza (neplacena naravno) od 2h pa opet od 14h do 18h. Time je ispostovan radni broj nedeljnih radnih casova (40), pa slobodan vikend ili ako ne potpada pod vikend onda 2 naredna dana.

I da se svaki radni cas proveden na radnom mestu plati ako je van radnog vremena. Subota i nedelja treba da se plate duplo.

E to se zove zakon o radu.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7284
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Nokia 

Tako je. Predlazem uvodjenje radnog vremena kao na zapadu od 08h - 12h, onda pauza (neplacena naravno) od 2h pa opet od 14h do 18h. Time je ispostovan radni broj nedeljnih radnih casova (40), pa slobodan vikend ili ako ne potpada pod vikend onda 2 naredna dana.

I da se svaki radni cas proveden na radnom mestu plati ako je van radnog vremena. Subota i nedelja treba da se plate duplo.

E to se zove zakon o radu.

Smile Smile
Tako je Arijada neka oni ispostuju ono sto je zakonom propisaono  , radna nedelja 40 sati plus smenski rad  jer ne moze biti isto druga smena placena od ponedeljka do petka i druga smena subotom i nedeljom , nocni rad da se ne prica + ja recimo kad imam popis dodjem ujutru na posao u 08 h a zavrsim sledeceg dana u 02-03 h i to nikom nista....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
druga smena placena od ponedeljka do petka i druga smena subotom i nedeljom , nocni rad da se ne prica + ja recimo kad imam popis dodjem ujutru na posao u 08 h a zavrsim sledeceg dana u 02-03 h i to nikom nista....
a se

Naravno. I nisi jedini koji nije placen za prekovremeni rad. Tome mora da se stane na put novim zakonom o radu.

Nije radnik kriv ako je poslodavac neorganizovan pa drzi ljude po par sati duze a kada treba to da se plati, pravi se mutav.

Ja sam za to da se umesto onih fantoma u crnom koji obigravaju buseve uposli vise inspektora za nadgledanje poslovanja i kontrolu uslova za rad.

Zna se brate mili svuda u svetu je placeno ako radis praznikom, vikendom, nocu. To i ovde treba uvesti podhitno!

Dosta vise sa eksploatacijom radne snage. Ukinite *ebenu pauzu ali isplacujte zaradjeno!

Jel tako?  Smile
« Poslednja izmena: 18. Apr 2015, 20:18:57 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7284
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
mob
Nokia 
Tako je!  Smile 

Sto se tice te pauze ja vec nekoliko godina unazad znam da u mom kraju ima nekih firmi koje daju sat vremena pauzu koju ti ne plate tako da umesto od 08-15 h radis od 08-16h. To je meni OK, ali kao sto ti kazes neka plate sve ono sto je zaradjeno , naravno mnogo stroziju kontrolu uvesti , kod mene u firmi niko od inspekcije-kontrole nije usao poslednjih 8. godina!  Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
ali oni onda rade 35 sati nedeljno.
nema, ako se ovo uvede, onda ce svi ostajati duze na poslu.
a to sto necu dobiti tih 3216din za markicu da ne komentarisem...
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung 111111
Citat
Mozda elementarna logika gde ti ne mozes da das radniku 5000 dinara bez prevoza i toplog obroka dok mu je mesecna karta npr 6000? Jer ono, nece imati da plati da dodje na posao koji treba da radi a koji nije njemu uvek uz dupe?

Ekonomske prilike nase drzave ne odredjuju zakone.
I plate se u Srbiji krecu 20tak hiljda ako ne vezes 2 puta pojas nemas polovinu plate.

Citat
Mislim, razumem kako ti i ostali koji mislite da radnik treba da radi za 10000 i da bude srecan posto ce na njegovo mesto da dodje drugi jadnik rezonujete, samo sto stvari ne bi trebalo da idu tako da ti imas vece izdatke nego sto primas platu.

A ne , to ste ipak vi upitanju.
Strane firme koje ste vi EU dupelisci u Srbiji doveli imaju nesto vece plate od navedenih.
U principu nije nista kako mi hocemo,sve u Srbiji se desava kako vi hocet..samim tim sami ste i krivi.

