Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zapaljive boce bačene na grčku ambasadu u Beogradu  (Pročitano 34502 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

Na zgradi je izazvana šteta procenjena na 18 evra, a u napadu nije bilo povređenih. Počinioci su posle napada otišli taksijem.

Sta li su to ostetili za 18 evrica  Smile
Nek ih puste a ovi nek nadoknade stetu i ujo vuk magare
« Poslednja izmena: 17. Feb 2010, 21:00:20 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
"Pritvor zbog progresivnih ideja"

Beograd -- Šestoro anrhista koji su posle skoro pola godine pušteni da se brane sa slobode, izjavili su da ih je država kidnapovala zbog progresivnih ideja.

Dvojivca od šestoro optuženih za međunarodni terorizam, Tadej Kurepa i Ratibor Trivunac, obojica članovi Anarhosindikalne inicijative, kažu da razlozi njihovog pritvora u tome što se zalažu za progresivne ideje,kao i da su uslovi u kojima su proveli pet i po meseci"kriminalni".

"Ja sam i dalje pod utiskom, jednostavno ne mogu da verujem da sam pušten na slobodu, treba mi malo vremena da se priviknem. Ono što je za mene utisak koji imam to je da je, mene ova država kidnapovala, da me je držala zatvorenog šest meseci, verovatno samo zbog toga što se zalažem za progresivne ideje slobode i jednakosti“, rekao je Tadej Kurepa.

"Uslovi života u Centralnom zatvoru su kriminalni. Ljude tretiraju kao potpunu stoku, ne govorim samo o nama, govorim o svim pritvorenicima u CZ. To su ljudi koji još uvek nisu pravosnažno osuđeni a koji dobijaju splačine za hranu, petoro ljudi spava u samicama pored čučavca, ne postoje lavaboi, krše se sve evropske konvencije , npr. o dotoku slobodnog vazduha i svetlosti“, kaže Ratibor Trivunac.

Članovi "Anarhosindikalne inicijative" koji su postali poznati i kao “Beogradska šestorka” optuženi su za međunarodni terorizam zato što su u noći između 24. i 25. avgusta ispisivali grafite i bacili dva molotovljeva koktela na Grčku ambasadu.

Ratibor Trivunac, Tadej Kurepa, Ivan Vulović, Sanja Dudić, Ivan Savić i Nikola Mitrović na početku suđenja su negirali da su teroristi i naveli da nisu imali namere da naude Grčkoj, već da izraze solidarnost sa grčkim studentom Todorosom Iliopulosom koji je u zatvoru štrajkovao glađu.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
Podrška intelektualcima iz Srbije

Анархисти тешко да су интелектуалци.  Smile
па да ли ти ови личе на ''криминалце''(хулигане/нацисте/националисте/навијаче...)? Smile Smile Smile

Meni oni lice na vehabije.... (prva kolona)  Smile
« Poslednja izmena: 18. Feb 2010, 09:10:42 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
"Pritvor zbog progresivnih ideja"

Beograd -- Šestoro anrhista koji su posle skoro pola godine pušteni da se brane sa slobode, izjavili su da ih je država kidnapovala zbog progresivnih ideja.

Dvojivca od šestoro optuženih za međunarodni terorizam, Tadej Kurepa i Ratibor Trivunac, obojica članovi Anarhosindikalne inicijative, kažu da razlozi njihovog pritvora u tome što se zalažu za progresivne ideje,kao i da su uslovi u kojima su proveli pet i po meseci"kriminalni".

"Ja sam i dalje pod utiskom, jednostavno ne mogu da verujem da sam pušten na slobodu, treba mi malo vremena da se priviknem. Ono što je za mene utisak koji imam to je da je, mene ova država kidnapovala, da me je držala zatvorenog šest meseci, verovatno samo zbog toga što se zalažem za progresivne ideje slobode i jednakosti“, rekao je Tadej Kurepa.

