Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zaposleni gube privilegije: Hoćeš pauzu? Manja plata!  (Pročitano 5438 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Strane investicije su naša budućnost iako se tebi to ne sviđa.

koji si ti debliko maleni nisi ni svestan.. Smile
argumenti su nepotrebni..
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
OS
Windows XP x64
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Palm 
Strane investicije su naša budućnost iako se tebi to ne sviđa.
Страних инвестиција неће бити довољно, да би то значајније утицало на развој Србије.Једна компанија светског реномеа, "Фиат", је запослила око 3 000 људи у Крагујевцу  а све то уз обилату помоћ државе.То је вероватно највећа страна инвестиција протеклих 10-так година.

Да би упослио 750 000 незапослених потребно је 250 инвестиција у рангу Фиата, што значи да би сваког месеца требало да се деси 1 инвестиција тог ранга и опет би било потребно 20 година да се запосли 750 000 незапослених(по званичној статистици која има врло ниске критеријуме за статус запосленог).

Као што видимо, стране инвестиције које запошљавају пар хиљада људи се не дешавају 1 месечно него 1 у неколико година, па ће бити потребно 500-1000 година да страни инвеститори запосле 750 000 незапослених, садашњим темпом.
ДРжава би могла да побољша услове за стране инвеститоре и можда да постигне учесталост ових мега-инвестиција на 1 годишње, па би све незапослене запослили за свега 250-300 година.

« Poslednja izmena: 19. Apr 2015, 23:28:59 od milanb2014 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
5 strana rasprave ni zbog čega... Tako je u Evropi, nigde nema da se plaća za nerad. Samo kod nas. Moramo se popravljati, steći radne navike  Smile

Tako je. Predlazem uvodjenje radnog vremena kao na zapadu od 08h - 12h, onda pauza (neplacena naravno) od 2h pa opet od 14h do 18h. Time je ispostovan radni broj nedeljnih radnih casova (40), pa slobodan vikend ili ako ne potpada pod vikend onda 2 naredna dana.

I da se svaki radni cas proveden na radnom mestu plati ako je van radnog vremena. Subota i nedelja treba da se plate duplo.

E to se zove zakon o radu.

Naravno to stoji, ali stoji i ovo moje. Mislim da će ovo što si napisala biti moguće kad steknemo reputaciju radne nacije i kad bude dovoljno investitora da ne moramo da ih privlačimo na razne načine...

Da ti prosto objasnim iz licnog iskustva:

1) Odavno smo stekli reputaciju radnog naroda. O tome svedoci veliki broj nasih strucnjaka (i ne samo strucnjaka) po inostranstvu koji se lako i brzo zaposljavaju.
Imala sam prilike da malo obidjem neke zemlje sveta i mogu samo da konstatujem samo pozitivno misljenje o nama kao o radnicima. Nigde, slovima nigde, nisam naisla na negativan primer naseg coveka koji radi u inostranstvu.

Tako da ta reputacija nas kao neradnika otpada.

2) Licno poznajem 3 ogromna investitora koja su u Srbiju ulozila novac a ostala bez icega. Zapoceti projekti su ili propali ili stoje a sve zbog jako losih zakona. Ne bih da nabrajam sve zakone, svi odlicno znamo sa cime se sve investitori susrecu kada dodju i raspituju se o ulaganju.

Tako da ta prica o investitorima isto otpada.

Ono sto takodje drzi projekte u mestu ili potencijalne investitore u nedoumici je politicka strana projekta koja obavezno mora da bude pokrivena od strsprane, naravno, vladajuce partije/stranke.

I da ne poverujes, stranci su obicno veoma dosledni u postovanju naseg Zakona o radu, prijavljuju radnike, isplacuju plate na vreme (bar ono sto ja znam) itd.