Citat
Jer ono, cak i "zli cikica privatnik" koji gleda da na tebi ustedi svaki dinar ne moze bas da ocekuje da mu radnik radi da bi otplatio put do posla i hranu koju potrosi tamo. Iako mu drzava omogucuje da radnika hebe kako hoce pa mozda u buducnosti i ovako necim, jbg, radnik nije i ne treba da bude volonter nego covek koji svojim radom treba nesto i da zaradi.

Ja sam protivnik kapitalizma..ne vidim sto bi ti to meni objasnjavao ako podrzavas EU.Jer samim tim podrzavas uskladjivanje zakona i standarda sa EU..A samim tim mene ne interesuje sta drzava omogucuje privatniku jer ja sam kao sto rekoh protiv EU.

Citat
Inace, u "zlocinackoj EU" imas razne zakone. Evo ti pa pogledaj Engleski npr

Sto si stavi znake navodinka..kanda ne smatras EU zlocinackom Smiley
Ili da navedem bombardovanje i broj drzava iz EU koji je ucestvovao,etnicko ciscenje hrvata koji su clanica EU..Da navodim drzave koje su aktivno izazvale ratove u libiji,ukrajni ili Siriji.
Da navodim sud koji je oslobodio sve ubice iz bivse Jugoslavije.
Da kazem da su sve nacisticke drzave danas u EU.

EU jeste zlocinacka organizacija.

Citat
Gde svakako imas pravo na pauzu a to da li je placena ili ne zavisi od ugovora. Ali ti se svakako ne racuna u radno vreme.

U svajcarskoj se radi 8 ipo sati a pola sata je pauza.I gde smo sad ?

Sto se plasis..Pa EU nije zlocinacka organizacija..ona ce da zastiti nase gradjane kao kandidate za clanstvo ili eventualne clanove  Smile

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Citat
Ekonomske prilike nase drzave ne odredjuju zakone.
Naravno da odredjuju. Inace ne bi ni imao socijalne zakone koji uredjuju neke stvari unutar iste.

To sto ti mesas prekrsaje gde oni drakonskim kaznama pokusavaju da nateraju budale da vezuju pojas, vakcinisu se i ostalo je nesto drugo i nema veze sa time kolika ti je plata.

Citat
A ne , to ste ipak vi upitanju.
Ne znam o kojima "vi" pricas posto mene otprilike zabole i za EU i za Rusiju. Vidim samo da nemas pojma i da na svakoj temi pominjes ili DS ili EU bez obzira da li ima veze ili nema. To da li se negde rade neke stvari pa nasi pokusavaju da kopiraju najvise ima veze sa nasima koji i donose te zakone. Uostalom procitaj pocetni tekst i ko se svadja sa kim i mozes lepo da vidis da srpski poslodavci zele ovo da proguraju jer im tako odgovara.

Citat
Ja sam protivnik kapitalizma..ne vidim sto bi ti to meni objasnjavao ako podrzavas EU.Jer samim tim podrzavas uskladjivanje zakona i standarda sa EU..A samim tim mene ne interesuje sta drzava omogucuje privatniku jer ja sam kao sto rekoh protiv EU.
Iskreno, bas me briga sta si. Samo kazem da si covek koji ne ume da razmislja nego misli da je radnik ustvari volonter kome gazda treba da ne placa nista a da ovaj bude zadovoljan jer ako ne bude doci ce neko drugi na njegovo mesto. Sto je idiotsko razmisljanje u smislu sta bi trebao i sta jeste radnik pogotovo u toj "zlocinackoj EU" gde imas jaka prava i sindikat iza tebe. Pa ne mogu bas da te hebu kako hoce.

Citat
EU jeste zlocinacka organizacija.
Kao sto rekoh, tvoje misljenje o tome na ovoj temi je otprilike nebitno. Jer ti zakon ne donosi EU vec pravi pravcati Srbin u liku Vulina i njegovih iz ministarstva. Cak stavise taj isti Vulin je orijentisan levo.

Citat
U svajcarskoj se radi 8 ipo sati a pola sata je pauza.I gde smo sad ?
Pa? Kako to bilo kako pobija to da zakonski mozes da radis toliko sa tim da ti je ugovorom precizirano sta i koliko?  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.