"Uslovi života u Centralnom zatvoru su kriminalni. Ljude tretiraju kao potpunu stoku, ne govorim samo o nama, govorim o svim pritvorenicima u CZ. To su ljudi koji još uvek nisu pravosnažno osuđeni a koji dobijaju splačine za hranu, petoro ljudi spava u samicama pored čučavca, ne postoje lavaboi, krše se sve evropske konvencije , npr. o dotoku slobodnog vazduha i svetlosti“, kaže Ratibor Trivunac.

Članovi "Anarhosindikalne inicijative" koji su postali poznati i kao “Beogradska šestorka” optuženi su za međunarodni terorizam zato što su u noći između 24. i 25. avgusta ispisivali grafite i bacili dva molotovljeva koktela na Grčku ambasadu.

Ratibor Trivunac, Tadej Kurepa, Ivan Vulović, Sanja Dudić, Ivan Savić i Nikola Mitrović na početku suđenja su negirali da su teroristi i naveli da nisu imali namere da naude Grčkoj, već da izraze solidarnost sa grčkim studentom Todorosom Iliopulosom koji je u zatvoru štrajkovao glađu.

Izvor: B92

Не могу ни ја да вјерујем да си пуштен на слободу. Smile
Какве услове очекујеш стоко неартикулисана? Smileда ти неко титра моода а теби кад се
дигне хајмо мало са бензином бранити људска права. Smile
Па иди мало у Бондстил па бензинај и тражи људска права за србе који су још остали доле мрцино
недорасла. Smile
јебало мајку још има и образа причати како су услови нехумани.Од анархисте од хуманитарца. Smile
Ала овој стоци треба џигере поломити без труна размишљања. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S24
Dobili su dobru lekciju. Predpostavljam da nece ponoviti slicnu glupos. Mora da se zna sta moze, a sta ne moze da se radi. Kazna je OK, a duzina idealna.  Smile
« Poslednja izmena: 18. Feb 2010, 10:17:57 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Dobili su dobru lekciju. Predpostavljam da nece ponoviti slicnu glupos. Mora da se zna sta moze, a sta ne moze da se radi. Kazna je OK, a duzina idealna.  Smile

Ја то онако фигуративно из солидарнoсти према Грчкој амбасади Smile.
Не мислим ништа озбиљно и нисам терориста већ је само солидарност у питању. Smiley 1

Опет сам мање радикалан од њих. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Tužilaštvo će prekvalifikovati krivično delo
Šestoro anarhista pušteno iz pritvora
Vuk Z. Cvijić, P. Z. Veličković | 18. 02. 2010. - 00:02h | Foto: S. Đalić | Komentara: 76

Šestoro optuženih anarhista za bacanje „Molotovljevog koktela“ na Ambasadu Grčke juče je pušteno iz pritvora, a Više tužilaštvo u Beogradu će povući spise sa suđenje protiv njih, da bi prekvalifikovalo krivično delo sa međunarodnog terorizma na izazivanje opšte opasnosti.

- Još ne mogu da poverujem da sam izašao. Šest meseci nisam video drvo, zelenilo, već samo zatvorske rešetke i gole zidove. Konačno zatvor gledam s druge strane - priča za „Blic“ Tadej Kurepa koji je juče u 16.30 sati prvi napustio Okružni zatvor, gde ga je sačekalo nekoliko bliskih prijatelja.
- Svi u zatvoru su prema meni bili korektni i nisam imao problema. Sticajem okolnosti istog dana kada sam konačno na slobodi je i premijera filma u Domu omladine u kome glumim. Idem direktno tamo - rekao je Kurepa.
Nekoliko minuta kasnije kapija zatvora ponovo se otvara i pojavljuju se Sanja Dojkić i Ivan Vulović.