Iz svega proizilazi da smo sami sebi najveci neprijatelji.
E to je stavka koju mora ova vlast podhitno da ispravi a da ne udara po nosecem zidu ovog drustva a to je radnik.
« Poslednja izmena: 20. Apr 2015, 00:55:22 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Sprske bogatase su birali politicari, a birali su takve koji ce uvek biti zavisni od politike, sto znaci nesposobne za neki normalan biznis. Posto su losi preduzetnici, ostaje im samo da beskonacnim obaranjem cena rada cuvaju svoje firme i bogatstvo. Tako stoje stvari i sad narod ima izbor da to presece i dozivi stvarno da tako kazem katarzu, znaci jedno 10 ili vise godine totalnog ekonomskog pucanja, ili da se zavarava sa danasnjim poretkom i odugovlaci neminovni krah.
Ja npr ne kontam, vidim cak i Rusi ne jebu zivu silu da rade ako nisu dobili plate, dok mi ladno pristajemo na visemesecno zaostajanje u isplatama, i u javnom i u privatnom sektoru. To je skroz pogresan rezon. Medjutim i vlast je pokvarena i puca na nase slabosti. Daju ti npr da podignes objekat bez dozvole, a ti kontas, dobro je na dobitku sam jer nisam platio dozvolu i ostale papire. I vidis neki svoj dobitak u ovom sistemu i cutis. Al ne vredi, rupa je sve veca i guta sve vise i vise ljudi.
Ovde je zavladala suvise velika anarhija, i politicari je odrzavaju kao neku fintu da se vlasi ne dosete. I sad umesto da shvati da je bolje da imas 3x vecu platu i normalno platis sve papire za taj objekat, ti kontas, dobro je zajebo sam drzavu.
Ma kolko pljuvao politicare, sve se svodi na to da oni pucaju na nasu glupost, slabosti i zelju da nesto dobijemo na mufte, makar nas to mufte u sustini kosta vise nego da smo sve normalno platili i ispostovali.
Znaci totalno ludilo, ko da je neko reko, ok sad nema vise pravila jedno 20-30 godina, ko se snadje snaso se ... I sad mi kontamo da ce od nekud da se pojavi neko i sredi sve, al ne moze bato to tako. Suvise je veliki nered od vrha do dna zavladao da bi mogo sad neki mesija da pucne prstom i sve postavi na svoje mesto.
Cela ova zajebancija sa obaranjem cene rada je zbog nesposobosti drzavnog, ali i privatnog menadzmenta. Jednostavno, pogresni ljudi se bave privredom. Sad ostaje da se vidi kako bi mogli oni pravi da udju u biznis, al ja licno ne vidim kako bi to bilo izvodljivo jer takvi ne odgovaraju politici. Sposoban preduzetnik nema potreba za muljazom sa politikom, i kao takav je nasim politicarima nepotreban. Takav ne bi kupio neki medij i koristio ga da neku politiku dize ili obara. Koci ce mu to qur, kad zna da napravi dobar proizvod i na njemu zaradi pare Smile
« Poslednja izmena: 20. Apr 2015, 23:08:51 od Srebrni Letač »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Sprske bogatase su birali politicari, a birali su takve koji ce uvek biti zavisni od politike, sto znaci nesposobne za neki normalan biznis. Posto su losi preduzetnici, ostaje im samo da beskonacnim obaranjem cena rada cuvaju svoje firme i bogatstvo. Tako stoje stvari i sad narod ima izbor da to presece i dozivi stvarno da tako kazem katarzu, znaci jedno 10 ili vise godine totalnog ekonomskog pucanja, ili da se zavarava sa danasnjim poretkom i odugovlaci neminovni krah.
Ja npr ne kontam, vidim cak i Rusi ne jebu zivu silu da rade ako nisu dobili plate, dok mi ladno pristajemo na visemesecno zaostajanje u isplatama, i u javnom i u privatnom sektoru. To je skroz pogresan rezon. Medjutim i vlast je pokvarena i puca na nase slabosti. Daju ti npr da podignes objekat bez dozvole, a ti kontas, dobro je na dobitku sam jer nisam platio dozvolu i ostale papire. I vidis neki svoj dobitak u ovom sistemu i cutis. Al ne vredi, rupa je sve veca i guta sve vise i vise ljudi.
Ovde je zavladala suvise velika anarhija, i politicari je odrzavaju kao neku fintu da se vlasi ne dosete. I sad umesto da shvati da je bolje da imas 3x vecu platu i normalno platis sve papire za taj objekat, ti kontas, dobro je zajebo sam drzavu.
Ma kolko pljuvao politicare, sve se svodi na to da oni pucaju na nasu glupost, slabosti i zelju da nesto dobijemo na mufte, makar nas to mufte u sustini kosta vise nego da smo sve normalno platili i ispostovali.
Znaci totalno ludilo, ko da je neko reko, ok sad nema vise pravila jedno 20-30 godina, ko se snadje snaso se ... I sad mi kontamo da ce od nekud da se pojavi neko i sredi sve, al ne moze bato to tako. Suvise je veliki nered od vrha do dna zavladao da bi mogo sad neki mesija da pucne prstom i sve postavi na svoje mesto.
Cela ova zajebancija sa obaranjem cene rada je zbog nesposobosti drzavnog, ali i privatnog menadzmenta. Jednostavno, pogresni ljudi se bave privredom. Sad ostaje da se vidi kako bi mogli oni pravi da udju u biznis, al ja licno ne vidim kako bi to bilo izvodljivo jer takvi ne odgovaraju politici. Sposoban preduzetnik nema potreba za muljazom sa politikom, i kao takav je nasim politicarima nepotreban. Takav ne bi kupio neki medij i koristio ga da neku politiku dize ili obara. Koci ce mu to qur, kad zna da napravi dobar proizvod i na njemu zaradi pare Smile

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.