- Srećna ti sloboda, sine - prve su reči uzbuđene Ivanove majke Irene koja je na sebi nosila majicu „Ivan nije terorista“.
Vidno uzbuđen i pomalo u šoku pozdravio se sa drugaricama i drugarima, dok mu je jedan drugar mu je kutiju sa stvarima odneo do automobila.
- Uzbuđen sam. Za nešto što sam mislio da će trajati jedan dan, ostao sam šest meseci u pritvoru. Teško sam sve podneo, jer mi je zdravstveno stanje pogoršano. Imao sam česte napade epilepsije - priča Vulović.
Ubrzo se na kapiji pojavljuju i Ivan Savić, Nikola Mitrović i Ratibor Trivunac.
- Osećam se savršeno, konačno sam napolju. Uslovi u zatvoru su užasni, morali smo čučavac da koristimo kao lavabo, ali konačno se sve završilo. Očekujem da optužnica bude prekvalifikovana, jer nema elemenata krivičnog dela - rekao je Trivunac.
- Nakon jučerašnjeg saslušanja okrivljenih uočena je nesrazmera između onog što su počinili i kvalifikacije dela. Za međunarodni terorizam zaprećena je kazna od tri do 15 godina, a za izazivanje opšte opasnosti kazna je od šest meseci do pet godina i novčana kazna - kaže za „Blic“ izvor iz tužilaštva.

Ratibor Trivunac (28), Tadej Kurepa (25), Ivan Vulović (25), Sanja Dojkić (20), Ivan Savić (26) i Nikola Mitrović (30) su optuženi da su u noći između 24. i 25. avgusta prošle godine ispisivali grafite i bacili dva „Molotovljeva koktela“ na zgradu Ambasade Grčke u Francuskoj ulici u Beogradu i izazvali materijalnu štetu od 18 evra. Oni su bili u pritvoru od 31. avgusta, više od pet i po meseci.
Odbrana okrivljenih juče je predložila ukidanje pritvora, a tužilaštvo se saglasilo s tim, pa je sudsko veće kojim predsedava sudija Dragomir Gerosimović odlučilo da im ukine pritvor.
Sanja Dojkić ispred Okružnog zatvora

Portparol državnog tužilaštva Tomo Zorić kaže za „Blic“ da su u tužilaštvu ocenili da ne postoje uslovi za pritvor i da je predlog odbrane osnovan.
Optuženi anarhisti su i na početku istrage bili osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, ali je tužilaštvo u optužnici koja je bila podignuta 3. septembar prekvalifikovalo krivično delo u međunarodni terorizam.
Optuženi su potvrdili juče na početku suđenja da su članovi i simpatizeri Anarhosindikalne inicijative i da su želeli da se solidarišu s grčkim studentom Todorosom Iliopulosom uhapšenim tokom protesta u Grčkoj decembra 2008, koji je u zatvoru štrajkovao glađu. Svi su negirali da su teroristi i da su imali nameru da naude Grčkoj i njenoj ambasadi.

Trivunac: Sudi se našoj ideologiji
Smatram da se protiv nas vodi politički postupak jer se sudi našoj organizaciji i ideologiji. U radnjama koje su izvršene nema ni elemenata izazivanja opšte opasnosti, a u prilog tome govori i materijalna šteta od 18 evra na zgradi ambasade - rekao je iznoseći odbranu prvookrivljeni Ratibor Trivunac i dodao da prema Grčkoj nikada nije imao negativna osećanja.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Pa nek Srbija plati tih 18 evra stete, kad su mogli za Miladina da daju tolku lovu, sta bre, Srbin je Srbine, ne treba da se pravi razlika
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Nokia 
Citat
Pa nek Srbija plati tih 18 evra stete, kad su mogli za Miladina da daju tolku lovu, sta bre, Srbin je Srbine, ne treba da se pravi razlika
или још боље,да се њихови родитељи Грчкој :''извине,јер то су деца....''  дечији несташлук...само што су деца и нису тако мала....
данас из зајеб*нције бомбом на амбасаду,сутра на неку другу амбасаду...па док неко не погине.... Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat
или још боље,да се њихови родитељи Грчкој :''извине,јер то су деца....''  дечији несташлук...само што су деца и нису тако мала....
данас из зајеб*нције бомбом на амбасаду,сутра на неку другу амбасаду...па док неко не погине.... Smile

Ma nije bomba vec flasa sa benzinom. A u Grckoj imaju dosta jos mnogo gorih slucajeva pa nek se pokriju usima, bankrot drzava nesposobnih. Kuka se za 18 evra stete. Borba protiv terorizma, pa nije ovo bre Amerika i Guantanamo Bay.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.